Kv nin kızımı banyo ettirmesi

Galiba kayınvalidem 5 çocuğu öyle büyütmüş. Ben yıkayalım diyince 'Kışın haftada bir yıkanır hasta mı etcen cocuğuuuu!' Diyen bi insandı. Yazında hergün yıkıyorduk. Bana görede yıkanmaz ama onlara göre öyle. Zaten şuan bu durum değişeli 1 bucuk ay oldu. 1 haftadan fazla yıkanmadığı zamanda insan ilk çocukta tecrübesiz oluyor işte. Ama siz hala oyle olduğunu düşünüyorsunuz sanırım. Hiç yıkamasam 3 gunde bir yıkıyorum. Benim sorunum sürekli kendilerinin yıkamak istemeleri her fırsatta.
Yikamamis olsaniz da o an icin simdi cikti banyodan deyin. Yikanmis cocugu bir daha alip yikayacak halleri yok ya. Siz careleri kendiniz uretin,soba sart degil, su isiticisinda olmadi ocakta kaynatin yikayin. Ocagin isisiyla bile oda isinir usumez cocuk. Vermeyin elalemde ne isi var cocugun ciplak. Oyle cani isteyen alip da soyup yikayamaz,agzi var dili yok diye cocugun mahremiyetini cignemeyin

Aksam esinle yika. Hem bir cocugu yikamayi beceremiyosun hem de kus olmana ragmen yikayan gorumcene saydiriyosun. Evet ne dese hakli sen yikama biz yikariz dese de hakli cunku sen zaten yikayamiyosun madem beceremiyosun insanlara muhtacsin bari agzini kapat sinir oldum yaa kucucuk bebegi 15 gun yikamamk ne demek nasil insanlar var ya
Yazdıklarına dikkat et ne biçim konuşuyosun sen ya . Yıkayamadığımı nerden biliyosun da laf söylüyosun okuma yazman yokmu pazar günü yıkıycaktım soba düştü 2 aydır tek başıma yıkıyorum zaten yıkayamadığımı nerden çıkardın çok merak ediyorum insanın zorla ağzını bozduruyosunuz tertemiz yıkıyorum bunların amacı beni kendilerine muhtaç etmek. Bilip bilmeden yapacağın yorumları bi zahmet kendine sakla . Beceremiyomusum ay cok biliyosun ya beceremediğimi ondan 2 aydır tek yıkıyorum. Kaç kere yazmışım 3 günde bi yıkadığım halde kendileri yıkamak istiyor diye ama bazılarının kafası geç algılıyor sanırım neyse daha fazla ağzımı bozmuycm

40 günlük bebeğimi sobasiz falan banyo yaptırıyorum ben yalnız başıma. Bence sorun sizde. Hasta falan olmaz ögle uykusuna yakin güzelce banyo yaptırın giydirin saclarini da kurutup mis gibi uyutun. Akşama bırakmayın banyoyu hiç de bisey olmaz

Bebeğimle 1 haftalıkken tek kalınca yaz sıcağında yıkamak zorunda hissedip bir cesaret doldurmuştum küvetini. Sadece esmeyen ve güneş gören odayı tercih etmiştim..
1 kat fazla giydirirdim sadece biraz ısınana kadar.
Onun rahatlayacağını düşününce bir cesaret geliyordu bana..

Yazdıklarına dikkat et ne biçim konuşuyosun sen ya . Yıkayamadığımı nerden biliyosun da laf söylüyosun okuma yazman yokmu pazar günü yıkıycaktım soba düştü 2 aydır tek başıma yıkıyorum zaten yıkayamadığımı nerden çıkardın çok merak ediyorum insanın zorla ağzını bozduruyosunuz tertemiz yıkıyorum bunların amacı beni kendilerine muhtaç etmek. Bilip bilmeden yapacağın yorumları bi zahmet kendine sakla . Beceremiyomusum ay cok biliyosun ya beceremediğimi ondan 2 aydır tek yıkıyorum. Kaç kere yazmışım 3 günde bi yıkadığım halde kendileri yıkamak istiyor diye ama bazılarının kafası geç algılıyor sanırım neyse daha fazla ağzımı bozmuycm
Yikiycaktm bozmycm yazan insan mi diyor bana okuma yazman yok mu diye komikkk!!! Sen demissin ben mi uydurdum yikayamiyorum demissin onlari kendine kendin muhtac etmjssin evet koca cocugu yikayamassan millete muhtac olursun. Bana neden kiiziyosun anlamadim ben de mi gelim yikamaya :) iki aydir yikiyormus hey Allahim :) 10aylikken basladin yani:)

Heh aynen işte bende bunu anlamıyorum. Torunudur tamam alıyo seviyo ama ben zaten kendim yıkıyorum. Yok onların amacı beni kendilerine muhtaç etmek, ben bişey yapamıyormusum gibi göstermek.
Kaç gün olmuş yıkayamamışsın çocuğu. Ordan bakınca hiçbirsey yapamıyor gibi gözükmen normal.
Yok o oldu yok bu oldu kaç gün geçmiş. Onlar da heralde bizim yıkamamızı bekliyor kendi yıkayamıyor deyip almışlardır.
Havayı bilemem yaşadığın yeri bilmiyorum. Şartları ayarla bir daha ki sefere sen yıkarsın. Sorarlarsa da alıştım artık yıkayabiliyorum ben sağolun dersin.

Bebeğimi 4 günlükken kendim yıkamaya başladım (kv gider gitmez). Şuan dokuz aylık ve havalar sogukken bornozundan, corabina herşeyini hazır edip, güzelce yıkıyordum. Uc gunde bir. Tabii ki ideal oda sıcaklığında. Şuan bebeğimi, bebek legenlerine koymadan duşa oturtup, iki dakikada mis gibi yıkıyorum. Havalar malum çok sıcak, hergun mutlaka yıkıyorum. Terliyor bebekler. Yikaninca, çok rahatliyorlar.

Siz kv yıkıyor diyince, bebeğiniz birkaç günlük sandım. Siz niye bu zamana kadar yikamadiniz onlara minnet ettiniz ki?

Yikamamis olsaniz da o an icin simdi cikti banyodan deyin. Yikanmis cocugu bir daha alip yikayacak halleri yok ya. Siz careleri kendiniz uretin,soba sart degil, su isiticisinda olmadi ocakta kaynatin yikayin. Ocagin isisiyla bile oda isinir usumez cocuk. Vermeyin elalemde ne isi var cocugun ciplak. Oyle cani isteyen alip da soyup yikayamaz,agzi var dili yok diye cocugun mahremiyetini cignemeyin
katiliyorum.

Ben anneyi fazla rahat buldum. Hickimse gelip cocugumu alip evine goturup aglata aglata yikayamaz eger ben o cocugun annesiysem... Hele ki mahremiyet konusunda bu zamanda bilincsiz olan kalmamistir diye dusunuyordum ama yaniliyorum belli ki

Benim anlamadigim evinizde cozum uretemiyorsunuz ama sucu kv gorumceye neden atiyorsunuz? Pazar gunu soba dustu diyorsunuz,esiniz evde,hemen baksin caresine. Sobayi geri mi takiyor,gidip soba mi aliyor naparsa yapsin. Siz bunlari yapamazsaniz kv gorumce elbet sizi beceriksiz saf sanip cocuga bakmaya calisir. Haklilar kendilerince

keşke cocugum olduğunda çocuğumun banyosunu yaptırmak isteyn kv ile görümcem olsa
şanslısınız bence
bebeği uzun süre yıkamamışsınız onlar gelip alıp yıkıyormuş daha ne

Oğlum iki aylıktı kendim yıkamaya başladığımda. Eşim de hasta olur sık yıkama derdi kış bebeği olduğundan. 2 en geç 3 günde bir muhakkak yıkardım. Küvetini kurular havlusunu kaldırırdım ruhu bile duymazdı.

Benim kaynanam da böyle şeylerden kavga çıkarmaya meyilli bi kadın. Bigün komşusu uğradı bana duştan yeni çıkmıştım ben de. Benden çıkınca koşa koşa kaynanama gitmiş senin gelin çocuğu yıkamış arkadan kendi banyoya girmiş demiş. Kaynanam aradı beni nasıl yaptın diye? O terbiyesiz bunu mu yetiştirdi utanmadan, sende bana hesap mı soruyosun? Çocuğu yıkadım karnını doyurdum uyudu o arada bende duşa girdim bunun için kimden izin alcaktım pardon, beceremiycek ne var bunda dedim. Baskın çıktım ki ordan kendine pay çıkarmasın. O oldu zaten daha da ağzını açmadı. Kendi doğyrduğumu yıkamak için izin mi alcakmışım saçmalık..

Ilk zamanlar anlarim da 1 yaşında çocuk. Siz alıştırmışsiniz biraz. Zaten ilk baslarda da sizin evinizde yikansaydi böyle bir rutin oluşmazdı.
Aslında ilk baştada bnm evimde yıkanıyordu şimdide ben tek gayet güzel yıkıyorum ama onlar sürekli yıkamak istiyor.

katiliyorum.

Ben anneyi fazla rahat buldum. Hickimse gelip cocugumu alip evine goturup aglata aglata yikayamaz eger ben o cocugun annesiysem... Hele ki mahremiyet konusunda bu zamanda bilincsiz olan kalmamistir diye dusunuyordum ama yaniliyorum belli ki
Hanimin elinin altinda internet var,pek cok care uretebilir. Ocak soba yoksa alirsin internetten odersin kapida. Hic olmadi gidersin sehre,sirtlanir gelirsin soba mi ne lazimsa. Kucaginda cocukla her sey de yapilir. Soz konusu evlatsa her seyi de yapar insan. Onca zaman cocugu yikanmadan bekletmek nedir,resmen temel ihtiyaci karsilamamak, suc bu.

Ay evlilik ne zor bi'şeymiş foruma katıldıktan sonra ufkum açıldı resmen; anlaşamadığın zaman ''kv''nin kızını banyo yaptırması bile sana eziyet geliyor, takıyorsun, hayatını yiyorsun falan...:işsiz:

Forumda takıldığım her an ''çok emin olduğun, gerçekten çok sevdiğin adamla evlen, iililir di inimli tibi'' diye bir ses yankılanıyor beynimde sanki.. :olamaz:

Ay bi sakin olun ya? Bu ne sinir. Ben birlikte yıkarken öyle çok aşırı sıcak suya denk gelmedim normaldi. tahminen acaba öyle mi dedim sizde hemen insanı yerin dibine sokmaya hazır bekliyorsunuz. Büyükleri bilmezmisiniz? Haldır haldır yıkıyorlar çocuğu alel acele. Belki bu yüzden ağlıyor. Ben bırakıyordum suda oynasın diye,oyuncaklarını veriyorum. Onlar bunu yapmıyor eli yüzü köpük içinde yıkıyor hızlı hızlı hasta olur diye. Kim çocuğunun kaynar suyla yıkanmasına izin verir.
Sizin gibi birine sinir olmamak mümkün mü?Ne şekilde yıkıyorlarsa yıkıyorlar bişey yapıyorlarki o yavrucak ağlıyor ve hala gelmiş burda kafa tutuyorsun.O çocuk orada ağlarken nasıl vicdanın rahat bir şekilde evinde oturabiliyorsun? Burda millete laf yetiştireceğine çocuk bakımı nasıl olurmuş öğren.Ayrıca 1 hafta 2 haftada bir çocuk yıkanmaz bunuda öğren.Yaaa sana yazacak çok şey varda senin gibi biri için ban yemeye değmezsin.

Ya gene sinirim bozuldu kızlar. Kv ile küsüz bayadır. Bebeğimi ilk doğdugundan beri beraber yıkıyorduk. Küsünce alıp yukarda görümcemle yıkayıp geri getiriyolardı. Tabi süre iyice uzamaya başladı cocuğu 2 haftada bi yıkamaya başlayınca ben tek yıkamaya başladım. Tabi onada bi bozuldular. İşte yaa biz ettircektik benim sınavım vardı vs dedi.
Pazar banyo günüydü evdeki soba düştü. Ettiremedim dün de akşam kapıda odun yoktu sobayı yakamadım. (Aslında ev çok soğuk değil ama eşim hasta olur diyor)
1 haftadırda banyo etmemişti. Demin görümcem indi, banyo ettirceklermiş. Sanki biz ettiremiyoruz. Ya ben zaten güzel güzel ettiriyodum ne diye gelip yukarı alıp banyo ettirmeye calısıyosunuz demek istedim ama diyemedim . Bu seferlik tamam dedim ama hiç istemiyorum. O banyo ettiririken aşırı ağlıyo çocuk, ben ettirince çok mutlu.
Havalar ısındı, bidaki banyosunu soba yakmadan az suyla 2 dakikada banyo ettirsem hasta olur mu sizce? Buarada 1 yaşında.
Elektrikli soba alana kadar :KK43: bu seferlik ettirsinler, 3 gün sonra ben ettirip sorarlarsada ben akşam ettiriyorum sabaha kadar uyuyor diyicem. Sinir oldum ya
Çocuk senin cnm benim, annesisin yıkamakta, onunla vakit geçirmekte senin hakkın.
Onlara ne oluyor.
Ay boyle şeyler okuyunca sinir oluyorum.
Ben çocuğumu yıkıyorum de bı daha gorumcen gelince.

Yikiycaktm bozmycm yazan insan mi diyor bana okuma yazman yok mu diye komikkk!!! Sen demissin ben mi uydurdum yikayamiyorum demissin onlari kendine kendin muhtac etmjssin evet koca cocugu yikayamassan millete muhtac olursun. Bana neden kiiziyosun anlamadim ben de mi gelim yikamaya :) iki aydir yikiyormus hey Allahim :) 10aylikken basladin yani:)
Yahu ben mi anlatamıyorum insanlar mı anlamıyor. İş başa düşünce ben ilk doğdugunda da yıkardım tek. İyi okusana orda yıkıyamıyorum diye birsey yazıyomu allah askına. kv sürekli 'ben yıkarım ben ederim ben giydiririm sen yapamazsın olmaz diyip durdugu için bisey demedim bu zamana kadar birlikte yıkadık. Elini ayağını çekince bende ne kadar korksamda alıştım şimdi gayet güzel yıkıyorum. Ama hala bi yıkama hevesleri var sanki oyuncak bebek. Sorun bu.
Şimdi anlatabildim mi ?
Buarada 10 tane çocuk büyütmedim,korkmam gayet normal insan hamileyken bakabilecekmiyim acaba diye bile düşünüyor. siz neyin sinirini benden çıkardınız onuda anlamadım neyse bişey demiyorum

Rahmetli annenannem cok etkilenirdi soguktan. Banyosunu ben yaptirirdim. Ev kombili, acsam bile isinmasi 2 gunu bulur. Banyosunu ettirdikten sonra sac kurutma makinasinin sicak havasiyla her yanini kurulardim, parmak aralarina kadar. En son sirtini iyice isittiktan sonra giydirirdim. Belki siz de bu sekilde yapabilirsiniz

Hanimefendi bakın şu konuda anlaşalım bebek 1 haftada 1 degil en az 2 3 defa yikanmalı ...siz eger bebegi vermek istemiyorsaniz vermeyin ...gidip kendiniz yikayin, gitmem diyorsaniz çare bulun ... yani gorumce de gorsun sizin bu işi başardiginizi ...demeye yüzü olmaz..ama siz birsey yapmadan beklersiniz ben olsam bende yikayimmi derim ...

Back
X