Kv size söylemeden tanımadığınız birisiyle gelse kabul eder misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama bilmez misin kadınların anneleri hep melektir
Ne kadar kötü, şeytani özellik varsa erkek anası kv de toplanmıştır
Kız anneleri hep mutluluklarını ister (bir de damatlara sormak lazım)
Bu sebeple en ufak konu olan kahve mevzusunda bile utanmadan eve alınmayabilir erkek anneleri

Bu arada kk da öğrendiğim bir şey var. Hiç şaşmaz. Bir kaç mesaj sonra kv nin ne kadar kötü olduğunu okumaya başlarız. Konu sahipleri kendilerini aklamak için yazar da yazar. Ama ne hikmetse ilk mesajda bunlardan hiç bahsedilmez. Kv kötülükleri hep konu sahibi taşlandıktan sonra ortaya çıkar.

Bakalım kaç mesaj sonra kv nin ne kadar kötü biri olduğunu ve evde bir kahve bile içmemesi gerektiğini okuyacağız
Siz bu mesajı yazmadan daha yazmış zaten o cümleleri 😁

Merhaba arkadaşlar kv farklı bir şehir de yaşıyor 1 buçuk saatlik mesafe var benim evime gelmeyeli 1 yılı geçti bulduğum yere bana geldikten sonra en az 10 kez gelmiştir o 1 yıl içinde işine geldiği gibi davranıyor canı isterse iyi istemezse soğuk bende mesafeliyim hep dün bulunduğumuz yerde evi kirada oraya gelmiş kiracılarıyla eski komşusuna falan istese bize bıraktirabilirdi kendisini ama o komşularına gitmeyi tercih etti akşam üstü oldu eşimi arıyo biz sizde kahve içer geçeriz diye zaten bizde çarşıdaydık benimle 2 ayı geçti konuşmayalı ne samimiyet tanımadığım insanlarla evimde kahve içecek bende çıldırdım eşime kime sordu da geliyo acaba dedim bir kaç bişey getirmiş onları biz ordan alır geçeriz ara söyle annene ev müsait değil dedim aradı söyledi otobüse bindik kv bizim evin önüne gelmiş arıyo eşimde kızdı ben sana orda bekle demedim mi falan dedi başına buyruk evin önüne koymuş gitmiş sonra eşimde üzüldü öyle yapınca bana surat astı senin yüzünden oldu gibisinden sizce ayıp mı ettim onlara karşı ama bana da sorması lazım değil miydu
cook yanlış bence.
ne demek kabul etmemek. kahveye de alırım yemeğe de alırım.
şahsen, burası benim evimse kayınvalidemin de oglunun evi
her daim kapim acik.
birakin eve almayı, 2 yil önce k validem bir gece bizde kalmisti. sabah bi hastaydi
ise gittim rahat edemeyip eve gelip kadını yok iyiyim dediği halde israr ederek taksiyle doktora goturdum.
ilacini aldim vs .
bence bu hic hoş hareket degil..
araniz kotu dahi olsa bi 15 dk idare edilir

Zamanında yaptı aynısını eltime misafirle geldi aksam olunca biz burda kalalım dedi kaldı arkasından eltim konuştu 2 ay sonra yine aynı insanlarla çıktı geldi yine kalmak istedi hiç yalnız gelmiyo yalnız gelse neyse
Eltiniz sizi ilgilendirmiyor
Siz anlayacağı sekilde ve düzgün olarak anlatırsanız ve ona rağmen getirirse
Tepkiniz daha farklı olsun.

Ve şu da var, eltinize akraba getirirse
Gelmeyin diyemez, tabii ki bu sürekli değilse.
40 yılda bir denk gelebilir, insaniz. Bunu kendi annenizde yapabilir. Anlık gelişen olay bunlar

Bazı şeyler var burada yüzeysel olarak anlatılıyor. Örnek vereyım " kayınvalide arkadaşına gitti ve dışarı çıktılar, o anda yoruldular, kayınvalidenin dedi ki; gel oğlumun evinde bi kahve içelim "
Mesela bu bazılarımızın başına gelir, karşı tarafın ya da bizim. Olmayacak sey degil yani.

Siz tavrınızı koyun .

Zamanında yaptı aynısını eltime misafirle geldi aksam olunca biz burda kalalım dedi kaldı arkasından eltim konuştu 2 ay sonra yine aynı insanlarla çıktı geldi yine kalmak istedi hiç yalnız gelmiyo yalnız gelse neyse
Sizlerin böyle anlattığını duyunca kendimi çok geniş buluyorum. Haftada bir gibi rutin bir hale getirmediği sürece ben takılmazdım buna

Erkek bebek beklediğimden mi bilmiyorum ama ben bu konudaki kv ye çok üzüldüm :KK70:
Yok ya erkek bebek kiz bebek meselesi degil.
Benim kizim var yinede anneyi dusunnce uzuldum.
Arkadasiyla iceri girip gelinin pasakliymis demesini, kadina bir kahveyi cok gordu kapidan cevirdiler demesine tercih ederdim mesela.
Biri vicdan meselesi, biri yaşam alanindaki durumla alakali.
Benim esim benim annemi bu şekilde cevirse yada cevirmemi istese benim icin bosanma sebebi.
Ayni sey onun icinde gecerli.

Düşman olsa geri çevrilmez ki eşinizin annesi sevin sevmeyin,saygı göstermek zorundasınız.Evet zorundasınız.
Kahve esirgediğim insanın getirdiklerini kabul etmeye utanırım.Eşinize bravo bir anneyi sığdıramamış.

Ama bilmez misin kadınların anneleri hep melektir
Ne kadar kötü, şeytani özellik varsa erkek anası kv de toplanmıştır
Kız anneleri hep mutluluklarını ister (bir de damatlara sormak lazım)
Bu sebeple en ufak konu olan kahve mevzusunda bile utanmadan eve alınmayabilir erkek anneleri

Bu arada kk da öğrendiğim bir şey var. Hiç şaşmaz. Bir kaç mesaj sonra kv nin ne kadar kötü olduğunu okumaya başlarız. Konu sahipleri kendilerini aklamak için yazar da yazar. Ama ne hikmetse ilk mesajda bunlardan hiç bahsedilmez. Kv kötülükleri hep konu sahibi taşlandıktan sonra ortaya çıkar.

Bakalım kaç mesaj sonra kv nin ne kadar kötü biri olduğunu ve evde bir kahve bile içmemesi gerektiğini okuyacağız
Gelmiş zaten kayinvalidenin ne kadar kötü olduğunu anlatan mesajlar 😌

Ben burada en çok basiretsiz oğula kızdım sanırım.
Anneni kapıdan geri çevireceksin üzerine utanmadan kızacaksın.
Sonra da eşine surat asacaksın akşam olunca.
Gündüz aklı neredeymiş acaba?

Ben de kv me pek bayılmam.

Ama eşinin hatrı için zaman zamam davet ederim. Gelir gorümcem ve torunu ile birlikte. birkac gün kalıp gider..gelirken de beni aramaz oğlunu arar. Herkesi teker teker araması gerekmez .bazi şeyleri görmezden gelmek gerekiyor.

Başka şehirde yaşıyor zaten.

Oğlu bu adam bu kadının. Oğlunun yemeğini yemesin mi hiç.

Tamam. Sizin rızanız olmadan gelmesin tabi ki. Ama bir kahve yapmaya da rızanız olsun.

Rızanız yoksa toleransiniz olsun. Kv nize değil, eşinize olsun.

Ben bunu yapsam ve eşim üzülse... tasavvur edemiyorum nasıl özür dileyebilirim de bunu unutturabilirim... Birbirinizi bu kadarcik şeyler için üzmeyin.

Eşiniz sınır koyamasa tamam derdim ama... kadın arkadaşına da mahcup olmuştur şimdi.

Eşinizden özür dileyin. Kv denizden de özür dileyin. Geçinmeye bakın. Eşiniz sizi üzmüyorsa siz de onu üzmeyin.

Ben bunu da anlamıyorum. Siz evin hanımıysanız eşiniz de evin beyi. Evlerin beylerinin neden hanımdan izin almadan misafir kabul etme hakkı yok? Niye illa hanıma soruluyor?
Ben anlıyorum. Bizlerde evin düzeninden misafir için hazır olup olmamasından yapılacaksa ikram edilecek yiyeceklerin bulunup bulunmamasından kadın sorumludur. Doğru olan bu değildir de erkeklerimizin ekserisi hödüktür diyelim. Bir misafir geleceği zaman erkeğin müsait olması diye birşey de yoktur sürekli koy g.tüne rahvan gitsin kafasında yaşadıklarından. Fakat kadının ani ihtiyaçları, planları erkeğe göre daha fazladır. Ve yazılı olmayan görgü kuralları gereği evin hanımı erkeğine göre yüceltilir. İzin almak haber vermek gibi güzel hasletler sana ve hayatına saygı duyuyorum beraber yapacağımız planlarda sözü sana bırakıyorum anlamını zımnen bünyesinde taşır. Güzeldir böyle incelikler. Niye haber veriyoz abi kafası bu inceliğe aykırıdır

Kapının önünde geldiğin de ben evde değildim
Kayınvalidenizle neler yaşadınız bilemem de, evde olmasanız bile eşiniz veya siz önden gidip kayınvalideyi eve alabilirdiniz, eviniz ne kadar müsait olmayabilir ki? En fazla süpürmemişsinizdir veya birkaç bulaşık vardır, ikramlık şeyler olmasa hazırları var, eşinize şuradan biraz kuru pasta alalım, biraz poğaça börek alalım deseniz alır herhalde.
Yanında hiç tanımadığınız biriyle geliyor olması da dert değil, içilecek olan bir kahve değil mi? Yeri geliyor insan Tanrı misafiri deyip hiç tanımadığı yolda kalmış birine evini açıyor, anne kusura bakma evde yoktuk ortalık biraz dağınık deseniz kayınvalide arkanızdan bunun lafını etse bile kendi ayıbı olurdu, siz eşiniz için annesini ağırlamış olurdunuz.

Ben anlıyorum. Bizlerde evin düzeninden misafir için hazır olup olmamasından yapılacaksa ikram edilecek yiyeceklerin bulunup bulunmamasından kadın sorumludur. Doğru olan bu değildir de erkeklerimizin ekserisi hödüktür diyelim. Bir misafir geleceği zaman erkeğin müsait olması diye birşey de yoktur sürekli koy g.tüne rahvan gitsin kafasında yaşadıklarından. Fakat kadının ani ihtiyaçları, planları erkeğe göre daha fazladır. Ve yazılı olmayan görgü kuralları gereği evin hanımı erkeğine göre yüceltilir. İzin almak haber vermek gibi güzel hasletler sana ve hayatına saygı duyuyorum beraber yapacağımız planlarda sözü sana bırakıyorum anlamını zımnen bünyesinde taşır. Güzeldir böyle incelikler. Niye haber veriyoz abi kafası bu inceliğe aykırıdır
Kocamla aramda bu kadar resmi bir ilişki olmadığı ve yüceltilme gereği duymadığım için anlamamışım demek ki 😉 evimize ne yazık ki(!) eşitlik hakim.

Merhaba arkadaşlar kv farklı bir şehir de yaşıyor 1 buçuk saatlik mesafe var benim evime gelmeyeli 1 yılı geçti bulduğum yere bana geldikten sonra en az 10 kez gelmiştir o 1 yıl içinde işine geldiği gibi davranıyor canı isterse iyi istemezse soğuk bende mesafeliyim hep dün bulunduğumuz yerde evi kirada oraya gelmiş kiracılarıyla eski komşusuna falan istese bize bıraktirabilirdi kendisini ama o komşularına gitmeyi tercih etti akşam üstü oldu eşimi arıyo biz sizde kahve içer geçeriz diye zaten bizde çarşıdaydık benimle 2 ayı geçti konuşmayalı ne samimiyet tanımadığım insanlarla evimde kahve içecek bende çıldırdım eşime kime sordu da geliyo acaba dedim bir kaç bişey getirmiş onları biz ordan alır geçeriz ara söyle annene ev müsait değil dedim aradı söyledi otobüse bindik kv bizim evin önüne gelmiş arıyo eşimde kızdı ben sana orda bekle demedim mi falan dedi başına buyruk evin önüne koymuş gitmiş sonra eşimde üzüldü öyle yapınca bana surat astı senin yüzünden oldu gibisinden sizce ayıp mı ettim onlara karşı ama bana da sorması lazım değil miydu
Kadın ayda yılda bir gelmiş ben olsam bişey demez günü geçirirdim nasıl olsa dönecek yani, ayıp etmişsiniz, eşiniz de sizin yüzünüzden annesini kırmış içten içe size kin duyabilir, belki o gün sustu ama bunun acısını bir yerde çıkaracaktır sizden ..

Yani erkeğin yayılması kadının tüm ikram vs hazırlamasında ben bir incelik göremedim yanlış anlamayın ama :KK43:

Bir kahve hanımefendi. Eşiniz yalandan boş yere üzülmesin hiç sizden çok kabahat onda. Tamam hayatım sen takıl ben annemlere kahve ikram ederim diyebilirdi. Onun yerine gelmeyin demiş, kapıya gelen kadını azarlamış. Ne kadar ayıp.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizlerin böyle anlattığını duyunca kendimi çok geniş buluyorum. Haftada bir gibi rutin bir hale getirmediği sürece ben takılmazdım buna

Benimki haftalık rutin 1 gün kalır.
Pandemıden dolayi haftasonu da kalmaya başladı her hafta
. Bennde dedim ki " özleyelim biraz birbirimizi, hafta sonu kalacaksan 15 gün de bir gel. O da öyle yapmaya başladı. Kocası öldü. Torununu görmek istiyor, napayım yani? Gelmek istiyor.
20 dk mesafede oturuyor.

Ben yolu açık sözlulukle buldum ki zaten içimde tutamam.
Bu sekılde de gayet güzel oldu. Kocası olsaydi zaten kalmazdı bu sekilde.

Bizde rutin 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X