Kv sorunsalı- Dertleşmek istedim...

enns

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
215
66
298
Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Şu mübarek günlerde tadım tuzum kalmadı. Biraz dertleşmek istedim. Sorun malum evlilik,kayınvalide, maddiyat falan filan
Evleneli 2 yıl oluyor. Eşimle aramda sorunda yok gayet güzel anlaşıyoruz aslında. Lakin kv pek sevdiğim söylenemez. Özet geçicem sizlere asıl değinmek istediğim noktaya gelmeden önce. Evliliğimin ilk bir kaç ayı kv herşeye müdahale etmeye çalıştı, kendi dediği olsun. Onun etrafında dönelim vs. Hatta daha iki - üç aylık evliyken çok çirkin bir konuda eşimi doldurup, boşanmayı düşündürecek kadar ciddi olaylarımıza sebep olmuştur. Nitekim boşanmadım sabrettim. Kaldı ki ben haklı çıktım. O günden sonrada Tepki mi kendisine olmasa bile eşime belli ettim.Hayatıma müdahale ettirmedim.O olayımızdan sonrada sağolsun ki eşimde benim yanımda olmaya korumaya başladı.Sanırsam annesine uyarıda da bulundu.

Esas değinmek istediğim konuysa şu: Eşimin annesi ve kardeşi dışında ist. hiç kimsesi yok. Baba dahil ( anne baba ayrı değil !!! ) Bütün akrabaları il dışında yaşıyorlar. Maddi durumları da çok yok diyeyim. Sözde kenarda köşede hiçbir birikimleri yok. Oturdukları kendilerine ait ev var sadece. Bu arada beni aileden sayıp da hiçbir şeylerini söylemezler. Maddi, manevi herşey devlet sırrı gibidir. Fazlasıyla da yalanları mevcut. Herşey işlerine geldiği gibi.. Her neyse.
Şuan eşimle bizde maddi yönden çok kötü durumdayız. Kirada asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz.Şuan bende çalışamıyorum.Çalıştığım dönemde birikimde yapamadık. 30 35 düğün borcu ödedik. Hatta ödeyemedik elimde avucumda bütün takılarım gitti.
Evlenme süreçlerim de kv 2 yıl içinde bize ev alacağını, kendisi ailesinin olduğu şehire taşınacağını falan söylemişti.

Nisan ayında sözde bize de ev alabilmek için evini 280 bine sattı. Kendisine 170 e il dışından ultra lüks bir daire aldı. Kalan rakamdan borcum var dedi, kefen param dedi,kardeşi okuyacak dedi bir miktar para çekti. Şimdi bize de 50 bin ya var ya yok. Bu sizin ne alırsanız alın diyor. Şuan Bizim bu kadar zor da olmamızı bilesine rağmen. Üstelik parayı da vermiyor. Ev alırken vericem bende kalacak diyor. Aynı mahallede oturuyorduk. Şimdi beni gören her komşusu sana iyi parakmış sen ne zaman ev alıcaksın diye soruyor. Bunlar sadece size anlattığım kısmı, çok uzun yazı oldu zaten.

Bilmiyorum bu nasıl evlat sevgisi, aklım almıyor. Sizlerde yorum yapın. Bende mi bir yanlışlık var.

Valla sağlıkları yerindeyken paralarını bizlere veredebilirler. Vermeyedebilirler. Paşa gönülleri bilir.

Zira cok değil gecen yıl eşimin ailesinede toplu para geçti. Göyaaa bizi evlendiriceklerdi.
Eee evlendik o paradan sadece komik bi rakam para vermişlerdi.
Umrumdamı? değil. Benden istemesin. Banada vermesin. yeter.

Vercekleri 2-3kuruşun lafı olcak bi nemrut dağı. Bi everest.

Ben şunu anlayamıyorum maddi açıdan durumları yok diyorsun, eşim asgari ücret alıyor diyorsun ama 30-35 bin lira düğüne masraf yapıyorsunuz. Bu kadar önemli mi böyle gösterişli düğünler yapmak. Ayrıca durumu yok dediğin insanlar evini satıp 50 bin lira ayırmış daha ne istiyorsun.

Arkadaşlar öncelikle herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Şu mübarek günlerde tadım tuzum kalmadı. Biraz dertleşmek istedim. Sorun malum evlilik,kayınvalide, maddiyat falan filan
Evleneli 2 yıl oluyor. Eşimle aramda sorunda yok gayet güzel anlaşıyoruz aslında. Lakin kv pek sevdiğim söylenemez. Özet geçicem sizlere asıl değinmek istediğim noktaya gelmeden önce. Evliliğimin ilk bir kaç ayı kv herşeye müdahale etmeye çalıştı, kendi dediği olsun. Onun etrafında dönelim vs. Hatta daha iki - üç aylık evliyken çok çirkin bir konuda eşimi doldurup, boşanmayı düşündürecek kadar ciddi olaylarımıza sebep olmuştur. Nitekim boşanmadım sabrettim. Kaldı ki ben haklı çıktım. O günden sonrada Tepki mi kendisine olmasa bile eşime belli ettim.Hayatıma müdahale ettirmedim.O olayımızdan sonrada sağolsun ki eşimde benim yanımda olmaya korumaya başladı.Sanırsam annesine uyarıda da bulundu.

Esas değinmek istediğim konuysa şu: Eşimin annesi ve kardeşi dışında ist. hiç kimsesi yok. Baba dahil ( anne baba ayrı değil !!! ) Bütün akrabaları il dışında yaşıyorlar. Maddi durumları da çok yok diyeyim. Sözde kenarda köşede hiçbir birikimleri yok. Oturdukları kendilerine ait ev var sadece. Bu arada beni aileden sayıp da hiçbir şeylerini söylemezler. Maddi, manevi herşey devlet sırrı gibidir. Fazlasıyla da yalanları mevcut. Herşey işlerine geldiği gibi.. Her neyse.
Şuan eşimle bizde maddi yönden çok kötü durumdayız. Kirada asgari ücretle geçinmeye çalışıyoruz.Şuan bende çalışamıyorum.Çalıştığım dönemde birikimde yapamadık. 30 35 düğün borcu ödedik. Hatta ödeyemedik elimde avucumda bütün takılarım gitti.
Evlenme süreçlerim de kv 2 yıl içinde bize ev alacağını, kendisi ailesinin olduğu şehire taşınacağını falan söylemişti.

Nisan ayında sözde bize de ev alabilmek için evini 280 bine sattı. Kendisine 170 e il dışından ultra lüks bir daire aldı. Kalan rakamdan borcum var dedi, kefen param dedi,kardeşi okuyacak dedi bir miktar para çekti. Şimdi bize de 50 bin ya var ya yok. Bu sizin ne alırsanız alın diyor. Şuan Bizim bu kadar zor da olmamızı bilesine rağmen. Üstelik parayı da vermiyor. Ev alırken vericem bende kalacak diyor. Aynı mahallede oturuyorduk. Şimdi beni gören her komşusu sana iyi parakmış sen ne zaman ev alıcaksın diye soruyor. Bunlar sadece size anlattığım kısmı, çok uzun yazı oldu zaten.

Bilmiyorum bu nasıl evlat sevgisi, aklım almıyor. Sizlerde yorum yapın. Bende mi bir yanlışlık var.

Sizde yanlışlık var. Kadın evini satıp size vermek zorunda değil.
Geride bir de babasız kardeş var okutulması gereken. E siz onun okuluna katkı yapamayacağınıza göre içinde bulunduğunuz durumdan dolayı tabi ki ona da bir miktar ayrılacak. Hem siz payınızı alacaksınız o niye almasın, haksızlık olmaz mı?

Zor durumdasınız, o para elinizde olursa ev almaz bir şekilde harcarsınız muhtemelen. Ev alacağınız zaman vermesi daha mantıklı bence de.

Üstelik vermek zorunda da değil. Öyle bir zorunluluğu yokken size 50 bin lira gibi büyük bir miktar verecek olması bile minnet duymanız için sebep. Siz kalkmış kayınvalide sorunu diye konu açıyorsunuz. Ayıp yahu.

Evlenmeyi bilen iki koca insan düğününü yapmayı, evini kurmayı, geçimini sağlamayı da bilmeli. Başkalarından bekleyerek nereye kadar yaşayacaksınız? Ayrıca 35 binlik düğün nedir durumunuz yokken? Yapmasaydınız.

Ya bu devirde kim kime 50.000 veriyor? Ne kadar memnuniyetsizsiniz. Hepsini mi verseydi?

Size ev almak zorunda mı değil. Size para vermek zorunda mı değil. Eşinin durumunu bilerek evlendiysen ikiniz birşeyler yapmaya uğraşacaksınız kayınvalidene mi güvendin ev alacak diye. 170 e nasıl ultra lüks daire alınıyor bu zamanda ayrıca almış olsa bile size sorması gerekmiyor kendi parası. Siz çalışmayacaksınız, eşinize yardımcı olmayacaksınız kaynana ev versin de oturalım ne güzel valla.

Ayrıca kaynanandan o kadar şikayetçiyken ondan gelen evi gerçekten kabul edecek misiniz. Hem hiç para vermeyecek de değil. Girin bir işe çalışın yani. Kimseden bir beklentiniz olmasın. O da bir çocuk okutmakla yükümlü tek başına değil ki. Maddiyatlarını saklıyorlar demişsin senle bunu paylaşmak zorunda değiller.

Ben sizi haksız buldum.Siz ev alacakken 50 bin tl gibi bir yardım yapılacak bu harika bir şey.Ben olsam çok minnet duyardım açıkçası bunun dışında hiç bir şey yapmak zorunda değiller size.

O 50 bin lirayı vermeyenlerde var. Peşinat bulamayıp kredi çekenler.Hazır veriyorken sizde evinizi almaya çalışın.

50 bin az para mı ya. O kadarını verdiğine şükret. Biz hiç görmedik. Üstünü de çalışıp tamamlayın. Kredi Çekin alın evinizi.
Ben anadan babadan ev şu bu beklenilmesini çok yanlış buluyorum. Eliniz ayağınız tutuyorsa çalışacaksınız. Ama eğer maddi durumları çok çok iyidir, o Zaman alsın tabi. Değilse zorlamaya ne gerek var bu yaştan sonra insanları

Bu arada asgari ücretli çalışana ev kredisi vermez çoğu banka. Hem nasıl ödeyeceksiniz ki? Aylık ödemesi en az 1000 lira olur o kredinin.

yaslariniz kac bilmiyorum ama eger esin 30 lu yaslara dayanmis ve halen daha asgari ucretle calisiyorsa isinde bir ilerleme gosterememiz demekki. ailesinemi guvenmis bilemiyorum ama kimsenin cocuguna gereginden fazla fedakarlik yapmasini uygun gormuyorum.
madem durumunuz yokmus 35 bin liralik dugun niye, ailesinin de durumu yokmus kime guvenip yaotiniz onca masrafi?
ben sorunlu bir kv goremedim burda, sadece sorumluluk bilinci olmayan gencler var...

hiç kimse evinin maddi durumlarını sizinle paylaşmak zorunda değil.
hiç kimse sizin düğününüzü yapmak zorunda değil.
hiç kimse size ev alacaksınız diye maddi yardımda bulunmak zorunda da değil.

sende yanlışlık var kayınvaliden sana neden ev alsın ne alaka
birde benim evime giriyor 7 bin lira benim yaptığım düğünLER ve eşyaLAR toplasan 15 bin tutmuşken maddi durumu olmayan birinin 35 bin lira düğün borcu ödemesi .....

Manga grubunun dünyanın sonuna doğmuşum şarkısını getiriyor aklıma.

Buradaki çoğu kişi "Beklentiye girmeyin, onların evi-parası, istedikleri gibi harcarlar" vb. diyecek belki de ama ben böylesi hallerde evlatları haklı buluyorum. Çünkü kendime ufak bir daire alsam büyüğünü evladıma yaparım vs. diyebiliyorum. Bu yüzden tuhaf geliyor bana bu haddinden fazla bireyselcilik(!). Düştüğünüz an yanınızda olabilmeliler, aynı şekilde siz de onların...

Böyle bir söz verildiyse, tutulmalı. Tutamayacaklarsa da konuşmalı ve geçerli sebeplerini dile getirmeliler, gönül almasını bilmeliler. Üstelik durumunuzun kötü olduğunu da söylüyorsunuz. Şahsen evladımın zor gününü göreceğim de kefen param diye binlikleri gerdanıma gerdanıma katıp oturacağım öyle mi? Belediye kaldırsın cenazemi de çocuğum rahat etsin yeter ki derim. 280 binden 170bine kendime daire alacağıma, 1+1 ucuz yollu bir eve çıkar, kalan parayı ikiye böler iki çocuğum için ayırırım.

Komşulara da size yüklü miktar para verdiğini mi söylüyormuş ev alabileceğiniz kadar? O kısmı anlamadım.
Eğer öyleyse zaten yalancı birinin hangi yönü elle tutulur ki. Madem böyle bir insan, beklenti yapmayın.
Tamah etmeyin, geçiminize bakın, siz de çalışın, biriktirin, sonra kredi araştırın.
O zaman sorarsınız 50 binin akıbetini...

Vermek zorunda değil bunun bilincindeyim ama tek istediğimiz şuan ki zor durumdan kurtulmaktı. İlla ki kendimi toparlayıp aldıklarımı iade etmesini de bilirim. Vicdansız düşüncesiz adaletsiz biri değilim. Evlendiğimizde eşim bu kadar düşük maaşla çalışmıyordu. Bende çalışıyordum. Ama şuan hayat buraya savurdu. Bu da geçicek canı gönülden inanıyorum. 35 bin çok demişsiniz de sadece düğüne vermedim o parayı. Bir düğün sürecinde ne oluyorsa a dan z ye kendimiz yaptık. İğnemize kadar kendimiz aldık. Kaldı ki hiç bir şeyde pahalıya kaçmadım. Nerde neyin en ucuzu varsa araştırdım onu aldım.
Beni üzen, vaat edip umut verip yapılmaması insan kandırır gibi. Bende ona göre yolumu çizerdim.
Ayrıca babası da var. Sağ yaşıyor evliler. Adam sadece ist. oturmak istemiyordu akrabalarının olduğu şehirde yaşamak istiyordu. Orda yaşıyordu. Boşanmış gibi bir mevzuları da yok.

Sizinki vermiş en azından. İğne vermeyen var. Niye düğün yaptınız o kadar paraya.

Buradaki çoğu kişi "Beklentiye girmeyin, onların evi-parası, istedikleri gibi harcarlar" vb. diyecek belki de ama ben böylesi hallerde evlatları haklı buluyorum. Çünkü kendime ufak bir daire alsam büyüğünü evladıma yaparım vs. diyebiliyorum. Bu yüzden tuhaf geliyor bana bu haddinden fazla bireyselcilik(!). Düştüğünüz an yanınızda olabilmeliler, aynı şekilde siz de onların...

Böyle bir söz verildiyse, tutulmalı. Tutamayacaklarsa da konuşmalı ve geçerli sebeplerini dile getirmeliler, gönül almasını bilmeliler. Üstelik durumunuzun kötü olduğunu da söylüyorsunuz. Şahsen evladımın zor gününü göreceğim de kefen param diye binlikleri gerdanıma gerdanıma katıp oturacağım öyle mi? Belediye kaldırsın cenazemi de çocuğum rahat etsin yeter ki derim. 280 binden 170bine kendime daire alacağıma, 1+1 ucuz yollu bir eve çıkar, kalan parayı ikiye böler iki çocuğum için ayırırım.

Komşulara da size yüklü miktar para verdiğini mi söylüyormuş ev alabileceğiniz kadar? O kısmı anlamadım.
Eğer öyleyse zaten yalancı birinin hangi yönü elle tutulur ki. Madem böyle bir insan, beklenti yapmayın.
Tamah etmeyin, geçiminize bakın, siz de çalışın, biriktirin, sonra kredi araştırın.
O zaman sorarsınız 50 binin akıbetini...
Bende aynı sen gibi düşünüyorum. Ne olursa olsun önce evlatlarım derdim. Aynen bir söz verildi ve tutulmadı. İçime dokunan bu işte. Çevredekilere zaten oğluma ev alacam diye satıyorum dedi. Yüklü miktar verdiğini söylemiş ki insanlar benim yüzüme gelip, söylüyorlar. Sana bu kadar bırakmış fln diye.
İşimi bırakmak durumunda kaldı, çeşitli sebeplerden dolayı bir süre çalışamayacağım. Yoksa minnet etmezdim,şu durumda.

sende yanlışlık var kayınvaliden sana neden ev alsın ne alaka
birde benim evime giriyor 7 bin lira benim yaptığım düğünLER ve eşyaLAR toplasan 15 bin tutmuşken maddi durumu olmayan birinin 35 bin lira düğün borcu ödemesi .....

Manga grubunun dünyanın sonuna doğmuşum şarkısını getiriyor aklıma.
35 A dan z ye herşeyine ödenen para. İğnesine varana kadar.Üstelik kredi faizide içinde bu paranın.Bende bir gariplik var o zaman, bende herşeyimi ucuza aldım uygun fiyata dügün yaptık diyordum. Demek ki spotçunun da ucuzu varmış.

Back
X