Kv size söylemeden tanımadığınız birisiyle gelse kabul eder misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altı üstü bi bardak kahve...
Gerçekten bi bardak kahve veremeyecek kadar kalbiniz karardıysa iyi ki gelmemiş kadın evinize
Allah korusun boğazında filan kalırdı
Allah kurtarmış kayınvalidenizi

Son sözüm
Herkes evlat büyütüyor
Yaptığınız illa ki önünüze gelir
O zaman bu günleri hatırlarsınız

Herkes "tanrı misafiri, bir kahve nolacak ki " demiş ama kayinvalide kafasına göre takılıyor, emrivaki yapıyor ve davet edildiginde degil cani istediginde geliyor üstüne cat kapi baskasini getiriyor hic ev sahibine müsait misiniz diye sorma geregi duymuyor ben nedense konu sahibine hak verdim. Anne diye her yaptığı alttan alınmalı ya da sineye çekilmeli diye düşünmüyorum. Sonucta anne dahi olsa evladinin evine giderken usulen aramasi gerekir diye düşünüyorum. Emrivaki tavırları ve çat kapı misafiri sevmediğim için belki de böyle düşünüyorumdur ama ailem de öyle aramadan is yapmazlar o sebeple konu sahibini hakli buldum. Ic ice ilişkiler sınır ihlaline giriyor bana göre

Ben 6-7 aylık evliyken , bir Cumartesi sabah Kv beni aradı arkadaşımla size gelicez öğleden so ra çaya dedi. Ben de tamam gelin dedim . Haftaiçi çok yoğun çalıştığım için ev çok kötü haldeydi hemen temizlik yaptım , bir kek koydum fırına eşim dışardan bir şeyler aldı . Geldiler yedik içtik kusura bakmayın aynı gün haberim oldu pek bir şey yapamadım dedim .
O arkadaşı daha sonra Amerika’ya yerleşti ve benim oğluma ( para yollamamızı kabul etmeden ) ilaçlar vitaminler vs gönderdi 4 yıl boyunca . Yani bir kek ve çay yaptım güleryüzle misafir ettim diye o da benim çok ihtiyacım olan ve bize göre pahalı olan vitaminleri yolladı yıllarca. Ben tabii ki böyle karşılık bekleyerek yapmadım ama bir kahvenin kırk yıl hatırı var diye boşuna söylenmemiş . Kapınıza gelmiş kim olursa olsun Tanrı misafiri denir bir kahve yapılır ki anne bu gelen kadın . Anlayacağınızı sanmıyorum burda yazılanları ama belki bekarlara örnek olur diye yazdım.

Çünkü kayınvalide olduğu için gelse suç gelmese suç oluyor otomatik olarak.

Gerçekten böyle dengesizlik görmedim.
hoşlanmıyorsam canıma minnet der geçerim, gelmek istediğinde de buyur gel derim.
hem arkasından bak bak bana gelmedi komşusuna gitti diye sitem et içerlen, sonra da gelmek isteyince çıldır.

İki oğlum var. Sağlık sıkıntıları çok oldu. Senelerce başlarında nöbet tuttum. Çocuklarım elbet yapacağım.

Ama ileri de beni evlerine almasalar kahrımdan ölürdüm. Neyse büyük konusmayayim. Rabbim onlara merhametli eş nasip etsin.

Şimdi diyeceksin ki benim KV dem çok çektirdi bana. İnan çoğumuzun ki öyledir. Ama yine de bu yapılacak birşey değildi.

İçinde yaşanan bir ev ne kadar dağınık ya da pis olabilir ki? Misafiri kabul edemeyecek durumda bir evde yaşıyorlarsa kayınvalide ve arkadaşından daha büyük bir sorunları var demektir, mesela hijyen gibi.

Hayır bir de eşini de ikna etmiş evin müsait olmadığına. "Müsait değilse biz nasıl yaşıyoruz" dememiş adam hiç.
Sunumluk kurdeleleri bitmiştir belki kim bilir :KK53:

Sizin gibi gelinler kusura bakın ama basıl bir aile terbiyesi alıp evleniyor anlamıyorum. Anne ya anne, kendi anneniz olsa aynı şekilde geri çevirecek miydiniz? Bu konuda eşiniz söz sahibi olacak mıydı? Eşiniz annen gelmesin dese nasıl tepki verecketiniz? Ben peşinen cevap vereyim hayır. Sizin anneniz olsaydi bu şekilde tepki vermeyecektiniz. Ama dur, sizin anneniz mükemmel anlayışlı, asla böyle bir şey yapmazdı değil mi? Bu da sizin savunmanız olurdu işte. Umarım sizin de çocuklarınız aynı sizin yaptığınızı yapar size de. Bu yaptığınızın kabul edilebilir bir tarafı yok. Son derece kaba bir davranış sergilemişsiniz, size yakışır şekilde ve çok ayıp etmişsiniz. Umarım eşiniz kendi yaptığı hatayı anlar ve annesinin gönlünü alır, size de hakettiğiniz şekilde davranarak hatanızı kabul ettirir. Yedi yabancıya yapılmaz bu yaptığınız. Ne zordur evladının kapsından dönmek, arkadaşına bu sebepten mahçup olmak. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, eşiniz sizin lafınızla hareket ederek ayıba ortak olmuş ama onun da bu şekilde arada kalmasına çok üzüldüm. Size sormak zorunda değil annesi gelmek istediğinde. Hata etmiş.

Düşünsene annem gelmek istiyor ve eşin diyor ki hayır ben müsait değilim uzanacak, dinlenecem gelmesin. Ve annen size getirdiklerini kapıdan verip içeri giremeden dönüp gidiyor.

o kadının yüreği kor olmuştur kor, size de ah etmiştir. İşleriniz yolunda gitmezse bilin ki bundandır.

Yani erkeğin yayılması kadının tüm ikram vs hazırlamasında ben bir incelik göremedim yanlış anlamayın ama :KK43:

İkramı kadın da hazırlasa erkekte hazırlasa, misafir gidilen yere önceden haber vermek inceliktir bunun aksi kabalıktır. Konudan bağımsız yazıyorum bunu. Konuya geliyorum, konu sahibi de kaba. Bir kahve için kapıya kadar gelen insanlar ellerinde eşyalarla geri gönderilmez

Ay iki oglum var sen nasip etme
Ayıp yahu eşinizin anasi kendi annenizden geri cevirirmiydiniz ne ara bu hale geldik
Bi kahve nedir ki arkadaşında mahkum olmuştur
Bende misafiri cok sevmem ama gelenin başımın üstünde yeri var en güzel şekilde agirlarim
Benim de oglum var ,okuyunca ben de üzüldüm..... Eşinin bir de onu dinleyip aramasi da cok üzücü.insanlar hic yaslanmayacakmis gibi yasiyorlar.. Bir kahvenin kirk yil hatiri olurmus.Misafiri kapidan cevirmek ,hem de kahveye... bilemedim.. Düşmani olsa insanin yapmaz bence bu kadar.Kaldi ki kadin esini yetistirmis..

İkramı kadın da hazırlasa erkekte hazırlasa, misafir gidilen yere önceden haber vermek inceliktir bunun aksi kabalıktır. Konudan bağımsız yazıyorum bunu. Konuya geliyorum, konu sahibi de kaba. Bir kahve için kapıya kadar gelen insanlar ellerinde eşyalarla geri gönderilmez
Ay allah aşkına hayatınızdaki ilişkiler hep bu kadar resmi mi? Hiç mi geçiyordum uğradım diyebilen bir arkadaşınız, yakınınız, eşiniz dostunuz yok? Kimseye özledim bi göreyim dedim diyerek gidemiyor musunuz? Adı kayınvalide olunca mı görgüsüzlük oluyor?

Bu konudaki kv haber vermiş okuduğum kadarıyla
Sizin anneniz size kaç gün önceden haber vermeli?
Eşinizinkini sormuyorum. Mesela sizin anneniz? 2 gün? 1 hafta? Sabahtan?

Ay allah aşkına hayatınızdaki ilişkiler hep bu kadar resmi mi? Hiç mi geçiyordum uğradım diyebilen bir arkadaşınız, yakınınız, eşiniz dostunuz yok? Kimseye özledim bi göreyim dedim diyerek gidemiyor musunuz? Adı kayınvalide olunca mı görgüsüzlük oluyor?

Konudan bağımsız olarak haber verip vermeme meselesi tartışıldığı için bende tamamen bağımsız bir şekilde yorumumu yaptım. Konuya gelirsek uzaktan gelen bir misafir, eş ailesi vs kim olursa olsun kahve içmeye gelen elinde eşyalarla geri gönderilmez. Öte yandan bana gelecek olursak, hiç haber vermeden geçiyordum uğradım olayları bizde pek olmaz. Çünkü evim yol geçen hanı değil. Samimi olduğum karşı komşumla bile birbirimize oturmaya gidecek olsak önceden sorarız müsait misin diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X