- 14 Şubat 2015
- 12.563
- 7.620
- 198
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
yok çalışmıyordu birisi babam çocuklar ev sahibi olsun muhtaç olmasın diye yardım etti dedem babamlara düğün bile yapmamış babamda ben magdur oldum evlatlarım olmasın dedi hep bizi hiç magdur etmediKusura bakma ama baban bunları yapmak zorunda değil ki.
Evini damını geçinderemeyen insanlar neden evlenir ki?
Gelinleriniz çalışmıyordu sanırım??? Çalışsa bakış açıları daha farklı olurdu bence.
Yok ben bu anlatılana inandım nedense. Bunun benzerini de babaannem annem ve babama yapmış. Film gibi gerçekten.Bundan sonrasi acikcasi bana inandirici gelmiyor. Yesilcam filminden farki yok. Elbette tam aksisini iddia edeceksin. Ve bunu istedigin kadar dile getir, ben yine inanmam. Neyse, sana iyi forumlar diliyorum.
yengenin eli ayağı tutuyorsa kendi çalışıp yapsaydı. Baban 3 aylık mutfak masrafını yapıp eve koyması ne kadar tuhaf bir o kadar komik bence.yok çalışmıyordu birisi babam çocuklar ev sahibi olsunmuhtaç olmasın diye yardım etti
yok yardım etmiyor ilk evden ayrılırken yaptı sonrasında dedi zaten benden bu kadar evladım düğünü tuttum eşyanı aldım yardımımı ettim başın şıkırsa yine yaparım ama hanımını çocugu magdur etme muhtaç etme çalış evine parkına bak eşin sana emanet sakın ezme eziyet etme dedi kardeşlerimeyengenin eli ayağı tutuyorsa kendi çalışıp yapsaydı. Baban 3 aylık mutfak masrafını yapıp eve koyması ne kadar tuhaf bir o kadar komik bence.
Allah sağlık vermiş insanlara ki kendilerine yetsinler diye.
Ben de bunu anlamıyorum el el üstünde akşama kadar oturup sonra başkasından medet ummak.
Evlenmeselerdi. Hiç bir şey yapamıyorlarsa temizliğe gider insan.
Bu hayata bakış açısıdır. Baban ne zamana kadar yardım edecek ki? Ama abilerinde iş yok bence.
Dinimizdeki mihir olayı tamamen farklı bir durum. Eğer kadın kendini o yaşa kadar şu devirde okul/işle garantiye almadıktan sonra mihire umut bağlayarak mı yaşayacak?
Kaldı ki multi milyoner olan adamın söz verdiği mihir için boşanırken durumu müsait olacak mı bakalım. Dünyanın 40 türlü hali var. Adam çulsuz kalıp üstüne evine haciz bile gelebilir. Bu durumda kadın mihir de mihir dese kaç yazar. Allah mihirden önce "OKU" demiş. Beşikten mezara kadar oku.
Oku ki el oğluna muhtaçlığın olmasın. Bir mihirle kendini teraziye koyma.
valla şu bile çok fazla.yok yardım etmiyor ilk evden ayrılırken yaptı sonrasında dedi zaten benden bu kadar evladım düğünü tuttum eşyanı aldım yardımımı ettim başın şıkırsa yine yaparım ama hanımını çocugu magdur etme muhtaç etme çalış evine parkına bak eşin sana emanet sakın ezme eziyet etme dedi kardeşlerime
dinizmide diye başlayınca alerji mi yapıyor :)
mehir var ve evlenirken verilir, boşanırken değil ..
ama karşıdakinin gücü nisbetinde istenir.. en az miktarı kadını kendi başına 6 ay idare edecek miktarda olması imiş, tabi gücü yetiyorsa erkeğin.
bu kadının hakkını korumak içindir. herkesin ekonomik özgürlüğü yok sonuçta.
bunu ben konuyla alakası yok diye yazmamıştım, konu sahibi mehir den değil adetlerden bahsediyor çünkü..
konu zaten dağılmış, bir de benim katkım olsun
Mihir dini nikah esnasında istenir, boşanma durumunda ödenir. Ama artık medeni kanunlarla kadın zaten hakkı olana sahip oluyor. Eskiden medeni kanunlar yoktu din de boşanmış kadınlar mağdur olmasın diye mihir güvencesini onaylamış. Herkes dini kendine göre uyduruyor.dinizmide diye başlayınca alerji mi yapıyor :)
mehir var ve evlenirken verilir, boşanırken değil ..
ama karşıdakinin gücü nisbetinde istenir.. en az miktarı kadını kendi başına 6 ay idare edecek miktarda olması imiş, tabi gücü yetiyorsa erkeğin.
bu kadının hakkını korumak içindir. herkesin ekonomik özgürlüğü yok sonuçta.
bunu ben konuyla alakası yok diye yazmamıştım, konu sahibi mehir den değil adetlerden bahsediyor çünkü..
konu zaten dağılmış, bir de benim katkım olsun
hz hatice gibi kadınlarımız kızlarımız kalmadı malesefçeyiz de önemli. efendimizin durumu olmadığı için Hz. Hatice mahcup düşmesin diye geceden Efendimize kendine getirmesi için 40 katır yüklü eşya yollamış. bunu bir yerde okumuştum.
az ya da çok birşeyler yapmak zorundalar. durumu olmasa da oğlu yapmak zorunda. baştan tamam deyip sonradan çirkefleşmek çok ayıp.
önemli degil köy kızıydı ikiside köyde nerde çalışacaklardı ki zatenvalla şu bile çok fazla.
Kadın evde oturup babanın yardım etmesi durumuna ben olsam karşı çıkarım.
Hayat müşterek değil mi?
Ne farkı var kadının çalışmasıyla erkeğin çalışması arasında.
Çok sinirim bozuluyor böyle örneklerde sözüm sana değil.
hz hatice gibi kadınlarımız kızlarımız kalmadı malesef
çeyiz de önemli. efendimizin durumu olmadığı için Hz. Hatice mahcup düşmesin diye geceden Efendimize kendine getirmesi için 40 katır yüklü eşya yollamış. bunu bir yerde okumuştum.
az ya da çok birşeyler yapmak zorundalar. durumu olmasa da oğlu yapmak zorunda. baştan tamam deyip sonradan çirkefleşmek çok ayıp.
tabiki Hz. Haticeyle durumumuz kıyaslanamaz.. aman yeni konuya dalmayalım. sadece çeyizin önemini vurguladım. az ya da çok yapmak zorunda aileler.
yuva kurana yardım etmekten kaçanlar ne yazık ki bana çok da kaliteli gelmiyor.
aile yapısı çevre yaşantılar karakterler degişiyor yani mesela babam gibi yapan çok azdır çevremizde ama gelinimiz babama da anneme hep dua eder annemle babam parmakla gösterilir hepvalla şu bile çok fazla.
Kadın evde oturup babanın yardım etmesi durumuna ben olsam karşı çıkarım.
Hayat müşterek değil mi?
Ne farkı var kadının çalışmasıyla erkeğin çalışması arasında.
Çok sinirim bozuluyor böyle örneklerde sözüm sana değil.
Şehire gelip yaşıyorlar ama.önemli degil köy kızıydı ikiside köyde nerde çalışacaklardı ki zaten
Yardım etmek başka şeydir, damadın ailesini söğüşlemek bambaşka şeydir. Konuyu dağıtmanın manası yok, ortada altında gram pazarlığı yapan, beşibiryerde için olay çıkaran 10 binlik bütçeyi az bulan bir gelin hanım var.tabiki Hz. Haticeyle durumumuz kıyaslanamaz.. aman yeni konuya dalmayalım. sadece çeyizin önemini vurguladım. az ya da çok yapmak zorunda aileler.
yuva kurana yardım etmekten kaçanlar ne yazık ki bana çok da kaliteli gelmiyor.
aile yapısı çevre yaşantılar karakterler degişiyor yani mesela babam gibi yapan çok azdır çevremizde ama gelinimiz babama da anneme heop dua eder annemle babam parmakla gösterilir hep
yazmayım diyorum ama öyle bir şey söylüyosun ki..aile yapısı çevre yaşantılar karakterler degişiyor yani mesela babam gibi yapan çok azdır çevremizde ama gelinimiz babama da anneme hep dua eder annemle babam parmakla gösterilir hep
Şehire gelip yaşıyorlar ama.
Ya neyse aile yapınızı değiştirecek değiliz tabi de köyden gelen insanlar bilim yapıyorlar. Çalışan herkes şehirli değil ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?