Kv'nin ameliyat sonrası bana gelme isteği

Herşey bir yana o baksın bu baksın diye mesele olması bile kötü yaa kendi 60 70 yaşımı düşündüm de çocuklarım arasında itilaf çıkmış falan...kötü

Annem 1.5 ay hastanede yatmıştı, karadenizli bir teyzeyi getirdiler yan yatağa, gelinler torunlar kızlar zibilyon tane, kavga ettiler yaa hastaneden sonra sende kalacak bende kalacak diye, rol değildi yani baya hırslı hırslı kavgaya durdular, her gün geldiler o kadar kişi, Allah herkese öylesini nasip etsin

haklısın,ben de son bir aydır,hastalıklarla uğraşıyorum,belki ben bakıma muhtaç olacağım.gelinimle bu konuyu hiç konuşmadık.yani bakar mı,bakmaz mı bilemem.belki de çiçekler gibi bakar.asla bir önyargım yok.ama ben her ihtimale karşı,kendimce planlar yapıyorum.
o teyzenin de ellerinden öperim.

itilaf
isim (i:tila:fı, l ince okunur) eskimiş Arapça iʾtilāf

isim Anlaşma, uyuşma, uzlaşma

ihtilaf
isim (ihtila:fı, l ince okunur) Arapça iḫtilāf

isim Ayrılık, anlaşmazlık, aykırılık, uyuşmazlık
"Yirmi beş senedir bir tek idare adamıyla ihtilafı olmamıştı." - R. N. Güntekin

Dayanamadım, kusura bakma

Kayınpederine bakan damat yok da ondan. O sırada çalışmadığı için çocuğa bakıp, temizlik yapıp, çamaşır katlayıp, ütü yapıp, yemek yapıp bir yandan da steril bir biçimde açık kalp ameliyatı olmuş kayınpederine bakan bir damat yok da ondan.

bu işler için yardımcı tutulabilir

Benim eşim babama bakmıştı. Gerçi erkek kardeşim de vardı ama birlikte baktılar. Şimdi hak yememek lazım.

Benim eşim babama bakmıştı. Gerçi erkek kardeşim de vardı ama birlikte baktılar. Şimdi hak yememek lazım.

babam ameliyattan sağ çıksa eşim de bakardı diye düşünüyorum, olmamış bişey için yorum yapmak havada kalıyo ama 14 senedir tanıyorum bakardı gibime geliyo, sever sayardı babamı, kardeşim annem de yardımcı olurdu

zaten hasta bakımı tek kişiye bırakılacak bir iş değil maddi manevi ve psikolojik olarak

var diyorum,var.nesini anlamıyorsunuz?benim eşim baktı,benim babama.açık açık yazmama gerek var mı bilmiyorum ama bir dönem,tüm ihtiyaçlarını giderdi.hastaydı babam ben de kalıyordu.eşim,yaptı bazı ihtiyaçlarını.ben sadece,yemek yapıp verdim.sabah giderken,temizliyordu,akşam gelince yapıyordu.sırtladı arabaya bindirdi.daha açık nasıl yazayım.

Evet bende artık huzurevi olayına sıcak bakıyorum. etrafıma da söyledim. Olur ya ben atlarsam onların aklında olsun diye. Yaşlanınca kimseye muhtaç olmamak için beni huzurevine yatırım dedim. Gerçi ben o duruma düşsem yatarım da, genede tedbirli davranmak istedim.
Önüme koy çorbayı ekmek doğrasın yesin cümlesini okuduktan sonra zaten ben koptum.
Allah kimseye muhtaç etmesin.
Kadınlarımızın böylesine vicdansız olması beni çok üzdü. Benim erkek arkadaşım kayınvalidesine gül gibi bakıyor. Kayınvalidesi hastanedeydi çıkışta eşinin kızkardeşi evine götürdü. Arkadaşım "kayınvalidem bize alışık onlarda rahat edemez" diye izin alıp gitti ve kayınvaledisini evine getirdi. İşten çıkar 2 saatlik yol gider eve gidip eşine sen dinlen ben annene bakarım der ve çocuk gibi de bakar.
Yani anlam veremiyorum bazı şeylere.

Geçenlerde nette çok yayıldı ve de haberlere konu oldu bir olay.Bahçesinde hortumla , kp altına yaptığı için soğuk suyla yıkayan gelin vardı?Herkes geline suç buldu ama altını temizlemek oğlunun göreviydi.

Gelin olduğu için değil de bahçede yıkadığı için
hortumla yıkadığı için
ve soğuk suyla yıkadığı için suç bulunmuş olmasın???

Ne biçim bir örnek bu?

Kendi kızı da bunları yapsa suçlu bulunurdu.

İnsanlığa yakışır davranışlar mı bunlar?

Oğlu değil de gelin yaptı diye suçlanmasa mıydı yani?

Yıllardır kananam kayın babasına bakmış 7 yılda altından almış halende piskolojikman depresyona giriyor bu konudan dolayı bazende sinir,sinirli dillerndiriyordu geçen kış yine bu mevzuyu açtı ve huzurumuzu bozdu en son oğlu ve kayın babam onu azarladı o zaman bakmasıydın dediler , kaynanada oturdu birşey diyemedi birde bunları dillendirdiğin zaman senden suçlusu olmuyor ki 2 görümce varmış ama onlar ne annesine nede babalarına bakmış ,artık sürekli bunları dillendirmesinden bende sinir oluyordum ama işte birşey denmiyor

Yıllardır kaynanam kayın babasına bakmış 7 yılda altından almış halende piskolojikman depresyona giriyor bu konudan dolayı bazende sinir,sinirli dillerndiriyordu geçen kış yine bu mevzuyu açtı ve huzurumuzu bozdu en son oğlu ve kayın babam onu azarladı o zaman bakmasıydın dediler , kaynanada oturdu birşey diyemedi birde bunları dillendirdiğin zaman senden suçlusu olmuyor ki 2 görümce varmış ama onlar ne annesine nede babalarına bakmış ,artık sürekli bunları dillendirmesinden bende sinir oluyordum ama işte birşey denmiyor

Yanlış ifade ettim galiba.
Ben gelin masum demedim.Hepimiz görüntüleri izlerken irkildik.
Az önceki mesaje hitaben(doğru mu yazdım bilmiyorum ,sonra düzeltirsiniz )erkeğin bakması durumuna göre yazdım.
O görüntülerde eşi de vardı.Neden eşine yaptırıyor ,kendi yapsaydı anlamında yazdım.Orada babasının soğuk suyla yıkanmasına neden olduğu için...

Yapmasaydın olmuş tüm hizmetleri işe bak!. Bakıcı şart oluyo çoğu kişi için.

yaşlı hasta bakımı çok zor.
ben rahmetli anneanneme hastanede hemşirelerin yardımıyla bir hafta baktım da 7 günde 7 kg verdim.
konu sahibi tek başına mümkün değil, başedemez.
giydirmesi, kaldırması, yatırması falan bir sürü ağır iş.
anneannem 85 kg idi, yaşım 22 olmasına rağmen kadıncağızı tek başına kaldırıp yatıramıyordum.
güçsüz hasta gerçekten çok ağır oluyor.

konu sahibi mecbur değil.
herkes kendi anasına karısına bakmak zorunda ama.

niye ona yükleniyorlar anlamıyorum.

kadın bilmek zorunda da değil.

kocası annesinin durumunu umursamıyor ki kadına hiçbir şey anlatmamış. kadın niye haberli değil diye suçlu mu? bence değil.

şimdi netten araştırması da çok doğal. çünkü neler yapması gerekilir, ağır hastaya nasıl bakılır bilmiyor. öğrendikçe de gözü korkuyor. normaldir.

ben de olsam bakmayı kabul etmem. kocama, kp ve görümceye bakıcı tutun, evinizde baktırın, parayı beraber ödeyin derdim.

bu işler için yardımcı tutulabilir

Aynen katılıyorum.

burbuk ve hunter7, eşleriniz güzel insanlarmış. Ne büyük bir şans maşallah.

Aynı durumda erkekten istenmeyecek şeyler kadından istenirse bu adil değil. Eşleriniz aynı zamanda evi temizleyip, etrafı toplayıp, çamaşırları asıp, toplayıp, katlayıp, ütü yapıp, yemek yapıp, ona yapışık bir çocuğa bakıyor muydu bilmiyorum. Tüm bu işleri yapan bir adam, gelip burda yazsa dese ki "ben eve bile zor yetişiyorum, kayınpederime iyi bakabileceğimden emin değilim" vs. O adama "Vay vicdansız" demeyeceksek, aynı durumda bir kadına da dememeliyiz.

Dediğim net aslında. Çalışmayan bir erkeğe "Tüm bu ev işlerini yapıp aynı zamanda kayınpederine bak, yoksa vicdansızsın" denilemeyeceği için kadına da denilemez.

Konu sahibinin konusunda ona "kocan ve görümcen baksın" da denilemez çünkü kocasının bakmayacağı açık. Kayınvalidene nasıl bakmazsın da denilemez çünkü aynı baskı AYNI durumda bir erkeğe reva görülmez.

e bu adamlar evde ütü yapmıyorlar,yemek yapmıyorlar da,işleri güçleri yok mu zannediyorsunuz.gündüz,evi geçindirmek için,çalışıyorlar,para kazanıyorlar yani.ev işi yapmayı küçümsemiyorum ama dışarıda çalışıp,akşamda,babasına ,kayınpederine bakan insanlaın yükünü siz anlayabiliyor musunuz?

benim eşim,10 sene önce yedi ay,babasına baktı diyorum.gündüz,işteydi.akşam eve bile uğremadan,hastaneye ve babasının evine gider,babasının tüm ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra,babası uyumuşsa,kendisi de bir kaç saat uyuyup,sabah 7 de işine gelirdi.bunu,yapma nedeni de üvey annesine yardımcı olmak,yükünü hafifletmekti.
aynı şeyi babama da yaptı.gündüz çalıştı,gece benden çok ilgilendi.ben bir kez uyandıysam,o iki kez kalkıp baktı.

ısrarla yapmazlar,yok,hem yemek yapsınlar,hem ütü yapsınlar,hem baksınlar da göreyim diyorsunuz.ben de diyorum ki.tamamen vicdani birşey.ne gelinler var,gündüz işine gidip,gece hastanede refakatçi kalan,görümcesine,eşine destek olmak için,çırpınan.herkesi kendiniz gibi zannetmeyin.

Valla hasta bakmanın gönül işi olduğu kesin. Yoksa iş, güç, çoluk, çocuk fasa fiso. Kendi annemiz olsa "temizlik, çocuk, iş, güç var bakamam" ifadesini kullanmayız.
Bir yorumumda da yazdım, erkek arkadaşım kayınvalidesine bebekler gibi bakıyor. Kayınvalide 95 yaşında, hemde 1-2 ay değil 10 yıla yakındır bakıyor. Son 2 yıl durumu biraz ağırlaştı ve yine son 2 ayda leğen kemiğini kırmasından dolayı daha da zorluk yaşar oldular. Arkadaşım akşam 5 de çıkıp 2 saatte evine varıyor ve eşini dinlendirip kayınvalidesine bebekler gibi bakıyor. Kadının diğer kızı evine almıştı bir müddet bakmak için, arkadaşım "kayınvalidem onlarda yapamaz bize alışık" diyerek işten izin alıp kayınvalidesini evine getirdi. Tamam altını bezlemiyor ama eminimki fırsat verseler onu bile yapar.
Kıssadan hisse, gönülden yapılacaksa yapılsın zaten bu işler. Oflaya poflaya veya mecburiyetten yapılacaksa yapılmasın. Yapılmayacaksa da, çeşitli bahaneler üretilmesin.
Kaldı ki biz burada birbirimizi yerken konu sahibi hepimizin ağzına lafı tıkadı. Bu saatten sonra ancak bize, bakılmalı mı, bakılmamalı mı gibi saçma bir sorunun peşinden yorum yapmaktan başka bir şey kalmadı.

evet huzur evi bakıyorum diyince,millet tuhaf karşılıyor.gelinimin ,oğlumun alınacağını düşünüyorlar.ben bakarım,yerimi hazırlarım.zamanı gelince,onlar,yatırmak istemezler,biz bakacağız derlerse,itiraz etmem ama.evde itilip,kakılacaksam,surat çekeceksem,1 saniye durmak istemem.

vicdanlı insanlar var diyorum,nedense bazıları anlamak istemiyor.yok hala,yemek yapmaktı,çocuk bakmaktı,türlü türlü bahaneler.tabi ki,hasta bir insanın yükünü tek başına yüklenmek zordur.ama inanın öyle yapanlar da var.

yıllarca,tek başına hasta eşine ve annesine bakan tanıdığım,bir teyze vardı.evet şartları çok zordu,evini temizleyemiyordu,yeterince besleyemiyordu,konudan,komşudan gelen yemeklerle,idare ediyordu.ama bir gün bile şikayet ettiğini duymadım.ne eşinden,ne de annesinden.önce eşi vefat etti.sonra anne kız başbaşa kaldılar.ennesinden sonra da kendisi fazla yaşamadı,zaten.fedakarlıksa,al sana fedakarlık.bazıları da,çocuğuyla ayrı yatmayı fedakarlık olarak görüyorlar.ironiye bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…