Kv size söylemeden tanımadığınız birisiyle gelse kabul eder misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama bilmez misin kadınların anneleri hep melektir
Ne kadar kötü, şeytani özellik varsa erkek anası kv de toplanmıştır
Kız anneleri hep mutluluklarını ister (bir de damatlara sormak lazım)
Bu sebeple en ufak konu olan kahve mevzusunda bile utanmadan eve alınmayabilir erkek anneleri

Bu arada kk da öğrendiğim bir şey var. Hiç şaşmaz. Bir kaç mesaj sonra kv nin ne kadar kötü olduğunu okumaya başlarız. Konu sahipleri kendilerini aklamak için yazar da yazar. Ama ne hikmetse ilk mesajda bunlardan hiç bahsedilmez. Kv kötülükleri hep konu sahibi taşlandıktan sonra ortaya çıkar.

Bakalım kaç mesaj sonra kv nin ne kadar kötü biri olduğunu ve evde bir kahve bile içmemesi gerektiğini okuyacağız

Ne eziyetler etmiştir o kaynanaaa biz bilmeyiz. Gelin dediğin melek gibi bişey çünkü.

Ay iki oglum var sen nasip etme
Ayıp yahu eşinizin anasi kendi annenizden geri cevirirmiydiniz ne ara bu hale geldik
Bi kahve nedir ki arkadaşında mahkum olmuştur
Bende misafiri cok sevmem ama gelenin başımın üstünde yeri var en güzel şekilde agirlarim
Bende ağırlıyorum
Sadece kv kendi gelseydi hadi bir derece ama bende tanımadığım birini çat kapı evime cagirmam hele misafirle eve asla beraber girmem
Ah beni anlayan tek kişi işi yoktu mesela misafirlerden 1 2 saatt önce gelseydi kapım açık ama müsait olmadığımız halde kapıya gelmek te birde 1 gün öncesinde de evde değildim

Pandemi yokmus gibi yazacak olursam..
Yazık çok ayıp etmişsiniz. Siz tanımıyor olabilirsiniz ne olacak bir kac saatligine gelecekler hem yeni insanlarla tanısmıs olursunuz. Kayınvaliden için üzüldüm. 9 ay karnında taşı dogur büyüt ve evlenen oglun karısının istegi üzerine seni evine kabul etmesin. Ne kadar zoruna gitmiştir kadının hemde arkadasıda şahit oldu bu duruma.. Kıyamam birde getirdiklerini kapıya koyup gitmiş kim bilir nasıl heveslenmiştir.

Eşinizi zor durumda bırakmışsınız. İkinizin arasında kalmış. Ben olsam eve davet eder kahve ikram eder hoş sohbet eder uğurlardım. Ertesi gün arar anne bundan sonra kahve teklifi ve ziyaret teklifleriniz için litfen beni arayın evin hanımı benim evin durumundan ben haberdarım böylece siz de ben de zor durumda kalmayız derdim. Bu olmamış.
Ben bunu da anlamıyorum. Siz evin hanımıysanız eşiniz de evin beyi. Evlerin beylerinin neden hanımdan izin almadan misafir kabul etme hakkı yok? Niye illa hanıma soruluyor?

Merhaba arkadaşlar kv farklı bir şehir de yaşıyor 1 buçuk saatlik mesafe var benim evime gelmeyeli 1 yılı geçti bulduğum yere bana geldikten sonra en az 10 kez gelmiştir o 1 yıl içinde işine geldiği gibi davranıyor canı isterse iyi istemezse soğuk bende mesafeliyim hep dün bulunduğumuz yerde evi kirada oraya gelmiş kiracılarıyla eski komşusuna falan istese bize bıraktirabilirdi kendisini ama o komşularına gitmeyi tercih etti akşam üstü oldu eşimi arıyo biz sizde kahve içer geçeriz diye zaten bizde çarşıdaydık benimle 2 ayı geçti konuşmayalı ne samimiyet tanımadığım insanlarla evimde kahve içecek bende çıldırdım eşime kime sordu da geliyo acaba dedim bir kaç bişey getirmiş onları biz ordan alır geçeriz ara söyle annene ev müsait değil dedim aradı söyledi otobüse bindik kv bizim evin önüne gelmiş arıyo eşimde kızdı ben sana orda bekle demedim mi falan dedi başına buyruk evin önüne koymuş gitmiş sonra eşimde üzüldü öyle yapınca bana surat astı senin yüzünden oldu gibisinden sizce ayıp mı ettim onlara karşı ama bana da sorması lazım değil miydu
Ev müsait değilse gerçekten bir şey diyemeyiz.
Ama ben olsam kapının önüne gelmişken gönülsüz de olsam alırdım kahve ikram ederdim. Muhtemelen eşim sonrasında tek iken konuşur hoş olmadığını söylerdi.

Sorunuz eğer sorması gerekmez miydi ise, tabii ki gerekirdi. Benim kendi annem, kardeşim bile böyle bir şey yapmaz.

Merhaba arkadaşlar kv farklı bir şehir de yaşıyor 1 buçuk saatlik mesafe var benim evime gelmeyeli 1 yılı geçti bulduğum yere bana geldikten sonra en az 10 kez gelmiştir o 1 yıl içinde işine geldiği gibi davranıyor canı isterse iyi istemezse soğuk bende mesafeliyim hep dün bulunduğumuz yerde evi kirada oraya gelmiş kiracılarıyla eski komşusuna falan istese bize bıraktirabilirdi kendisini ama o komşularına gitmeyi tercih etti akşam üstü oldu eşimi arıyo biz sizde kahve içer geçeriz diye zaten bizde çarşıdaydık benimle 2 ayı geçti konuşmayalı ne samimiyet tanımadığım insanlarla evimde kahve içecek bende çıldırdım eşime kime sordu da geliyo acaba dedim bir kaç bişey getirmiş onları biz ordan alır geçeriz ara söyle annene ev müsait değil dedim aradı söyledi otobüse bindik kv bizim evin önüne gelmiş arıyo eşimde kızdı ben sana orda bekle demedim mi falan dedi başına buyruk evin önüne koymuş gitmiş sonra eşimde üzüldü öyle yapınca bana surat astı senin yüzünden oldu gibisinden sizce ayıp mı ettim onlara karşı ama bana da sorması lazım değil miydu
Millet kvnin laçkalığından rahatsız siz de gelmemesinden. Kusura bakmayın ama bir kahve içimlik zaman için kv kiminle gelse kabul ederim. Bence ayıp etmişsiniz

Burada okuduğum en uzucu konulardan biri bu oldu sanirim.
Bizler apartmanina iskele kurmus insaat iscilerine bile cay corba ikram eden insanlariz, ne ara ne kdar kotu olursa olsun bir kahve icmek icin gelen insanları kapimizdan kovar olduk hayret ya.
Yillarca besle buyut evine gidip bir kahve iceme neymis yanimda arkadasim varmis.
Duvarlari falan kemirirdi arkadasi maazallah ne gerek var.

Ben bunu da anlamıyorum. Siz evin hanımıysanız eşiniz de evin beyi. Evlerin beylerinin neden hanımdan izin almadan misafir kabul etme hakkı yok? Niye illa hanıma soruluyor?

Bunun cevabı büyük ihtimalle evi temizleyen kadın, ev pis mi temiz mi kadın bilir, misafire ikram hazırlayan da kadın. Bu sebeple en iyi kadın bilir misafir kabul edilecek mi edilmeyecek mi gibi bir şey olacak

Ama bu da başlı başına bir sorun. Eşimiz bilmez mi ev müsait mi değil mi? Ev işi neden kadın işi ki hem? Ne zaman misafir gelse ben yemek yaparım eşim temizlik full.

Çoğu arkadaşa katılıyorum.
Sorun edecek hiçbir şey yok. Ama sonra arayıp uyarırdınız
Gerçekten abartıyorsunuz. Uyardıktan sonra getiriyorsa işte asıl sorun o olurdu!
Zamanında yaptı aynısını eltime misafirle geldi aksam olunca biz burda kalalım dedi kaldı arkasından eltim konuştu 2 ay sonra yine aynı insanlarla çıktı geldi yine kalmak istedi hiç yalnız gelmiyo yalnız gelse neyse

Bunun cevabı büyük ihtimalle evi temizleyen kadın, ev pis mi temiz mi kadın bilir, misafire ikram hazırlayan da kadın. Bu sebeple en iyi kadın bilir misafir kabul edilecek mi edilmeyecek mi gibi bir şey olacak

Ama bu da başlı başına bir sorun. Eşimiz bilmez mi ev müsait mi değil mi? Ev işi neden kadın işi ki hem? Ne zaman misafir gelse ben yemek yaparım eşim temizlik full.
Evin hanımı değil evin temizlik görevlisi, aşçısı, uşağı oluyor o zaman. Nasıl hanımlık o?

Evimize gelmek isteyen insanlar beni de eşimi de arayabilirler. Eşimi ararlarsa da duruma göre düşünür kabul eder ya da etmez. Bana sormasına gerek yok. Zira ev pis mi temiz mi, ne ikram ederiz diye düşünebiliyor sağolsun.

Ev müsait değilse gerçekten bir şey diyemeyiz.
Ama ben olsam kapının önüne gelmişken gönülsüz de olsam alırdım kahve ikram ederdim. Muhtemelen eşim sonrasında tek iken konuşur hoş olmadığını söylerdi.

Sorunuz eğer sorması gerekmez miydi ise, tabii ki gerekirdi. Benim kendi annem, kardeşim bile böyle bir şey yapmaz.
Kapının önünde geldiğin de ben evde değildim

Kahve içmeye kabul ederim bu seferlik. Ama misafirin yanında değilken habersiz gelmesini uygun bulmadığımı söylerim. İkinciye habersiz gelirse o zaman hoş karşılamam. Eşiniz de siz de insanlıktan nasip alamamış gibisiniz. Size de sizin gibi evlat düşünce yaşattıklarınız gözünüzün önünden geçer.

Erkek bebek beklediğimden mi bilmiyorum ama ben bu konudaki kv ye çok üzüldüm :D
Ben kız bekliyorum yine üzüldüm 😀 hamilelikten mi acaba
Hayır deseydi ki korona var kabul etmedım yuzde yuz hak verırdım pandemıde iyi yapmıssın derdim ama konu sahıbı bunu dert etmemıs 🤷‍♀️

Kayınvalideniz le aranız iyi olmayabilir, sorunlarınız olabilir, sevmeyedebilirsiniz, ama insan eşinin hatrı için bi kahveyi çok görmez sanırım.. Yatıya gelmemişler ki altı üstü bi kahve koyacaksınız önlerine, yabancı biriyle gelmesine takılmışsınız bunu da sonra dan eşiniz annesine kibarca anlatabilirdi. Bi daha aynı durum yaşanmazdı..Herşeyi bu kadar büyütmek çok gereksiz ilişkinizi yorar..

Çok güzel bir deyimimiz aklıma geldi:
"Rüzgar eken fırtına biçermiş".

Yarın birgün sizden daha kötü bir gelininiz olursa, sizi bile bastırıp kapıdan bacadan içeri sokmazsa, bir bardak suyu, bir fincan kahveyi esirgerse, üstüne oğlunuzu kışkırtıp sizi azarlatırsa hiç şikayet etmeyin olur mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X