- 13 Temmuz 2024
- 18
- 92
- 3
- 36
Aaa kocamın mesleğini yeni öğrenmiş oldum benim kocam mühendis mıymış anne deyin herkesin içindeYa düşündükçe bile gülüyorum çok saçma. Ben bilgisayar mühendisiyim, doktora yaptım hatta yüksek mühendisim. Eşim de güzel sanatlar fakültesi mezunu tamamen alakasız bir alanda okumuş ve alakasız bir alanda çalışıyor.
Geçen gün kayınvalidem benim yanımda eşimin mesleğini soran birine bilgisayar mühendisi dediyanlış anladım sandım şok oldum. Sonra açıklama yaptı, meğer soran herkese oğlum bilgisayar mühendisi diyormuş. Neden öyle diyorsun dedim “aman uzun uzun açıklama yapmak zor geliyor mühendis deyip geçiyorum” dedi.
Çok sinir oldum, mühendis olan benim kocam değil. Ne emeklerle alınıyor o diploma ya çok meraklıysa gelip kendi okusaydı
Amacı ne sizce? Ve gidip bir daha söylemeni istemiyorum dalga mı geçiyorsun demek istiyorum ama abartıyor muyum?
Dizi senaristi derse: hangi dizi, ilerleyen bölümlerde ne olacak, oyuncuları tanıyor mu vb gibi onlarca soruyla karşılaşmamak için farklı bir bilgi veriyor belli ki.Dizi senaristimühendislikle uzaktan yakından alakası yok
Eşini senden aşağıda gördüğü için aklınca eşitlemişDizi senaristimühendislikle uzaktan yakından alakası yok
Amannn kalsik gelininin mesleğine hasatlenen, aşağılık sendromu yaşayan, oğlunu gelininden yüksek göstermeye çalışan ezik kayınvalide profili, muhatap olmaya bile değmez, mesafeni koy geç, belli ki senin mesleğin altında eziliyorlar , eli tepsili, salvarli gelin olsan çok mutlu olurlardı nasip işteYani sırf benim mesleğime olan hasetinden dolayı diye düşünüp sinirleniyorum zaten.
İçten içe gayet özeniyor ama dışından hiç bu konuda takdir edici bir şey söylemez. Ben de buna sinirleniyorum. Mesela mesleki olarak bir başarı elde ederim, eşim söyler, hiç merak edip aa öyle mi filan demezler hmm deyip geçerler.
Madem ilgilenmiyorsunuz niye oğlunuza bu mesleği yakıştırdınız
Bunda takacak ne var, anlayamadım ben. Sırf kayınvalideniz söylüyor diye mi takıldınız?Ya düşündükçe bile gülüyorum çok saçma. Ben bilgisayar mühendisiyim, doktora yaptım hatta yüksek mühendisim. Eşim de güzel sanatlar fakültesi mezunu tamamen alakasız bir alanda okumuş ve alakasız bir alanda çalışıyor.
Geçen gün kayınvalidem benim yanımda eşimin mesleğini soran birine bilgisayar mühendisi dediyanlış anladım sandım şok oldum. Sonra açıklama yaptı, meğer soran herkese oğlum bilgisayar mühendisi diyormuş. Neden öyle diyorsun dedim “aman uzun uzun açıklama yapmak zor geliyor mühendis deyip geçiyorum” dedi.
Çok sinir oldum, mühendis olan benim kocam değil. Ne emeklerle alınıyor o diploma ya çok meraklıysa gelip kendi okusaydı
Amacı ne sizce? Ve gidip bir daha söylemeni istemiyorum dalga mı geçiyorsun demek istiyorum ama abartıyor muyum?
Aaaa olur mu oğullarının bir yeri eksilir düşük söylese ...Kaynana kiskanirmi ya gelininin damatinin meslegiji aklim almiyor.
İnsan daha sevindmezmi gelinimin guzel meslegi var diye
Ne alaka kiKayınvalideniz muhtemelen kendi oğlunun mesleğini beğenmiyor, komik bir durum.
Eski sevgilimin kız kardeşi de benim için aman hademe gibi bir şey demişti, hemşireyim
Aaa Bu da farklı bir versiyonu, gelişmiş versiyonlu kaynanaBenim kv demde benim mesleğimi abartarak söylüyor herkese hahshshshs. Ben yüksek lisans mezunuyum eşim lise. Benimle çok gurur duyuyor herkese benim gelinim yüksek okul mezunu diye anlatıyor hshshdjddj. Ben dış ticaret ile uğraşıyorum herkese benim gelinim bakanlarla çalışıyor diyor
Hemen o gün eskide kaldı, hiç vakit kaybetmedimNe alaka kiAllahtan eskide kalmış
Anne öyle anlatma ben o işi yapmıyorum ki diyorum arkadaşlarımın arasında havam oluyor en okumuş sensin diyorAaa Bu da farklı bir versiyonu, gelişmiş versiyonlu kaynana
Bumu yani meseleYa düşündükçe bile gülüyorum çok saçma. Ben bilgisayar mühendisiyim, doktora yaptım hatta yüksek mühendisim. Eşim de güzel sanatlar fakültesi mezunu tamamen alakasız bir alanda okumuş ve alakasız bir alanda çalışıyor.
O zaman şey desin mesela öğretmen? Ya da bankacı desin. Neden benimkini söylüyor bir de detay vererek yazılımcı filan diye.Dizi senaristi derse: hangi dizi, ilerleyen bölümlerde ne olacak, oyuncuları tanıyor mu vb gibi onlarca soruyla karşılaşmamak için farklı bir bilgi veriyor belli ki.
Bilgisayar mühendisi derken de açıklama yapıyor ama? Yani amaç sorulardan kaçmaksa öğretmen desin doktor desin niye benim mesleğimi söylüyor? Bir de ayrıntı veriyor yazılımcı filan diye.Bumu yani meseletek tek herkese açıklama mi yapsin kadin surda okudu da surda bilmem ne de yani genelde kayınvalidelere kiziyoruz ama. Bazi gelinlerde gerçekten itici ayrica kocanız da kucumsuyor gibi tavırlariniz insani irite ediyor bunu esinize de yansitmayin
Bilgisayar mühendisi derken de açıklama yapıyor ama? Yani amaç sorulardan kaçmaksa öğretmen desin doktor desin niye benim mesleğimi söylüyor? Bir de ayrıntı veriyor yazılımcı filan diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?