kv nin gelecek planlari

iibflisosyolog

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
250
157
18
Mrb arkadaslar. Direkt konuya gireyim. Kv gayet saglikli dinc birisi. Ama her konusmasinin arasinda ilerde gelir kaliriz bol bol. Evde bizim de bi odamiz olsun. Bak benim kizim yok siz bakcaniz bana. Bana bisey olur da babaniz tek kalirsa ona bakin siz iyi bakarsaniz evlenmez. Yatip kalmamaya care yok vs gibi degisik fikirleri var. Tovbe yarabbim sanki nasil olecegini biliyor gibi. Ben kotu niyetli biri degilim. Elbette kendi annem babam nasil ki cok degerli esiminkiler de oyle. Sonucta esimin cani ikiside. Ben elbette uzerime dusen neyse gunu geldiginde yaparim. Ustelik de kv durumu cok iyi allah korusun kotu bir durumda birisi tutulup cok cok iyi bakimi yaptirilir. Bizde yardimci oluruz. Benim kizdigim sey neredeyse her oturmamizda bu konuya geliyor laf. Tbiki yapariz anne allah saglik versin dememize ragmen. Gecen aksam akrabalara gittik kardesi yalniz yasiyo abla hadi bnde kal gitme diyo kalcaksam cocugumda kalirim diyo. Hayir bi sor planiniz var mi h.sonu diye. Her gelisinde bi emrivaki ya yolda ariyorlar ya kapiyi caliyorlar. Dusunun esimin dogum gununde yemege cikmistik arabaya binip gelmisler yoldan donduk. Hayir madem surpriz yapicaksiniz bana neden soylemiyosun. Kapi calmak nedir ya biz yeni evliyiz musait olmayadabilirdik. Artik cok sogudum kendisinden annemle yuruyerek 5 dakika mesafedeyiz ne cagrilmadan gelirler ne de herzaman gelin derler. Kv kp ne zman haftasonu olsa evde olsak gelin evde napiyonuz diyor. Bende 1 gitmesem 2 gitmesem esim alinicak diye kirmiyorum. Ama patavatsiz tavirlarindan cok rahatsizim gormeye tahammulum yok. Ornegin ariyorum nasilsin diye arkamdan esimi ariyor sen mi ara dedin kendi mi aradi diye. Bi de laf da soylenmiyor hemen aglama huyu var. Gecen gece oturururken cok az sohbet ettim dinledim sadece biraz mesafeyi anlasin diye. Ki lafimi da saygimi bozmadan esirgemem ilk gunden beri ama kalp de kirmam. Ne yapsam bilemedim?

Yaşlılık psikolojisi işte. Destek görmek istiyordur ya da kendi alanını işaretliyordur sonrada sorun olmasın diye.
Emrivaki meselesine ben de çok kızarım ama çok şükür sizin kdar sorunumuz olmasa da vakti zamanında biz de yaşadık.
Nasıl aştık dersen biraz sancılı oldu ,3 sene sürdü düzenin oturması. Biraz kavga gürültü,biraz eşimin desteği. Eşiniz sizin gibi düşünmiyorsa zaten vazgeçin bu meseleden. Düşünüyorsa da uygun bir dille anlatsın izah etsin. Diyecem ama kadın ağlamalara geliyormuş. Acaba biraz akışına bıraksanız düzelir mi bilemedim. Allah kolaylık versin

Tesekkur ederim. Yok allahtan esimle her konusmamizda haklisin diyor. Kv cok sikintili bi donem gecirmisti 1 2 yil once. Kaynim ve eltim bosanma konumuna geldiler cok cirkin seyler yasandi sanirim annesi uzulmesin istiyor ama guzellikle de derdini anlatir. Ama kayin validemin cok da masum olmadigni dusunuyorum. Bu yil ev aldik mesela allah razi olsun bize destek oldular biraz. Araba dugun takisi ve buyuk bi borca girdik. Ve gol evi ustume yapin dedi destek oluyo diye. Bende esime yapamazsin dedim. Ve yapmadi gercekten de. Cok enteresan biri ve bn kndisini sevemiyorum.

Tesekkur ederim. Yok allahtan esimle her konusmamizda haklisin diyor. Kv cok sikintili bi donem gecirmisti 1 2 yil once. Kaynim ve eltim bosanma konumuna geldiler cok cirkin seyler yasandi sanirim annesi uzulmesin istiyor ama guzellikle de derdini anlatir. Ama kayin validemin cok da masum olmadigni dusunuyorum. Bu yil ev aldik mesela allah razi olsun bize destek oldular biraz. Araba dugun takisi ve buyuk bi borca girdik. Ve gol evi ustume yapin dedi destek oluyo diye. Bende esime yapamazsin dedim. Ve yapmadi gercekten de. Cok enteresan biri ve bn kndisini sevemiyorum.

Sen kayınvalidem diyosun ben kendi annemden korkuyorum. Daha evlenmeme biraz daha var ama annem kendini belli ediyo. Ben kendimi bildim bileli annemin misafir sevdasından bıktım. Okuldan gelsem, işten yorgun gelsem evde hep birileri olurdu, hatta hep evlenip kurtulcam senin şu misafir sevdandan oh derdim. Geçen durmuş sana da getiririm komşuları evini görürler, arada yemeğe alırsın diyo, he yok dersen yemekleri yapar getiririm diyo. Ki eminim her tatil günü gelmek isteyecek hiç başbaşa kalmak isterler mi demeden. Ki anne desen bile ağlıyo benimki de
Çözüm nedir bilemedim anne işte he deyip geçeceğiz gibi

Araba dugun takisi ve buyuk bi borca girdik. Ve gol evi ustume yapin dedi destek oluyo diye. Bende esime yapamazsin dedim. Ve yapmadi gercekten de. Cok enteresan biri ve bn kndisini sevemiyorum.

Evi niye üstüne yapıyomuşsunuz Acaba kaynınla eltin boşanacak gibi olmuşlar ya oyüzden mi öyle uyanıklık yapmak istedi

Kayinvalidesi melekte olsa kim kendi annesi gibi sevebilir ki allah sen. Kendini garanti altina almaya calisiyor neyapsin.Yaşlilik psikolojisi işte.Eşin söylesin annesine anne rica ediyorum aramadan gelmeyin yeni evliyiz desin.

Bizimde basimiza yeni evlendigimizde bos olan kayinpederimin evine gitmistik memlekete sonra o eve eltim bizden habersiz kp den izin alarak kuzenlerini sokmustu bizde disarda kaldik esim kaynanama kizdi kaynanamin cevabi e kardesinde kalsaydin oldu esimde biz yeni evliyiz ne isimiz var orda diye çıkıstı ama yinede biz haksiz olduk o ayrı.

Yani demem o ki iş eşinde bitiyor arkadaşım ama sen yinede içini kötü tutma bosver bu gibi konular vesvesedir elle tutulur kötü sebepler yok sonuçta.

Herkes yaşıyor böyle şeyleri. Bir de büyükler bizim gibi düşünemiyor bazen. Sevemesende saygı baki olmalı. Anne sonuçta,eşinizin üzerinde emeği var,hoş görmek lazım. Bir söz vardır çok severim:Sen doğru git,eğri belasını bulur.
Eşinle mutluysan,seni anlıyorsagerisi boş.

Şimdiden bu fikri size empoze ettirmeye çalışıyor. Yerini sağlama alıyor. ileride ben demiştim falan diyecek. Sinir oluyorum böyle gelinin fikrini almadan "şöyle olacak böyle olacak" demelerine! Resmen emrivakilik yaptığı..

Kayınvalideniz çok garantici, ilerisi için kendini sağlama alıyor ve kendi sınırını çizerken sizin sınırınıza saygı göstermiyor. Bu susarak olmaz, kendinize saygı duyduracaksınız. Ben biraz farklı düşünüyorum, yani dışardan saygısız duruyorum ama kimse de evime çat kapı gelemez. O kullanacak adam aruyor, yaşı büyük diye illa saygı duyduracak. Benim kv ben yokmuşum gibi "oğlum tayinini izmire iste, gelir 6 ay kalırım hiç çıkmam sizden" dedi. "Anca bir hafta kalabilirsin" dedim daha da lafı kesildi. Bir büyük, başımın üstünde yeri var dedirtecek bana, dedirtmezse böyle muamele ederim. Benimkiler çok terbiyesiz ve saygısızlar, biraz kabalaşmadan sınırımı çizemedim. He desem bizim evden çıkmaz. Sizin bu yapıda olmadığınızı görüyorum, konuşmanız lazım. Kv lerin işi gücü yokmuş gibi evlatlarına sarmalarını anlayamıyorum. Sınırını saygısızlık yapmadan çizebilen birinden tavsiye alabilirsiniz.

İyisi de ayni kotusu de ayni...yuzsuzu ayni yuzlusu de diyesim geldi.cok seviyorlar plan yapmayi..gercekten isleri gucleri yok..hayatlarini cocuklar uzerine kurmuslar .baska amaclari yok..evlendigim gunden beri karismadiklari fikirlerini merak etmesen bile.beyan ettiklerini,daha bla bla bbla.esimden allah razi olsun.kendine karistirtmaz.ailemizi de korur.ama geri cevap vermez.yasanti bicimleri oyle
Bizimkilerde de gelin kullanma orani yuzde 90 esimde dunden razi..saglik sorunlari var zaten...ins birbirlerine yeterler .ben de bebeleri buyutup ise gireyim.potansiyel gelin olmayayim.eltim calisiyor.mesafe var.kizi var ama hic umit yok ondan...ayni zihniyet buyutuyor ne de olsa
Sizi de anlayabiliyorum .ve uyuz oluyorum senin de ailen var neden boyle dusunuyorsunuz diyenlere..ee var da onlarla kan bagim yok
Onlarda bizi el.kizi goruyor.saygi cercevesinde hersey o kadar..niye seveyim ya ...komsum olsa komsuluk kurmazdim o.kadar.karakter meselesi...uyusup uyusamama

Dua yerine geçer, açma hastalıkla ilgili konuları deyin, uzatmayın.

Derdi sanki bakıma muhtaç olunca değil de, eski insanlar ben artık yaşlıyım deyip işten elini eteğini çeker, keyfine bakar, kendine baktırır, onu amaçlıyormuş gibi geldi.

Yine kendi annenle bi sıkıntini daha kolay cozersin arkadasim. Onun soyledigi sana batmaz senin soyledigin ona. Annen sana cok baglidir yazij hani evlenip evden cikicaksin bence o pskolojiyi yok yok biz kizimla hep gorusucez seklinde atmaya calisiyordur. Annen seni mutlaka anlar bnce.

Evi niye üstüne yapıyomuşsunuz Acaba kaynınla eltin boşanacak gibi olmuşlar ya oyüzden mi öyle uyanıklık yapmak istedi
Valla o da olabilir ama benim hissettigim bnm evim diye hindi gibi kabaricak:))) hani desem ki bi adaletsizlik mi var. Hayir yok kaynima ev yapildi is kuruldu araba alindi birine kefil oldu borcu odendi. Hala butun masraflarini bunlar gorur. Ki adam icin ay yazik isleri durgun derler bi bakarsin 20 bine bisey alir bi bakarsin alisverise giderler. Sende evin komple parasini verseydin yap ustune. Kaynimin evi bunlarin bahce siniri icinde ayri tapusu yok ona guveniyo. Sanki kaynim ev alirken 200 bin koydu masaya

Aynen o cumleyi kurdum arkadasim. Hayir bizde insaniz hangi camiye minare olucaz acaba. Gecen gun diyo ki biz gencligimizi buyuklerimize adadik diyo bna. Artik geliverdiler adamasaydiniz keske anne kimse size madalya takmadi. Bugunlerin kiymetini bilmek lazim ben yapamam dogrusu dedim. Yazik yengem var buyuk yani esimin yengesi aynen yaptik da noldu yenge dedi. Kaldi oyle.

Bide o konu var acayip kiskaniyo annemi. Annenle bizim esit olmamiz lazim ben hep oyle yaptin vallahi dedi. Kafayi yedi iyice ay sen bnm canim kanim annemle dusunceli annemle nasil bir olabilrsin. Ben saygida kusur etmiyim diye etimi kemiriyorum ay annen gibi sev diyo oldu canim. Annem gibi ol da seveyim

Bi tek bende var zannediyordum üstelik kocası da aynısı. Uzaktayiz senede birkaç kez gorusuruz istisnasiz her oturdugumuzda bize bakacaksiniz demeleri ki bekarken başladılar yaşlı da değiller öyle sağlık problemleride yok şimdi de bakmazsaniz sizin çocuğunuz da aynısını yapar allah anne babaya öf demeyin diyor anne baba daha ön planda tutulur eşim benim söylediğim bişeyi yapsın yada eşim bilir falam dese annesinin surat düşer. Küs falan olursak cocuklara gideriz ne alakaysa.Yıllardır buna maruz kaldim ben her defasında lafımi söyledim ne gerekiyorsa yapılır diye diye ama yok anlamiyorlar. Dinlememezlikten gel ciddiyim tal konuşma açıldığında başka işlerle uğraş tlf al eline he he de gec kızan olabilir ama yaşayan bilir cidden acayip sinir bozucu durum .hani yaşlı desem hasta desem sonuna kadar haklılar uyarmak da haklılar ama Herr görüşmede. .söyle bizim de başımıza hersey gelebilir kime ne olacağı belli değil oda yapmak nedir tatlı gidin gelin falan de laf aralarında.

Benim kv seninkinden hallice. Kp ölmeden sanki önce kp ölecekmiş gibi plan yapıyor. Hemde adamın yanında sen ölünce falan diyor.
Yeni evliyim ilk ay planlarını anlatıyor. Sonra görümcem üzerinden bana akıl verdi aklı sıra. Laf sırası bana gelince herkes kendi annesine bakacak dedim geçtim.
Aynı evde oturma planları yaptığı vakitte ev üstünde ev olmaz herkesin kapısı ayrı olacak diye söyledim.
Bana emrivaki yapılmasa ben yardımcı olma düşüncesindeydim ( ayrı ev şartıyla) lakin şimdiden bana pazarlıkla geldiği için hastalık zamanı hariç hiçbir şeye dokunmayacağım.
Ben insan olarak bunları düşündüğüm için utandım ama onlar utanmıyor maalesef.

Mesafe koyun araya fazlaca samimi olmayin sizin kv gibi benimkide esim Nisanliyken ev aldi buda bi miktar yardim etti esimin kardeside kefil oldu sadece kv hem kendini hem kaynimi tapuya ortak etti uc yillik evliyim bi Sene once cikattirdim tapudan evet para vermis ama senelerce calisip annesine Massimo veren tek oglu esim onun evinin kredisini odeyen esim lending arabasini satip parasini annesine veren benim esim bekarken bi yardim yapinca ortak oldu hemen allahtan cikarttirdim simdide mesafemi koydum sizde mesafe koyun insan evladina yardim edip tapu benim olacak diyosa iyiligine inanmam ki kendine almis gibi bi iyilik and yapiyosan devamini getireceksin yapilani basa kakmicaksin insanlari biseylere mecbur birakmicaksin kotu davranmicaksinki ilerki zamanlardada bisey olursa sana seve seve baksinlar oyle ortada bisey yokken yapacaksin edeceksin demekle olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…