Kv sizde kalırım dedi

Bir insanın oğlunun yada kızının evinde ayda yılda bir gidip torunlarıyla oğluyla geliniyle vakit geçirip onlarla yemek yemesi kahvaltı etmesi ne kadar güzel olsa gerek. Oğlunuzun mutluluğunu evini ailesini bir köşeden izleyip grur duymak kabarmak. onlarla mutlu olmak....
Sap döner keser döner gün gelir hesap döner. Hepimiz anneyiz ve hepimiz yaşlanacağız arkadaşlar. Ben oğlumun da kızımın da o günlerini görsem daha ne isterim ki.

Beddua değil ama şu asla olmazcı tayfa şundan çok değil 20 yıl sonra o çok değerli oğluşları büyüyüp evlendiğinde piremses gelinleride kendilerini kabul etmeyecek, işte o zaman ne diyecekler çok merak ediyorum.
Bütün çocukları evlenmiş, tek kalmış, elbette evladının yanında kalacak yahu, bundan doğal ne var... Yarın sizde geleceksiniz bu duruma.
İşe bak, sen doğur büyüt milyarlarca kahrını çek, sonra yaşlanıp yalnız kaldığında çocuğunun evinde kalmaya dahi hakkın olmasın çünkü gelin hanım istemezükcü!

Eşiniz evine annesini çağırırken mi size yalvarıyor. Peki siz aileniz gelirken yalvarıyor musunuz eşinize

imza butonu nerede

Eşiniz evine annesini çağırırken mi size yalvarıyor. Peki siz aileniz gelirken yalvarıyor musunuz eşinize
Aman boşverin... Bakın kendiside hamileymiş zaten. Yarın kendi oğluda birilerine yalvarır annem iki güncük gelsin diye... Yalvardığı gelin hanımda gelir burada aynı şuan kendisinin yaptığı gibi gururla anlatır.. Eee ne demişler, Etme bulma dünyası!

Ben her ne kadar da iyi niyetli olunursa olunsun iki taraf icin ayni evde kalmanin iliskileri zedeleyecegini dusunuyorum.tatli olmak lazim biktirmayacak kadar kalinir ama uzun sure sıkıntı olur arkadaslar cevremizde cok var ornegi.mesafe ve duzey her yonden iyidir iliskiler cirkinlesmez saygi devam eder.

Ailesinden cikamayan neden evleniyor ki? Bekar otursunlar analariyla madem.
Herkes evinde rahat. Simdi benim annemi zorlasam cikip da benim evimde kalmaz. Kendi evinde cok mutlu. Bakima ihtiyaci olursa zaten onu da o zaman dusunuruz.

Neden kiziyorsunuz ki farkli goruslere? Siz alabilirsiniz annenizi ve kvnizi beraber de oturabilirsiniz. Bu kadar belalti vurmaya gerek yok

Arkadasin yazdigini yanlis okumussunuz. Konu sahibi kendi annesinden bahsediyor esininkinden degil. Yani esi ,kaynanasi gelsin diye yalvariyormus.

Elbette annenizin evinize gelmesi icin yalvarmamalisiniz,elbette oyle evlilik zordur. Ama bunu hamile bir arkadasa “sen de annesin sen de doguracaksin,sonra seni de istemesinler de goreyim halini” tarzinda konusarak anlatmamalisiniz. Bu uslupla kaynanayi mi korumus oluyorsunuz,gelini mi,torunu mu? Amac uzum yemekse bagciyi dovmeye ne luzum var?

Bir de haklarini korudugumuz o yaslilar var ya,kendi evlerinden ciktiklari zaman rahat edemiyorlar. Bakima muhtac olduklarinda bir de alistiklari evden ayrildiklarinda her sey daha da icinden cikilmaz bir hal aliyor. Bos vaktiniz olursa gidin darulacezeye konusun,keske kendi evimizde oturabilsek de kimseye muhtac olmasak diyor buyuk cogunlugu.

Siz kendi evinizden baska yerde kalinca cok rahat ediyor olabilirsiniz,cok mutlu olabilirsiniz. Veya kaynananizla ayni evde yasamak da isteyebilirsiniz,avantaji oldugu kadar dezavantaji da vardir bu durumun. Zaten temelde kimse sizin dogrulariniza gore yasamayacak,siz kendi dogrularinizla mutlusunuz,karsit goruste olduklariniz da kendi dogrulariyla mutludur. Mesela ben ne kadar seversem seveyim ayni sehirde iki tarafin da birbirine ihtiyaci yokken tamamen keyfi sekilde yatili misafir olmanin ne ise yarayacagini dusunuyorum hala evimden misafir hic eksik olmaz,hepsi de esimin ailesidir. Kendi ailemden sadece annem var. esimin ailesiyle yeriz iceriz,egleniriz ama herkes evi e gider birkac densiz haric eger ki torunlarla vakit gecirmekse mesele buyukler neden evine kabul etme yoluna gitmiyor sadece merak ediyorum. Genc insanlarin evinde kalmayi dogru bulmuyorum,neden derseniz yarin sabah ise gidilecek,cocuklarin okulu var veya yoksa da tatil gunu hic degilse sabah 10a kadar uyunacak yani. Buyuklerin evinde bu yok bakin,madem torun ozluyorlar biz gidip onlarda kalalim. Biraz da yaslilar postu evlatlarinin evine serip maddi manevi takilma pesindeler gibi geliyor bana. Sozum meclisten disari,herkes boyle olacak diye bir sey yok elbette.

Evet, yanlış anlamışım, zaten özür diledim. Tekrar özür diliyorum.
Ve evet zaten bende size hak veriyorum. Ev üstüne ev olmaz. Kaldıki ailemizde yeni evlenen kişinin evine ilk iki aydan önce uğranıldığını dahi henüz görmedim. Genç evlileri en basit tabiri ile rahat bırakmak lazım.
Fakat mecburi durumlar oluyor ve bu durumlarda evinize gelen yaşlı bir insana süreklide kalacak olsa en iyi şekilde davranmak insanlık gereğidir.

Bende yanlış anlamışım. Hatta olumsuz bir yorumda yazmıştım ama sildim. Kusura bakmayın.
Baya giydirmişsiniz bana, alacağınız olsun vallahi ben çocuklarımıda istemem tepemde evlenince. Geçen eşimede söyledim “biz bunları yaptık ama büyüyünce salonda oturacak yer kalmayacak. Ben sakinlik ararım, arkadaşlarıyla dışarı çıksınlar akşamları” diye. Mizacım bu. Şimdi 2 saat ayrı kalsam ağlıyorum deli gibi. Ama kararına ve mizacına saygı duyuyorum. Daha bacağıma gelmedi boyu. İleride de ihtiyaç duymadıkları sürece asla gidip kalmam vallahi hiçbirinde.

Ay dark ağzına sağlık. Çok kişisel bi karar bu aslında. Kayınvalidemler çok sever gidelim kalalım, onlar gelsin kalsın. Annemde sever ama keyfi gelip kalmaz. Bana temizliğe geliyor arada cumartesi günü işten çıkıp, pazar sabah 7de başlıyor bende temizlik yapmaya. Mecburen kalıyor yani. Normalde biz kalmayınca kimsede onlarda kalmamaya başladı zaten.

İlk lohusalığımda 20 gün kaldım kayınvalidemle. Eşim yoktu, annem çalışıyordu. Kadın her işimi gördü Allah için evde. Ama “e bi toz bile almadı, çocuk için akıl veriyorum hiç beni dinlemiyor” diye 2 cümle kurdu 20 gün sonunda eşime ve bütün her şey uçtu gitti bende. Şimdi büyük konuşmayayım ama annem dahil kimseyi 1 gün bile istemiyorum. Minnet etmeyi sevmiyorum, mutlaka kafama kakılıyor. Mutlaka ihtiyacım olmadan akıl veriliyor, yapılmayınca da trip atılıyor. Ev de her şeyin yeri değişiyor. O yüzden yaşasın yalnızlık, yaşasın zorda olsa tek başına becerebilmek diyorum. İsterse dünya küssün, umrumda değil.

Kesinlikle,onemli olan senin rahatin. Cocugunun rahati. Yardimci olmak isteyen evinde de yemek yapar getirir. Veya lohusa kadinin evinde toz alinmazsa dunya durmaz. Cat kapi gelenler olmustu benim lohusaligimda. Bir de piskin piskin “ayh ne de olsa lohusasin disari cikamazsin diye haber vermedik”demislerdi. Aha bu da akraba,bir de bunun gelip kalan versiyonunu dusunemiyorum inan. Anneleri kvleri gectim bizim toplumumuz densiz genel olarak. Kp gelir bas kosede oturur. Kv mutfakta soylene soylene is yaparsa hic gelmesinler aman. Herkes evinde mutlu olsun Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin.

Ya hiç sormayın ama çok pis utandım geri :)
Hakkınızı helal edin, tamamen yanlış anlaşılma olmuş.
Saygılar/sevgiler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…