Ev babasının üzerine. Babası hayatta zaten, boşanmış falanda değiller. Adama ist. yaşamak zor geliyor. Eşimin bütün akrabaları şehir dışında zaten kayın pederim de orada tek başına yaşıyordu. Yılda iki ay geliyordu. Belki dahada az...Şu sorulara net cvp almadan yorum yapmak istemedim.
enns satılan ev babadan kalma mıydı?
30-35 tamamen düğün borcu muydu?
50 000 liranın size yetmemesi tamamen sizin sorununuz. Vermek zorunda diye düşünüp kendinizi iyice gaza getirip üzmeyin. Unutmayın ki kadının kendi parası. Hiç vermiyorum dese de bir şey diyemezsiniz. Ev alamıyorsanız da bu forumdaki çoğu insan gib, kirada oturursunuz. Bu da dünyanın sonu değil.Bir anne için değil 30, 50 yaşına bile gelse evladı onun için hale 10 yaşında gibidir diye düşünüyorum. Etrafımda çok örneğini görüyorum. Kaldı ki 28 yaşındayım hala annemin gözünde küçüğüm... Hiçbir zaman en haklı olduğum zamanlarda bile kavga etmedim. Saygımı, cevap bile vermedim. Netice de oda bir büyük, oda bir anne. Bir problem varsa ben oğluna söylerim,oğlu ona...Bir şey olduğunda ortada bırakacak kadar merhametsiz biride değiliz. Bunun da örneği mevcut yaşantımızda... Verdiği parayı küçümsemiyorum, iyi para elbette ki. Ama şuan için beni kurtaracak bir şey değil. Bu durumu bile bile bide söz verildiği halde biraz daha bişiler yapsın isterdim. İst.50 bine ev yok. Onun üzerine nerden nasıl ekleme yapayım da idareten bir eve başımı sokayım. Kredi mi çekeyim? Hangi parayla ödenecek sonra taksitler.
Milleti bilmem, herşey dahil artı faizi içinde 30-35 bin hiçde fazla değil. Bende 4 yıl önce her şey ıvırı zıvırı düğünü dahil 17 bine evlenmiştim. E şimdi olsun o kadar. Ben evlenirken her şeyi kişilerin yapmasından yanayım. Zaten bize kalsaydı öğrenci evinde evlenirdik.Ev babasının üzerine. Babası hayatta zaten, boşanmış falanda değiller. Adama ist. yaşamak zor geliyor. Eşimin bütün akrabaları şehir dışında zaten kayın pederim de orada tek başına yaşıyordu. Yılda iki ay geliyordu. Belki dahada az...
Düğün parası dediğim, iğnesine varana kadar herşeyin dahil olduğu para. Ev tutulması emlakçı komisyonu kaporası boyası bi kirası herşey içinde. Niye bu kadar çokmuş gibi görülüyor ki. Kredi faizinin de içinde olduğu para. A dan Z ye komple herşey dahil yani.. Üstelik her şeyin en uygununa baktım, aldım.
Bir anne için değil 30, 50 yaşına bile gelse evladı onun için hale 10 yaşında gibidir diye düşünüyorum. Etrafımda çok örneğini görüyorum. Kaldı ki 28 yaşındayım hala annemin gözünde küçüğüm... Hiçbir zaman en haklı olduğum zamanlarda bile kavga etmedim. Saygımı, cevap bile vermedim. Netice de oda bir büyük, oda bir anne. Bir problem varsa ben oğluna söylerim,oğlu ona...Bir şey olduğunda ortada bırakacak kadar merhametsiz biride değiliz. Bunun da örneği mevcut yaşantımızda... Verdiği parayı küçümsemiyorum, iyi para elbette ki. Ama şuan için beni kurtaracak bir şey değil. Bu durumu bile bile bide söz verildiği halde biraz daha bişiler yapsın isterdim. İst.50 bine ev yok. Onun üzerine nerden nasıl ekleme yapayım da idareten bir eve başımı sokayım. Kredi mi çekeyim? Hangi parayla ödenecek sonra taksitler.
Bir anne baba çocuğuna eğitim aldırmak, meslek sahibi yapmak, ayakları üzerinde durmasını sağlamakla yükümlüdür. Bu da en fazla 25 yaşına kadar sürer. Düğün yapmak, eşya almak, ev kurmak zorunda değiller. Yaparlarsa ne ala minnet duyun ama yapmazlarsa söylenmeye hakkınız yok. Yok öyle 50 yaşında da olsa 10 yaşında gibidir falan. Yetişkin insanlarsiniz artık, yuvanizi kurmussunuz, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı bilmeniz gerek.
Bu para miras değil. Anne baba hayatta. Onların evi onların parası. Hukuki olarak hiç bir hakkınız yok. Sözü geçmiş dahi olsa istemese vermez. İsterse oturduğu evi de satıp orda burda yiyebilir. Dediğim gibi o para hakkında söz sahibi değilsiniz. Kendi annenize evini sat bana ver bir kısmını diyebilir misiniz, ya da neden kendi ailenizden talep etmiyorsunuz?
Düğün borcu dediğiniz için ilk başta hepimiz sadece düğün için harcadınız o parayı zannettik. Diğer türlü normal rakamlar.
Herkesin evi yok, herkes ev sahibi olmak zorunda değil. Benim annem evliliğinin 30. yılında ev sahibi oldu. Siz de kirada idare edebilirsiniz.
Siz neden çalışmıyor ya da calisamiyorsunuz? Çok ciddi bir sebebi olması lazım çünkü bu kadar zor durumdayken calismamanizin.
Aile evladını iyi yetiştirmekle,eğitimini iyi aldırmakla,onu kendine vatanına milletine hayırlı bir evlat olarak yetiştirmekle mükellef.Evlat öyle hazıra konup kendi ayakları üzerinde duramayıp anaya babaya sırtını dayayarak hayatta barınamaz.Anasının babasının ona ev almasını bekleyen,kendi evladına ne vermeyi düşünüyor.Ultra lüks denen daire kime göre ultra lüks.Hiç bir ultra lüks daire 170 bin lira olamaz..Hangi ilde olursan ol.valla kimse kusura bakmasın ama zorunda, hatta yemeyip içmeyip evlatlarına vermeli neyi varsa.neden kendisine ultralüks bi daire alıyor. aile dediğin önce evladını düşünür, heleki zor durumda olduğunuzu biliyorsa. üstelik düğün borçlarını bile siz ödemişken böyle bencil olmamalılar.
Aile evladını iyi yetiştirmekle,eğitimini iyi aldırmakla,onu kendine vatanına milletine hayırlı bir evlat olarak yetiştirmekle mükellef.Evlat öyle hazıra konup kendi ayakları üzerinde duramayıp anaya babaya sırtını dayayarak hayatta barınamaz.Anasının babasının ona ev almasını bekleyen,kendi evladına ne vermeyi düşünüyor.Ultra lüks denen daire kime göre ultra lüks.Hiç bir ultra lüks daire 170 bin lira olamaz..Hangi ilde olursan ol.
Ben evladımı yetiştireceğim.Çalışıp didinip bir daire alacağım.Yaşlılık gelecek başa.Tam rahat edeceğim dönemde neymiş ben yemeyim o yesin.Zaten ben gittikten sonra herşey evladın.Annelikle,hazıra kona evlat yetiştirmeyi birbirine karıştırmamak gerek.Kimseyede anasından babasından kalmıyor.Yıllarca okuyup dirsek çürütüp,gece gündüz çalışıp didinip kendi hayatını kendi kuruyor insanlar.Hem de kadının daha okuyan başka bir evladı var.Neymiş parayı bir evladına verip ev sahibi yapacakmış.Kaynanayla gelinle şununla bununla uğraşacağına herkes hayatına baksın çalışsın.
Ben burdaki konu üzerinden konuştum.Düşünceni değiştiremem.Bazı şeyler yaşandıkça anlaşılır.EVLATLARIna demiştim zaten, sadece konu sahibinin eşi için söylemedim. bu da senin düşüncen saygı duyarım. ama ben öyle düşünmüyorum kesinlikle.
Ciragan sarayinda cok gosterisli bir dugun yaptim. 35 sadece ona verdim zaten. Daha evi esyasi 100 buldu harcadigim para. Ben bu genc yasta calisamam da,kaynana baksin banane. Gozum doymuyor herseyin en iyisi lazim bana..... Bu insanlar niye azicik dusunemez anlayamiyorum. Yada bir olayi iyice kavramadan hakaret dolu yorum yapar anlayamiyorum. Onceki yorumlari okuyunda ne kadar gosterisli dugun yapmisim ogrenin. Anlatilan kadarini degil olayin ozunu ogrenmeye calisin. Kitap dolusu yasananlari buraya anlatamadim. Anlatmadim.Saygili yorumlar yapip soru sorarak ogrenebilirdiniz. Bu insan acaba ne oldu da boyle birseye bu kadar kizdi... Evet zeki kv- kp cocugum okumasin calissin o bize baksin,evin sorumlulugunu kucuk yasta ustlensin guzel ana baba kafasi.. Yetmedi evlensin ikisi beraber baksin...Kimse kusura bakmasin.Burda herkes ana baba cocugunu okutuyor daha ne yapacak yazmis.. Herkesin Hayati boyle degil iste herkes o kadar sansli degil. Okuyup bir yerlere gelsin,gelebilsin. Bunlar sadece uygun uslupla kisa olarak yazdiklarim is yasamaya gelince butun hersey farkli oluyor. Arka planda daha cok soylenecek soz var. Para aldik demedim henuz vermedi dedim verip vermeyecegi de mechul. Calisip evine bakmayan bir aileye o simdi sattiklari ev gokten zembillemi indi. Neyse ben anlatsam da kimse anlamiyor. Hayirlisi.Siz olmayan paranızla millete gösterişli düğün yaptınız diye kadın size para mı verecek. Bir de altınlarımı satmak zorunda kaldım diyorsunuz . Siz bile gönlünüz olmadan satmışsınız altınlarınızı kadın size 50 bin veriyor ne gözü doymazmışsınız. Ki ben olsam çocuğum okusa vs size maks 20 bin verirdim. Ayrıca siz neden çalışmıyorsunuz? Ekmek elden su gölden ben altınımı bozdurdum tu kaka kayınvalidem evini satıp bana para versin. Kullanmaya adam arıyorsunuz da kadın zeki sanırım kendini kullandırtmıyor
Kocanızın gözünü açması lazım o konuda da. Eğer o ev kocanızın çalışıp aldığı bir evse annesine söyleyip hakkını almalı. Ama yasalar hakkı var olarak görmüyor ne yazık ki. Dolayısıyla yine kayınvalidenizin insiyatifine kalıyorsunuz.Ciragan sarayinda cok gosterisli bir dugun yaptim. 35 sadece ona verdim zaten. Daha evi esyasi 100 buldu harcadigim para. Ben bu genc yasta calisamam da,kaynana baksin banane. Gozum doymuyor herseyin en iyisi lazim bana..... Bu insanlar niye azicik dusunemez anlayamiyorum. Yada bir olayi iyice kavramadan hakaret dolu yorum yapar anlayamiyorum. Onceki yorumlari okuyunda ne kadar gosterisli dugun yapmisim ogrenin. Anlatilan kadarini degil olayin ozunu ogrenmeye calisin. Kitap dolusu yasananlari buraya anlatamadim. Anlatmadim.Saygili yorumlar yapip soru sorarak ogrenebilirdiniz. Bu insan acaba ne oldu da boyle birseye bu kadar kizdi... Evet zeki kv- kp cocugum okumasin calissin o bize baksin,evin sorumlulugunu kucuk yasta ustlensin guzel ana baba kafasi.. Yetmedi evlensin ikisi beraber baksin...Kimse kusura bakmasin.Burda herkes ana baba cocugunu okutuyor daha ne yapacak yazmis.. Herkesin Hayati boyle degil iste herkes o kadar sansli degil. Okuyup bir yerlere gelsin,gelebilsin. Bunlar sadece uygun uslupla kisa olarak yazdiklarim is yasamaya gelince butun hersey farkli oluyor. Arka planda daha cok soylenecek soz var. Para aldik demedim henuz vermedi dedim verip vermeyecegi de mechul. Calisip evine bakmayan bir aileye o simdi sattiklari ev gokten zembillemi indi. Neyse ben anlatsam da kimse anlamiyor. Hayirlisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?