Kv size söylemeden tanımadığınız birisiyle gelse kabul eder misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaaa bir evladın annesine evime gelme misafirini getirme demesi ne kadar zor o ev eşinizin de evi eşinizin hatri var inşallah sizde bu durumda kalmazsiniz nasıl denir bir anneye gelme diye bilemiyorum bana yapılsa burnundan getirirdim öyle böyle değil canını bir güzel üzerdim

Bu arada eklemeden geçemeyeceğim sevgili konu sahibi;

Kv nin yanındaki arkadaşa mahcup olduğunu yazdık hepimiz. Evet öyle de gerçekten... ama inanın ki aslinda rezil olan kv değil. Çünkü arkadaşı onu değil, sizi ve eşinizi ayıplamıştır.

Kapıya gelen kişiyi geri çevirmek her şekilde cok ayıptır. Bu kişinin kv ya da anne olması icap etmez.

Ben buzluğumda daima gözleme ile yaprak sarma bulundururum. Evim hasteneye çok yakin. Bir gece anidan hastalanan biri gelir , evimize aniden bir insan düşer diye... herkes önüne 1 bardak çay koyulmasını hak eder. Dünyadaki herkes, insan olduğu için degil,canli olduğu icin.

Bunlar hayatın içinde olan şeyler. Evim her zaman temiz değildir. Her zaman müsait olmayabilir. Eğer güler yüzle agırlamam değil de evimin dağınıklığı söz konusu olursa da hic utanmam. Utanmasi gereken ben değilim çünkü

Herkes erkek evlattan dem vurmuş. Ama benim kızım olsa ve dünyadaki herhangi bir insana böyle yapsa çok üzülürüm. Kızım adına çok utanırım.

Yaşın küçük sanırım. Ama inan 30a gelirken asla beğenmediğin büyüklerinin haklı oldugunu anlayacaksın.

Kırıp dökmeden yürü hayatindaki insanları çünkü hepsinin senden önce ölme ihtimali var.

Senden önce ölürlerse o gün vicdan azabi cekmemen icin kendi vicdanına yatirim yap. kv yi sevmiyor olabilirsin... amenna... yapacaklarını onu sevdiğin icin değil; kendi vicdaninda düşman olmamak icin yap.

Verdiğin tepkileri küçült. Yani bugünkü müsait değilim tepkisi , olayin geneli icin fazla. Benim bu tepkiyi vermem için kv min beni arayip "görümcemin kocasıyla birlikte sana 2 haftalığına kalmaya geliyoruz" demesi lazımdı.

Ben senin yerinde olsam hem kv mi hem de arkadaşını kahvaltıya davet ederdim. O gün evde değildik uzaktaydık gelemedik filan diye ikna etmeye çalışırdım. Özür dilerdim. Güzelce agirlardim. Esimden özür dilerdim ve onun da kendi annesinden özür dilemesini sağlardım.

Kimse icin değil. Kendim icin kendi vicdanım için.

Kv ile daha önce ne yaşadığınızı bilemem. Ama benim tavrim bu olurdu.

Ben Allahtan ve kendi vicdabimdan çok korkarım.

Sana abla tavsiyesi olsun bu yazı 🧡

Bu arada eklemeden geçemeyeceğim sevgili konu sahibi;

Kv nin yanındaki arkadaşa mahcup olduğunu yazdık hepimiz. Evet öyle de gerçekten... ama inanın ki aslinda rezil olan kv değil. Çünkü arkadaşı onu değil, sizi ve eşinizi ayıplamıştır.

Kapıya gelen kişiyi geri çevirmek her şekilde cok ayıptır. Bu kişinin kv ya da anne olması icap etmez.

Ben buzluğumda daima gözleme ile yaprak sarma bulundururum. Evim hasteneye çok yakin. Bir gece anidan hastalanan biri gelir , evimize aniden bir insan düşer diye... herkes önüne 1 bardak çay koyulmasını hak eder. Dünyadaki herkes, insan olduğu için degil,canli olduğu icin.

Bunlar hayatın içinde olan şeyler. Evim her zaman temiz değildir. Her zaman müsait olmayabilir. Eğer güler yüzle agırlamam değil de evimin dağınıklığı söz konusu olursa da hic utanmam. Utanmasi gereken ben değilim çünkü

Herkes erkek evlattan dem vurmuş. Ama benim kızım olsa ve dünyadaki herhangi bir insana böyle yapsa çok üzülürüm. Kızım adına çok utanırım.

Yaşın küçük sanırım. Ama inan 30a gelirken asla beğenmediğin büyüklerinin haklı oldugunu anlayacaksın.

Kırıp dökmeden yürü hayatindaki insanları çünkü hepsinin senden önce ölme ihtimali var.

Senden önce ölürlerse o gün vicdan azabi cekmemen icin kendi vicdanına yatirim yap. kv yi sevmiyor olabilirsin... amenna... yapacaklarını onu sevdiğin icin değil; kendi vicdaninda düşman olmamak icin yap.

Verdiğin tepkileri küçült. Yani bugünkü müsait değilim tepkisi , olayin geneli icin fazla. Benim bu tepkiyi vermem için kv min beni arayip "görümcemin kocasıyla birlikte sana 2 haftalığına kalmaya geliyoruz" demesi lazımdı.

Ben senin yerinde olsam hem kv mi hem de arkadaşını kahvaltıya davet ederdim. O gün evde değildik uzaktaydık gelemedik filan diye ikna etmeye çalışırdım. Özür dilerdim. Güzelce agirlardim. Esimden özür dilerdim ve onun da kendi annesinden özür dilemesini sağlardım.

Kimse icin değil. Kendim icin kendi vicdanım için.

Kv ile daha önce ne yaşadığınızı bilemem. Ama benim tavrim bu olurdu.

Ben Allahtan ve kendi vicdabimdan çok korkarım.

Sana abla tavsiyesi olsun bu yazı 🧡
Kendini bilen insanların olması ne güzel.
Vicdanınızı seveyim ağzınıza sağlık

Hayır anlamadığım şu; yapacağını yapmışsın, kocan da senin aklına uyup anasına diklenmiş, sonra neden gelip burada başlık açıyorsun? Kv’yi suçlayacağımızı mı sanıyorsun? Burada kimse o kadar toy ve saygısız değildir.

Tepki alınca da hemen içerik silmeler...

Ben bunu da anlamıyorum. Siz evin hanımıysanız eşiniz de evin beyi. Evlerin beylerinin neden hanımdan izin almadan misafir kabul etme hakkı yok? Niye illa hanıma soruluyor?
Evle o kadar alakasız yapıyorlar ki adamları, ev dağınık mı kirli mi misafir ağırlamaya müsait mi değil mi adamlar bilmiyor bile.

Haber vermekten kasıt bu değil yalnız neyse uğraşamayacağım konu sahibide yazmıyor zaten banane ne yaparsa yapsınlar
Linçe dayanamadı zavallı. Konu kv olunca herkes destek çıkacak sandı ama kkda sezarın hakkı sezara verilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X