Kvalidemi anlayamıyorum !

Pinki-dream tabiki keyif için birakmiyosunuz Allah ta yardımcınız olsun .Ama ,oğlumda 3,5 yaşında ve gerçekten tam özgürlüğünü ilan etme dönemi canımı yiyo :) muhtemelen 4 yaşındaki çocukta böyledir .Belki kıskanıyor bile olabilir sonuçta kardeşi olanlarda olabiliyor .Huysuzluk filan ediyorsa zorlanıyodur kadın .
Geçen yıl bı arkadaşımın bebeğine baktım bir gün zorunlu bir durym vardı yemin ediyorum oğlum beni daha çok zorladı .
Kaç yılınız var?inşallah çabucak biter

Eee sonuç.
Okul bitmeden çocuk sahibi olmuşsunuz, stajınızı kvnin yardımı ile bitireceksiniz, kadın da tüm gün çocuk bakmış, onu hiç anlamayıp başım ağrıyor biraz daha sen bak diyorsunuz. Kadının başı Ağrısada siz staja gidin diye bakıyor, bir hediye aldınız mı bir gönlünü hoş ettiniz mi?
Alacaksınız ağrı kesiciyi yatacaksınız çocuğunuzun yanına, kadını da sağol anne diyip yollayacaksınız arada da hediye alın derim gönlü hoş olsun. Annelik kolay değil değil mi

ilk başlarda torundur ben bakarım diyebilir ama sen güvenmeyecektin..planlarını ona göre yapacaktın..

evet bayağı karmaşık ve üzücü
kreşte dayak derken her kreş öyle mi Allah korusun
3,5 yaşında kızım kreşe gidiyor da yazınızı görünce bir tuhaf oldum

anlamıyorsunuz sabitsiniz ve işinize gelmiyor
kimse kimsenin çocuğunna bakmak zorunde DEĞİL
kendi çocuklarını büyütmüş küçük çocuğunu da büyütmüş
sizinkini de büyütüyor sağolsun.. daha fazlasını yapmak istememiştir.
net....

Anlayamazsın anlamayacaksin da boşuna düşünme ve uğraşma stajın bitene kadar dişini sık bebek olmuş yapacak bişey yok kv bakarm demiş bı gazla sende staja baslamssn kimisi ben bakamam diyorya net oluyor en azndan 2 saat uyku bı anne için önemli hasta olabilirsinz ne olacak 2 saat uyuyan cocugu gozetse neyse inşallah biterse staj bi an önce.

Öncelikle buraya yazıyorsanız her türlü görüş, fikir ve yaklaşıma eyvallah diyeceksiniz. Neden mi çünkü buraya sordunuz ve okuduk veee kendi fikrimizi paylaşıyoruz. Beğenmiyorsan git çalışan çocuklu iş arkadaşlarına sor. Bende buraya yazanları anlamıyorum. Madem her görüşe açık değilsin böyle kozmopolit görüşleri içinde barındıran bir siteye niye yazarsın arkadaş. Şimdi fikrime şöyleyeyim. Hamileyken rica etmişsiniz. Kvle aranızda iyi sanırım kadın bakarım diye düşünmüş. Ancak düşünceler ve gerçekler aynı paralelde olmayabilir. Demekki yoruluyor ve sıkıldı. Hediye, para, çay servisi ve gezmeler o tip yorgunlukları almaz. Siz daha anneliğin zorluğunu koşturmadan tam deneyimleyememişsiniz. O nedenle de karşı tarafın durumuna empati yapamıyorsunuz ve ama ben sordum hayır deselerdi diyorsunuz. İnsanın deneyimlemediği bir şeye de nezaketen evet demesi aptallık tabi (kv için diyorum). Fakat bi şeye dikkatinizi çekerim kv siz stajdayken çok yorucu bir işi üslenmeye tamam demiş. Yani bu sizin evde olduğunuz, hasta olduğunuz, yorgun olduğunuz, dışarıda işiniz olduğu, kocanızla başbaşa romantik bi yemek yiyeceğiniz günlerin olduğu, komşuya gideceğiniz, pazara-markete uğrayacağınız anları kapsamıyor. (neden bu kadar çok örnek verdim: çünkü bunlarda ileride buraya açabileceğiniz diğer başlıklar). Kvniz yüz verdim astarını istiyor yaklaşımıyla sizin dinlenme isteğinizi kendince en nazik şekilde geri çevirmiş. Belki de iyi niyetini suistimal ettiğinizi düşünüyor. Önerim zor olsada işimiz bitince hızlıca gelin ve bebeğinizi alın. Çok yorgun olsanızda bebeğinizi bırakmayın kvnize.
Not: Hamama giren terler. Hem bebeği olup okuyup, çalışan sizsiniz. Üzülerek söylüyorum ama acımasız dünyanın gerçekleri: her şeyi aynı anda yapacaksanız çok ama çok yorulacaksınız. Kolay gelsin.

ben bakarım başkasına bırakmam gazı çabuk bitmiş. kendi kendilerini gazlayıp ondan sonra keyiflerine yaşlarına tükenmişliklerine yenik düşüyorlar. eşinizle konuşup bakıcı bulun.

Israrla bebeğinizin ne kadarlık olduğunu söylemiyorsunuz, muhtemelen daha 6 aylık bile değil. Böyle küçük bir bebeğe bakmak çok ama çok zor.
Benim oğluma da babannesi bakıyor. Benim işten çıkma saatim çocuğun öğün saatine denk geliyorsa yemek falan yedirmiyor. Bazen evde hazır bir şeyim olmuyor rica ediyorım yedirip yollayabilir misin diye ona rağmen yedirmediği oluyor. Eve geliyorum hemen hazırla yedir içir uyut derken çocuğun düzeni alt üst oluyor ama bir gün olsun vay sen niye böyle yaptın demek aklımdan geçmiyor. Sorunu çözmek adına sürekli yemek yapmaya çalışıyorum sadece :)
Babanneler bizim kölemiz değil lütfen :)

Kayınvaliden haklı
Belki de mecburen kabul etti sizin teklifinizi aman torununa bakmıyor demesinler diye
4 yaşındaki çocuk ve bir de sizin bebeğinizle ilgileniyor
Beğenmiyorsanız alırsınız çocuğu ya da şu kadarcık şeyi de görmezsiniz. Kadıncağız yine bir şey dememiş

Ben ev hanımı deilim ne yazıkki beni neden anlamadıgınız ortada calısan aktif bir eğitim hayatı olan yardıma ihtiyacı olan biriyim bence yorum ypmayın daha fazla
Ha bir de Ev hanımı değilim de değilim. Olsan ne olacak ki?
Hem çalışıp hem de çocuğu çok güzel idare eden anneler tanıyorum
Ama eğitim başka. Benimde şuan aktif bir eğitim hayatım var. Bitmeden de çocuk yapmam. Her şeyin bir zamanı yeri var

niye elaleme güvenip daha okulun stajın vs bitmeden, bakıcı tutacak gücün yokken tutup çocuk yaptın?
kayınvalidenden birşey beklemeye hakkın yok. kadının başında zaten 4 yaşında biri var.

Kendi annenize de kizıyormusunuz peki bakmiyor diye?
4 yaşında çocuğu varmış birde,bir gün evdeyken siz alın bakın ikisine hala kayinvalidenize kızabilecek misiniz o zaman görün.
Kolay değil yani.
Kızim 6 yaşında, oğlum 7.5 aylık ben yoruluyorum ikisi evde olunca,kayinvalideniz de yoruluyordur.
Kocasıyla dışarı çıkması bile rahatsız etmiş sizi, çikmasın mı? 7/24 çocuk mu baksın?

Bende burdaki baZi insanlari anlamıyorum. Kayinvalide olmus o cocuk yapiyorda bu kiz niye yapmasın. Hem onun yaşında onun tecrübesindeki birinin iki tane cocukla ugrasmasi bu kadar zor olmamali. Ayrica arkadas yazmjs ki ben bakarim diye söylemiş. Elbette cocuklarimizi kimseye guvenerek yapmiyoruz ama bazi kaynanalarda once bol kepceden atiyorlar basa gelincede yapmiyorlar. Yada bir cikarlari olmayinca ellerini surmek istemiyorlar. Sen şimdi calisiyor olsan o baksa arada da al annecigim deyip harclik versen bak nasil elbebek gul bebek bakar. Benim kaynanam da calis ben bakarim calis ben bakarim diye basimin etini yiyip duruyor ama daha bu zamana kadar torununu 10 dakka kucağında tuttugu yok kollari ağıriyormus. İstisnalar hari bir cogu boyle arkadasim ne kadar ekmek o kadar kofte misali

Allah rızası için kısaltma kullanmadan yazın.. Kadının 4 yaşında çocugu varmış madem bakıcı da tutamam diyorsanız anneniz 2 değil 5 gün baksın yani başka cözüm var mı bakıcı tutamam kayınvalidem istemiyor peki biz ne yapabiliriz? Ayrıca nokta virgül olmayınca kendi annem de 2 gün bakıyor okula gidiyorum 4 yaşında çocuğu Var, eşi çağırsa hemen hazırlanıyor yazdınız paragraf vs olmayınca bende annenizin yeniden evlendiğini 4 yaşında kardeşiniz olduğunu ona rica edemediğiniz sandım

Ayrıca konu sahibi arkadaşım burada herkes kadının calışmasını destekler emin ol senin gibi milyonlarca anne var burda, hatta daha da yükü ağır olan.. Sorun sana bakarım diyip şimdi laf etmesi değil senin tavrın.. Mesela birine çalışmıyorsan yorum yazma gibisinden yazmışsın, e o zaman stajın bitmeden doğurmasaydın derler adama.. Anlatabiliyormuyum senin insanlarla iletişiminde sorun var verdiğincevapları dön oku anlayacaksın. Pusetini al oda uyuyomuş zaten sende yat anne Allah razı olsun biz bebeğimle uyuyalım biraz deseydin keşke.. Mesela birine öksüzmüyüm yetim miyim? Nice aileler var maddi manevi destek demişsin ya işte bunu kendi anneni kast ederek söyleyebilirsin ki oda yanlış aslında..
Bir de belli ki keyifsiz bir günüymüş yani

Vallahi kimse zora gelemez olmuş galiba oğlum 1 yaşındaydı 2.bebeğim düştü evde kanamalıyım eşim izin alamadı ana baba vs başka şehirde konu komsu yok bebe aç ağlar altı pisler ağlar ayağa kalktım ağlaya ağlaya yaptım.. Ağrıdan... Yapacak birşey yoktu anneyim çünkü

Konu sahibi yaşınız kaç?neden okulu bitirmeden evlendiniz üstelik çocuk yaptınız da şimdi okul derdine düştünüz?
Ben malesef kv'yi haklı buldum kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda deil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…