Küçük yaşta kocaya kaçtığı için ailesiyle arası bozuk olan bir kadın (ki annesi bunca yıldan sonra bile yumuşamamış) üzerine kuma getirilince gidecek bir yeri olmadığı için sesini çıkaramamış olabilir mi? Kumayla kocanın sevişme seslerini duyup kafasını duvarlara vuran bir kadın gidebilecek olsa kendisine bunu neden reva görsün?
Bunları yaşayan kadının çocuğu babasına laf etmeyip anneyi kuma meselesiyle aşağılıyan, anneye her fırsatta belaltı meselelerle laf sokan, anneye karşı merhameti olmayan bir insanken o anneyi evine kabul edip bakar mı?
Konu sahibi cevaplara sinirleniyorsun, kendini haklı buluyorsun ama olayları doğru yorumlayamıyorsun. Kocan normal bir insan değil. Aile yapısı da hiç normal değil. Kayınvaliden belki yaşadıkları yüzünden belki fıtratı böyle olduğundan sana karşı yanlış davranışlarda bulunmuş. Sana aile meselelerin dolayısıyla laf sokmamalıydı, senin elinde olmayan şeyler sebebiyle üzerine gelmemeliydi . Fakat bunu da kayınvalidene yapan başka biri daha var o da kocan. Kayınvalidenin davranışları yanlışken kocanınki doğru mu şimdi? Kayınvaliden ona sinirlenip acısını senden çıkarıyor olmasın? Kocanın aklıyla yazdığın mesaj kayınvalidenin seni sinirlendiren davranışlarından ne farkı var? İnsan hakkını böyle mi savunmalı?