Kv tavır değiştirdikce huzurum kaçıyor

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.098
4.178
173
Evet kızlar beni az çok biliyosunuz kısaca özetleyeyim kv sürekli eşimi yönetmeye çalışan biri hep dediği olsun isteyen , sürekli para bekleyen biri.

Şimdi ortak ahırımız var kv hergün yürüyerek süt sağmaya gidiyor (5 araba alacak parası var bankada ama bizden para çıkarmak için yapıyor çünkü eşim çalıştığını bana getirdikçe gözü dönüyor konuyu uzatmamak için geçmişi yazmıyorum ama eski konularımda var evi ayırınca rezillik çıkarmıştı, yeme içme birdi maaşı alıyordu bi orkid isteyince laf ediyodu . Dayanamadım boşanacaktık öyle hayat mi geçer. eşimde kavga etti sonunda ev ayrıldı. İlk maaş günü bekledi bekledi bakti para getiren yok bz alışveriş yaptık kendi evimde yeme içmeye başladık. gelip beni evden kovdu sırf eşim artik ona vermiyor diye. Ben muska yapmışım annemle ocağını yıkmışız neler neler. Komşular duymuştu sesini. 3 bucuk sene geçti tabi. ama huyu bu..

Neyse sonra ısrar kıyamet ahırı yaptırdı eşime. bin bir borçla. Yani bi yönden iyi bizim kendi yerimiz. Ama o Şimdide eski düzene dönmek istiyor. Kp çalışmıyo hayvanlara bakıyo(işe almıyolarmış adam 47 yaşında yaşlı filanda değil) eşimde sırf ona çalışsın istiyo ama 2 cocuk var zaten bize yetmiyor.

Nası ikna ettiyse eşimi, adam benden habersiz onlarla araba alıyordu hergün gidip gelceklerdi son anda öğrenip vazgeçirdim eşimi. Bi süre iletişimi kesti eşim onla. O ara kv yi görmeniz lazımdı sürekli kapıma gelip resmen gözünün üstünde kaşın var gibi sebeplerden sataşıyodu. İstediği olmuyodu ya. Yok işte evden akşam benim sesim geliyomuş eşim yokken(telde konuşuyodm eşimle yukardan duymuş sesimi). Ama eli belinde kavga etmek için söylüyor vücut dilinden belliydi. Normalde de demez böyle şeyler. 2-3 gün böyle sataştı farklı ve saçma konulardan. Hatta kızım huysuzluk yapınca "ne olduuu sende baban gibi beni dinlemiyorsun' filan dedi. O zaman anladım derdini. Açıkçası daha huzurluydum o sekilde

Neyse kızlar bunların üstünden 1 ay filan geçti benim artık bu kv den midem bulandı ne yuzune gülesim ne konusasim geliyo buz gibi soğudum . Görüşmüyorum öyle zaten ama arada çocukları götürmek için geldiğinde kapıda görüyorum ki illaki görüyo insan. Ama bir iyi olmuş bir iyi olmuş size anlatamam iyilik meleği gibi kızım kızım diyip duruyor. Gülmeyen kadın gülmeye başlamış . Eşimle aralarında ne olup bitiyor bilmiyorum anca telefonuna gene ses kaydedici filan indirip anlarım yoksa eşim söylemiyor politik davranıyor kisaca.

Ben bunu eşime bağlıyorum yani demekki işine geliyor eşim dediğini yapıyor ki benimle iyi. Birsürü borc varken gidip onlara para filan mı veriyo bilmiyorum.(vermediğini söylüyor, sadece babasına sigara alıyormuş arada) inanmiyorum bu yuzden herguunn eşimle tartışıyoruz. Artık kendimi deli gibi hissediyorum saçma sapan şeyler söylüyorum eşime. Bu kadın bana iyi davrandıkça benim bütün iç huzurum kaçıyo ne yapıcam kızlar ben :KK43:

madem herseyı esınızden beklıyorlar tum mal varlıgını da ortaya koysun esınız o paralarla bırlıkte yatırım yapıp ısı buyutup hepınıze baksın
kayınvalıdenız hem herseyı kendıne saklıyor hemde oglu yemesın ıcmesın kendısıne baksın ıstıyor sıze ettıgı hakaretlerde cabası

sızde adamı darlayıp bunaltmayınn sakın zaten boyle bır anası var napsın adam

tek cocuk degıl mı esınız

madem herseyı esınızden beklıyorlar tum mal varlıgını da ortaya koysun esınız o paralarla bırlıkte yatırım yapıp ısı buyutup hepınıze baksın
kayınvalıdenız hem herseyı kendıne saklıyor hemde oglu yemesın ıcmesın kendısıne baksın ıstıyor sıze ettıgı hakaretlerde cabası

sızde adamı darlayıp bunaltmayınn sakın zaten boyle bır anası var napsın adam

tek cocuk degıl mı esınız
5 kardeşler :( 3 çocuğu var evde okuyan diğerleri evli. Çok haklısınız ama asla yapmaz öyle bişey o kadın güya varını yoğunu vermiş

5 kardeşler :KK43: 3 çocuğu var evde okuyan diğerleri evli. Çok haklısınız ama asla yapmaz öyle bişey o kadın güya varını yoğunu vermiş
dıger cocuklar ne dıyor bu duruma esınızle kardesler dertlesıyorlardır cocukların dusuncesı ne anneden yana

Cok iyi olurdu da maalesef imkansız zaten okadar cahil ki kv

Kayinvalideyi demiyorum. Sizi ve esinizi diyorum. Kayinvalidenizi degistiremezsiniz ama esiniz onu etkisinin altinda kaldigi sürece hep yeni olaylar cikacak. O ahiri yaptirmak gibi. Aileye destek vermek herkesin boynunun borcu ama bu insana hayati zindana ceviriyorsa ortada ciddi sorunlar vardir. Esiniz her isrardan sonra istediklerini yapiyorsa tabi ki de ayni taviri sürdürür. Mesela müdahele etmeseniz o arabayi alacakti

dıger cocuklar ne dıyor bu duruma esınızle kardesler dertlesıyorlardır cocukların dusuncesı ne anneden yana
Onlarda aynen annesinin kafasında.evli olan görümcem ile benim hayatım nerdeyse birebir aynı hiçbi fark yok para istemeleri vs vs herşey aynı. Oda kendisine gelince neler saydırıyor kocası ailesine vermesin diye sürekli para harciyor. bize gelince "annemgle baksın sözünden çıkmasın kafasındalar.. kadın ne yapmışsa bütün çocukları itaat ediyor resmen koşulsuz

Onlarda aynen annesinin kafasında.evli olan görümcem ile benim hayatım nerdeyse birebir aynı hiçbi fark yok para istemeleri vs vs herşey aynı. Oda kendisine gelince neler saydırıyor kocası ailesine vermesin diye sürekli para harciyor. bize gelince "annemgle baksın sözünden çıkmasın kafasındalar.. kadın ne yapmışsa bütün çocukları itaat ediyor resmen koşulsuz
o zaman esınız aklını kullanacak
eger bu huzursuzluktan kurtulmak ıstıyorsa evı ayırdıgı gıbı işi de ayıracak ve tınlamayacak annenın soyledıgı seyı
onu oyle dırdırcı kabul edıp umursamayacaksınız yapacak bırsey yok
farzedın kı kafadan hasta ne yapalım eş annesı ıste

esınız gızlı gızlı ıs cevırırse o zaman baska yanı evını ıhmal edıp rızkınızı sızı sıkıntıya dusurecek sekılde bolerse bu ısın sonu kotu olur kı bunu cekmek zorunda degılsınız

Ne yapabilirsiniz km lerce öteye başka şehire taşının. Olmazmı. Olmazsa yapacak hiçbirşey yok. Konuşun delirin bağırın çağırın küsün isterseniz boşanın. Değişmez sonuç. Yani anladınız beni ayrılın demiyorum o bir mecaz 🙏zaten yapılacak her şeyi yaptınız şimdi bu noktadasınız. Başka düzlemde giderim bu iş. Hayır. O kayınvalide bir anda huy değiştirmeyecek hep kör gözüm kör parmağım... O eş napsın iki ara Bi dere iki kadın ortada.... Yani sizin durumda kendiniz için eşinize yüklenmemek dışında ne denir. Şimdi bana zaten ben yüklenmiyorum baba yükleniyor yazmayın. Farkındayım. İkinizde ayrı ayrı bir baskı var. Tek yol başka şehir orda bile uzaktan yetecektir. Lakin size iyi gelir. Bu kadar yapamaz🙏

Kayinvalideyi demiyorum. Sizi ve esinizi diyorum. Kayinvalidenizi degistiremezsiniz ama esiniz onu etkisinin altinda kaldigi sürece hep yeni olaylar cikacak. O ahiri yaptirmak gibi. Aileye destek vermek herkesin boynunun borcu ama bu insana hayati zindana ceviriyorsa ortada ciddi sorunlar vardir. Esiniz her isrardan sonra istediklerini yapiyorsa tabi ki de ayni taviri sürdürür. Mesela müdahele etmeseniz o arabayi alacakti
Kesinlikle öyle. Ama şuda var eşim pişman oldu ahırı yaptığına kendi ağzıyla söyledi çünkü baya da oldu yapılalı. Ben de sürekli darlıyorum işte etkisi altında kalma dediğini yapma ben öyle şeyler istemiyorum diye sürekli konuşuyorum "zaten görüştüğüm bile yok olmayan şeyleri konuşuyorsun diye diye susturuyor beni.. ama inanmıyorum ben niye böyle iyi davranıyor ozaman

eger bu huzursuzluktan kurtulmak ıstıyorsa evı ayırdıgı gıbı işi de ayıracak ve tınlamayacak annenın soyledıgı seyı

esınız gızlı gızlı ıs cevırırse o zaman baska yanı evını ıhmal edıp rızkınızı sızı sıkıntıya dusurecek sekılde bolerse bu ısın sonu kotu olur kı bunu cekmek zorunda degılsınız
Çok haklısınız. Eşimin bana dediğine göre hiç bi sıkıntı yok aslında ama artık hiç güvenim kalmadı bu son araba konusundan sonra sözünün değeri kalmadı...

Bide para verip vermediğini bilemiyorum şuan günlük çalışıyor bazen 100 getiriyo bazen 70 ama her akşam meyve sebze herseyimzide alır.. bi yandan kredi kartı borçları dolu... off bilemiyorum cidden

Ne yapabilirsiniz km lerce öteye başka şehire taşının. Olmazmı. Olmazsa yapacak hiçbirşey yok. Konuşun delirin bağırın çağırın küsün isterseniz boşanın. Değişmez sonuç. Yani anladınız beni ayrılın demiyorum o bir mecaz 🙏zaten yapılacak her şeyi yaptınız şimdi bu noktadasınız. Başka düzlemde giderim bu iş. Hayır. O kayınvalide bir anda huy değiştirmeyecek hep kör gözüm kör parmağım... O eş napsın iki ara Bi dere iki kadın ortada.... Yani sizin durumda kendiniz için eşinize yüklenmemek dışında ne denir. Şimdi bana zaten ben yüklenmiyorum baba yükleniyor yazmayın. Farkındayım. İkinizde ayrı ayrı bir baskı var. Tek yol başka şehir orda bile uzaktan yetecektir. Lakin size iyi gelir. Bu kadar yapamaz🙏
Ah keşkeeee :( dediğniz gibi oda imkansız bizim için..

Böyle hayat geçmez ki, ben okurken bunaldım. Cocukmus gibi.surekli eşinizin peşinde mi dolanacaksiniz onu yapma bunu yapma diye?
Eşimde bıktı ve geçen akşam patladı. Olmayan şeyleri konuşmadan bıktım artık normal konuşmana bile katlanamıyorum dedi konu boşanmaya geldi. Konuşturmuyo resmen beni artk. Emin olabilsem annesigille bi alakası olmiycagına takmiycam ama olmuyo söyledikleriyle yaptıkları uyuşmadı mesela guvenim sarsıldı. Şimdi nerden bilebilirim doğru söylediğini..
Galiba bu akşam da son kez konuşup bidaha konuları açmıycam ve söz vermesini istiycem(konuşturursa tabi).

Kesinlikle öyle. Ama şuda var eşim pişman oldu ahırı yaptığına kendi ağzıyla söyledi çünkü baya da oldu yapılalı. Ben de sürekli darlıyorum işte etkisi altında kalma dediğini yapma ben öyle şeyler istemiyorum diye sürekli konuşuyorum "zaten görüştüğüm bile yok olmayan şeyleri konuşuyorsun diye diye susturuyor beni.. ama inanmıyorum ben niye böyle iyi davranıyor ozaman

Sizin yalnisiniz surda: Esiniz cocuklugundan bu yana hep annesinin baskisina ve duygusal siddetine maruz kalan biri. Bunun etkisinden kurtulmak o kadar basit degil. Annesi esinizi sizden iyi tanir. Nerde nereye basacagini cok iyi bilir istedigini yaptirmak icin. Sizinde esinize baski yapmamiz da ayni. Motivasyon farkli ama esiniz bu durumda ne yapacak? Tipki annesinde yaptigi gibi sizi de idare etmeye calisacak. Bu ama saglikli kararlar alabilecek konumuna gelecegi anlamina gelmez. Onun icin size destek alin diyorum. Esiniz yetiskin bir birey ve kimsenin yönlendirmesi olmadan arkasinda durabilecegi kararlar alabilecek konuma gelmeli. Birde kendini toksik insanlardan nasil koruyabilecegini de ögrenmeli

Back
X