• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kvdem

Siz herhalde anlamak istediginiz gibi anlıyosunuz ben acık olmak isteyip mllete fotograf göstermek isteseydm kapanmak istemezdim kapandım diyede fotograflarımı göstermeyecemmi ben onu anlayamıyorum yanlısmıyım benim dügün fotografımda acık napablirim yenidenmi cektireyim kimse görmesin diye
Ya hu istediğini yaparsın. Seçim senin, tercih senin. Açık fotoğrafını göstermek istiyorsan gösterirsin. kimsenin karışmaya hakkı yok sana.

Dugun fotonuzu elaleme gostermek icin mi cektirdiniz? Ben ani olsun diye cektirilir diye dusunuyorum da o yuzden sordum. Bu tur riskleri siz benden daha iyi biliyor olmalisiniz. Ben oldugum gibi birisiyim, bunun gerekliliklerini yerine getirmekle yukumluyum. Siz de kapaliysaniz kapalisinizdir sizin de kendinize gore yapmaniz gerekenler vardir onu yaparsiniz. Ama aciklara orasini burasini acanlar seklinde cirkin yakistirmalar yapamazsiniz. Bu laf her acik kisiye dokunur ben de dahil. Ben sizin kapaliliginiza saygi duymusum degil mi?
O zaman sen anılarını kimseye acıp göstermiyorsun yda paylaşmıyorsun bunda ne kötü bi niyet arıyorsun anlamıyorum niyetim kendimi acık göstermek degil diyorum. Söylediklerinde haklı olablirsin ama söyleyiş şeklin seninde kırdı beni ben kendimi acık halim bu diye göstermek icin koymadm ve senin benim kapalılıgıma saygı duydugunu düsünmüyorum ben bişey sordm siz samimi blmuyorm diyorsnuz burda tatilde mayo giymek fln degildi konumuz. Kvdemin dedigi uslup ve nisan fotografımdı biraz gergnim bu konuda k bkmayın yanls anlasılmasın herkes özgür kararlarında tabiki ve beni ilgilendirmiyor.

Ne guzel ne kadsr anlayisli kv niz var...
Kv de ya adi sizin hayriniza birseyde olsa kotulugunuze konusmus gibi algilamissiniz...
Bence kv niz cok hakli...
Benimde nisan evlilik fotolarimda kollarim bile acik degil sadece sacim acik...
Kimseye gostermedim vermedimde annemler dahil...
Siz neden kapandiniz kapalilik yakistigi icin mi?
Ben hiç kapalılık bana daha cok yakısıyor kapanayım diye düsünmemiştim canım demekki sen öyle kapanmışsın. Bişey demek istemiyorum haklısnız.

Zannetmiyorum kvdem bu kadar ince düsünebilcek birisi degil hep emirleriyle yönetmeye calısıyor beni ve herşeye cok müdahale eden biri dogru bi dillede söyleyeblirdi emir vermek yerine. Zaten şunuda bilmesi lazım benim fotograflarımı gösteremiyecegm birisi kayıtlı degil telefonumda.
İlk mesajınızda kayınvalidenize "sen böyle şeyler söylemzsin normalde kp falanmı söyledi sana bnu dedm," deyip daha sonrada hep emir verirdi diyorsunuz.
Böyle konuşmayacağına emin olduğunuz kişi için daha sonra neden emir veriyor dediniz anlamadım.
Neyse!!
Şahsi görüşüm, tesettüre girdiyseniz artık açık resimlerinizi herkesin göreceği şekilde koymamanız gerekir. Ben olsam öyle yaparım. Ama siz ne yaparsınız bilemem ve kimsede size karışamaz.

kapandıysanız kanaplılık sadece baş kapatmakla olmuyor.yok kollarım kapalı dekoltem yok demeyin siz öylesine kapanmışsınız.kayınvalideniz haklı ve çok şanslısınız ince düşünüp sizi uyarmış kapandıktan sonra ne işi var başınızın açık olduğu fotoğrafın whatsappta.bütün telefonunuz bayanlardan oluşsa bile o bayanların eşleri erkek görmeyecekleri ne malum.kapanmayı mana olarak anlayın bence.kayınvalidenize ve burdaki çoğu kişiye bilgiçlik taslayıp geniş düşünüyormuş havası vermeye çalışmışsınız ama kimse yemez bunu.

bizim bir arkadaş kapandı geçen yıl, hala face inde açık fotoları duruyor, bi de dudak büzmüş falan, herkes arkasından dalga geçiyor söyleyeyim, kayınvalideniz de alay konusu olmamanız için uyarmıştır belki.
ha dalga geçenlere hak veriyor muyum? hayır, ama dalga geçiyorlar yani.

Ay kime ne :KK14:

Herkes de yargı mercii

Yok hakkıyla kapanmamış, yok yanlışmış

Sana göre yanlış

Belki konu sahibinin yorumuna göre böyle dini

Belki süs için takıyor

Kimseyi bağlamaz, canın nasıl istiyorsa öyle yap :ukala:

kayınvalidenin söyleme tarzı yanlış olabilir ama söylediği doğru. kapandıktan sonra neden açık resimlerinizi herkesin paylaşımına açıyorsunuz ki. tesettürün mantığına ters. nişan gelinlik fark etmez. sadece kollarım açık diye bir savunma da saçma, o zaman şimdi kafanızı kapatın kollarınız açı k gezin sadece kollarım açık diyin.

bizim bir arkadaş kapandı geçen yıl, hala face inde açık fotoları duruyor, bi de dudak büzmüş falan, herkes arkasından dalga geçiyor söyleyeyim, kayınvalideniz de alay konusu olmamanız için uyarmıştır belki.
ha dalga geçenlere hak veriyor muyum? hayır, ama dalga geçiyorlar yani.
Olabilir belkide zaten acık acık söylemiş millet görür laf eder diye blmıyorm kvdemle aramız pek iyi degil sular durulmyor o beni yanls anlar ben onu bundan dolayıda fikri yanls gelmis olablir bana kırıcak bişey söylemedm zaten fikrine saygı duydugum icin degiştirmiştim resmimi.

O zaman sen anılarını kimseye acıp göstermiyorsun yda paylaşmıyorsun bunda ne kötü bi niyet arıyorsun anlamıyorum niyetim kendimi acık göstermek degil diyorum. Söylediklerinde haklı olablirsin ama söyleyiş şeklin seninde kırdı beni ben kendimi acık halim bu diye göstermek icin koymadm ve senin benim kapalılıgıma saygı duydugunu düsünmüyorum ben bişey sordm siz samimi blmuyorm diyorsnuz burda tatilde mayo giymek fln degildi konumuz. Kvdemin dedigi uslup ve nisan fotografımdı biraz gergnim bu konuda k bkmayın yanls anlasılmasın herkes özgür kararlarında tabiki ve beni ilgilendirmiyor.
Yeterince duzgun konustugumu dusunuyorum. Ben herkese saygi duyarim ama siz aciklara orasini burasini acanlar dediginiz icin hos bulmadim bu lafinizi dedim. Neyse ,herkesi.ln nasil yazdigi ortada.

Yeterince duzgun konustugumu dusunuyorum. Ben herkese saygi duyarim ama siz aciklara orasini burasini acanlar dediginiz icin hos bulmadim bu lafinizi dedim. Neyse ,herkesi.ln nasil yazdigi ortada.
Madem saygı duyuyorsunuz o zaman karışmayın derim dügünde acık olupta fotografını sonradan kapandıgı icin göstermek istemeyenler olablir ama göstermek isteyenlerde olablir bende sizin söylediklerini hoş blmuyorm

gerçekten bilinçli olarak kapanmadığını görüyorum ben senin..bilinçli ve aklı başında olsan o açık fotoyu oraya koymazdın zaten..bak burda bu kadar insana abes gelmiş kaynana da abes gelmiş uyarmış.. keşke bu kapanma olayının idrakine varıp iyice ölçüp biçip kapansaydın..

Bence de yaptığın manasız. Başındaki saç telleri kollarından, teninin renginden, .... daha mı çekici ? Tesettüru bir metrekare kumaş parçasına indirgemeyin. Senin için ciddi bi değişim oldu, zamanla alisacaksin, anlayacak benimseyeceksin ama o resmi gören de bu ne perhiz bu ne lahana turşusu der.

Senin acik yerlerini gostermek icin fotogrflari koymadigini biliyoruz. Anliyorum diyorsun ki bikere evlendim, herkes koyuyor bende isterim paylasmyi. Nefsin istiyor bunu. Cok da dogal bi istek. Ama sen artik kapandin. Kapanmanin kaynagi nefis mucadelesidir. Sicacik havada bogazi saran bi esarp, herkesin sere serpe gunslendigi yerde hasemayla oturmak vs vs.. hepsinde nefsini yenmen gerekiyor. Bu foto mevzusu da oyle.

Ha dersin ki yok ben boyle kapaliyim, kimse bir sey diyemez aslinda. Istersen 1 gun basi kapali 1 gun acik da cikarsin disari. Tatile gider bikini giyer, eve gelince basini da kapatabilirsin. Ozgursun sonucta. Senin bilcegin is. Ama dogrusu ne diye sorarsan bana gore acik fotogrfini koyuyorsan zahmet edip de disari cikarken de kapama.

Siz heralde basini kapatip dapdar kot giyenlerdensiniz. Malesef kapanmak bas kapatmakla degil mahrem olan her yerin kapanmasiyla oluyor. Yani el bileklerinden ayak bileklerine kadar. Ben kapali degilim ama benim bildigim kapanma bu sekildedir.
Burda size kv dogru demis diyenlere bile ters cevap veriyosunuz. Ama kv dogru soylemis. Kapandiysaniz artik profil fotolariniz sac ve kol gostermeyen cinsten olmali. Sonucta sadece kadinlar ekli degildir . Illa ki gosterecrm derseniz de sadece kadinlara sere serpe gosterirsiniz albumlerinizi.
Ayrica o zaman kimse album yaptirmasin ilerde kapanir diyegibi tuhaf cikislariniza da anlam veremedim.

Kırıcı olmak istemiyorum ama neden tesettüre girdiğinizin bilincindesiniz değil mi?
Ben de evliliğimin 5. senesinden sonra kendi irademle tesettüre girdim.
Sonrasında hem kendi ailemden hemde eşimin ailesinden evlerinde ki düğün resimlerimizi kaldırmalarını rica ettim.
Nihayetinde dün farklıydı bugün farklı, her şeyden önce kendime saygımdan dolayı mümkün olduğunca dikkat ederim.
Velhasıl kayınvalideniz söylemekte haklı ama evliliğin ilk yılları maalesef bir ön yargı ile yaklaşıyoruz, ne deseler batıyor.
Kısa bir şey daha paylaşmak istiyorum,
Yeni evliydim kayınvalidemle pazara çıktık ben domates seçerken o da bana yardım ediyor.
Ama ben nasıl sinirleniyorum, sanki ben beceremiyorum da o da seçiyor bak bak bana akıl veriyor diye kendimi içten içe biliyorum.
Şimdi ise gülüyorum üzerinden 10 yıl geçti.

Back
X