- 14 Ağustos 2018
- 21.138
- En iyi cevaplar
- 2
- 80.034
- 598
- Konu Sahibi Pinki-dream
-
Kadının 4 yaşında çocuğu varmış birde, tamam demiş mecburen şimdi de gelin gelsin dinlensin kayınvalide hiç ses çıkarmasın, ne güzle dünya. Kayınvalideler de insan bu kadar hassas olan oturup kendi çocuğuna kendi baksın bir zahmet.Ya senin stajından kadına ne? Bakarım diye el mahkum kabul etmiş , şimdi de yoruluyor demek ki.Ayrıca sen de bebeğini yanına alıp uyuyabilirdin.Bakıcı muamelesi yapıyorsunuz insanlara siz yokken ilgilenirler de siz varken de ilgilenmelerini bekliyorsunuz.
Hadi ya yaparlar valla evetBenim kv eltimin 3 çocuğunu büyüttü (birlikte yaşıyorlar) biz izne gidince eşim çocuğu anneme Bırakta dışarı gel gezmeye gidelim dedi, ben mecbur kaldım kv ye söylemeye ki hiç istemiyordum, kv bir bağırdı bana ben kimsenin çocuğuna bakamam diye! Buradaki kimse ben oluyorum:))). İzine gitmeden evvelde telefonda neler sayıyordu eşime torunum özledim v.s. Diye.
Kadının birde kendi küçük çocuğu varmış demekki çok bunaldı, arada kv ye özel küçük hediye al gönlünü yap, anlayış bekleme, işin bitince bebeğini al hemen evine git ordada kalma, sen el kızısın o bebek yeri geldiğinde oğlunun ama stresli zamanlarda senin çocuğun.
Kendisi işteyken çocuğuyla annesi veya kayınvalidesi ilgilenen kadınların bir kısmı istiyor ki ben eve gelince de onlar ilgilenmeye devam etsin çalışıp yoruldum diyor.Kendi çocukları başka birinin çocuğu gibi olsun istiyorlar hani sadece sevicekler falan.Bakımını başkası yapacak.Ya bizim okulda eve gidesim gelmiyor diyen bir kadın vardı , çocuğu ilgi bekliyor gürültü yapıyor diye.Bu gibi insanlar anne olmayı kolay sanıp hesaplamıyor ölçüp biçmiyor bazı şeyleri hamile kalmadan önce , yine de ısrarla çocuk sahibi oluyorlar nasılsa biri yardım eder diye.Kadının 4 yaşında çocuğu varmış birde, tamam demiş mecburen şimdi de gelin gelsin dinlensin kayınvalide hiç ses çıkarmasın, ne güzle dünya. Kayınvalideler de insan bu kadar hassas olan oturup kendi çocuğuna kendi baksın bir zahmet.
ya ben size kayınvalidem haklımı dye sormamısım bu bir ikinci henuz 46 yasında gayet saglıklı ve bebegime bakmayada gönüllü oldu soyle yorum yapmayınyani ben kayınvalidenize hak verdim açıkçası.kayınvalideniz 30 yaşında gencecik sağlıklı kadın olsa bile kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.çocuğu hiçbir şey hazır değilken yaparsanız sonuçları da böyle olur.
Ya senin stajından kadına ne? Bakarım diye el mahkum kabul etmiş , şimdi de yoruluyor demek ki.Ayrıca sen de bebeğini yanına alıp uyuyabilirdin.Bakıcı muamelesi yapıyorsunuz insanlara siz yokken ilgilenirler de siz varken de ilgilenmelerini bekliyorsunuz.
Yahu eve gelmişsin bebeğini de mi özlemedin? Kadın bebeği yanına getirdi diye suçlu olmuş.Bakmak zorunda değil.Önce bunu bi' kabullen.Herkes kendi doğurduğundan sorumlu.Ha bakıyorsa iyilik yapıyordur.Biraz iyilik kıymeti bilin ya.Babaneneyse ilgilenir ya bu size neden bu kdr garip gelıyor ? Aile o ya bin kat yabancımı ben sordum dıyorum tamam dedi yksa baslamıycakdım staja felan ben onu zorlamadım beni smdi yarıyolda brakacak hareketler sergilemesin moralimi bozmasın asırı yogun b gun geciriyorum evde yemeğine cayınada yardım ediyorum ekstradan onun yalnız brakmıyorum hediye alıyorum gonlunude yapıyorum ne bu sizin kayınvalide anne bakmak zorunda deil blmem ne tabi bakıcaklar ben yetimmiyim öksÜzmğyüm ne aileler var maddi manevi bin kat destekci
Ay biz blmıyorduk cocuk yaparken nabsak etsek hic duusnmedik sanırım sizde bir kayınvalidesinzde bole atıp tutuyorsunuz kendi cocugumsa onunda torunu ! Üstelik ben aileler elinden gelen ne varsa yapdım yapıyorum asla hediyesiz brakmam gelirim evine bakarım yemek yaparım gezmeye gotururum evlat bsey istediği iki aylıgına cok zor gekıyorsa ben bnda art nyet ararımKadının 4 yaşında çocuğu varmış birde, tamam demiş mecburen şimdi de gelin gelsin dinlensin kayınvalide hiç ses çıkarmasın, ne güzle dünya. Kayınvalideler de insan bu kadar hassas olan oturup kendi çocuğuna kendi baksın bir zahmet.
Yahu eve gelmişsin bebeğini de mi özlemedin? Kadın bebeği yanına getirdi diye suçlu olmuş.Bakmak zorunda değil.Önce bunu bi' kabullen.Herkes kendi doğurduğundan sorumlu.Ha bakıyorsa iyilik yapıyordur.Biraz iyilik kıymeti bilin ya.
Haklısınız, aynı şeyi çalışırken bir arkadaşım söylemişti evde daha çok yoruluyorum işte dinleniyorum diye, onun çocuğunada 65 yaşındaki annesi bakıyordu, annesi biraz yoruldum dese alınıyordu birde utanmadan, sen 30 yaşında evde daha yoruluyorum diyorsun çocukla ama senin annen azıcık laf etmeden çocuğuna bakmak zorunda.Kendisi işteyken çocuğuyla annesi veya kayınvalidesi ilgilenen kadınların bir kısmı istiyor ki ben eve gelince de onlar ilgilenmeye devam etsin çalışıp yoruldum diyor.Kendi çocukları başka birinin çocuğu gibi olsun istiyorlar hani sadece sevicekler falan.Bakımını başkası yapacak.Ya bizim okulda eve gidesim gelmiyor diyen bir kadın vardı , çocuğu ilgi bekliyor gürültü yapıyor diye.Bu gibi insanlar anne olmayı kolay sanıp hesaplamıyor ölçüp biçmiyor bazı şeyleri hamile kalmadan önce , yine de ısrarla çocuk sahibi oluyorlar nasılsa biri yardım eder diye.
Ben ev hanımı deilim ne yazıkki beni neden anlamadıgınız ortada calısan aktif bir eğitim hayatı olan yardıma ihtiyacı olan biriyim bence yorum ypmayın daha fazlaHaklısınız, aynı şeyi çalışırken bir arkadaşım söylemişti evde daha çok yoruluyorum işte dinleniyorum diye, onun çocuğunada 65 yaşındaki annesi bakıyordu, annesi biraz yoruldum dese alınıyordu birde utanmadan, sen 30 yaşında evde daha yoruluyorum diyorsun çocukla ama senin annen azıcık laf etmeden çocuğuna bakmak zorunda.
Ben çalışmıyorum 3 yaşındaki kızımı arada annem gönder gündüz bende dursun diyor evde 8 aylık bir bebeğim daha var, gönderdiğim gün huzursuz oluyorum annemi yoracak kızım diye. İnsanlar mı çok rahat ben mi huzursuzum bilmiyorum.
Size yardımcı olmaya çalışan insanlara sizde biraz anlayışlı olmayı deneyin, bu yorumu yapabiliyor muyum mesela şuan? Yoksa bunun içinde çalışıyor olmam mı gerekiyor sizin mantığınızla neyse size kolaylıklar dileyeyim en kısa yoldan!Ben ev hanımı deilim ne yazıkki beni neden anlamadıgınız ortada calısan aktif bir eğitim hayatı olan yardıma ihtiyacı olan biriyim bence yorum ypmayın daha fazla
Babaneneyse ilgilenir ya bu size neden bu kdr garip gelıyor ? Aile o ya bin kat yabancımı ben sordum dıyorum tamam dedi yksa baslamıycakdım staja felan ben onu zorlamadım beni smdi yarıyolda brakacak hareketler sergilemesin moralimi bozmasın asırı yogun b gun geciriyorum evde yemeğine cayınada yardım ediyorum ekstradan onun yalnız brakmıyorum hediye alıyorum gonlunude yapıyorum ne bu sizin kayınvalide anne bakmak zorunda deil blmem ne tabi bakıcaklar ben yetimmiyim öksÜzmğyüm ne aileler var maddi manevi bin kat destekci
Vay be, yemege cayada yardim ediyormusun!! Pardon ama tek calisan kadin sen degilsin. Bende sabahin köründe kalkip, bir saat uzaktaki ise gidiyorum. Eve gelip, cocuk ile oyna, yemek yap, camasir ile ogras,.. bir dünya is.
Bebegi yanıma getirmedi oncelkle duzgun okuyun !! Hic cevap vermeden olur yada olmaz uyuyam bebegi pusetten alıp odaya goturdu bende arlasından gttm yataga yatırdı yine ses etmeden cıkdı gitti ben bakakaldım !! Sanki bebene sen bak der gbi halbuki bir saat daha tutablrmısn cok basım agıryır demistimm !! Bebegime bende kendim bakıyorum bos gezen yorulan snrada bak dyen biri deilim evet basta bakamam deycekdi ozmn beni yarı yolda brakınca ben ne halt yyecem !? Bunun hesabını bastan yapardım ozmn guvendim kalmak istemıyorum ortada ama bariz bi tepki var
Böyle birseyi bastan düsünmeliydin. Aile yada öksüz olmak ile alakasi yok. Zaten kücük cocugu olan bir kadina, cocuguma baktirmazdim. Kadin kendinde o gücü görmüs yada oglu ile arasini bozmak istememis ve evet, ben bakarim demis. Ancak agir geldi artik, yoruluyordur.
Ki kadin birsey yapmadi, sadece bebegi yanina getirdi. Hakaret etmedi, küfür etmedi.
Hemen sikayet etmenin yerine, onun ile konusabilirsin. Eger artik yoruluyorsa, sorun olmadigini, bir care bulacaginizi söyle. O hale ya staji birakacaksin yada bakici bulacaksin.
Ve naz kv'deye yapilmaz, ese yapilir. Bu olay yasanirken, o neredeydi?
Bebeğini özlesen yanıma getirdi diye kadına kızmazdın.Bilinçlenmeden anne olunmaması gerek.Çocuklara üzülüyorum , çocuklarından kaçan anneleri var.Hersey bebegi ozlemek mi ya iyice sacmaladınız bakmak zorunda deil zaten ben rica eddim kabul etti dıyorum !! Anlamak bu kdr zormu !! Smdi stajı yarım brakıp bebemi alıp gdiicem benm moralimi bzmaya ne hakkı var ! Yorulduysa soleyeblr basım catlıyordu gozum karardı b uyku dilendim altı üstü amma gaddarsınız yahuuu !!
Tamam bebeğinizle uyusaydiniz. .Bebeğiniz size fazla mı geliyor?Sizin bebeğiniz yahu..Ya aramız fena deildir iyidir hostur nrmalde ama bu aralar fazla deişti sanki yani inadına hareketler yapıyor ıkı saat uyuyablrmıyım basım catlıyor dedim sadece cevap ble vermedi bebegi yataga koydu gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?