KV VE KP bizimle yaşayacakmış!

goalk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
444
29
118
iyi akşamlar öncelikle konuyu annem için açıyorum yorumlarınız ve tavsiyelerinizi bekliyoruz ...
annem çalışan bi bayan ve 50 küsür yaşında aslında emekli olmak istiyo ama anlatacağın durum yüzünden kararsız .babamnnem ve dedem bizimle aynı ilde ama köyde yaşıyolar babannem oldu olası sevmiyo köyü her yıl soğuk,sıkıntı ,düğün bayram vs bahane ederek 2-3 ay şehirde kalıyo (bizde ve halamda) dedem pek sevmiyo .son 7-8 yıldır babannem dedemi bırakıp aylarca bazen 3 ay ve üstü şehir dışındaki çocuklarında (6 çocuğu var)ve bizlerde kalıyo sorun şu ki bu gezme kalması değil devamlı bişeyi bahane ederek dedeme küsüyo ve kalıyo bide hastalık hastası kendisine tam 4 kez baştan aşağı sağlık taraması yapıldı hiçbişey çıkmamasına rağmen ikna olmadı ...herkese dedemin kendisini üzdüğünü hasta ettiğini söylerek dolandı adam günlerce aç kaldı bi makarnaya talim etti son birbuçuk yıldır dedemin rahatsızlıkları çıktı en son doktor ağır bi depresyon geçirdiğini söylemiş çünkü babaennemin gazıyla babam dahil herkes dedeme yüklendi küstüler konuşmadılar ...dedem bahçede çalışıyo kendi bahçesi işte geliriyle geçiniyolar bi yıl babamler asla yardıma gitmez yardımı bırak yemek bile götürmez şimdi dedem artık hem yaşı gereği hemde ilaçlar filan çalışamıycak diye tuuturmuş biz şehire yerleşelim bizde tmm dedik halam ev alcaktı alayım siz oturun diyodu şimdide diyoki yemeğimizi kim yapcak eve çıkarsak ! zaten bi amcamın eşiyle konuşmuyo bi çoğuda yurtdışında diğeri turistlik yerde çalışıyolar karı koca sabahtan akşama kadar geriye iki kişi kalıyo annem ve halam
Annem uygun bi dille kendilerine devamlı bakamıycağını ev olursa haftasonları yemekti temizlikti yardım edeceğini söylesede babannem bi türlü ikna olmuyo üstelik dedem saat 7 de yatıp sabah 4 te kalkan biri değiştirmiyo huyunu şimdi annem kadın tüm gün işte çalışıp bide bu dertlerle mi uğraşsın bi yere istese gidemez devamlı büyükler var diye misafir bu ne bencilliktir ya babamda hiç umrunda değil nasılsa kendi çatAl kaldırmıyo bide kızlar babannem hayatta bi şeye yardım etmez aylarca kalır bizde bi çorba olsun yapayım geline yardım akşama demez bekler tüm gün bide eleşştirme huyu var ! bazen haftasonu geliyolar annem dedem kalkıyo erken ayıp olmasın diye kalkıyo sabahın köründe babannem uyuyo 10a kadar ...çok uzattım farkındayım kusura bakmayın sizden fikir istiyoruz sizce bu durumu istemediğimizi ev işini nasıl kabul ettirebiliriz teşekkürler şimdiden

Baban söyleyecek, sonucta onun annesi babasi. Nekadar babanin umrunda degilse, okadar sizin umrunda sonucta, sen ve annen anlatacaksiniz en iyisi bir ev tutmak yada halanin tutacagi evde oturmalarinin en iyisi olacak diyeceksiniz. Ama tahminen nerde olursa olsun evleri okadar yakin olduktan sonra yine sizden cikmazlar. Sanirim babaannen dedenden ve ev islerinden kaciyor, yoksa elden ayaktan düsmüs durumu yok zaten, bir zahmet kocasiyla beraber otursun birazda.

eşlerın kendı anne babasın kalmasına tabıykı ses cıkarmaz..

Ama babanı tum gunu annesı ve babasıyla gecırsın onlara yemek yapsın ınan bır hafta dayanmaz ayrı eve cıkarır kendı anne babasını

tabı hanım yıllardır çalıştı emeklı olunca bıde eşının aılesıne baksın..

zor durum babanız ayrı eve ıkna edecek gerekırse yardımcı tutacak

cnm öncelikle cevabın için teşekkürler evet haklısın babannem ev işleri ve dedemin sorumluluğundan kaçmak istiyo bunuda inkar etmiyo zaten ben köşede oturmak istiyorum diyo iyide zaten yaptığı bi yemek bulaşık makinası herşeyi var yani öyle yorulcak bi işi yok bi kocası ...ama benim annemde genç değil ki bu saatten sonra onlara hizmet etsin herşeylerini dört dörtlük istiyolar yemek tam olsun çay olsun meyve olsun tmm da bu kadınında canı var işe mi gitsin napsın ...annem kesinlikle bakmak istemediğini söyledi dolaylı yoldan ama babannem hala 3-4 ay biriniz 3-4 ay biriniz derken günümüz geçer diyo ...

eşlerın kendı anne babasın kalmasına tabıykı ses cıkarmaz..

Ama babanı tum gunu annesı ve babasıyla gecırsın onlara yemek yapsın ınan bır hafta dayanmaz ayrı eve cıkarır kendı anne babasını

tabı hanım yıllardır çalıştı emeklı olunca bıde eşının aılesıne baksın..

zor durum babanız ayrı eve ıkna edecek gerekırse yardımcı tutacak
aslında babam anneme emekli olma olursan ev işine hayatta bakmazlar diyo bende gelmeyin diyemem anneme babama diyo zaten babannem hafta içi kalmak istemiyo öğle yemeğini kim yapcak diye ama annemde onlar gelir korkusuyla ölene kadar çalışsın mı kadın rahat etmek istiyo ..

iş babanda biter onun bu durumda yapması gereken bu saatten sonra beraber oturamıyacaklarını onlara anlatması gerekir sizin yapabileceğiniz bişey yok sanırım yada açık açık annen sölicek bende 1 yıldan fazla bir süredir kayınvalidemle görüşmüyorum eşim hiç yanımda olmadı hiç benimle birlikte hareket etmedi o yüzden ben söylemek zorunda kaldım...

iş babanda biter onun bu durumda yapması gereken bu saatten sonra beraber oturamıyacaklarını onlara anlatması gerekir sizin yapabileceğiniz bişey yok sanırım yada açık açık annen sölicek bende 1 yıldan fazla bir süredir kayınvalidemle görüşmüyorum eşim hiç yanımda olmadı hiç benimle birlikte hareket etmedi o yüzden ben söylemek zorunda kaldım...

biz babamla konuştuk benim okulum seneye bitiyo annem eğer diretirsen kızımla kpss nin çıktığı yere giderim dedi ben çekemem bu yaştan sonra dedi iki gelini daha var 30 yaşındalar onlar baksın ikiside ev hanımı dedik babam bize hak veriyo kendide istemiyo zaten çünkü ben böyle yaparsa asla tercihimde oturduğmuz şehri yazmam annem ve kardeşimle taşınırız dedik kpss problemim yok yani boş bi tehtit değil (okuduğum bölüm atıyo hemen devlete) babam açıkçası ben annemleri kıramam siz diyin (iyi kötü siz olun) yada bakına getirdi .sizce biz bunu babanneme nası açıklamalıyız

bence oldu bittiye getirin. halan madem evini veriyomuş. hemen dayayın döşeyin hazırlayın yerleştirin.

ikna etmeye uğraşmayın. annene de yazık.kadın 50 yaşına gelmiş. emekli olup keyif çatacağı zaman .

haftasonu zaten yemeğidir temizliğidir ortaklaşa yapılır.

önce şunu söylemek istiyorum. uzun yazmana rağmen, çok anlaşılır ve hoş yazmışsın konuyu :)

babanne ve dedeye ayrı ev açıp yardımcı tutma şansınız yok mu?

bence oldu bittiye getirin. halan madem evini veriyomuş. hemen dayayın döşeyin hazırlayın yerleştirin.

ikna etmeye uğraşmayın. annene de yazık.kadın 50 yaşına gelmiş. emekli olup keyif çatacağı zaman .

haftasonu zaten yemeğidir temizliğidir ortaklaşa yapılır.

ağustos gibi halam yurtdışından gelip ev alcak tabi vazgeçmezlerse ...inş ev olur yoksa bilmiyorum tartışma çıkıcak gibi

önce şunu söylemek istiyorum. uzun yazmana rağmen, çok anlaşılır ve hoş yazmışsın konuyu :)

babanne ve dedeye ayrı ev açıp yardımcı tutma şansınız yok mu?

zaten ayrı evi istiyoruz ama kendi istemiyo yardımcı bilmiyorum yani pek bu konu düşünülmedi bide dediğim gibi babannem çok dinç biri yani dıştan görenler 60 filan sanıyo 75 yaşında kendisi sadece yapmak istemiyo bizisinir eden bu yoksa zaten insanların gözüne gelmez hep şey diyo benim o kadar çocuğum torunum ne işe yarıyo bakcaklar bize

eli kolu tutan insanlarmış..hastalık vs yok.

şu an birileriyle yaşamlarına gerek yok yani..

ben olsam kabul etmem..

Anneniz de kabul etmesin..yoksa annenizin de psikolojisi bozulur..

tamamen babaannenizin daha rahat bir hayat istemesi belki de dededen bıkması, dedeye bakmak istememesi ama kendisine hizmet edilmsini istemesi.yani ego..

bir ev alınır..haftasonu hizmeti görülür anneniz ve halanız tarafından..bu kadar basit.

gerisine yanaşmayın..tartışma çıkarsa çıksın.

bu yasli kadinlari da hic anlamam kocalarini birakir birakir gezerler,biz hayal kuruyoruz yaslaninca koy gibi bir yere tasinip emekliligimizi geciririz diye,onlar da sehire gelmek istiyor ALLAH'IM ya.Bak arkadasim bir kere babaannen cok bencil kocasini birakip sizlerde kalmasi bunun en buyuk gostergesi ayriyetten annen 50 yasin da ve calisiyor ona da gunah bu yastan sonra hem calisip hem de kayinvalide kayinpeder derdimi cekicek,bence baban hic soyleyemez erkekler hic umursamazlar bu durumu siz acikca soyleyin babaneeniz zor bir insan belli ki anneniz zaten calisarak yipraniyor bir de kayinvalide zor cok Allah yardimciniz olsun.

babaannen zaten yemek ,iş derdi olmasın diye sizlerde kalmak istiyo
sen anneme yardım etmez diyosun..
baban sizlere yakın biyerde ev tutsun bir ahfta yemeklerini temizliğini halan yapsın diğer hafta siz yapın
sende anneen yardımcı olursun kadın hem çalışıp hem iki eve yetişemez
nihayetinde yaşlanınca bakım mecbur oluyo ortada bırakılmazlar
ama dediğim gibi aynı evde dedğilde akınlarda olsunlar göz kulak olun

eli kolu tutan insanlarmış..hastalık vs yok.

şu an birileriyle yaşamlarına gerek yok yani..

ben olsam kabul etmem..

Anneniz de kabul etmesin..yoksa annenizin de psikolojisi bozulur..

tamamen babaannenizin daha rahat bir hayat istemesi belki de dededen bıkması, dedeye bakmak istememesi ama kendisine hizmet edilmsini istemesi.yani ego..

bir ev alınır..haftasonu hizmeti görülür anneniz ve halanız tarafından..bu kadar basit.

gerisine yanaşmayın..tartışma çıkarsa çıksın.

aynen tamamen ego ...ilgi çekmeyi seviyo herkes onla ilgilensin istiyo tartışma dediğinz gibi artık çıkacaksa çıkacak

bu yasli kadinlari da hic anlamam kocalarini birakir birakir gezerler,biz hayal kuruyoruz yaslaninca koy gibi bir yere tasinip emekliligimizi geciririz diye,onlar da sehire gelmek istiyor ALLAH'IM ya.Bak arkadasim bir kere babaannen cok bencil kocasini birakip sizlerde kalmasi bunun en buyuk gostergesi ayriyetten annen 50 yasin da ve calisiyor ona da gunah bu yastan sonra hem calisip hem de kayinvalide kayinpeder derdimi cekicek,bence baban hic soyleyemez erkekler hic umursamazlar bu durumu siz acikca soyleyin babaneeniz zor bir insan belli ki anneniz zaten calisarak yipraniyor bir de kayinvalide zor cok Allah yardimciniz olsun.

evet çok haklısın annem zaten dedi ben şu yaşta günde 100 kişinin ağız kokusunu çekiyorum eve geliyorum iki lokma yemeği zor yapıp yatağa atıyorum kendimi benim gelinlik yaşım kalmadı ben geldim babanne yaşına diye

babaannen zaten yemek ,iş derdi olmasın diye sizlerde kalmak istiyo
sen anneme yardım etmez diyosun..
baban sizlere yakın biyerde ev tutsun bir ahfta yemeklerini temizliğini halan yapsın diğer hafta siz yapın
sende anneen yardımcı olursun kadın hem çalışıp hem iki eve yetişemez
nihayetinde yaşlanınca bakım mecbur oluyo ortada bırakılmazlar
ama dediğim gibi aynı evde dedğilde akınlarda olsunlar göz kulak olun
anneme yardım etmez demedim yani şöyle normalde bile bi bardak suyunu kaldırmaz zaten yardım etcek adam evini bırakıp gelmez mantık direk şu benim oğlumun evi anneleriyim bakmak zorundalar yoksa küserim oğlumda geline kötü davranır

ben de arkadaşlara katılıyorum.yakın yerde ayrı ev ve bakıcı.tüm kardeşler birleşip masrafı karşılasın:34:

yalnız anlamadığım niye annenin ağzından yazdın.annenin ağzından cevap vermiyorsun:44:daha dikkat çeksin diye mi:34:

zaten ayrı evi istiyoruz ama kendi istemiyo yardımcı bilmiyorum yani pek bu konu düşünülmedi bide dediğim gibi babannem çok dinç biri yani dıştan görenler 60 filan sanıyo 75 yaşında kendisi sadece yapmak istemiyo bizisinir eden bu yoksa zaten insanların gözüne gelmez hep şey diyo benim o kadar çocuğum torunum ne işe yarıyo bakcaklar bize

ohoo babanne hala kaynanalık peşinde :)
oğlumun evine yerleşeyim de hem dedeye baktırırım hem gelini de didikler dururum mu diyor napıyor..
ben de babaanne deyince hani yaşlı tonton etliye sütlüye karışmayan elleri titreyen bir nine düşünmüştüm :)
hatta bakıverse annen falan diye geçirdim aklımdan ama bu babaanne süper babaanneymiş :27:
diğer çocukları ne diiyorlar ayrı eve çık öyle olmaz kadın çalışıyor rahat bırak diyeni de mi yok?

baban anasını babasını ne kdar sevıp sayıyorsa eşinede aynı şekilde sevgı saygı göstersın kadın yıllarca çalışmış biraz kayıf yapıcak 50 yaşındakı ınsanda genç sayılmaz her gune dınç başlayamaz böyle ıkı yaşlı ınsanın sorumluluğuyla uğraşamaz hergun bence butun olay babanda bıtıyor eşine saygı gösterıp ayrı bır evde yaşamaları gerektiiğini söylesın babanannen zor bır ınsan yazdığın kadarıyla yedırıp içirsende memnun olmaz bir arada daha fazla tartışma olur ayrı eve gıderlerse baştan kızarlar sonra alışırlar bıde hiç anlamıyorum ınsanın kendı evi varken evınde yatar kalkar ne gerek var böyle oğluna gelinine yuk olmaya bakıma ihtiyaçları olsa işler değişirde bu durumda yanınızda olmalarına gerek yok

Back
X