- 23 Ekim 2013
- 676
- 1.368
- 133
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Kesinlikle öyle nasip kısmet derler çekilirler kenaraMadem yemek gondersen de laf isitiyorsun gondermesen de laf isitiyorsun bari gonderme de bosuna laf isitmis olma. Oyle bir muhabbetin icinde kalsam " aaa sagolsun asiye" der bana laf carpildigini anlamamis gibi yaparim. Kendini yemekle, temizlikle yorarak bebegini kaybedersen kimse sana kusura bakma bizim yuzumuzden oldu demez, kendi dikkat etmedi dikkat etseymis derler cekilirler kenara, haberin olsun
Kayınvalidesi,k.pederi,kendisi,benim k.pederim bir de görümcemle yaşıyorlar yaşlılar var evde5 kişi yaşıyorlar dediniz ,diğer çocukları calisiyor mu
Aynen öyle bu durumda yapmak istemiyorum ne yalan söyleyeyim kendime her gün makarna çorba yapıyorum makarna haşlayıp yollamak her gün biraz garip kaçmaz mı ? Teferruatlı yemeği kendime yapamıyorum ki ona yapayım da yollayayım yoksa kişisel bir problemim yok illa ki anlaşmazlıklar oldu aöa hiçbir zaman aramız kötü olmadıKayinvalideniz size bunlari söylediginde " Ah annecim iyi ki Asiye var ve size yardimci oluyor, halimi biliyorsunuz ben kendime bakamiyorum ki size yardimci olabileyim. Allah Asiye den razi olsun; hepimize Onun gibi akraba, komsu nasip etsin" deseydiniz
-- hem Asiyenin gönlünü yapmis olurdunuz
-- hem kayinvalidenize durumunuzu izah etmis olurdunuz (görmüyor mu halimi demeyin, bazen görmüyorlar)
-- hem laf sokuldu diye sinir olmazdiniz
Birde sanirim siz kendi vicdaninizla savas halindesiniz, yani kv yemek yapmak istemiyorsunuz bu net; ancak belki toplumsal baski, o sekilde yetisme ya da etrafa sirin görünme cabasi vs gibi sebeplerle yapmaniz gerektigini düsünüyorsunuz. Bu celiskili durumda hamilelikle birlesince sizin icin iyice dert olmus.
Bu bir bahane değil ki . 21 yaşında insanlar evlenip çalışıp yemek temizlikle uğraşıyor.Dedim demem mi ee o çalışıyor yoruluyor şimdiye kadar öğrenmedi bu yaz öğrenecek napsın hiç yapmadı ki oluyor
Kayınvalidesi,k.pederi,kendisi,benim k.pederim bir de görümcemle yaşıyorlar yaşlılar var evde
Hayır sebzeyi kıskanmadım konuyu okuyunca öyle anlaşılıyor kabul ediyorumPanik atak ve iç sikintisi için antidepresan kullaniyor diye ayaga kalkamayacak iş yapamayacak duruma nasil gelmiş ya. Hani bazi ilaçlarlar sersemlik uyku yapar ama antidepresan kullanip işe okula giden insanlar var gayet.
Kaynananin yemek yapasi yokmuş iyi kendine bahane tutturmuş ayaga kalkinca aglayasi geliyormuş
Sen de bi kasa sebzeyi mi kiskandin, ne beklerse beklesin takma.
Güzelim sorun senin dönüp dolasip "acaba kv beklenti içinde mıdır ? konulu konu açman değil..başkasının ne dusundugu ve öyle düşünüp düşünmemesi gerektiği konusunda yaşadığın bu huzursuzluk .Başkalarının düşüncelerini sen kontrol edemezsin..kv istediği şekilde düşünebilir beklenti içinde de olabilir.Sen bunu değiştiremezsin ...ilerde takıntılı herşeyi kafada kurup duran bir kadın olmak istemiyorsan seni zihnen meşkul edecek bir uğraş bulmalısın. Yoksa kırk yaşına geldiğinde kayinvalidenden daha iyi durumda olmazsin.Biraz da hormonlar kaynaklı alınıyorum içimi buraya dökebiliyorum ne yapayımRahatsız oluyorsanız engelleyebilirsiniz sorun değil.İlk açtığım konu beklenti içinde midir oldu beklenti içinde olduğunu anlayınca da içimi dökmek istedim sadece
Evet bu huyum en türpülenmesi gereken huyum başkalarını o kadar çok önemsiyorum ki bakıyorum aynadaki ben ben değilimGüzelim sorun senin dönüp dolasip "acaba kv beklenti içinde mıdır ? konulu konu açman değil..başkasının ne dusundugu ve öyle düşünüp düşünmemesi gerektiği konusunda yaşadığın bu huzursuzluk .Başkalarının düşüncelerini sen kontrol edemezsin..kv istediği şekilde düşünebilir beklenti içinde de olabilir.Sen bunu değiştiremezsin ...ilerde takıntılı herşeyi kafada kurup duran bir kadın olmak istemiyorsan seni zihnen meşkul edecek bir uğraş bulmalısın. Yoksa kırk yaşına geldiğinde kayinvalidenden daha iyi durumda olmazsin.
6 ay once cocuk dusurmus ve gebeligi riskliymis. Herkesin hamilelik sureci ayni degil ki.Ne olursa olsun kadın hasta ben olsam temizlik yapmasam bile elimden geldiğince bi çeşit yemek yollar ilgilenirim. daha 15. Haftada bel ağrısı nedir ya 8. Aya girene kadar hiç bel ağrım yoktu benim valla. Bu hamileliği çok abartıyor bazı hanımlarımız maalesef çok nazlanıyor.
E ozaman neyin vicdanını yapıyorsunuz? O bekliyorsa beklediğiyle kalır.Hamile olmasam bana yemek yapıp yollamak gidip iki ev süpürmek zor değil ama kendime enerjim kalmıyor benim 6 ay önce bebeğimi kaybettim şu an tekrar hamileyim riskliyim yani kaç türlü ilaçla ayakta duruyorım
Bence hiç bozuntuya verip üstünüze bile almayın asiyesi yapsın zaten hamilesiniz yarın oburgun bebek derken bir iki defa yapsanız bir süreden sonra evinizi dahi ihmal etmiş olucaksiniz sadece onlara hizmet isteyecekler sonuçta insanız gerçekten ağır hasta olur anlarım Allah rızası için de olsa insan bakar ama o kadar kötü değil sanırımKayınvalidem bir süredir psikolojik olarak rahatsız panik atak ve bir takım iç sıkıntıları yani antidepresana başladı kafasını kaldıramıyormuş yemek yapamıyormuş ayağa kalktığında da içine sıkıntı gelip ağlıyormuş evde görümcem var 21 yaşında yemek bilmiyor vardiyalı çalışıyor.Kv me eltisinin kızı yemek yapıp indiriyormuş.Detayları yazamayacağım geçen gün de post açmıştım ben de hamileyim ve bulantılarım halsizlik o bu derken bir de aşırı bel ağrısı çekiyorum... bugün ona bir şey götürmem gerekti götürdüm az otur soluklan dedi balkona geçtim ee dedim nasıl oldun falan yanında eltisinin kızı da vardı iyi olmaya çalışıyorum işte ne olsun asiye sağolsun yapıyor yemeğimi temizliğimi ah siz olmasanız napardım dedi durdu kıza bakıp bakıp.Sonra annesi aradı annesiyle konuştu yine kıza dönüp annem size teşekkür ediyor bana yemek yapıp temizlik yaptığınız için valla sağolun dedi kasayla sebze almışlar az bir şey bana da verdi.Kalanını da asiye ye vericem hani o yemek yapıp yolluyor ya dedi. Ben de bozuldum ve üstüme çektim yüzüm düştü çok durmadım hadi görüşürüz dedim geldim hamile halimle resmen benden iş beklemiyor mu siz olsanız siz de öyle anlamaz mıydınız ?
Aynen ben yaptım da noldu, yine yapmayan üşengec beceriksiz eltim kıymetli oldu gözlerindeAy rica ediyorum yapmayın Yemekte temizlikte. Böyle insanlar hak etmiyor. Bide Laf çarpıyor Kendince
O zaman bu yasadığını kv dene tekrar tekrar anlat demek ki algısında bir problem var.Sen anlatmazsan ağlamazsan üste çıkacak belli o zaman sen ondan daha baskın ol,doktor dedi ki çok dikkat etmem lazımmıs yoksa bebeği kaybetme riski var hatta diyo ki sadece tuvalete kalk vs..böyle anlata anlata belki kafasına girerTeşekkür ettiği kişi ben değildim eltisine ve kızına teşekkür etti etsin bana ne ki zaten ama o zaman benim gözümün içine baka baka yapmasın hal hatır sormak için aradığımda da bahsetmesin onlar yaptı etti diye.Aynı binada değiliz aynı sokakta oturuyoruz onlar evde 5 kişi yaşıyor eşimle ben de dahil 7 kişiye her gün yemek yapmam mümkün değil, sadece kendisi olsa neyse biz eşimle çorba ve makarna yiyoruz çoğu zaman çünkü ancak onları yapabiliyorum her gün çorba ve makarna mı yollayayım ? Riskli hamilelik olmasa yapmaya çalışırım ben seviyorum çünkü kendisini bana öyle belli bi kötülüğü dokunmadı biraz da hormonlar kaynaklı kim ne dese alınıyorum üzerimde fazlaca stres var bu bebeğimi de kaybetmekten korktuğum için benim de psikolojim sağlam değil açıkçası
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?