kv nin bana ve esime sormadan bize gelip yerlesmesi...

Biz gelinlerde birgun kayınvalide olacağız belki aynisini kendimizde yapacağız...anneler küçücük kalplere evlatlarını sığdırıyorda biz koca evde bi odaya onları sığdıramıyoruz...ne kadar tahammülsüz olduk.. kayınvalide öcü diye bakarsanız tabi böyle bir gelin olursunuz..bi erkek için anne çok önemlidir en hassas olduğu şeydir..sizin onun annesi için soylediğiniz her söz onu sizden biraz daha soğutur ve daha çok incitir..bir bakmışız iki gün sonra eşim beni sevmiyor boşanıyoruz diye bi konu açmış olursunuz...biraz sabretmeyi ve o kişiyi kendi anneniz olarak görmeyi deneyin..taş değil ya siz ona tatlı dil güler yüz gösterirseniz bir zaman sonra o da size karşı çok tatlı ve yumuşak olur....yaşlanacağınızı unutmayın lütfen...benm babaannem kayın validesi ile yaşamış onun bütün kahırlarını imtihan olarak gormuş o ne kadar fesat duşunduyse de babaannem ona çok iyi duşunmuş ve babaannem geçen yıl secdede elinde tesbihle vefat etti..tertemiz çok güzel bi ölüm nasip etti rabbim bu imtihandaki başarısından dolayı...

eşinden dehşet bir şekilde uzaklaşacaksın anlayacak annesi evde yaşarken ve yaşamazken ki hallerinizi özel hayatınız olmayacak kesinlikle birlikte de olmayacaksın bu bir ceza değil..sizin yaşam alanınızda bir yabancı var..o zaman eşinde anlayacak..

söylediğinizde haklılık payı olduğuna kesinlikle inanıyorum ama devir eskisi gibi değil. kadınların iş hayatı, geçim derdi onları yeterince strese sokuyor. eve geldiklerinde rahatlamak eşiyle başbaşa zaman geçirmek istemeleri gayet normal. bir de insanın kendi annesi bile olsa uzun süreli misafirlikler hoş olmuyor. insanların sağlıkları yerindeyse illaki çocuklarımın evlerine yerleşeyim mantığı yürütmeleri yanlış. bizim kültürümüzde çocuğa aşırı bağımlılık geliştiriyor anne babalar. evlenince de ne yapacaklarını şaşırıyorlar. ama bu sağlıklı değil. herkesin kendine özgü bir hayatı olmalı. hastalık olursa tabiki sahip çıkmak destek olmak gerekir bu istisna.

Yanı mutlaka olmaz
aynı apartmandan ev bulmaya calısın derım

sözlerinizin her kelimesine katılıyorum.. oyüzden de çok sıkılsam yorulsam bunalsamda sesim çıkmaz hele eşime hiçbirşey demem kırmam kimsenin kalbini.. yanlız söyle bir durum var artık .. eskisi gibi değil hiçbirşey.. benim annem 30 sene babannemle yaşadı. babannem 35 yaşında dul kalmış 5 çocuklu bir kadın..asabi hükümlü dediğini yaptırmak isteyen.. annemin ne yaşadığını sadece biz değil tüm ilçemiz bilir.. annem çoook sabırlıydı.. mükafatınıda alıyor bin şükür.. babannemi geçen yıl kaybettik.. en çok annem ağladı.. hala ağlar alışmış.. yemek yapalım desek dur babannene bir sorayım ne yapacağımızı der.. alışamadı..
ama ama ki acı olan annemin hiç kendi hayatı olmadı.. babamla aralarındaki derin sevgi azaldı.. yanyana otursalar suç, babam bizi kucağına alsa suç.. geçti zaman annem 53 babam55 yaşında yanlızlar ama artık onlar için bişey ifade etmiyor..
kimse kimseye kötü olmasın ama özel hayata az müsade.. gençler daha kaç yıl fıkır fıkır olacak.. kaç yıl aşkla yaşayacak gece gündüz.. RABBİM bakıma muhtaçlık vermesin öyle bir durumda söz konusu kimin annesi olduğu olmaz.. başımızın tacı hepsi.. ama sırf egoları tatmin için ben baktım ben büyüttüm oda bana hizmet etmeli diye anne geline de oğlunada zulmetmemeli.. müdahale sürekli o hayatın içinde olma çabası olmamalı.. öyleya önce kendini hatırlamalı.. o anneye sorsan o zamanlarda istermiydı yanında sürekli müdahale eden birini.. hayır...
şimdi biz geleceğin kaynanaları.. çok daha iyi bir yol almalıyız.. kendimizi görerek.. bencil olduğumuz zamanlar tabiki olacak.. aşk huzur biraz şımartılmak istiyoruz.. derdimiz kimseyi annesine düşman etmek değilki.. ne haddimize.. ama annelerde yetiştirdikleri evlatlarının huzurunu mutluluğunu düşünmeli değilmi.. malımız değil onlar bizim.. beklentisiz büyütüyoruz.. niye diyelim ki bana bakmak zorundasın.. bırak evini karını.. amannnn mutlu olsunda evlatlarım ben huzurlu göreyimde onları.. 100 adımda uzakta yaşayayım.. saygılarını sevgilerini bileyim.. korkudan değil sevgiden gelsinler yanıma saygı duysunlar.. niye geldi yada off yüzünü göresim yok demesinler

ne güzel yazmışsınız evet haklısınız da ama evimde belki çamaşırla dolaşmak istiyorum koltukta kocamı öpmek istiyorum uzanmak istiyorum hani benim evim ya...geçen kaynanamlar vardı hamileyim eşim ayağını uzat dedi uyuyakalmışım sabahına kayınpederden laf yedim..mecbur muyum laf çekmeye orası benim evim..usulünce cevabımı verdim biz böyle seviyoruz diye..

eve kendi annenizi getirin :)
bir oyun yapın anneniz boşanacak duruma gelsin ben kızımdan başka bir yerde yapamam desin gelsin evinize gerekirse bir ay falan kalsın. hatta mümkünse aynı odada kalsınlar .elbet kaçacak evden

hiç üzülmeyin. sizde her fırsatta eh tabi evsiz olmak zor. ah annecim sizede üzülüyorum eviniz yeriniz yok sığıntı gibi orda burda kalıyorsunuz falan deyin. tabi bunu allayıp pullayıp söyleyince eşinizde size bişey diyemez. ama susmayın o bişeyi değiştirdimi anne lütfen evimin düzenin bozma deyin. bir anlamaz iki anlamaz siz devam edin ve bu süreçte sinirlenmeyin.
bu eşyaların yerlerini değiştirme sebebi bak burada benim kararım geçerli deme biçimi .o bir yaparsa siz iki yapın.ama böyle göz tırmalayarak değilde alttan alttan tattlı çaktırmadan yapın ve huzur vermeyin . evin içinde mesela çok rahat dolaşın gecelik vs. ayıp falan derse anne kendi evim yeni gelinim cicim ayı tabiki böyle olacağım asıl seninki ayıp birde aklı başındasın vss..
duruma göre söyleyin lafınızı ve çekilin

Bence" bir ev begenmeye bak zira ev ev ustune olmaz" diyin acik acik. Varsin bunu soylediginiz icin kotu gelin olun zira ayni evde yasadikca olacaksiniz zaten.

daha çok yaşarsın evliliğini bismillah, ev ev üstüne demişsin de ben iki tane ev göremedim.
bi ev sizsiniz (yapım aşamasın da) bi de yalnız bir kadın.
sen ona, kaynana gelin üstüne olmaz dicektin heralde

pes..kadının kadına kurduğu plana bak hele..üstüne üstlük bir de yine bir kadını kullanarak

derhal evi eşinizle ve kaynananızla beraber gidin biz burayı tutuyoruz diye emirvaki yapıp tutun
yoksa arkadaşların dediği gibi araya kış girecek bu soğukta yağmur da nereye taşınalım oturalım oturduğumuz yerde deyip en az 9 ay senle kalacak
sonrası daha tufan
eşin arada kalacak senin sinirler yıpranacak o eve iyice yerleşmiş olacak eşin sana tepki alacak hiç gerek yok
hiç anlamıyorum yaşlı insanların gelinlerin evine yerleşme isteğini hani olur olur yakın bir yerde ev tutulur herkes rahat eder ama yok

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok modunda o onu dedi bu bunu dedi aman o üzülmesin aman bu gerdan kırmasın diye beklersen yıl olur, isi kocana bırakma o ne desin annesine, bir aksam yemekte söyle açıkça, lafı dolandırma, siz bizimle yaşamak istiyosunuz ama benim rızam yok böyle bir evlilik istemiyorum fazla zorlarsanız bu iş biter, bize yakın bir ev tutarız yerleşirsiniz bu şekilde olmaz de

Hem kaynın askerden gelince ne olacak o da mı yerleşecek o dönmeden bir düzen kursun kendine

o diğer kadının da yaptığı hoş değil hiç izin almadan eve hop diye yerleşmek kim hoş karşılar oda bir türlü oyun kurmuş işte
hepimizin başın da olan şeyler bunlar ama.
öyle bir yorumlar var ki zannedersin adam kuma getiriyor.
ANNE de öyle nefretle bahsediliyor ki şaştım.

hepimizin başın da olan şeyler bunlar ama.
öyle bir yorumlar var ki zannedersin adam kuma getiriyor.
ANNE de öyle nefretle bahsediliyor ki şaştım.

Hayır hepimizin başında değil, hangimizin kaynanası pat diye gelip evimize yerleşiyor, benim annem de dul, istemem yani gelinimizin evine kurulsun, yaşı genç daha, hemen bıktırmanın anlamı var mı

eşinizi araya sokmadan kendiniz konuşup tatlı dille uyarmayı deneyebilirsiniz...elbette kimse istemez kendisine sorulmadan evinde değişiklik yapılmasını.eğer eşinizi araya sokarsınız kayınvalideniz sizin kendisini istemediğini düşünebilir,belki bu da eşinizle sorun yaşamanıza sebep olur.sabredin.eminim sonsuza kadar kalmayacaktır.insanın kendi evi gibisi olmaz.oğlunun gelinin evi olsa bile ne bileyim yani...

Ayrıca evet evliliği daha çooook yaşıcak ama bu cicim ayları coluk çocuk yokkenki rahatlık bir daha olmıcak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…