Kv size söylemeden tanımadığınız birisiyle gelse kabul eder misiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Umarim sizi de gelininiz eve almaz bende kayınvalideme kızıyorum arada ama evime gelse hiçbişey yokmus gibi davranırım neticede evime gelmiş düşmanım olsa başım gözüm üstüne neyse yazmaya bile değmez
Ahahah önce sen üslubunu dikkat et. Ettiğin beddua geri tepmesin sonra üzülürüm. Nasılda güzel günah aliyorsunuz çok bilmiş 😂 ben kvdemi kapıdan kovmadim çok şükür. Konu sahibi kvdenin arkadaşından bahsetmiş o kişi hakkında misafir diye bahsediyor sandım.

Bu arada eklemeden geçemeyeceğim sevgili konu sahibi;

Kv nin yanındaki arkadaşa mahcup olduğunu yazdık hepimiz. Evet öyle de gerçekten... ama inanın ki aslinda rezil olan kv değil. Çünkü arkadaşı onu değil, sizi ve eşinizi ayıplamıştır.

Kapıya gelen kişiyi geri çevirmek her şekilde cok ayıptır. Bu kişinin kv ya da anne olması icap etmez.

Ben buzluğumda daima gözleme ile yaprak sarma bulundururum. Evim hasteneye çok yakin. Bir gece anidan hastalanan biri gelir , evimize aniden bir insan düşer diye... herkes önüne 1 bardak çay koyulmasını hak eder. Dünyadaki herkes, insan olduğu için degil,canli olduğu icin.

Bunlar hayatın içinde olan şeyler. Evim her zaman temiz değildir. Her zaman müsait olmayabilir. Eğer güler yüzle agırlamam değil de evimin dağınıklığı söz konusu olursa da hic utanmam. Utanmasi gereken ben değilim çünkü

Herkes erkek evlattan dem vurmuş. Ama benim kızım olsa ve dünyadaki herhangi bir insana böyle yapsa çok üzülürüm. Kızım adına çok utanırım.

Yaşın küçük sanırım. Ama inan 30a gelirken asla beğenmediğin büyüklerinin haklı oldugunu anlayacaksın.

Kırıp dökmeden yürü hayatindaki insanları çünkü hepsinin senden önce ölme ihtimali var.

Senden önce ölürlerse o gün vicdan azabi cekmemen icin kendi vicdanına yatirim yap. kv yi sevmiyor olabilirsin... amenna... yapacaklarını onu sevdiğin icin değil; kendi vicdaninda düşman olmamak icin yap.

Verdiğin tepkileri küçült. Yani bugünkü müsait değilim tepkisi , olayin geneli icin fazla. Benim bu tepkiyi vermem için kv min beni arayip "görümcemin kocasıyla birlikte sana 2 haftalığına kalmaya geliyoruz" demesi lazımdı.

Ben senin yerinde olsam hem kv mi hem de arkadaşını kahvaltıya davet ederdim. O gün evde değildik uzaktaydık gelemedik filan diye ikna etmeye çalışırdım. Özür dilerdim. Güzelce agirlardim. Esimden özür dilerdim ve onun da kendi annesinden özür dilemesini sağlardım.

Kimse icin değil. Kendim icin kendi vicdanım için.

Kv ile daha önce ne yaşadığınızı bilemem. Ama benim tavrim bu olurdu.

Ben Allahtan ve kendi vicdabimdan çok korkarım.

Sana abla tavsiyesi olsun bu yazı 🧡
ne güzel bir yorum. harika...
her ne olursa olsun esimin annesini bu kadar baskasinin yanında rencide etmem.. kadincagiza üzüldüm.
benim k validemin evimde her daim yeri var. Allah korusun basına birsey gelse kapım her daim acik.
birakin arkadaşıyla kahve icmeye gelecek, bi kahveyi gecin. arkadasinin yanında onu onur etmek icin evde ne var ne yok hazirlarim. şahsi sorunlar o asamada devredisi kalsın..
vicdan cok onemli bu hayatta.

Konuyu herkes yanlismi anladı yoksa benmi yanlis anladım? Hanginiz kvdenizin arkadaşıyla beraber size haber vermeden üstelik siz evdede yokken kapıya gelip sizi beklese hoşunuza gider. Hayırsız evlada kadar götürüp benim hoşuma gitmezdi diyene beddualar edebiliyorsunuz? Çok komiksiniz gerçekten. Eğer kapıda bekleyen tek kv ise evet konu sahibi doğru yapmamış tabiki eve alması gerekirdi. Ama biriyle geleceksede ev musaitmi biz gelelim diye haber verilir. Birbirinizin gazına gelip insan linclemeyin burda. Eminim çoğunuz böyle dusunuyorsunuz

Konuyu herkes yanlismi anladı yoksa benmi yanlis anladım? Hanginiz kvdenizin arkadaşıyla beraber size haber vermeden üstelik siz evdede yokken kapıya gelip sizi beklese hoşunuza gider. Hayırsız evlada kadar götürüp benim hoşuma gitmezdi diyene beddualar edebiliyorsunuz? Çok komiksiniz gerçekten. Eğer kapıda bekleyen tek kv ise evet konu sahibi doğru yapmamış tabiki eve alması gerekirdi. Ama biriyle geleceksede ev musaitmi biz gelelim diye haber verilir. Birbirinizin gazına gelip insan linclemeyin burda. Eminim çoğunuz böyle dusunuyorsunuz
Rahatsız olsam da 1.5 saatlik yoldan bir yıl sonra evime gelmiş insanı kapıda bırakmam. Bence siz de yapmazsınız.

"çıldırdım eşime kime sordu da geliyo acaba dedim" vay be geline bak hele insan evladının evine de bir kahve içmeye geçemicekse bir de azar işitecekse!

Çoğumuz sizin gibi düşünsek çoğumuz sizin gibi yazardık. Demek ki çoğumuz sizin gibi düşünmüyormuşuz.

Kapıya gelen bir Allah misafiri geri çevrilmez

Çoğumuz sizin gibi düşünsek çoğumuz sizin gibi yazardık. Demek ki çoğumuz sizin gibi düşünmüyormuşuz.
Çoğundan kasıtta kv dusmani gibi başka konulara yorum yapıyor buralarda yeni değilim hesap isimleri yabancı degil buyuzden yazdım o cevabıda

Tüm yorumları okumadım. Ama ne kadar aranız bozuk olursa oldun bir kahve ya kahve. Eğer her geldiğinde size gelse ona da laf edersiniz. Peki eşinize ne demeli siz gelmesin demişsiniz o da söylemiş. İstediğin kadar anlaşama alt tarafı bir kahve içip gitcekler. Ben bunu kendime olan saygıdan geri çevirmezdin. Anlaşamaya bilirsiniz, bu olaya sinir de olabilirsiniz. En azından evinize geldiğinde anne bir daha gelmeden haber diyebilirdiniz. Dediğim gibi eşinizin de sizin istediğini yapması çok itici geldi

Kapıya gelen bir Allah misafiri geri çevrilmez
Evim müsait değilse kimse kusura bakmasın kabul edilecek durum var edilmeyecek durum var kişi var kişiler var. Her geleni almayacaginiza çok eminim gelipte burda kimseye ahkam kesmeyin herkes kendi fikrini söylemekte ozgur

Çoğundan kasıtta kv dusmani gibi başka konulara yorum yapıyor buralarda yeni değilim hesap isimleri yabancı degil buyuzden yazdım o cevabıda
Duruma göre tavır değişir. Kv fesatlık yapmıştır, ara bozmuştur. Para kayırmıştır bunlara tepki verilir ama konu sahibinin kvsi zaten her geldiğinde yanına bile uğramazken bir kahve içimlik uğruyorsa oğlunun hatrına gidip kapıyı açarsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X