kv oraya gitmemi istiyor

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
864
53
2,5 aylık evliyim. Çalışmıyorum. Kv aramızda iki sokak var. Kv istiyor ki gündüzleri gideyim oturayım orda vakit geçireyim. Bugune kadar hiçbir sorunumuz olmadı. Kırıcı değildir. Fakat ben onun yanında çok sıkılıyorum. Kendisi 65 yaşında sürekli eskilerden anlatıyor ve yöre farkı var ben onun konuştuğunun çoğunu anlamıyorum.

Her görüştüğümüzde “ senin evde canın sıkılıyordur, gel “ diyor. Ama ben evime anca adapte oluyorum geç uyanıyorum ev işi yemek derken eşim eve geliyor.

Kendisi Çat kapı gelir. Söyleye söyleye anlatamadım. Anne bak müsait olmayabilirim diyorum. Ki geldiğinde çoğu zaman ben evde olmuyorum dönüp gidiyor. Telefon kullanamıyor ama kp hep evde ona aratabilir gelmeden. Zaten rahatsız görmcem de dışarı tek çıkma diye kızıyor ama nafile. Zaten yapım gereği soğuk birisiyim.

Gidemiyorum canım hiç istemiyor. Eşim git gitme bir şey demiyor belki gönül koyuyodur ama bana bir şey demiyor ilişkimize yansımıyor.

Şimdi sorum. Kv evine gitmek kural mıdır. Eşimle arada akşamları çaya yemeğe gideriz zaten. Bu yeterli midir

Tabi ki kural değil hergün hergün ne işin var ki orada, hafta da 1-2 gün gidersin anlaşabiliyorsanız ,yeter

kocanla evlenmedin ki tatlım kayınvaldenle evlendin tabi ki hayatını kayınvaldenin evinde geçireceksin onun 8 kere anlattığı hikayeyi 9. kere de dinleyecek ve her seferinde ilk kez dinliyormuş gibi yapacaksın.
hastalandığında bakacaksın. o varken eşinle tatile gidemiceksin. onsuz sofraya oturmayacaksın.
ben de bilmiyodum ama tr de evlilikler böyleymiş. kaynanayla ten uyumunuz çok önemli. gerisi tırıvırı.

2.5 ayda 1de az canım. Oda bi anne çocuğu gelini gelsin istiyordur. Biz kv ile farklı şehirlerdeyiz ama ben yinede en kötü 3 haftada yada ayda 1 kere görürüm onları. Haftada 2 3 kez ararlar. Konuşuruz kv ile çoğunlukla 15 20 dk konuşuruz. Kendisi 60 yaşında. Akşamları wpden görüntlü konuşuruz. Grubumuz var ordan görümcem kayınvalidem ben konuşuyoruz sürekli. Hiçte rahatsız değilim bu durumdan. Hatta memnunum beni kendi kızları gibi görmelerinden aramalarından evde sıkılmıyım diye aramalarından sormalarından. Eşimde sürekli babamı arar babamda onu arar. Kendi annem babamdan ayırmamaya çalışıyorum. Buda eşimin çok hoşuna gidiyor. Kayınvalidemin akrabaları falan hatta hep benimle ilgili çok iyi şeyler diyormuş bazısı gören yüzümede söylüyor. Böylesi bi evlilik sizi daha mutlu edebilir tabi herkesin karakteride farklı.

İşte napsın oda sizinle daha sıcak bir ilişki kurmaya çalışıyordur
Beraber çay kahve içelim beraber yiyelim gibisine
Beraber kadın programı izleyip kritike edelim ...
Sıkıcı ama iyi niyetli be sevimli

Başta nasıl bir tavır koyarsanız o şekilde gider şu anda birbirinize alışma sürecindesiniz zamanla düzene girer merak etmeyin

On senedir evlıyım on senedir aynı seylerı yasıyorum. Hep eskileri surekli anlatıyor artık ezberledim ugrayınca hemen evime Kacıyorum fazla kalmıyorum boguyo beni eskiler bilmediğim insanlar bızdede yore farkı var. Hakikaten cok sıkıcı bı durum.

Haftada bir kez sen gündüzden git akşamda eşin gelsin yemek yiyin dönün evinize buladarıda yeter bence

Bazen gidip bir cayini içip donebilirsiniz.

Hal.hatır sorarsanız olur biter. Aranız kötü de değilmiş.

Şimdiki insanlar " alışırlar "başlığı altında hiçbir şey yapmak istemiyorlar.

Net cizgileriniz varsa neden sorun olsun ki ?

Sizin tüm konularınızı okumusumdud hatırlıyorum :) nedense bana pek sağlam temelli bir evlilik gibi gelmedi sizinki. Her konuda sorun yasıyorsunuz. Nişanlılık sürecinizden tutun da evlilik, eş ve eş ailesine kadar. En son kocanızı eve almamıştınız filan kısacası sizi buradaki konulardan yeterince tanıyorum. Yaşlı kadın sıkılıyor ve sizi görmek istiyor olabilir zamanla halledersiniz güzelce anlatın bence. Daha çok yenisiniz yani 2 buçuk ayda çok tüketmişsiniz kendinizi. Az biraz relax olmayı deneyin akışına bırakın. 2 buçuk ayda bir defa gitmek de ne bileyim bana bile az geldi. Her gün gitmeseniz bile haftada bir iki kez gidin yaşlıdır gönlünü hoş etseniz emin olun karlı çıkarsınız

Bazen onları da anlamak lazım sıkılıyor olabilirler, napsın anlatacak şeyi olmayınca eskileri anlatıyordur.
Biz her cumaları toplanıyoruz kayınvalidemde, eşim olur ya da olmaz görevi varsa bile gelenekselleştirdik. Her cuma gidiyoruz her şeyi o yapıyor. Gidemesem de ben sürekli arıyorum, bilmiyorum ya da ben hiç rahatsız olmuyorum. Benim kv 56 yaşında ama genç kız gibi
Siz de böyle haftada bir gün belirleyebilirsiniz. Ama mesela haftada 1-2 ayrıca canımız sıkılınca falan gidiyoruz mutlu oluyorlar çok ya da çaya kahveye çağırıyorum. Yaşlılar bi yerde ne de olsa çocuklarını özlüyorlardır diye düşünüyorum

Başlarda benim eşimin ailesi de beni seviyorum ayağına, yeni evliyken her gün sabah 10 da arar canın sıkıliyosa gel bize diye arar gittiğimde ise bin bir bahane ile evime geçerdim. Yazık oğlunun evlendigine alisamadi bizi de seviyor heralde diye hergün gidiyordum baktım ki 1 gün gitmesen bizden kötüsü yok dedim biraz mesafe koyayım yeri geldiğinde hergün gittim yeri geldiginde ise 2 günde 3 günde onları alıştırmaya başlıcaktim. Baktım bı gün kaynatam kapimiza dayandı iki adımlık yerde 3 gün geliyorsunuz siz evlat deilsiniz hayirsizsiniz saydırdi saydirdi. Millete de arkamdan gelin 3 hafta da geliyor diye anlatıyordu. Ev işlerinde hep yardımcı olurdum bigün bunun için de kaynanmla kayinpeder evime gelip sen hiç bir işe güce yardımcı olmuyon biz seni ne diye aldik?! Melek gibi insanlar gerçek yüzünü gösterdiler. Bana yavrum kızım seni çok seviyoz diyen görümcelerimin tek kalifla eşimle beni evlatliktan siliyorlardi. Sonrasında yine yavrumlar kizimlar havada ucusuyordu bende yyzüme gülünce mesafe koyamadim biraz geç oldu ama şuan yeri geliyor hergün yeri geliyor haftada seslerini kestiler artık. Kaynanama yeri geliyor yardım ediyorum ama eskisi gibi herseye kosturmuyorum arkamdan da konuşurlardı konussunlar yapınca da konusuyorlardi zaten

Sosyal hayatta herkes capina gore bir takim aktiviteler yapmak durumunda. Sizin kvnizle kotu yasanmisliklariniz yoksa bence arada bir ugrayip bir kahve icebilirsiniz. Ne kadar zevkler,yoreler,aliskanliklar farkli da olsa artik aile olunmus. Kulturlu insan her kesimden kisiyle optimum duzeyde iliski kurabilmelidir. Kimse esinin ailesine bayilmiyor,gorusenler cok bayildigi icin de gorusmuyor. Sanirim ev hanimisiniz,insan haftada bir ugrayamayacak kadar da yogun olamaz degil mi?

Calismiyorsan ise gir. is bulamazsan halk egitim kurslarina git. Hergun bir seylerle mesgul ol. ayda bir gidersin goze batmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…