Kv ve görümce ile konuşmamız

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Çaya geldiler. Ne zaman ki çaya geliyoruz deseler anlarım zaten bir şeyler konuşacaklar :KK70: bu sefer susmadım. Aramızda geçen konuşma hararetli değildi, sakin konuştuk. Fakat acaba kendimi iyi ifade ettim mi, ufakta olsa ezdirdim mi diye düşünüyorum. Şöyle ki; görümcem bana sen bize karşı hala soğuk çekingensin aş bunları falan dedi. Bende yo öyle değilim dedim. Canın bir şeye sıkkınsa o zaman ne sen kendini üz ne karşındakini dedi. Banada ilk başta kv çok soğuk gelmişti dedim. Sonra kv başladı, o gün eşinle benim yüzümden aranda sorun olmuş neden dedi. (Sakince konuşuyorlar) bende her şeyi anlattım güzel bir dille evimin düzenine karışmasını istemediğimi, benim ne yapacağımı bileceğimi söyledim. Görümcem evet bir dahakine sen yaparsın haklısın dedi. Kocana her şeyi anlatma bak aramızda bir sorun olursa biz çözelim diyince, benim kendilerini hiçbir zaman eşime şikayet etmediğimi aksine kendilerinin arkamdan söylendiklerini ve söyledikleri lafları bir bir yüzlerine söyleyince görümcem evet haklısın ben o lafı boş bulundum dedim sonradan düşününce pişman oldum niye böyle dedim ki diye ama içimde kötü bir şey yoktu özür dilerim dedi. Sonra ben evinize geldiğimde yardım ediyorum ama yapmıyormuşum gibi söylenmesi bir tabak için arkamdan laflar edilmesine üzüldüm, benim evime gelen bir misafire hiçbir zaman yapmadı etmedi gözüyle bakmam dedim. Görümcem bende bakmam dedi. Sen bana bir adım gelsen ben sana on adım gelirim dedi. Birbirimize gidip gelelim falan dediler. Ben gidip gelmediğimi düşünmüyorum arada bir olur ama her gün olmaz herkesin bir düzeni var dedim. Tabi var dediler. Sonra kalkıyorlardı masadan, diğer küçük görümcem lafa karışmayan birden her şey karşılıklı dedi. O an kafam doluydu. Bir tek beni rahatsız eden onun yanında bunları konuşmak oldu. Yaşı benden küçük, 19 yaşında, öğrenci. Ne bileyim doğru mu bu ortam sizce. Ona cevap versemiydim. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Bence dikkatli olun hiç iyimser bir konuşma gibi gelmedi bana sanki sizin içinizdekileri öğrenip ona göre bireyler yapacaklarmış gibi geldi tabi İnş öyle değildir masumca konuşmaya gelmişlerdir. Ben olsam konuşmayı kaydederdim 😇 sonra da bize şöyle dedi böylesiniz dedi dememeleri için

Çaya geldiler. Ne zaman ki çaya geliyoruz deseler anlarım zaten bir şeyler konuşacaklar :KK70: bu sefer susmadım. Aramızda geçen konuşma hararetli değildi, sakin konuştuk. Fakat acaba kendimi iyi ifade ettim mi, ufakta olsa ezdirdim mi diye düşünüyorum. Şöyle ki; görümcem bana sen bize karşı hala soğuk çekingensin aş bunları falan dedi. Bende yo öyle değilim dedim. Canın bir şeye sıkkınsa o zaman ne sen kendini üz ne karşındakini dedi. Banada ilk başta kv çok soğuk gelmişti dedim. Sonra kv başladı, o gün eşinle benim yüzümden aranda sorun olmuş neden dedi. (Sakince konuşuyorlar) bende her şeyi anlattım güzel bir dille evimin düzenine karışmasını istemediğimi, benim ne yapacağımı bileceğimi söyledim. Görümcem evet bir dahakine sen yaparsın haklısın dedi. Kocana her şeyi anlatma bak aramızda bir sorun olursa biz çözelim diyince, benim kendilerini hiçbir zaman eşime şikayet etmediğimi aksine kendilerinin arkamdan söylendiklerini ve söyledikleri lafları bir bir yüzlerine söyleyince görümcem evet haklısın ben o lafı boş bulundum dedim sonradan düşününce pişman oldum niye böyle dedim ki diye ama içimde kötü bir şey yoktu özür dilerim dedi. Sonra ben evinize geldiğimde yardım ediyorum ama yapmıyormuşum gibi söylenmesi bir tabak için arkamdan laflar edilmesine üzüldüm, benim evime gelen bir misafire hiçbir zaman yapmadı etmedi gözüyle bakmam dedim. Görümcem bende bakmam dedi. Sen bana bir adım gelsen ben sana on adım gelirim dedi. Birbirimize gidip gelelim falan dediler. Ben gidip gelmediğimi düşünmüyorum arada bir olur ama her gün olmaz herkesin bir düzeni var dedim. Tabi var dediler. Sonra kalkıyorlardı masadan, diğer küçük görümcem lafa karışmayan birden her şey karşılıklı dedi. O an kafam doluydu. Bir tek beni rahatsız eden onun yanında bunları konuşmak oldu. Yaşı benden küçük, öğrenci. Ne bileyim doğru mu bu ortam sizce. Ona cevap versemiydim. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım ?
Ne güzel konuşmuşsunuz umarım herşey böyle güzel devam eder insanlar söyledikleri şeylerin arkasında dururlar.Şuan yapacak birşey yok sadece gözlemle.

Bundan sonra hayatınıza bakin su kv görümce es ailesi olayından çıkın.
Bu nedir anlamadim yok sen soğuksun sıcak olmak zorunluluğumu var yoksa yok sen bana bir gel ben on gelirim istemez herkes yerinde dursun.
Kendinizin kıymetini bilin kendinizi sevin hayat eş kv görümce için böyle saçma mevzularla harcanacak kadar değersiz olmasin.

Çaya geldiler. Ne zaman ki çaya geliyoruz deseler anlarım zaten bir şeyler konuşacaklar :KK70: bu sefer susmadım. Aramızda geçen konuşma hararetli değildi, sakin konuştuk. Fakat acaba kendimi iyi ifade ettim mi, ufakta olsa ezdirdim mi diye düşünüyorum. Şöyle ki; görümcem bana sen bize karşı hala soğuk çekingensin aş bunları falan dedi. Bende yo öyle değilim dedim. Canın bir şeye sıkkınsa o zaman ne sen kendini üz ne karşındakini dedi. Banada ilk başta kv çok soğuk gelmişti dedim. Sonra kv başladı, o gün eşinle benim yüzümden aranda sorun olmuş neden dedi. (Sakince konuşuyorlar) bende her şeyi anlattım güzel bir dille evimin düzenine karışmasını istemediğimi, benim ne yapacağımı bileceğimi söyledim. Görümcem evet bir dahakine sen yaparsın haklısın dedi. Kocana her şeyi anlatma bak aramızda bir sorun olursa biz çözelim diyince, benim kendilerini hiçbir zaman eşime şikayet etmediğimi aksine kendilerinin arkamdan söylendiklerini ve söyledikleri lafları bir bir yüzlerine söyleyince görümcem evet haklısın ben o lafı boş bulundum dedim sonradan düşününce pişman oldum niye böyle dedim ki diye ama içimde kötü bir şey yoktu özür dilerim dedi. Sonra ben evinize geldiğimde yardım ediyorum ama yapmıyormuşum gibi söylenmesi bir tabak için arkamdan laflar edilmesine üzüldüm, benim evime gelen bir misafire hiçbir zaman yapmadı etmedi gözüyle bakmam dedim. Görümcem bende bakmam dedi. Sen bana bir adım gelsen ben sana on adım gelirim dedi. Birbirimize gidip gelelim falan dediler. Ben gidip gelmediğimi düşünmüyorum arada bir olur ama her gün olmaz herkesin bir düzeni var dedim. Tabi var dediler. Sonra kalkıyorlardı masadan, diğer küçük görümcem lafa karışmayan birden her şey karşılıklı dedi. O an kafam doluydu. Bir tek beni rahatsız eden onun yanında bunları konuşmak oldu. Yaşı benden küçük, öğrenci. Ne bileyim doğru mu bu ortam sizce. Ona cevap versemiydim. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım ?

Küçük kardeşe cevap vermemek iyi olmuş henüz öğrenci, evlilik hayatını bilmiyor. Ayrıca durup durup son dakika laf söylemesi... Bazı insanlar böyle oluyor son sözü söyleme heveslisi. Bırakın hevesini alsın onu ciddiye bile almayın. Her şey karşılıklı lafını söylediyse bundan sonra siz de ona mesafeli olursunuz çünkü bana göre saygısızlık yapmış. En güzel cevap bazen susmaktır, onu ciddiye bile almadığınızı gösterir. Hiç yerine koyarak devam edin, saygısızlığı başka bir boyuta taşırsa cevabını verirsiniz hem de sakin sakin.

Kendini ezdirmemişsin anladığım kadarıyla aksine kendini savunmuşsun. Velhasıl şimdi onlar senin evine gayet iyi niyetleriyle gelip sen ne dersen de alttan aldılar ya bu eşinize de bu şekilde ifade edilecek. Ve tabi bundan sonra sana ne yaparlarsa yapsınlar eşin laf etmene müsade etmez. Sonuçta onlar çok iyi niyetli;))

hiç iyimser yakın konuşma gibi değil sanki ya da bana öyle geldi, sanki nabız ölçmeye ufaktan ağız aramaya gelmişler gibi
benden nacizane tavsiye kayınvalide görünce elti vs ile bu tarz muhabbetlere girme yok eşimle olan aramızda kaldın evimindüzeni falan inanhiç gerek yok, sanki kv sana mı hak verecek hele görümceler..
gayet mesafeli sıradan davran fazla beklentiye girme ki hayal kırıklığı yaşamayasın çünkü ne kv sana anne ne de sen kvye kız olursun bu malesef doğanın kanunu tatlm

Ne kadar iyi konuşmuş gibi görünseler de yine de pek emin olmamak lazım. Böyle arayı düzeltmek için konuşuyor gibi duruyor ama bir yandan da sizin mesafe koymanız durumunda hiç gelemeyecekleri için ara bulmaya çalışıyor gibi gözükmek istemişler. Normalde tabiki aileler yakın olsun geliş gidiş yapılsın ama sorunlu insanlarla uğraşmak gerçekten yıpratıyor insanı. Sen bir adım gel ben on adım gelirim falan saçma yani, siz bir adım gidince o da bir adım gelse yeter. On adım olunca iş tepenize çıkmaya varıyor yoksa. Siz yine mesafeli olup normal görüşmeye devam edin en iyisi. Belki de tepeniz atınca tamamen iletişimi keseceğinizi anladıkları için orta yol bulmaya çalıştılar. Öğrenci görümceyi boşverin , evlilik nedir bilmiyordur bile.

Ben yaşanılan olay varsa pişman olan birdaha tekrarlamaz, ayıp edilen kişide dillendirmez ve orda kalir mesafeli güzel bir ilişki yürür gider diye düşünenlerdenim. Geçmiş konuların konuşulması gereksiz ve olayı taze tutar.
Ancak gorumceniz size güzel adım atmış hakkını vermiş yeri gelince ozurdilemis gidiş geliş yapalım demiş. Çok sık olmasa da arada gidiş geliş yapıp güzel ilişki kurmayi hakediyor gibi geldi. Sizi sevmese değer vermese ozurdilemezdi .
Diğer gorumceniz küçük ve okuyan biriymiş çok empati kuramamasi olağan ,aklınca ailesi ni korumak istemiş . Takilicak bir durum yok kendinizi ezdirmemişsiniz de.

Çaya geldiler. Ne zaman ki çaya geliyoruz deseler anlarım zaten bir şeyler konuşacaklar :D bu sefer susmadım. Aramızda geçen konuşma hararetli değildi, sakin konuştuk. Fakat acaba kendimi iyi ifade ettim mi, ufakta olsa ezdirdim mi diye düşünüyorum. Şöyle ki; görümcem bana sen bize karşı hala soğuk çekingensin aş bunları falan dedi. Bende yo öyle değilim dedim. Canın bir şeye sıkkınsa o zaman ne sen kendini üz ne karşındakini dedi. Banada ilk başta kv çok soğuk gelmişti dedim. Sonra kv başladı, o gün eşinle benim yüzümden aranda sorun olmuş neden dedi. (Sakince konuşuyorlar) bende her şeyi anlattım güzel bir dille evimin düzenine karışmasını istemediğimi, benim ne yapacağımı bileceğimi söyledim. Görümcem evet bir dahakine sen yaparsın haklısın dedi. Kocana her şeyi anlatma bak aramızda bir sorun olursa biz çözelim diyince, benim kendilerini hiçbir zaman eşime şikayet etmediğimi aksine kendilerinin arkamdan söylendiklerini ve söyledikleri lafları bir bir yüzlerine söyleyince görümcem evet haklısın ben o lafı boş bulundum dedim sonradan düşününce pişman oldum niye böyle dedim ki diye ama içimde kötü bir şey yoktu özür dilerim dedi. Sonra ben evinize geldiğimde yardım ediyorum ama yapmıyormuşum gibi söylenmesi bir tabak için arkamdan laflar edilmesine üzüldüm, benim evime gelen bir misafire hiçbir zaman yapmadı etmedi gözüyle bakmam dedim. Görümcem bende bakmam dedi. Sen bana bir adım gelsen ben sana on adım gelirim dedi. Birbirimize gidip gelelim falan dediler. Ben gidip gelmediğimi düşünmüyorum arada bir olur ama her gün olmaz herkesin bir düzeni var dedim. Tabi var dediler. Sonra kalkıyorlardı masadan, diğer küçük görümcem lafa karışmayan birden her şey karşılıklı dedi. O an kafam doluydu. Bir tek beni rahatsız eden onun yanında bunları konuşmak oldu. Yaşı benden küçük, öğrenci. Ne bileyim doğru mu bu ortam sizce. Ona cevap versemiydim. Sizce bundan sonra ne yapmalıyım ?

Konunuzu yanlış hatirlamiyosam esinize sizi iş yapmiyo diye sikayet ediyolardi hem de bizimle kaynaşmıyor diyorlardı. Mesafeli olmaya devam edin, iyi niyetliler mi bilmiyorum ama bence güvenmeyin. Siz canınız birseye sıkılsa eşinizle bile paylaşamayacaksınız ama onlar sizi istedikleri gibi çekiştirecekler.

Herşeyi bastan pazarlıklı konulusulmus gibi geldi hayat akışına gore yaşanır yarin bisey hosuna gitmez insanin tavır alabilir boyle şeylerin konuşulması bana sacma geliyor

Şu ergen gorumceke uyuz oluyorum, her haltin içinde. Yaşı küçük, bekar diyenler olmuş. Bizdeki uyuz da 19 yaşındaydı tanidigimda. Her halta pis burnunu sokar, akıl verirdi cahil eğitimsiz haliyle. Görmezden geldikçe zirve yaptı.
Keşke siz de o konusmalari yaparken su kızın her şeye karışmamasıni soyleseydiniz. Madem iyi geçinmek istiyorlar, dönüp boş konuşan kızlarını uyarsinlar. Size sürekli uyarı var, bacak kadar kıza edepli ol demek yok.
Bu aileyle de tartışma durumuna girmeyin çünkü cirkeflik potansiyeli var gibi duruyor

Şu ergen gorumceke uyuz oluyorum, her haltin içinde. Yaşı küçük, bekar diyenler olmuş. Bizdeki uyuz da 19 yaşındaydı tanidigimda. Her halta pis burnunu sokar, akıl verirdi cahil eğitimsiz haliyle. Görmezden geldikçe zirve yaptı.
Keşke siz de o konusmalari yaparken su kızın her şeye karışmamasıni soyleseydiniz. Madem iyi geçinmek istiyorlar, dönüp boş konuşan kızlarını uyarsinlar. Size sürekli uyarı var, bacak kadar kıza edepli ol demek yok.
Bu aileyle de tartışma durumuna girmeyin çünkü cirkeflik potansiyeli var gibi duruyor
Abilerinden aldıkları yetkiye (!) dayanarak kendilerini bir b.k zannediyor onlar😂

eşimin ailesinede herzaman söylerim

kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes kerkese saygı göstermek zorunda ,

ne kadar anlıyorlarsa tabi:KK70::KK70:
Vay bu gelin bizi sevmiyor diye olay çıkarmadılar mi?:rolleyes:
Benimki olsa Edirne'den Van'a, Sinop'tan Antalya'ya kadar bizi sevmemiş gelin derdi:rolleyes:

Vay bu gelin bizi sevmiyor diye olay çıkarmadılar mi?:rolleyes:
Benimki olsa Edirne'den Van'a, Sinop'tan Antalya'ya kadar bizi sevmemiş gelin derdi:rolleyes:

dedi , zaten sevmiyorum :63:ama kocmaın hatırına ve annemın bana verdiği terbiyeye dayanaraktan konuşuyorum ,

yoksa oğlunu ve torununu gördüğü için allaha hergün şükretmesi lazım o derece :olamaz::KK48:

dedi , zaten sevmiyorum :63:ama kocmaın hatırına ve annemın bana verdiği terbiyeye dayanaraktan konuşuyorum ,

yoksa oğlunu ve torununu gördüğü için allaha hergün şükretmesi lazım o derece :olamaz::KK48:
Bir Aliye Rona vakası daha:KK70:
Hayranım kv ile gül gibi geçinip gidenlere.

Anladığım kadarıyla sizinle gorüsmek az geldigi icin yapmis bu konusmayi. Oglunu daha cok gormek istiyo evinize daha cok gelmek istiyo.
Siz dogru yoldasiniz güzel cevaplar vermissiniz. Mesafe candır siz onlara bakmayin devam edin böyle.
Samimi olursaniz illaki sorun cikar aranizda suclu da siz olursunuz.
Kimse kimseyle de samimi olmak zorunda degil anlasin su kvler artık.

Back
X