• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv ye fena sinirlendim

ayda 3 hafta yatıya gelen insan misafir değil, demirbaştır.. öyle muamele edin.. "anne ya, ben yeri süpüreyim siz de bir toz alın" de.. "anne ben sizin zeytinyağlı yaprak sarmanız ile mantınıza bayılıyorum yarın eşime de söyledim yemekler sizden" de.. işe yaramazsa ben buradayım, bulursun.. gerçi bu güne kadar bulan olmadı demek işe yarıyor :KK53:
Sekercim bu kv zaten ben yaparım sen dur der. Gelir gelmez mutfakta. Ama ben onlarla yemek yemek falan istemiyorum ki. Eşşek başımı var burda bana niye sorulmuyor ki derdim bu.

Birazdan kasıt nedir acaba, gerçi bir saat bile olsa çat kapı bir yere gidildiğini ben hiç görmedim kendi kültürümde. Eşimin ailesinde de bu vardı ama açıkçası ben pek yol vermedim. Böyle şeyler tatsızlık çıkarır, çok haklı gördüm sizi.. Belki de söylemek mi lazım, "Anne bu seferlik böyle olsun ama bir dahakine haber versen sanki daha iyi olur" mu demeli.. Benim kendi annem bile habersiz gelmez, komşu sayılırız oysa. Allah sabır versin, inşaallah tatlılıkla halledersiniz..

Çatkapı misafirden bende hiç hazetmem. Eltilerim yaptı bi keresinde birazcık surat yaptım falan bilerek pijamayla açtım kapıyı ama hiç umurlarında falan olmadı erkenden geliyolar bide ikinci kez yaptıklarında kameralı ya görüyorum kapıyı açmadım evde yok gibi aradılar açtım arkadaşlarımla kahvaltıdayım sürekli evde duran biri değilim gelmeden mümkünse arayın beni gelenim gidenim de oluyo dedim o da son oldu artık gelmeden bi gün önce arıyolar bazen ayar vermek gerek gerçekten .. 6 tane eltim var hepsi kendi arasında çat kapıdır ama ben bu mesafeyi baştan koydum ve çok iyi öyle vıcık vıcık samimiyetsiz samimiyetler falan hiç bana göre değil

Yüzsüzler hadi bi kv. Diğeri? Oda demiyormu hadi senin oğlunun gelininin evide benimki ayıp olur demiyor mu? O yaşa boşuna gelmişler

"Annecim, biliyorum beni çok seviyorsun ve kendine yakın görüyorsun, onun için böyle habersiz geliyorsun ama ben böyle şeylerden hoşlanmıyorum. Misafire mahçup olmamak istiyorum. O yüzden lütfen geleceğiniz zaman bundan sonra bir gün öncesinden haber verir misin? Oğlunun bekar evi olsaydı istediğini yap derdim ama artık burası oğlunla benim evim, yani bu evin hanımı benim. Yatıya birisini getirme benden habersiz olur mu? Sen de geleceğin zaman bana haber ver ki ben de kendimi ona göre ayarlayayım, belki ben yatıya başka birini davet ettim, belki ben birine gideceğim, o yüzden lütfen planlarını burasının oğlunla onun karısının evi olduğunu hatırlayarak yap, oğlunun bekar evi zannederek değil"

Bu tarz konularda yapilan yorumlari okuyorum genel olarak hep surat yap erken yat seklinde eve gelen misafiri kovmaktan beter etmeye yonelik tavsiyeler...

Ne vakit boyle insanlar olduk biz?
Bu sekilde bencil bireyler haline nasil geldik?
Sofralarinda hep misafir gelir diye bir tabak fazla koyan buyuklerimizi ne zaman unuttuk da eve gelen misafiri nasil kovalayabilirim diye fikir danisir olduk birbirimize?

Size gore kayinvalidenizin habersiz gelmesi yanlis bir davranis olabilir. Buradaki bircok arkadasa gore de yanlis olabilir. Ama bence insan oglunun ya da kizinin evine de izin alarak gitmez. Cok samimi oldugumuz bi arkadaşımız da cat kapi gelebilmeli evimize bence.

Uzuluyorum acikcasi boyle seyler okudugumda. Misafir evin bereketidir.

Sozlerimi kimseyi incitmeden empati kurarak secmeye calisiyorum.

Bir insan esine annesi o eve geldi diye nasil sikayette bulunabilir? Bu sorunun cevabini gercekten merak ediyorum.

Bu tarz konularda yapilan yorumlari okuyorum genel olarak hep surat yap erken yat seklinde eve gelen misafiri kovmaktan beter etmeye yonelik tavsiyeler...

Sofralarinda hep misafir gelir diye bir tabak fazla koyan buyuklerimizi ne zaman unuttuk da eve gelen misafiri nasil kovalayabilirim diye fikir danisir olduk birbirimize?

Size gore kayinvalidenizin habersiz gelmesi yanlis bir davranis olabilir. Buradaki bircok arkadasa gore de yanlis olabilir. Ama bence insan oglunun ya da kizinin evine de izin alarak gitmez. Cok samimi oldugumuz bi arkadaşımız da cat kapi gelebilmeli evimize bence.

Bir insan esine annesi o eve geldi diye nasil sikayette bulunabilir? Bu sorunun cevabini gercekten merak ediyorum.
Bence yazdıklarınızda haklılık payı var, ama bu durum için geçerli değil.
Konu sahibi geçen ayın 3 haftasını kv ile geçirmiş. Şimdi tekrar çatkapı. Yerleşmeye giriyor bu artık, misafirlik kalmamış ki. Tamam oğlunun evidir buyursun gelsin de, yerleşmesin geldiğinde, bir de misafirliğini bilsin.

Bence yazdıklarınızda haklılık payı var, ama bu durum için geçerli değil.
Konu sahibi geçen ayın 3 haftasını kv ile geçirmiş. Şimdi tekrar çatkapı. Yerleşmeye giriyor bu artık, misafirlik kalmamış ki. Tamam oğlunun evidir buyursun gelsin de, yerleşmesin geldiğinde, bir de misafirliğini bilsin.
Konu sahibesinin mutlaka kendince hakli oldugu noktalar vardir. Kv dusunememis diye bazi seyleri kovmaktan beter etmek bence dogru bir davranis olmaz. Sitem edebilir hakli olarak ama yine de misafir bastacidir. Ben boyle dusunuyorum.

Biraz daha tahammul edebilsek birbirimize bu kadar pskolojimiz bozulmaz heralde. Kendimizi doldurup doldurup pskolojimizi bozmak da dogru degil misafire hadi git artik dercesine davranmak da. Misafir neticede. Elbette evine gidecek. Benim kapim herkese aciktir. Yolda kalmis hic tanimadigim Iraklilara da:)) evet yorulurum evet evimde rahat hareket edemem belki yeri gelir ben de sitem ederim ama misafir evimin bereketidir surat asmam o uyumadan uyumam o doymadan sofradan kalkmam bana yardim et diye is buyurmam.

Konu sahibesine nacizane tavsiyemdir.
Kotu kötü dusunup kendini doldurma bu seni uzmekten baska hicbir seye yaramaz.
Kv annem gibidir diye dusun o zaman yaptigi cogu sey sana batmaz.
Kv ve esinin teyzesine ettigin her hizmet mutlaka donup dolasip seni bir sekilde bulur.

Iyi dusun
Iyi hisset
Iyi yasa:super::super::KK19:

Nasıl zor sabretmek şimdi. Of allahım yaa

1. suratını as otur sohbete katılma. bi şey dediklerinde tek kelimelik cevaplarla geçiştir, ama akşam eşin varken o kadar fazla belli etme, ters tepmesin sonra.

2. sakın ama sakın onlar var diye yemeklere falan özenme. onlar yokken hangi yemeği yapardın? işte yine onu yap.

3. laf sokarak ''kusura bakmayın benim bugün arkadaşıma sözüm vardı bana ihtiyacı var yanına gideceğim, geleceğinizden haberim olsaydı belki kendimi ona göre ayarlardım ama malesef programımı değiştiremem'' de, ondan sonra çık ya arkadaşına git ya da gez dolaş.

4. akşamları erkenden çekil odana. hatta mümkünse eşinle birlikte çekilin.

bu seferlik sadece bunları yap, eşine şimdilik bi şey söyleme. bi dahaki geldiğinde eşine taşırsın konuyu. ama sakın yumuşak yüzlü davranma onlara. sıkılsınlar yani senin evinde anlıyo musun? ilgi göremesinler.

Kısmen katılıyorum, kısmen katılmıyorum. Bence insan oğlunun-kızının evine giderken mutlaka haber vermeli. ''Müsait misiniz, programınız var mı'' diye sorulmalı. Karşıdaki insanı hiç yerine koymamalı. Empati yapıyorum, hadi gelen kv değil de kendi annem olsun. Annem gelmiş yanına teyzemi de almış. Ama bundan bi kaç hafta önce zaten bizdeymiş yine. Daha yeni gitmiş zaten. Üstelik haber vermeden, müsait miyiz sormadan, bir de yanına teyzemi de alarak çat kapı evime geliyorlar. Eşim bundan rahatsız olsa anlarım hak veririm.

Annemi çeker bi kenara, kırmadan ''annecim, başımın üstünde yerin var ama böyle haber bile vermeden gelmeniz doğru değil, en azından müsait miyiz diye sorsaydın, hazırlıkta yapardım'' diye olabildiğince makul bi şekilde söylerdim, zaten o anlaması gerekeni anlardı. Kaldı ki evli genç bi çiftin evine gelip haftalarca kalmaması gerektiğini, yalnız kalmak isteyebileceğimizi kendilerinin anlaması gerekir zaten, bizim bu konuda bi şey söylememize gerek bile kalmamalı.

Eğer bunu yapan kv olursa, benim anneme deminki yaptığım konuşmayı eşim annesine yapmalı. Kişinin oğlunun-kızının evi de olsa, kardeşinin, abisinin, ablasının evi de olsa habersiz gidilmez. Belki bizim karı koca planlarımız var, neden bu stresi yaşamak zorunda kalalım?

1. suratını as otur sohbete katılma. bi şey dediklerinde tek kelimelik cevaplarla geçiştir, ama akşam eşin varken o kadar fazla belli etme, ters tepmesin sonra.

2. sakın ama sakın onlar var diye yemeklere falan özenme. onlar yokken hangi yemeği yapardın? işte yine onu yap.

3. laf sokarak ''kusura bakmayın benim bugün arkadaşıma sözüm vardı bana ihtiyacı var yanına gideceğim, geleceğinizden haberim olsaydı belki kendimi ona göre ayarlardım ama malesef programımı değiştiremem'' de, ondan sonra çık ya arkadaşına git ya da gez dolaş.

4. akşamları erkenden çekil odana. hatta mümkünse eşinle birlikte çekilin.

bu seferlik sadece bunları yap, eşine şimdilik bi şey söyleme. bi dahaki geldiğinde eşine taşırsın konuyu. ama sakın yumuşak yüzlü davranma onlara. sıkılsınlar yani senin evinde anlıyo musun? ilgi göremesinler.
Tam böyle davrandım dün zaten. Uyku da tutmadı erkenden kalktım. Anlıyorlar da bakalım gitmelerini hizlandirirmi bu. Geçmişte de yaşadık bunları yinede geldiler işte. Yüzleri meşin kaplı.

Back
X