• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv nin kızımı banyo ettirmesi

Eşine noluyor ben onu anlamadım. Çocuk hasta olmasın diyorsa ısıtıcı alacak, almıyorsa yorum yapmayacak. Kendinize bir daha kızacağınız şeyler yapmayın. Yazık çocuğa, istemiyor belli ki onların yıkamasını. Bir daha bu kadar hak tanımayın kimseye. Çocuğu kimse giydirmesin, uyutmasın, yıkamasın. 2 gün sonra sizin hak talep edecekler çocukta. Sizde kendi çocuğunuz hakkında bir şey söylemeye çekineceksiniz hep.
Haklısınız valla. Bundan sonra böyle konularda eşimi de dinlemiycem. Zaten bana gelince herşeye yorumu var herşeye karışıyor. Keşke hiçte sormasaydım. Çocuğumu nasıl ağlattılar ya gelince görümceyede diyicem kendilerini bişey sandılar iyice.

İç anadoluda dışarı sıcak ama evler tam ısınmadı. Sabah uyanınca üstümüze hırka giyiyoruz. Bayanında evi serin olabilir. Eviniz ısınana kadar yıkasınlar ev ısınınca düzeninizi oluşturursunuz
Evet evler serin gerçekten, oturduğumuz yer de köylük baya esiyor o yüzden çekindim hasta olur diye

Hasta olmaz biz az önce yıkadık şahsen ısıtıcı da yoktu.cocugunu al kendin yıka madem kussun yikattirip minnet duyma canım.

ben kendim banyo yaparken kızımıda kucağıma alıyorum birlikte yıkanıyoruz çıkarken kucağıma alıyorum bornozumu ikimiz birlikte sarınıyoruz ,hem benim sıcağımla üşümüyor , ilk onu gidiriyorum sonra kendim siz neden kendiniz yıkamıyorsunuz?

Şuan kendime okadar kızıyorum ki. Dün akşam keşke yıkasaydım. Eşime söyledim ısıtıcı al diye yoksa da kendim sobasız yıkıycam dediğniiz gibi hızlıca yıkarım. Daha üstünü çıkarırlarken ağlamaya başladı sesini duyuyorum bilmiyorum neden. ben yaptırırken hiç ağlamıyordu ya
Yıkama nedenleride beni illa kendilerine muhtaçmış gibi göstericekler amaç o...

Nasil yani, siz odada değilmiydiniz yikanirken?

Artik çocuk bir yaşinda, kesinlikle birşey olmaz sobasiz yikandiğinda. O sadece ilk doğduğunda var. Çocuk daha kendi isisini dengeliyemiyor diye.

Lütfen çocuğunuz için ağzinizi açin. Hem hasta olsa dahi, olabilir. Hepimiz hasta oliyoruz. Onlara hesap vermek zorunda değilsiniz. Çocuk sizin çocuğunuz. Istediğiniz şekilde büyütebilirsiniz.

Bu sicakta cocugu usutmek icin ayrica caba gerekir yani, usur mu hic.

Hayir bir de bir yasinds cocuk, parka gider kirletir ustunun basini, banyo yaptirmak icin bekliyor musunuz? Havalad sicak ben kaka yaptiginda bile rahatlasib diye hizlica suyla dus aldiriyorum. Yaziktir ya kisin bile bir hafta iki hafta cocuk yikanmaz mi.

Nasil yani, siz odada değilmiydiniz yikanirken?

Artik çocuk bir yaşinda, kesinlikle birşey olmaz sobasiz yikandiğinda. O sadece ilk doğduğunda var. Çocuk daha kendi isisini dengeliyemiyor diye.

Lütfen çocuğunuz için ağzinizi açin. Hem hasta olsa dahi, olabilir. Hepimiz hasta oliyoruz. Onlara hesap vermek zorunda değilsiniz. Çocuk sizin çocuğunuz. Istediğiniz şekilde büyütebilirsiniz.
Çok teşekkürler yorumunuz için,biz kv ile küsüz 2 aydır. Bana çok hakaretler etti. Yolda görsem selam vermiyorum evinede hiç gitmedim daha. Oda gelmiyor. Zaten soba yanınca aşırı sıcak oluyor duramıyoruz evde, çocuk üstünü giyerken terlemeye başlıyor . dediğiniz gibi 2 gün içinde eşim almazsa ben kendim sobasız yıkıycam. Yıkamak isterlersede ben yıkıyorum diyicem. İlk yıkadığımda Görümcem utanmasa ' biz yıkardık sen neden yıkadın ' diyecekti . Neden bukadar yıkamak istiyolar onuda anlamıyorum 1 aydır 3 gün arayla ben yıkıyorum zaten sanki 4 gün banyo etmedi diye onlara kaldı. Her fırsatta banyo etttirelim banyo ettimi diye soruyor görümcem.

Bu sicakta cocugu usutmek icin ayrica caba gerekir yani, usur mu hic.

Hayir bir de bir yasinds cocuk, parka gider kirletir ustunun basini, banyo yaptirmak icin bekliyor musunuz? Havalad sicak ben kaka yaptiginda bile rahatlasib diye hizlica suyla dus aldiriyorum. Yaziktir ya kisin bile bir hafta iki hafta cocuk yikanmaz mi.
İlk başta tek başıma cesaret edemedim yıkamaya ama zamanla alıştım 3 günde bi yıkıyordum .ama pazar akşamı soba yanarken düştü az daha yangın çıkıyordu yıkayamadım. Dışarısı sıcak ama evlerde hafif bi serinlik var. Bunlarda her fırsatta banyo etti mi, banyo ettirelim diye tutturuyolar. 2 gun sonra soba olmasada ettiricem bidaha kimseye bırakmam..

Haklısınız ya, soba yandığı zaman çocuk üstünü giyerken bile terliyor çok sıcak oluyor, ama yanmayıncada akşam olduğu için eşim hasta olur diyor. Birazda sıcağa alışkın :KK43: dediğiniz gibi olmazsa oturduğumuz yerde varsa hemen bugün aldırıcam eşime ama yoktur diye düşünüyorum en olmadı sobayı yakmadan ettiricem valla bidahakine :KK43:

gündüz yıkayın.

iyi de banyo için götürmeleri ne alaka, siz dururken? yani neden böyle bi rutin oluştu? çok saçma.
İlk zamanlar ben tek cesaret edemiyordum yıkamaya. Sonra yavas yavas kendim yıkamaya başladım onlarada söyledim götürmeyi bıraktılar. Pazar günü soba düşünce yıkayamadım biliyorlardı. Nolduysa bugün görümcem geldi yıkayalım dedi. Sanki onlara kaldı. Ben zaten yıkıyorum. Amaç beni bişey beceremiyomus gibi kendilerine muhtacmıs gibi göstermk olsa gerek. Alın sevin işte ihtiyaçlarını ben karşılıyorum zaten ağlata ağlata niye banyo ettirmeye calısıyosunuz dimi.

Kayınvalidenizin çocuğunuzu yıkaması ne alaka? Bir sağlık sorununuz veya o anlık işiniz olsa anlarım da onun dışında kendiniz halledebilirsiniz,üstelik onlar yıkarken çocuk ağlıyormuş. Sevip oynamak için elbette gönderin ama banyo yaptırmak için almaları saçma,havalar da gayet müsait soba şart değil.

Kayınvalidenizin çocuğunuzu yıkaması ne alaka? Bir sağlık sorununuz veya o anlık işiniz olsa anlarım da onun dışında kendiniz halledebilirsiniz,üstelik onlar yıkarken çocuk ağlıyormuş. Sevip oynamak için elbette gönderin ama banyo yaptırmak için almaları saçma,havalar da gayet müsait soba şart değil.
Pazar günü soba düşünce yıkayamadım biliyorlardı. Nolduysa bugün görümcem geldi yıkayalım dedi. Sanki onlara kaldı. Ben zaten yıkıyorum. Alın sevin işte ihtiyaçlarını ben karşılıyorum zaten ağlata ağlata niye banyo ettirmeye calısıyosunuz dimi. Ay inanın çocuk gık demiyordu ben yıkarken. Bunlar nası böyle ağlatıyo şaşırdım. Buda sondu sobasız felan kendim yıkıycam.

İlk zamanlar ben tek cesaret edemiyordum yıkamaya. Sonra yavas yavas kendim yıkamaya başladım onlarada söyledim götürmeyi bıraktılar. Pazar günü soba düşünce yıkayamadım biliyorlardı. Nolduysa bugün görümcem geldi yıkayalım dedi. Sanki onlara kaldı. Ben zaten yıkıyorum. Amaç beni bişey beceremiyomus gibi kendilerine muhtacmıs gibi göstermk olsa gerek. Alın sevin işte ihtiyaçlarını ben karşılıyorum zaten ağlata ağlata niye banyo ettirmeye calısıyosunuz dimi.
e verme sen de, neden veriyorsun ki?

Şoklardayim
1 yasindaki cocuk haftada 1 degil her gun yikanir. Gerekirse sabunsuz sampuansiz, ama her gun o suya girmeli. Rahatlamasi acisindan. Ayrica evet siz banyo yaptiramadiginiz icin insanlar ilgileniyormus,neden kiziyorsunuz? Her cumlenizde hatali olan sizsiniz kusura bakmayin

Ya büyük konuşmayayım diyorum da ben yokken çok istisna bir durum yoksa ne babası ne ananesi ne babaannesi yıkasın isterim çocuğumu. Annesi yanında olmalı ufacık çocuğun yıkanırken.

Nasıl müsade ettiniz en başta niye müsade ettiniz? Ayrıca 1 haftada 2 haftada 1 çocuk mu yıkanır?

Ya büyük konuşmayayım diyorum da ben yokken çok istisna bir durum yoksa ne babası ne ananesi ne babaannesi yıkasın isterim çocuğumu. Annesi yanında olmalı ufacık çocuğun yıkanırken.

Nasıl müsade ettiniz en başta niye müsade ettiniz? Ayrıca 1 haftada 2 haftada 1 çocuk mu yıkanır?
İşte 5 çocuğu öyle büyütmüş kv sanırım. Zaten ben çok soğuk bile olsa 3 günde bir yıkıyordum. Gene eskiye dönmeye çalışıyor galiba. Pek hevesli yıkamaya.

Ya gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadar :KK43: bu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya

kimseye bir şey demek zorunda değilsin. o senin çocuğun. neden icazet alasın, neden çocuğunu bi sebeple veresin. vala ben sinirlendim burda. verme çocuğu zaten küsmüşsünüz bahanesi.. sevmeye neyse de çocuğu senden başka kimse yıkamasın. zaten artık mahremiyeti de yavaş yavaş öğrenmeye başlaması lazım. çocuğun orasını burasını senden başka kimse görmemeli bence..

İşte 5 çocuğu öyle büyütmüş kv sanırım. Zaten ben çok soğuk bile olsa 3 günde bir yıkıyordum. Gene eskiye dönmeye çalışıyor galiba. Pek hevesli yıkamaya.
E tamam da niye çocuk üzerinde bu kadar karar verme yetkisi var annesi sen değil mısın neden müsade ediyorsun? Çocuğun sorumluluğu sende olmalı babannesinde ya da başka birinde değil.

Back
X