Kv nin evden kovmadigi kaldi! Bizi catir catir ayirdi!

yok çalışmıyordu birisi babam çocuklar ev sahibi olsun muhtaç olmasın diye yardım etti dedem babamlara düğün bile yapmamış babamda ben magdur oldum evlatlarım olmasın dedi hep bizi hiç magdur etmedi

Bundan sonrasi acikcasi bana inandirici gelmiyor. Yesilcam filminden farki yok. Elbette tam aksisini iddia edeceksin. Ve bunu istedigin kadar dile getir, ben yine inanmam. Neyse, sana iyi forumlar diliyorum.
Yok ben bu anlatılana inandım nedense. Bunun benzerini de babaannem annem ve babama yapmış. Film gibi gerçekten.

yok çalışmıyordu birisi babam çocuklar ev sahibi olsunmuhtaç olmasın diye yardım etti
yengenin eli ayağı tutuyorsa kendi çalışıp yapsaydı. Baban 3 aylık mutfak masrafını yapıp eve koyması ne kadar tuhaf bir o kadar komik bence.
Allah sağlık vermiş insanlara ki kendilerine yetsinler diye.
Ben de bunu anlamıyorum el el üstünde akşama kadar oturup sonra başkasından medet ummak.
Evlenmeselerdi. Hiç bir şey yapamıyorlarsa temizliğe gider insan.
Bu hayata bakış açısıdır. Baban ne zamana kadar yardım edecek ki? Ama abilerinde iş yok bence.

yok yardım etmiyor ilk evden ayrılırken yaptı sonrasında dedi zaten benden bu kadar evladım düğünü tuttum eşyanı aldım yardımımı ettim başın şıkırsa yine yaparım ama hanımını çocugu magdur etme muhtaç etme çalış evine parkına bak eşin sana emanet sakın ezme eziyet etme dedi kardeşlerime

çeyiz de önemli. efendimizin durumu olmadığı için Hz. Hatice mahcup düşmesin diye geceden Efendimize kendine getirmesi için 40 katır yüklü eşya yollamış. bunu bir yerde okumuştum.
az ya da çok birşeyler yapmak zorundalar. durumu olmasa da oğlu yapmak zorunda. baştan tamam deyip sonradan çirkefleşmek çok ayıp.

valla şu bile çok fazla.
Kadın evde oturup babanın yardım etmesi durumuna ben olsam karşı çıkarım.
Hayat müşterek değil mi?

Ne farkı var kadının çalışmasıyla erkeğin çalışması arasında.

Çok sinirim bozuluyor böyle örneklerde sözüm sana değil.

Sen bu konudan gücü nispetinde isteme çıkardın mı? Hatun diyor ki nişan alışverişine 10 binle gelmisler cık cık cık, kız tarafının ne takacağını dahi dert etmiş insan kendi anne babasının takacagina kadar tasalanır mı,hadi erkeğinline mihir dedin kendi ailesinden gelecek olanların tasası ne?

Din alerji yapmıyor sadece sıkıntı yaratıyor polemik oluyor, sen şimdi dinimizde mihir dersin ben sana anne baba saygısı derim bu da var dinimizde değil mi,damat annesine seni keserim diyor bunu nereye koyacağız,kiz oğlanı dövüyor çok mu normal

Mihir dini nikah esnasında istenir, boşanma durumunda ödenir. Ama artık medeni kanunlarla kadın zaten hakkı olana sahip oluyor. Eskiden medeni kanunlar yoktu din de boşanmış kadınlar mağdur olmasın diye mihir güvencesini onaylamış. Herkes dini kendine göre uyduruyor.

hz hatice gibi kadınlarımız kızlarımız kalmadı malesef

önemli degil köy kızıydı ikiside köyde nerde çalışacaklardı ki zaten

hz hatice gibi kadınlarımız kızlarımız kalmadı malesef

tabiki Hz. Haticeyle durumumuz kıyaslanamaz.. aman yeni konuya dalmayalım. sadece çeyizin önemini vurguladım. az ya da çok yapmak zorunda aileler.

yuva kurana yardım etmekten kaçanlar ne yazık ki bana çok da kaliteli gelmiyor.

Valla bakış açısı ama işinize geldiği gibi çekiştirmeyin şunu. O zaman hayat şartları nasıldı?

Şimdi imkanlar katmer katmer. Kız neden okuyup ya da okumadan ekmeğini kazanmıyor? Erkek aynı şekilde.

Bu durumda kız çalışmıyor diyelim, erkeğin salla pati işi var. Aileler eşya alıyor, ev kuruyor, “hadi gidin çocuk yapın.”

Alla alla çok ters şu devirde.

Doğru olan her iki taraf da çalışır. Kendi keselerine göre bir şeyler yaparlar. Tutup da “10.000TL ile kuyumcuya gelmişler.” Demezler.

Çeyizi kız tarafı yapmaz mı,

aile yapısı çevre yaşantılar karakterler degişiyor yani mesela babam gibi yapan çok azdır çevremizde ama gelinimiz babama da anneme hep dua eder annemle babam parmakla gösterilir hep

Yardım etmek başka şeydir, damadın ailesini söğüşlemek bambaşka şeydir. Konuyu dağıtmanın manası yok, ortada altında gram pazarlığı yapan, beşibiryerde için olay çıkaran 10 binlik bütçeyi az bulan bir gelin hanım var.
Yuva kurana yardım adetse, çarşaf göndermek de adet, kaynananın evini temizlemek de adet. Sadece akçeli adetleri hoşgörüp diğerlerini saymamak olmaz.
Damadın ailesi yardımdan kaçınmamış ki, burgu bilezik yapacaklarmış beğenmemiş, altının gramını beğenmemiş, 10 bini beğenmemiş.
O yardım değil, bunun adı başka.

aile yapısı çevre yaşantılar karakterler degişiyor yani mesela babam gibi yapan çok azdır çevremizde ama gelinimiz babama da anneme heop dua eder annemle babam parmakla gösterilir hep

Var ki yapmış olmasa neyle yapılacaktı bir de o açıdan düşü

aile yapısı çevre yaşantılar karakterler degişiyor yani mesela babam gibi yapan çok azdır çevremizde ama gelinimiz babama da anneme hep dua eder annemle babam parmakla gösterilir hep
yazmayım diyorum ama öyle bir şey söylüyosun ki..
Dua etmek kolay kısım çalışmak zor kısım. Stop.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…