Kv sorunları

arwenar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2025
11
6
1
26
Merhaba, bir senelik evliyim eşimle güzel mutlu bir evliliğimiz var şükür. Ama çoğu kişide olduğu gibi benimde kv sorunlarım bitmiyor aynı şehirde 20dk mesafede oturuyoruz ve benden sürekli bir beklentisi var. Kısaca anlatmam gerekirse her aradığında bir şeyler kitleme derdinde ya da bir sorunu olmuş oluyor yani o beni her aradığında aşırı derecede huzursuz oluyorum, strese giriyorum. Kendi ailemle gayet düzgün konuşuyoruz yani normal bir hal hatır sorma rutini var annemler aradığında açmasam sonra dönsem bile sorun olmuyor asla ama kv için aynı şey geçerli değil sürekli beni sıkıntıya sokuyor. Gelelim işin en ilginç kısmına eşim ailesiyle asla konuşmak istemeyen annesi aradığında sürekli bahane uydurup yalan söyleyen hatta bazen telefonlarını hiç açmayan biri. Neden böyle yaptığını sorduğumda artık sıkıldığını annesinin sürekli bir şeyler beklentisinde olduğunu söylüyor. Annesi beni arayıp gelmemi istediğinde eşim gittiğimde bana laf ediyor ve her defasında kalkmak için bahane uyduruyor ama sanırım kv beni suçlu görüyor yani ben istemiyorum diye düşünüyor bana yansıttığı kadarıyla anladığım böyle.
Ben evlendiğimden beri çalışmıyorum kendimi hazır hissettiğimde zaten çalışmaya başlayacağım ama çalışmasam dahi ekonomik olarak bir geçim derdimiz yok. Fakat kv her denk geldiğimizde bana iş bakıp bakmadığımı sorguluyor bir tandığı varmış onun bana iş bulması için söylediğini dile getiriyor vs yani anlamadığım evde oturmam onu neden bu kadar rahatsız ediyor ya da evde olduğum için sürekli onun yanına gitmem mi gerekiyor bilmiyorum düşünce yapısı çok ilginç sürekli başkaları üzerinden örnek vererek beklentilerini söylüyor ya da beni eleştiriyor ben evliliğimizin başından beri eşimi ailesine zorla götüren biriydim ama kv bana karşı tutumundan sonra artık eşim giderse gidiyoruz ki kendi asla gitmiyor hatta yaklaşık bir aydır gitmiyoruz… sizce napmam gerekiyor kv beni arayıp laf soktuğunda terslesem ayıp mı olur büyük oldukları için üzmek istemiyorum ama gerçekten çok soğudum. Bir yandan da eşimin ailesi olduğu için üzülüyorum keşke böyle olmasa eşim keşke böyle yapmasa diyorum ama yine de her türlü suçlu görülen benim kv tarafından.

Eşin istemiyorsa niye zorlayıp sonra kv.nin tavrindan şikayet ediyorsun ki...
Kocan belirtmis zaten sıkıldığını beklentileriyle ugrasamayacagini, yani sana ne ki??
Sende aynı şeyden sikayetciyken, eşinin sınırlarını esnetmeye çalışıp sonra da kv. tavırlarından şikayet etmeye hakkın yok bence.

Aslında bu sınırları belirleyecek olan eşinizken siz arayı bulmaya çalışıyorsunuz hatta eşinizin tribini çekiyorsunuz.Eşiniz annesine diyecek x çalışmasa da olur ya da ben çalışmasını istemiyorum desin bakın bakalım bir daha birşey diyebiliyor mu.
Bizim evliliğimizin başlarında da kv hep günlerine vs beni çağırırdı üstelik çalışmama rağmen. Eşim kvyi tersledi bundan sonra eşimi bir yere çağırmadan önce bana söyle ben olur olmaz sana söyliyim dedi bütün aramaları kesildi.

Eşim yalan söylüyor geçiştirmek için kv beni arıyor bana söyleniyor yani aslında arada kalan benim zaten bayadır da karışmıyorum ama kv hala huyundan vazgeçmiyor oğlum gelmiyor ama sende gelmiyorsun vs diyor ne desem üstüne söyleyecek bir lafı var hep.

Evet haklısınız eşim bana zaten karışmıyor ama ailesinin yanında da bunu dile getirmesi lazım sanırım

Eşim istemiyor evde vakit geçirecegiz baş başa de, kendileri halletsinler

Eşim istemiyor evde vakit geçirecegiz baş başa de, kendileri halletsinler
Var ya anlatsam neler neler yapıyor… bugunde aradı sarma saralım tatlı yapalım gelmicen mi artık bugunde gelmeniz lazım dedi dedim eşime sormam lazım iyi sor eşine diyor. akşamda eşimi arayıp karın yardıma gelmedi diyor

Calissaniz sosyalliginiz de artar hem bu dertsizlikten kurtulup kv kafaniza takmazsiniz hem de zamanim yok diyebilirsiniz.
Aslında sosyallik konusunda bir sıkıntım yok gayet rahatım kendimle vakit geçirmeyi seviyorum sırf kv ve diğerleri soruyor diye işe başlamak istemiyorum hep insanların dediklerini ne düşündüklerini umursadığımız için zaten bu haldeyiz

Aman eşinize göre hareket edin bak adam bi aydır gitmiyormuş otur işte evinde .

Çalışmıcam eşim izin vermiyor de geç yani bunu da kestirip atmak çok kolay koca parası yicem iş falan istemem böyle iyiyim diyiver sorup durmaz kimse
Eşini arayınca zaten eşin sana kavga çıkarmıyordur nie anneme yardıma gitmedin die

O zaman umursama heee de gec. Gecistir takma vaktim yok gelemem de. Oglun istemiyor de. Ohooo ben olsam parmagimda oynatirim

koca parası yicem demek çok zorluyor beni ama keşke söyleyebilsem eşim istemiyor desem ben sanırım çok sessiz kaldığım için zaten bana böyle söyleyebiliyorlar. Eşim kendi diyor gitme diye de işte annesi bana takmış durumda beni sorguluyor hep

Açma telefonunu kendı oğlu açmazken sen nie zorunlu hissediyorsun

Her zaman en suçlu hep siz olacağınız için bu meselelere kafa yormayıp keyfinize bakın. Ben bu filmi çok kez gören biri olarak söylüyorum asla memnun edemezsiniz. Benim eşim aile baskısından bıkıp ayrı şehirde iş kurdu, ben 5 seneye yakın evle çocuklarla ilgilendim gidip geldi. Evi taşıdı,istersen geri dönelim aile binasına dedim sıkarım dişimi dedim eşim kabul etmedi, baktılar dönmeyeceğiz "sen bu çocuğu ne dolaştırıyorsun ORDAN ORAYA?" Dedi bana.Hayatımın şokudur. Şimdi iletişimi asgariye indirdim ne halt ederlerse etsinler aralarında, arabulucu olmayın ihale her türlü size kalacak...

Ben de benzer şeyden şikayetçiyim ayrıca çok daha başka konular var bizde de ben gitmiyorum eşim gidiyor telefonlarını açıyor sınır çizemiyor. Maalesef çok yakınız bir de gitmeyin açık ve net iş konusunda da buldunuz mu iş bana diyin. Kadın çalışsa bir dert çalışmasa bir dert. Çalıştığı için oğluna eviniz pis diyen kaynanaları bile duydu bu kulaklar. Keşke eşim de eşiniz gibi olsaydı.

kv anlatsam burda yaz yaz bitmez eminim çoğu kişinin de öyledir… bakın en basiti beni sürekli arayıp eşimi bana şikayet ediyor, eşimin onu bir yerlere götürmesini, işlerini halletmesini istiyor eşim yapmayınca beni dolduruşa getirmek için bana bir ton laf söylüyor kv artık baktım bu kadın benim psikolojimi bozmaya başladı o gün eşimin dediğini yapma kararı aldım telefonlarını canım istemedikçe açmama kararı inanır mısınız iki gün önce cuma günü sabah saat 10dan akşam saat 9a kadar aradı durdu bende inatla açmadım dün yine sabah 11de başladı aramaya yine açmadım bu arada eşimde evdeydi tüm aramalarını gördü ama o açmamamı söyledi (normalde eşimi dinlemezdim kendi bildiğim şekilde yapardım ama baktım önünü alamıyorum eşimin dediğini uyguladım bu defa) ben açmayınca artık eşimi aradı ama eşime hiçbir sorun yokmuş gibi konuşmaya başladı beni hiç sormadı bile arayıp ulaşamadım vs hiçbir şey demedi eşimin evde olduğunu anlayınca yine bir yere götürmesini istedi vs vs yani dün çok şaşırdım insan bir sorar ulaşamadım bu kıza, bir sorun mu var diye… keşke hiç düşünmesem kendimi sıkmasam ama bir türlü bunu yapamıyorum umarım bende bir sınırları tamamen koyabilen umursamaz birine dönüşürüm vallahi o kadar özeniyorum ki.

Seni çok iyi anlıyorum konu sahibi çünkü benzer bir durumdayım. Ama ben şikayetçi değilim bu durumdan. Benim kayınvalidem özünde iyi biri, fakat her insan gibi onun da yoran tarafları var. Benim eşim de kök ailesiyle pek görüşmek istemiyor çünkü her görüşmemizde enerjisinin düştüğünü, mutsuz olduğunu söylüyor. Annesiyle benim aram gayet iyi fakat ben ara bulmaya çalışmıyorum. Mesela annesi beni arayıp oğluyla alakalı bir şey söylerse, anne sizin aranızda beni karıştırmayın diyorum. Böyle yapa yapa zamanla beni arada bırakma çabası azaldı. Hatta kalmadı. Şimdi bizim bir aile olduğumuzun bilincinde, ona göre davranıyor. Biz ilk evlendiğimizde de sürekli aramamı isterdi, aramayınca sitem ederdi. Bu konuyla ilgili hiç açıklama yapmadım çünkü benim de işim gücüm, bir hayatım var. Kendi ailemi dahi 3-4 günde bir arıyorken, kayınvalidemi her gün arayamam. Zamanla benim böyle bir insan olduğumu kabul etti. Elbette benden yardım istediğinde elimden geldiği kadar geri çevirmedim fakat eğer gerçekten başka bir işim varsa da kırmadan söyledim. Mesela şu an hamileyim ve hamilelik iznindeyim. İşe geri dönüp dönmeyeceğimi soruyor. Bunun kararını zamanı gelince ben eşimle veririm diyorum ve konuyu kapatıyorum. Uzatırsa konuyu değiştiriyorum. Bir iki kez uzatmak istedi, baktı olmuyor vazgeçti. Sınırları belirlemek gerçekten bizim elimizde. Yıllarca farklı şehirde yaşadıktan sonra hamileliğimle birlikte aynı şehire taşındık. Bir konum var hatta izinsiz dolaplarımı açıyor diye dert yanmıştım. Kötü bir niyeti yok biliyorum ama uzakta olmakla yakın olmak çok farklıymış. Burda da o mesafeyi tutturdum sonunda. Ayrı ayrı eşim konuştu, ben konuştum bir şekilde anlattık.

Fikrini sormadan bize lütfen söyleme dedik çünkü o kuşak hep bu şekilde yönetmek istiyor aslında. Mesela şunu şöyle mi yapsak diyor, aslında demek istediği bunu böyle yapalım. O anda tereddüte düşüp olabilir dersem hemen devamı geliyor, bunu farkettim. O yüzden hayır böyle yapmayacağım diyorum. Benim için rahat olmaz diyorum mesela. O zaman onun değil, benim ailemi ilgilendiren konularda benim kararımın geçerli olduğunu anlıyor ve mecburen kabul ediyor. Sizin de kararlı olmanız, net cümleler kurmanız gerekiyor anladığım kadarıyla. Ne kadar çok açıklama yapmaya çalışırsanız o kadar çok kafanızın karışık olduğu mesajını veriyorsunuz. Aslında vermiyorsunuz ama o kuşağın anladığı bu.

Kendinizi kötü hissetmeyin. Bu ülkede bir de erkek annesi gerçeği var. Genellikle eşler kıskanılıyor. Ne kadar modern olursa olsun, oğlumun parasını yiyor diyebiliyor mesela. Önemli olan sizin net bir çizgi çizebilmeniz. Eşiniz görüşmek istemiyorsa zorlamayın, ara bulmaya da çalışmayın. Önemli olan onların gönlünü hoş tutmak, onları mutlu etmeye çalışmak değil; eşinizle sizin mutlu olmanız.

Hayır demeyi öğrenin. Aradığında açmamazlık yapmaktan ziyade açıp anne müsait değilim, seni yarın ararım diyebilin ve soru sormasına fırsat vermeden kapatıyorum diyebilin. Sizin de bir hayatınız olduğunu gösterin. Zamanla düzelecektir. 6 senelik evliyim, hala bazen sınır sorunları yaşıyorum. Fakat eskisi kadar değil tabii ki. Tavrımdan taviz vermeye vermeye bu noktaya geldim. Kolay olmadı ama şimdi keyfini sürüyorum diyebilirim.

Adam bile kafayı takmıyor,siz niye dert sahibi oldunuz?Eğer niyetiniz minnoş gelin olmaksa oturun çekin bizim yapacak bir şeyimiz yok Mis gibi mesafe koymak varken gereksiz bir şekilde vicdanınız dile gelmiş........

Kv benim kv ye çok benziyor eşi hayatta mı birlikteler mi? Genelde eşiyle sağlam bir eş ilişkisi olmayan kadınlar oğullarını kocaları gibi görüyor evlendikten sonra bile geline ayıp olur mu vs hiç düşünmeden bu davranışlarını sürdüyorlar. Ama ne güzel eşiniz sınırını çizmeyi biliyor benimki hiç öyle değil aksine anneme gittin mi diye diye başımı ütülüyor üstelik tansiyon hastası olduğumu bilmesine rağmen sıcak bana hiç iyi gelmiyor kendi aileme bile gidemiyorum. Ben ana sorunu eşimde görüyorum çok moralim bozuluyor, sinirlenip duruyorum çoğu zaman. Bazen ailesine karşı bağırıp çağırmak geliyor içimden göbek kordonunuzu doktor tam kesememiş diye. Daha başka başka şeyler de kv bebeğimi kaybettim süt zorbalığı yaptı, eşimin geçmişini anlattı patlayınca en son artık anlatmamaya başladı bazen bekarken daha az derdim var diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…