KV'ler sinsi mi olur

gumus01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2012
192
2
26
Ankara
Bir dert değil benim ki ama anlatmak istedim.
Benim kv görünüşte sessiz, sakin biri bir zararı da dokunmadı Allah var ama bayramda bana söylediği iki şey var ben daha yeni yeni anladım :))
Biz konuşarak evlendik eşimle, annesi eşime dini yönü daha kuvvetli olan ailesi cemaatli olan kızlardan alacakmış. Sana hoca kızı alacagım diyormuş ama beni aldı ne mutlu :))
Bayramda ziyarete birlikte çıktık böyle hoca olarak bahsettikleri bir aileye de bayramlaşmaya gittik. Çıktık oradan kv'den kızları da çok hanım çok güzel dedi. Bende saf saf öyleler annelerine benzemişler dedim. Bu kızlar o kızlardı ama ben saf çok geç anladım.
Sonra birinden konuşuluyordu adı emine olsun şimdi evlenmiş falan, çalışmalarından işlerinden bahsediyorlardı onun ve eşinin ne alakaysa birden kv, emine hiç dedi kimseyle konuşmaz ailede anca bir hüseyinle konuşurdu dedi (hüseyin de eşim)
sonra eşim beni hatice facede eklemiş dedi tabi ben daha herkesi tanımıyorum dedim hatice kim eminenin annesi noluyor dedim hemem sildim :))
Şimdi benim biricik kv neden bana bunları söyledi diye düşünüp duruyorum. Ben zaten kıskancım durduk yere sinir olmuştum insan biraz ağızından çıkanı bilecek ben onu bunu bilmem.

Son düzenleme:
erkek anneleri dikkat!

hepimiz birer k.valide adayıyız hepimiz sinsiyiz :))

arkadaşım böyle genellemeler yapıp doldurma kendini..evet sinsi olanları da var ama seninki patavatsız dediğimiz kısımda bence.

"KV" diye bahsettiğiniz kayınvalideniz sanırım.. bence çok kulak asmayın kendi gönlüne göre bi gelin alamadığı için laf çakmak istemiş olabilir. bence gül ve geç :23:

Benim kv görünüşte sessiz, sakin biri bir zararı da dokunmadı Allah var ama bayramda bana söylediği iki şey var ben daha yeni yeni anladım :))
Biz konuşarak evlendik eşimle, annesi eşime dini yönü daha kuvvetli olan ailesi cemaatli olan kızlardan alacakmış. Sana hoca kızı alacagım diyormuş ama beni aldı ne mutlu :))
Bayramda ziyarete birlikte çıktık böyle hoca olarak bahsettikleri bir aileye de bayramlaşmaya gittik. Çıktık oradan kv'den kızları da çok hanım çok güzel dedi. Bende saf saf öyleler annelerine benzemişler dedim. Bu kızlar o kızlardı ama ben saf çok geç anladım.
Sonra birinden konuşuluyordu adı emine olsun şimdi evlenmiş falan, çalışmalarından işlerinden bahsediyorlardı onun ve eşinin ne alakaysa birden kv, emine hiç dedi kimseyle konuşmaz ailede anca bir hüseyinle konuşurdu dedi (hüseyin de eşim)
sonra eşim beni hatice facede eklemiş dedi tabi ben daha herkesi tanımıyorum dedim hatice kim eminenin annesi noluyor dedim hemem sildim :))
Şimdi benim biricik kv neden bana bunları söyledi diye düşünüp duruyorum. Ben zaten kıskancım durduk yere sinir olmuştum insan biraz ağızından çıkanı bilecek ben onu bunu bilmem.

valla canım bende hiç bişey anlamadım:1::1:

Son düzenleme:
"KV" diye bahsettiğiniz kayınvalideniz sanırım.. bence çok kulak asmayın kendi gönlüne göre bi gelin alamadığı için laf çakmak istemiş olabilir. bence gül ve geç :23:

evet canım, bende anlamadıgım için o an zaten klasik cevaplar verip geçmiştim iyi ki anlamamışım yoksa sinir olurdum

k.valideler bunlar ne zaman ne yapacakları belli olmaz

benim k.validede istediği kızı alamadığı için benim dünyanın en çirkin kızı ilan etmişti

gülüp geçmiştim...

sende çok takılma bunlara eşinle mutlu oll gerisi boş

Son düzenleme:
erkek anneleri dikkat!

hepimiz birer k.valide adayıyız hepimiz sinsiyiz :))

arkadaşım böyle genellemeler yapıp doldurma kendini..evet sinsi olanları da var ama seninki patavatsız dediğimiz kısımda bence.

sanırım patavatsız canım, dert degil zaten benimkisi kime niyet kime kısmet derler zaten yapacak birsey yok.
ben sonradan anlayınca birileriyle paylasmak istedim bunu takacak degilim geçmiş zaman

kv olunca sen de sinsi olacaksın demekki:34:

Kendinizi kayınvalidenizin yerine koyun.
Oğlunuz var ve büyüdüğünde sizin aile yapınıza uygun bir gelininiz olmasını mutlaka ki istersiniz.
Bu her annenin hayalidir,kızınada oğlunada layık gördükleri vardır.
Kadıncağızda isteklerini söylemiş eşiniz evlenmeden,bu çok normal.
Bayramda söyledikleri belki biraz yersiz olmuş,patavatsızlık yapmış ,ama sizin bu konudan alınacağınızı düşünmemiş olabilir.
Emin olun amacı oğlum boşansında ,o kızla evlensin falan değildir,boşuna kurmayın kafanızda.

benimkininde içinde kalan kız çok...

bi hocanın torunu varmışta...

kadın eşimi çok severmiş, beğenirmişte....

saçma sapan laflar..

bunları anlatıp durur....

benimkide çok sessizdir

yoksa sinsi bir kayınvalideye mi sahibim :26:

sanırım patavatsız canım, dert degil zaten benimkisi kime niyet kime kısmet derler zaten yapacak birsey yok.
ben sonradan anlayınca birileriyle paylasmak istedim bunu takacak degilim geçmiş zaman

şöyle düşün,oğlu evlenmeden önce gönlünden geçen bir gelin modeli varmış ama olmamış.sonuçta eşin seni seçmiş,önemli olan bu..

Kendinizi kayınvalidenizin yerine koyun.
Oğlunuz var ve büyüdüğünde sizin aile yapınıza uygun bir gelininiz olmasını mutlaka ki istersiniz.
Bu her annenin hayalidir,kızınada oğlunada layık gördükleri vardır.
Kadıncağızda isteklerini söylemiş eşiniz evlenmeden,bu çok normal.
Bayramda söyledikleri belki biraz yersiz olmuş,patavatsızlık yapmış ,ama sizin bu konudan alınacağınızı düşünmemiş olabilir.
Emin olun amacı oğlum boşansında ,o kızla evlensin falan değildir,boşuna kurmayın kafanızda.

Ben öyle birsey kurmuyorum zaten söyledigim gibi dertte etmiyorum. Evet herkes evladı için iyisini ister ama beni rızalarıyla gelip istediler hiç bir problem olmadı çok şükür sonradan bana bunları söylemesi yersiz zaten cocugu annesinin tercihine güvense benimle evlenmek istemezdi. Olmuş bitmiş hersey o güzel demi bu iyi demenini bir alemi yok bunu sadece benim kv degil çogu yapıyordur ama sacma bir hareket ne gerek var

kimse oğluna ya da kızına kimseyi layık görmüyoki, muhtemelen bizde görmicez
en azından içlerinde tutsunlar bi zahmet

bende kendi kaynanamı bana layık görmüyorum valla, millette ne kaynanalar var:27::27::1:

Son düzenleme:
benimkininde içinde kalan kız çok...

bi hocanın torunu varmışta...

kadın eşimi çok severmiş, beğenirmişte....

saçma sapan laflar..

bunları anlatıp durur....

benimkide çok sessizdir

yoksa sinsi bir kayınvalideye mi sahibim :26:

neden anlatıyorsun demi ne kadar saçma

patavatsızlık galiba bu daha dogru geldi lafını bilmemezlik.

eminim ki istediklerini alsalar ona da bir kulp takarlardı

neden anlatıyorsun demi ne kadar saçma

patavatsızlık galiba bu daha dogru geldi lafını bilmemezlik.

eminim ki istediklerini alsalar ona da bir kulp takarlardı

yeni evlisin sanırım...

kabullenme aşamasında olduğundan bu tip laflar söyleyecektir.

demese iyi tabi ama ne yaparsın...

gül geç canını sıkma

eşin seni beğenmiş almış

gerisi çokta önemli değil

Eşiniz sizi seçmiş evlenmiş.

Kayınvalidenizin ne dediği önemli değil ki artık..

Kızı beğenmiş diye oğluna düşünmüş zamanında ama olmamış

Sinsilikle ne alakası var.. Bir kızı nasıl bin kişi ister bir kişi alırsa, o da oğluna birkaç aday bakmış.. Her anne bakar, artık oğlumun evlendiğini göreyim diye..

Ben öyle birsey kurmuyorum zaten söyledigim gibi dertte etmiyorum. Evet herkes evladı için iyisini ister ama beni rızalarıyla gelip istediler hiç bir problem olmadı çok şükür sonradan bana bunları söylemesi yersiz zaten cocugu annesinin tercihine güvense benimle evlenmek istemezdi. Olmuş bitmiş hersey o güzel demi bu iyi demenini bir alemi yok bunu sadece benim kv degil çogu yapıyordur ama sacma bir hareket ne gerek var

Anlatmak istediklerimizi anlamışsınız,zaten sizi kabullenmese gelip istemezdi dediğiniz gibi.
Söylediği şeyi ben patavatsızlık veya düşüncesizlik olarak algılar,umursamazdım.
Çünkü bu kadar ufak şeyleri kafaya takmak hem size hemde evliliğinize zarar verir.
Bazı insanları olduğu gibi kabul etmek (size zarar vermediği sürece), değiştirmeye çalışmaktan daha kolaydır.
Söylediiklerimin amacı kayınvalidenizi savunmak değil,sizin kendinizi yıpratmamanız.

kimse oğluna ya da kızına kimseyi layık görmüyoki, muhtemelen bizde görmicez
en azından içlerinde tutsunlar bi zahmet

bende kendi kaynanamı bana layık görmüyorum valla, millette ne kaynanalar var:27::27::1:

bayıldım buna :21:

evet benim gibi mükemmel bir geline sıradan bir k.valide hiç yakışmıyor ama kader işte :9:

aslında biz de yapsak bunu arada bir..k.validelerimize "şu ayşe teyze var ya çok mükemmel bir kadın,beni de oğluna istemişti geçmişte" desek nolur acaba :53:

Son düzenleme:
Back
X