Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

Şöyle diyeyim.
İlla açıklamak gerekiyor. Aileler çocuklarını okuttuktan sonra ve meslek sahibi olup bir yol kat etmesini sağladıktan sonra modern hayatta görevleri sona erer maddi olarak.
Ben mesela mühendislik okudum, rahmetli babam 4 çocuğunu tek maaşla okuttu ki şehir dışında falan okumak son derece masraflı şeyler. Asla babamdan para istemedim her zaman fazlasını gönderdi içimde bir şey kalmasın diye. Allah rahmet eylesin inşallah. Hiç birimizi bir şeye muhtaç etmedi.
Ben evlenirken tüm eşylarımı eşimle birlikte aldım ve taksitlerini evlendikten sonra kendimiz ödedik. Ailem bana ömür boyu yetecek kadar çeyizi okutarak verdi zaten. Bunu diyorum ben kız da erkek de okursa en büyük çeyiz. Zaten okumazlarsa illa evleneceklerse mecbur aileler yapacak Noel Baba getirecek değil ya. Ancak hazır eşya da eskir, hazır para da biter bir gün. Bunların yenisinin olması için düzenli para kaynağı lazım bu da ancak iyi hayat şartlarıyla olur. Anlatabilmişimdir umarım.

olduğu kadar Allah'ın izniyle.. bunun hesabını size vermem saçma olmaz mı?? yani akıllı insan sorusu değil bu
Hesabını sormuyorum ki. Ne haddime.Artı beni ilgilendirmez ki.
İslam'da adetlerden bahsediyorsun sen kendin. Neyse ya anlayan anladı bence.

Kızlar konu sahibi piyasada yok
Siz didişip duruyosunuz
Boş verin
Herkesin inancı, düşüncesi kendine
Bence imkanları doğrultusunda zaten aileler evlenen çocuklarına destek olur
Ama şu kadar gram şu kadar altın derlerse ben zırnık koklatmam şahsen, niyetleri farklı derim
Oğlum da hala seviyorum ölüyorum diyosa gidin ikiniz çalışıp düzen oturtun madem derim
Zaten benzer bi konu olmuştu 'damat gelin hanıma, beraber kredi çekelim deyince gelin yan çizmişti' yan çizerse evet amacı paradır deriz. Çizmezse çalışır evini kurmaya katkı sağlarsa evet esas oğlanı seviyo deriz.
İşkembeden fetvalar ya da işkembeden adetlere değinmeye lüzum yok

herkes kendine düşeni yapar. ama çeyizi iki tarafta yapmalı. ellerinde varsa aileleer yapmalı yoksa zaten bişey de diyemezsin. ama olduğu kadar yapılmalı..

Tmam işte konuda ki kv sadece nişan çarşısı için 10.000 bütçe ayırmış, oldugu kadar yaniii...
Bütçe küçümsendi, beğenilmedi.

3 tane burma bilezik daha önceden hazır edilmiş, oda begenilmedi,
bilezikler de oldugu kadar dı.

5 i bir yerde tam altına dönüştü, oda begenilmedi, buda oldugu kadardı...

Dinimiz de oldugu kadar yapılmalı deniyor ya,
Kız tarafı ne kadar isterse o kadar yapılmalı gibi bir anlama mı geliyor bu.

Klavye artisliği yapmayın demiş biri de yukar da biyerlerde.
Sizde açın şu algıları, okuduklarınızı doğru anlamaya çalışın.

Oldugu kadar dan kastınız ne?
Biz isteriz onlar yapmak zorunda mı.
Siz bence yüzsüz taleplerinize yuva kurana yardım bu diye kılıf uyduruyorsunuz. başka birşey değil bu.

Ayşeye 5 bilezik takmışlar, fatma evde aglıyor neden bana 3 bilezik takıldı. Nasıl yardııııım buuu. ühüüüüüü

o ayrı konu ki..
siz konuyu anlamamışsınız. burda konu sahibi okumalı mıyım okusam durumlar nasıl olur dememiş.
ben de okudum çok şükür ayaklarım üsütnde duruyorum. ve bir oğlum var Allah bağışlarsa. okursa okuturum. ama evlenince elimden geleni yaparım. ben okuttum deyip kenara çekilecek yapıda değilim. benim için evladımın huzuru mutluluğu önemli arkadaşım. o borç içinde cebelleşeceğine ben cebelleşirim sorun yok.. o yüzden de anne baba olan herkeste bu özelliği arıyor gözlerim.

Market alışverişi mi?? Vay anasını.... Düğünden sonraki sabah uyandık eşimle evde şampuan yoktu, zamanında avondan aldığım vücut şampuanları ile yıkanmıştık :)

Bence benim çenemden kaçtı

Bunalttın mı yazık , 5'î 1 yerde taksaydık :)

Ayakta alkışlıyorum sizi, bir de işin diğer yönü var. Evi aileler düzüyor, düğünü aileler yapıyor takılar da kar kalıyor , zorluk yok mücadele yok beraber bir şeyleri başarmanın keyfi yok, ne yapalım o zaman,hadi birbirimizi yiyelim diyorlar soluğu mahkemede alıyorlar.

Hesabını sormuyorum ki. Ne haddime.Artı beni ilgilendirmez ki.
İslam'da adetlerden bahsediyorsun sen kendin. Neyse ya anlayan anladı bence.

valla gerizekalı değilim az çok anlıyorum. ama resmen beni sorgulamışsınız.. ya da polemik istiyorsunuz. ama artık size cevap vermeyeceğim. zira sizin beni anlayamadığınızı düşünüyorum.. açık açık yazamayacağım çünkü sonuç değişmeyecek gibi.

Konumuz İslam Dini mi? İlk mesajımda dinle ilgili tek cümlem var mı? Olaya din ekseninden bakan sizsiniz. Konu sahibi hanımenfendi isteklerini dinde öyle dediği için değil, yaşadığı yörede öyle olduğu için istiyor.
Benim din konusundaki bilgim sizi alakadar etmez, siz de Alo Fetva hattı değilsiniz.
Hayır, hayal gücümden üretmedim. insanlar 10 binle gelmişler ve konu sahibi beğenmemiş. 10 bin az bir para mı?
Ortada annesini savunuyor diye nişanlısını döven, sonra da hiç erinmeden o kaynanadan altın, bilezik, beşibiryerde isteyen bir gelin var.
Madem dini o kadar biliyorsunuz, siz söyleyin, anneye karşı vazifeler nelerdir?
Şu konularda dini yorum yasakken neden ısrarla ama dinimizde.... diye başlayan mesajlar yazılıyor? Herkes en az sizler kadar biliyor dini vecibelerini.
Tekrar diyorum, konu sahibi dinen öyle olduğu için değil yaşadığı çevrenin adeti o olduğu için istiyor bu altınları. O yüzden çarşaf gayet cuk oturan bir örnektir.
Konuyu alakasız yerden tutup, insanlara bilgisiz diyen sizsiniz.

ben de sorumlu tutmuyorum benim derdim eşya para vs de degil ypılan haksızlıklar söylenen yalanlar iftiralar yaşadıklarım ötürü hastalık sahibi oldum kimseye tamah etmedim eşim işe aç gitti ben de dantel yaptım sattım kimseye halimizi anlatmadık kimseden tek kuruş istemedik benim kırıldıgım üzüldüğüm eşimin ailesinin eşimi düşürdüğü durum yalanları vs . iş aradım ama saglıgım el vermedi işyerinde rahatsızlandım acile düştüm çalışamıyorum o yüzden bide çalışmayan kadın ı ötekileştirmek ezik görmek neden anlamıyorum sizin için demiyorum ne olur kusura bakmayın dayımın hanımı ben çocuklarıma bakacagım kimseye bırakamam dedi meslegini bıraktı tercih meselesi bizim yani eşimin agrına giden bize hiçbişey yapmayıp üstüne beddualar edip kaynıma herşeyi fazla fazla yapıp bizi hor görmeleri

Dini islam olmayan aileler evlatlarına evlenirken yardım etmek zorunda değilmi yani

bu konunun islam dinimizle ne alakası var yahu

dini elbette ki çok iyi bilmiyorum. ama bildiğim kısımları yarım bilmiyorum. bilmediğim kısımda da yorum yapmam. konu mihirden açıldı. o mihir yeter mi ki dendi. okumak gerek falan dendi. yani mihir ayrı çeyiz ayrı diye girdim din konusuna . kaynak ben değilim yani konuyu açan ben değilim.

bir de annesine hakaret eden adam banane ki ondan. ben konu sahibi ve kayınvalidesi arasındaki konuyu baz alıyorum. fetva değilim ama iyi nalo fetvayı öğrenmişsiniz çeyiz var mı yok mu diye sorun bari..

Dini islam olmayan aileler evlatlarına evlenirken yardım etmek zorunda değilmi yani

bu konunun islam dinimizle ne alakası var yahu

o da hristiyan ya da diğer mezhepli insanların konusu.
konu şurdan çıktı. mihire güvenilmez okusunlar okumalılar dendi. ben de mihir ayrı çeyiz ayrı dinimizde dedim konu bu yani..
insan olan herkes yardım etmeli bence. dur bulayım kim açmış o konuyu.

yorumunuza dinimiz ile başlamayıp sadece ''insan olan herkes yardım etmeli'' deseydiniz bu kadar bi tepkiyle karşılaşmayacaktınız...

lütfen benim için zahmet edip kim açmış o konuyu arayıp bulmayın rica ederim.

Eski konularını okudunuz mu? Damat annesini korudu diye adamı dövmüş. Öyle tokattan falan değil, baya bildiğiniz tekme tokatlı dövmekten bahsediyorum, adamın kaburgalarına tekme atmış. Dayanamıyorum "o" kadına diyor. Sonra da "o" kadından altın istiyor.
Bunun adı şark kurnazlığıdır.
Ben mihirle ilgili tek bir yorum yapmadım. Tekrar ediyorum. Siz demişsiniz ki
"yuva kurana yardım etmekten kaçanlar ne yazık ki bana çok da kaliteli gelmiyor."

Ben de size demişim ki insanlar yardım etmekten zaten kaçınmamış, 10 bin bütçe ayırmışlar, burgu bilezik yapmak istemişler, yok 20 gram olsun, hadi 15 gram olsun, beşi bir yerde almadılar diye feveran eden konu sahibi.
Yani ortada kulağının üzerine yatan kimse yok.
Ben dinle ilgili tek bir yorum yapmadım. Ve tekrar bana dini bir yorumla dönersiniz, sizi kibleyeceğim.

aynen dini de yanlış tanıtıyorlar

aynen dini de yanlış tanıtıyorlar

burdan din konusu başladı..

konu yerine mesajıma cevap vererek sataşan sizsiniz.. hayır madem çok konuyla bilgilisiniz bana değil konu sahibine cevap verin.. polemik istiyorsa da canınızı devam edin ne diyeyim. kib de çok önemli benim için naparım kiblersen bilemiyorum. eksik bir şekilde bildiğinizi söylediğim de tam burasıydı hatta. çarşaf nerden de geldi aklınıza anlamadım ki?? ya da islamla nasıl bağdaştırdınız bunu da anlamadım.

keşke sizde konu sahibesine cevap verseydiniz de benim yorumumla polemik derdine düşmeseydiniz!

Altin esya sizi mutlu etmek icin var
Huzur kacirip aranizin bozulmasına yol acacaksa ne lüzum var. hic altin mal talebim olmadi esya ceyiz beklentim de olmadı. cok sukur simdi herseyimiz var.birlikte aldik odedik yaptik herseyi.
seviyorsanız neset ertas in sarkisinda dediği gibi nemize yetmiyor el kadar hasir? Allah agiz tadı dirlik versin...mutlu olmak istiyorsaniz ailelerden beklentileri düsürün derim....

Ya 'mihir' den ilk ben bahsetmişimdir belki ama
Ben konu sahibi o kadar gram sıraladı diye
Ben bişey istemedim ama dini nikahta hoca mihir sordu
Zorunlu mu dedim, zorunlu dediler
Bende maksat bişey söylemek adına 'bir çeyrek' dedim
Güldüler
Meğer çeyrekte mihir olmazmış çok azmış diye yazdım

Kimseye fetva vermek değildi amacım yani istemek ayıp insanın yüzü gözü kızarır anlamında minik bi örnekti
Çeyizle alakası yok evet
Gerisinden haberim yok

'Mihir' den dolayı buralara geldiyse ilk ben kullanmış o kelimeyi yani itiraf edeyim

Zaten bu benim inancım
Dini nikah kıymayanlar da vardır, onları bağlar
Benim örneğim zorunlu dedikleri halde bir çeyreği zor istedim sen nasıl gram pazarlığı yapıyosun babındaydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…