Kv ve kp bebegime isim seçti :/

ya mesela bende oğluma kp'nin adını kendı rızamla verdım, babası vefat etmıs esımın ve bılıyodum kı ıstıyordu, ama kv kızıma ısrarla yapınca ve bunu bı guc savasına cevırınce sakın olamadım.. üstelikte hiçç sevmediğim bir adı var...

Çok net bişey söyleyim. Cocugunun adını koyunca hiççç kımse aklına gelmıyor yok onun adıymış yok bunun adıymış. Ben kb nın adını koydum. Eşimi kırmk istemedım. Iyıkı de koymuşum . Ogluma seslenırkn hiç aklıma kb gelmıyor.
Çocugun olduktn sonra cocugunla bırlıkte adını da sevıyorsun yani. Allah ömür versın.

ya mesela bende oğluma kp'nin adını kendı rızamla verdım, babası vefat etmıs esımın ve bılıyodum kı ıstıyordu, ama kv kızıma ısrarla yapınca ve bunu bı guc savasına cevırınce sakın olamadım.. üstelikte hiçç sevmediğim bir adı var...
Elbette emrivakii yapmak hoş degıl. Ama konu sahıbının kv ve kb si bayya yaslılarmış. Bılemedım ki.

Dün gv bana geldi hoşgeldine. Çıkarken ayak üstü baban da durup durup Mehmet Emin'i soruyo dedi. Eşim de Neva'nın sevmediği yaramaz çocuklar varmış dedi 2 tane aynı isimde. Başka isim koysak olmaz mı diyo dedi? Olsun dedi. Baban da koymazlarsa içimizden öyle severiz dedi dedi bana da. Öyle çıktı. Daha soramadim yolda konuştular mi diye. :KK66:

Bizim olay farkli ama yinede emrivakiydi. Benc3 bosver onlar icindrn sevsin izin verme

Ama İbrahim koymaniz da haksizlik oluyor o zaman esiniz hakli. Ayni sey degil ki demissiniz ama bal gibi ayni sey. Mehmet isminin yanina baska bir isim bulun ya da anlamli guzel bi isim secin esinizle. Dost tvdeki hocanin adini koymak istemiyorum sirf sohbeti guzel diye deyin.

Ama İbrahim koymaniz da haksizlik oluyor o zaman esiniz hakli. Ayni sey degil ki demissiniz ama bal gibi ayni sey. Mehmet isminin yanina baska bir isim bulun ya da anlamli guzel bi isim secin esinizle. Dost tvdeki hocanin adini koymak istemiyorum sirf sohbeti guzel diye deyin.
Bence aynı şey değil. Ibrahim ismi benim teklifim kimse bana koymam için baskı yapmıyor. Ki babam ister mi bilmiyorum bile. Arti olarak sadece aklimdaki isim kesin olacak da demiyorum. Ki esim de hak verdi anlattigimda. Karşı taraftan gelen teklif kendi ismi de değil ki zaten konulmuş.
Kp adı konulmak istenseydi bende tutup babamın adını koysaydim nispet yapar gibi evet haklı olurdu. K bakmayın bu aynı şey değil.

Bence aynı şey değil. Ibrahim ismi benim teklifim kimse bana koymam için baskı yapmıyor. Ki babam ister mi bilmiyorum bile. Arti olarak sadece aklimdaki isim kesin olacak da demiyorum. Ki esim de hak verdi anlattigimda. Karşı taraftan gelen teklif kendi ismi de değil ki zaten konulmuş.
Kp adı konulmak istenseydi bende tutup babamın adını koysaydim nispet yapar gibi evet haklı olurdu. K bakmayın bu aynı şey değil.
Orasi sizin bileceginiz is. Mehmet Eminden iyidir.Onlarin demesiyle kimse o sekilde cagirmaz zaten, siz de esinizle birlikte bi isim bulursunuz. Anlami hatirasi vs olsa neyse de, dost tv ne ola yani

Yani ben babamın adını koyarım demekte tuhaf bence. Neden? Yani sizin babanız eşinizin babasından daha mı fazla emek verdi bir ebeveyn olarak?

Eşinizin hakkaniyet anlayışına hayran kaldım bu arada. Gel anlaşalım ne demek ya? Sen bebeğini dokuz ay karnında taşı ama adını bile koyma hakkın olmasın. İlginç...

Hiç sevmem böyle şeyleri! Bunun temelinde kadına saygı duymamak yatıyor.

Bizim ülkemizde maalesef kadına evcil hayvan gözüyle bakılıyor. İyi denilen erkekler bu evcil hayvana munis olduğu için merhamet duygusuyla yaklaşıyorlar. Hele o evcil hayvan bir tırnaklarını çıkarmaya görsün! O zaman gör bakalım o adam sana merhamet edecek mi!

Yazık vallahi, acıyorum kadınlar olarak halimize...

Babanızın adını koyma konusunda ısrarcıysanız bence erkek tarafından da uygun bir isim isteyin ve iki isim birden koyun. Bana kalsa ben kendi istediğim ismi koyarım. O acıyı ben çekeceğim, o bebeği dokuz ay ben karnımda taşıyacağım. Adil olan budur.

Ama siz bilirsiniz, o merhametli dediğiniz adam anasıyla babasının dediği olmadığında neye dönüşür bilemediğim için size daha makul bir öneride bulunamıyorum maalesef...

Ne kadar abartiyorsunuz yani tek cocuk mu yapacaksiniz sanki. hani istedikleri isim de cok guzel anlami da guzel onyargili davraniyorsunuz bence anladik siz doguruyorsunuz da dagbasindan da getirmiyorsunuz ayrica yorumlarda da ipin ucunu kacirmissiniz ya nerde kaldi buyuge saygi hurmet.
Hani. annem ve babam hicbirimizin isimlerini de koymamislar dayatma olmamis ama biri yegeni biri hala biri amca derken isimlerimuz konmus belliki onlarda mana olarak bi sakinca gormemisler.
Ama torunlar icin haliyle heveslendi annem daha gelinler yokken.hep derdi iki sahabe efendimizi cok severim kabul ederlerse gonlum de bu isimler var diye.
Nasip oldu torun olunca hurmeten sordular ama annem ben karismam dedi istediginizi koyun diye. ama abim de hayir sen soyle dedi onlar da yanina istedikleri bir ismi secip koydular

ne oldu yani kiyamet mi koptu...
Heriki tarafin da birbirine hosgoruyle yaklasmasi lazim. ama yorumlar da siz karisamazsiniz ben doguruyorum oyleyse oglunuz dogursun demek biraz kirici geldi bana. ha tabi yasayan bilir ama ben yine de hosgoru diyorum mevlana hzleri gibi...
Belki tek cocuk yapacaklar, imkansiz bir sey mi bu? Biz esimle bu yonde karar verdik mesela.
Yengeniz bayila bayila mi koydu annenizin istedigi ismi? Oyle soylese bile hic sanmiyorum. Abiniz coktan hayir anne soyle demis bile. Saygisiz mi olduk ismi kendimiz sectik diye..

tüm sayfaları okumadım belki biriniz hatırlamıştır yıllar önce kk da okumuştuk bence kadınların şahı kimse artık hatırlamıyorum adını 'kp cocugun ısmını ..... koyun diye diretince susmuş düşünmüş eşi noldu tatlım falan deyince eski sevgilimin adı cok istiyorsanız koyalım ama ben o yüzden istemiyorum demiş.Konu o an kapanmış :) ben okuduğumda saygıyla eğiliyorum önünde yazmıştım hanıma sende öyle yap kesin etkili sonuç.

:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

tüm sayfaları okumadım belki biriniz hatırlamıştır yıllar önce kk da okumuştuk bence kadınların şahı kimse artık hatırlamıyorum adını 'kp cocugun ısmını ..... koyun diye diretince susmuş düşünmüş eşi noldu tatlım falan deyince eski sevgilimin adı cok istiyorsanız koyalım ama ben o yüzden istemiyorum demiş.Konu o an kapanmış :) ben okuduğumda saygıyla eğiliyorum önünde yazmıştım hanıma sende öyle yap kesin etkili sonuç.

Yani ben babamın adını koyarım demekte tuhaf bence. Neden? Yani sizin babanız eşinizin babasından daha mı fazla emek verdi bir ebeveyn olarak?

Eşinizin hakkaniyet anlayışına hayran kaldım bu arada. Gel anlaşalım ne demek ya? Sen bebeğini dokuz ay karnında taşı ama adını bile koyma hakkın olmasın. İlginç...

Bizim ülkemizde maalesef kadına evcil hayvan gözüyle bakılıyor. İyi denilen erkekler bu evcil hayvana munis olduğu için merhamet duygusuyla yaklaşıyorlar. Hele o evcil hayvan bir tırnaklarını çıkarmaya görsün! O zaman gör bakalım o adam sana merhamet edecek mi!

Babanızın adını koyma konusunda ısrarcıysanız bence erkek tarafından da uygun bir isim isteyin ve iki isim birden koyun. Bana kalsa ben kendi istediğim ismi koyarım. O acıyı ben çekeceğim, o bebeği dokuz ay ben karnımda taşıyacağım. Adil olan budur.

Ama siz bilirsiniz, o merhametli dediğiniz adam anasıyla babasının dediği olmadığında neye dönüşür bilemediğim için size daha makul bir öneride bulunamıyorum maalesef...

Iliskimiz bahsettiginiz gibi değil çok şükür. Bende çok munis bi insan sayılmam,hatta hiç degilimdir diyebilirim. Sadece yaşlarına verdiğim için kırmadan halletmek istiyorum. Hatır gönülle çocuğumun ismini belirleyemem sonuçta.
Babamın ismini koymam o taraftan da bi isim koyma hakkını vermez onlara. Sonucta kendi ismi başka bir torununa koyulmus. Koyulmamis olsaydi ve ben babamin adini koymak isteseydim haksiz olurdum. Tv deki sevdiği hocanın ismiyle babamın ismi aynı kefede değil. Ki çok yorum oldu daha önce de bahsetmiştim. Ismin sırf babamın ismi olduğu için koymak istemiyorum. Meal okurken Ibrahim peygamberin anlatıldığı kısım cok hoşuma gitmisti. Adaletli olmasi vs. Isim olarak ta beğenirim. Ondan dolayi aklımda. Annemin adı Meryem kızım olursa Meryem adını koymayı hiç dusunmedim. Hitap etmiyor çünkü bana. Velev ki sırf babamın ismi olduğu için koymak istesem bile bunu açıklıkla dile getirebilirim aynı şey değil.

Eşimle yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemis olurum. Ismi zaten koymam ama huzursuzluk çıkmasın istediğim için bu konu. Ama fikir tutacak kişi de çok iyi. :rolleyes:

Iliskimiz bahsettiginiz gibi değil çok şükür. Bende çok munis bi insan sayılmam,hatta hiç degilimdir diyebilirim. Sadece yaşlarına verdiğim için kırmadan halletmek istiyorum. Hatır gönülle çocuğumun ismini belirleyemem sonuçta.
Babamın ismini koymam o taraftan da bi isim koyma hakkını vermez onlara. Sonucta kendi ismi başka bir torununa koyulmus. Koyulmamis olsaydi ve ben babamin adini koymak isteseydim haksiz olurdum. Tv deki sevdiği hocanın ismiyle babamın ismi aynı kefede değil. Ki çok yorum oldu daha önce de bahsetmiştim. Ismin sırf babamın ismi olduğu için koymak istemiyorum. Meal okurken Ibrahim peygamberin anlatıldığı kısım cok hoşuma gitmisti. Adaletli olmasi vs. Isim olarak ta beğenirim. Ondan dolayi aklımda. Annemin adı Meryem kızım olursa Meryem adını koymayı hiç dusunmedim. Hitap etmiyor çünkü bana. Velev ki sırf babamın ismi olduğu için koymak istesem bile bunu açıklıkla dile getirebilirim aynı şey değil.

Ben özellikle sizin ilişkinizden bahsetmedim. Toplumumuzun genel yapısı bu maalesef.

Yani sizde kendinizce haklısınız aslında. Olabilir bazı isimler insana yakın geliyor. Mehmet Muhammet isminin Türkçe' sidir biliyorsunuz. Aslında Mehmet Emin peygamberimizin ismi. Ama ne yalan söyleyim ne Mehmet nede Emin isimleri bana da pek hitap etmiyor.
Muhammet ismini çok severim ama :KK68:.

Çocuğun isminin ailede tek olması gerektiğini düşünüyorum. Dışarda zaten binlerce aynı isimli insan var bi de ailede olmasın. Ismi bari kendine özel olsun yavrucagin. Hiç anlamıyorum kendinin, babasının vs ismini zorla koydurmaya çalışanları. Nasıl bir ego belli değil. Hayır bir de kendi çocuğuna ne istersen koy, orda hakkını kullanmadiysan geçmiş olsun. Geline damada karışmaya hakkın yok.
Sizin durum da çok garipmis, programdaki adam. :KK70:

geçenlerde aynı muhabet döndü eşim babasını kaybetti kv de her fırsatta onun adını koyun deyip duruyor bende kırmamak için tamam koyarız yanınada ben başka bişi koyarım dedim hatta seçtim söyledim kıyameti kopardı hayır tek koycakasınız falan diye bu sefer bende açtım ağzımı yumdum gözümü bi ton bağırdım çağırdım sizi kırmak istemiyorum diye bokunu çıkarıdnız çocuk benim değil mi sanane falan eşimde kv de sus pus oldu eşim direkt annesine karışma anne kız istediğini koysun sana mı kaldı isim seçmek diye azarladı...

yani deli deliyi görünce sopasını saklıyor bir kez daha anladım.. tavsiye ediyorum :)

ayrıca ortada çocukta yokmuş zaten :KK43:
:) vay be ne iyi yapmışsın

Çocuğu yapmayı akıl eden insan isminide akıl ediyordur.İsim babası annesi olmak için ego tatmini.

O sunucuyu onlar seviyor olabilir her sevdiğimizin adını koyarsak ohoo.
Bir arada tutulan dizi karakterlerin adını koyarlardı.diziler bitti isimler hala var.sizde babanızın adını koymayın derim.

Back
X