Çaya geldiler. Ne zaman ki çaya geliyoruz deseler anlarım zaten bir şeyler konuşacaklar
bu sefer susmadım. Aramızda geçen konuşma hararetli değildi, sakin konuştuk. Fakat acaba kendimi iyi ifade ettim mi, ufakta olsa ezdirdim mi diye düşünüyorum. Şöyle ki; görümcem bana sen bize karşı hala soğuk çekingensin aş bunları falan dedi. Bende yo öyle değilim dedim. Canın bir şeye sıkkınsa o zaman ne sen kendini üz ne karşındakini dedi. Banada ilk başta kv çok soğuk gelmişti dedim. Sonra kv başladı, o gün eşinle benim yüzümden aranda sorun olmuş neden dedi. (Sakince konuşuyorlar) bende her şeyi anlattım güzel bir dille evimin düzenine karışmasını istemediğimi, benim ne yapacağımı bileceğimi söyledim. Görümcem evet bir dahakine sen yaparsın haklısın dedi. Kocana her şeyi anlatma bak aramızda bir sorun olursa biz çözelim diyince, benim kendilerini hiçbir zaman eşime şikayet etmediğimi aksine kendilerinin arkamdan söylendiklerini ve söyledikleri lafları bir bir yüzlerine söyleyince görümcem evet haklısın ben o lafı boş bulundum dedim sonradan düşününce pişman oldum niye böyle dedim ki diye ama içimde kötü bir şey yoktu özür dilerim dedi. Sonra ben evinize geldiğimde yardım ediyorum ama yapmıyormuşum gibi söylenmesi bir tabak için arkamdan laflar edilmesine üzüldüm, benim evime gelen bir misafire hiçbir zaman yapmadı etmedi gözüyle bakmam dedim. Görümcem bende bakmam dedi. Sen bana bir adım gelsen ben sana on adım gelirim dedi. Birbirimize gidip gelelim falan dediler. Ben gidip gelmediğimi düşünmüyorum arada bir olur ama her gün olmaz herkesin bir düzeni var dedim. Tabi var dediler. Sonra kalkıyorlardı masadan, diğer küçük görümcem lafa karışmayan birden her şey karşılıklı dedi. O an kafam doluydu. Bir tek beni rahatsız eden onun yanında bunları konuşmak oldu. Yaşı benden küçük, 19 yaşında, öğrenci. Ne bileyim doğru mu bu ortam sizce. Ona cevap versemiydim. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım ?

Son düzenleme: