Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Söylediğim şey açık değil mi? Hangi kısmını anlamadınız? Aynı durumdaki (ev işlerini yapan, çocuk bakan ve açık kalp ameliyatı sonrası kayınpederine evinde bakmak istemeyen çünkü bakamayacak yürütemeyecek olan, ama iyi bakılması için çözüm bulmaya çalışan) bir erkeğe "vicdansız, ne olurdu baksaydın" denilemeyeceği için kadına da denilemez.

Birey istiyorsa bakar, gücü yetiyorsa, vücudu sağlamsa yürütür vs. Herşeye gücü yeten istisna insanlar olabilir. Ama bunları yapamayacağı için istemeyene vicdansız denilemez.

Aynen, gönülden yapılacaksa yapılsın. Gerçi konu sahibi gönülden istese bile kayınvalidesini yürütebilecek güçte olmadığından istese bile iyi bakamazdı. Bu şartlarda, bakmak istemeyen ama iyi bakılsın diye çözüm arayan konu sahibine "vicdansız" denmemeli, baskı yapılmamalı.

kişileri kendi hayat şartları içinde değerlendirmeden direk vicdansız etiketi yapıştırılmasına ben de karşıyım.
kendi hayatlarımızla kıyasla yorum yaparken hataya düşüyoruz.
bu konuda konu sahibine destek çıkmamın sebebi buydu.
hemen vicdansız insanlıktan nasibini almamış oluveriyor konu sahipleri.

Ya su duruma bak insanlar bu kadar vicdansiz olabiliyorlar mi ? Yasli kadini evinde 2 gun misafir etsen ne kaybedersin ? Kac yasinda kadin bikac gun dişini sık. Cocuguna da esin baksin. Kvne kendin onermen gerekirken kalkmis burda kvni sikayet ediyosun. Ayiptir be kadin hasta azicik insafli ol. Optum canim ((

Tabi aynı şekilde, vicdansız görümce otursunda annesine kendi baksın gibi ifadelerde yanlış.
Kaldı ki konu sahibi bu konuda ben size görümcem hakkında böyle şeyler söylemedim diyerek konuyu kapattı.
Burada bir tarafı destekleyeceğim derken diğer tarafı (hemde hiç tanımadan bilmeden) yerden yere alçakça vurmak hiç hoş değil. Herkes burada konu sahibinin ifadesine göre yorum yapıyor ama bakıyorum bir müddet sonra yorum yapanlar kendilerini gaza getiriyor ve incitici, yaralayıcı yorumlar yapmaya başlıyorlar.
Bu yüzden yorum yaparken daha dikkatli ve özenli olunmalı.

Evet beni korkutan ve istemediğim açık kalp ameliyatı olduktan sonra evime gelmesiydi. Ona ayrı bir oda hazırlamam gerekiyordu. Oldukça steril ona özel bir oda. O odada sadece o kalabilirdi yani. Ameliyat olunca doğal olarak tüm ailesi bana gelecek ve bende kalmak isteyecekti. Bu duruma bu kadar kişiyi ayrı ayrı yatırmaya evim müsait değil. Kendi evinde kendi odası yatağı varken ameliyat sonrası kendi düzeninde kalması tabiki onun için daha uygun ve sağlıklıydı.
Ameliyat sonrası kv'ye evimde bakmamam için onu illaki sevmiyor olmam mı gerekli. Seviyorum. Ama bu istisnai bir durum.
Normal zamanlarda bana arada annesi ile birlikte gelir durur birkaç gün zaten. Aynı odada kalabiliyorlar. Biri bir kanepede diğeri diğer kanepede yatıyor. Eşimde salonda koltukta. Kızımın benimle bizim odada yattığını yazmıştım zaten. Umarım anlatabilmişimdir.
Ameliyat durumu ile diğer durumlar oldukça farklı.

Kv kızı ile gidiyor. Hastane zaten bize çok uzak. Kv ile bizim evde uzak. Eşim annesi ve kız kardeşi ile konuşuyordu. Bende bana söylenenleri biliyorum ne yapabilirim.

İnanın aile içinde de konuşuldu hatta pazar günü. Odasıda hazırlanıp temizlenmişti. Pazartesi akşamı sana geleceğim denildi daha önce böyle bir durum yoktu. Hep ameliyat olacağı kesin gibi konuşuldu. Kv de hiç duruma göre kızım belki ameliyat olmayabilirim demedi ki.

Sizd katılıyorum fakat ameliyat olup kv benim evime gelseydi emin olduğum şu ki görümcem ve eşim izin falan alamayacaktı. Eşim zaten izin alamıyoru ona eminim. Eve gelincede gece yarılarına kadar çalışıyor. Görümcem de hadi hadi alsın bir hafta izin e peki sonra ne olacak. Akşamlarıda gel git yapmaz. Bunlara eminim.

son durum ne merak ettim? 71 sayfayı okuyamadım. başlık sahibi kabul etti mi kayınvalidesini? kayınvalidesi ameliyat oldu mu? durumu nasıl?

Ay ben diyecek birşey bulamıyorum artık. En iyisi konu sonuna kadar yorum yapmamak. Konu sahibi siz bir karar verin bence. Parça parça değiştirerek yorumlar yaptınız en başından titiz okudum size hak verdim ben. Görümcenizi hemşire olduğu halde umursamaz olduğunu kayınpederinizin de öyle olduğunu hepsinin derdinin sizin üzerinize atmak olduğunu yazdınız. Burada millet birbirine girdi. Sonra kv bende başka bir operasyon geçirecek yazmışsınız. Demek ki gelip kalabilir siz de bakabilirsiniz. Ayrıca görümcem çok iyi biri yazmışsınız bir de. Yorumlar baya havada kaldı. Ben hiç inandırıcı bulmadım her biri ayrı çelişki.

oyle yapanlar var demek, herkes oyle yapmak zorunda demek degil ki. Kendi bakan vardir, bakici tutan vardir... Fedakarlik seviyesine gore kategorize etmek bize dusmez bence.

Ortalığı alevlendirmiş kayınvalideniz. Belki doktor da kesin ameliyat dememişti aylar önce ama o öyle anladı! Her neyse. Kimsenin sizin adınıza kararlar almasına izin vermeyin. Bir de tekrar söylüyorum o eve klozet yaptırın. Allah kolaylık versin.

Hepsinin derdi üzerime atmak demedim bana bırakıp sorumluluğun çoğunu bana vermek gibi geliyor bana dedim ki doğruuuu. Evet görümcem ilgileniyor ama ameliyat sonrası bana gelirse eminim ilgilenmeyecek. Rahatlarına çok düşkünler.

Sevgili konu sahibi, kayınvalidenize de size de geçmiş olsun.
Fırsat bu fırsat bence bu küçük operasyon süresini onların evlerine klozet taktırmak için değerlendirin, yaşlı insanlar, hem kv de kiloluymuş yaşlandıkça giderek zorlanacaklar. Madem bu operasyon öyle çok steril bir ortam gerektirmiyor kvnin sizde kalacağı bu bir kaç gün kp ve görümcenizi de misafir edin, hatta görümcenizden de izin almasını isteyin kvnizle daha rahat ilgilenebilmek için. Bu sırada da onların klozet işi hallolsun, kurusun vs.

İki üç gün olmasına imkan yok işte. Çok ciddi bir ameliyat ve üç günde ayağa kalkamaz.
E kendi evide var. Kocası, annesi, kızı var.
Sorun klozetse medikal hasta tuvaletleri de var.
Hayır kalsa ne olur ki bu kadar dert edecek ne var anlamadım oglunun evi sizin anneniz olsaydı tepkiniz aynımı olacaktı ??? Hasta bir insana evinizde bakacaksınız sizin yerinizde olsam dert edeceğime 2 3 günün hesabını yapacagıma rahat etmesi için elimden geleni yapardım rabbimin rızası için hayır duası almak için..

bana kizma ama sen bakmatan acizsin orami veremem burami veremem el insanimi bu kadin gecirecegi ameliyat cok onemli bence ameliyat oncesi kimsenin kalbini kirma keyfini kacirma gelsin kalsin cocuktan rahatsiz olursa zaten kendisi gider yatak vermene gerek yok koltuk tv daha iyi gelir insanin basina ne gelecegi hic belli olmaz o yuzden boburlenmeyin

merak etmeyin bu durumda ilgilenen sonrasindada ilgilenir kendi cani kani kimse ustunuze atmaz

Profil resminizi Allah rızası için bir değiştirseniz ya.Profil resminizi görmeyeyim diye artık TK bakmadan direk BDV ye geçiyorum.Okadar itici.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…