- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
ay abla öyle deme, Allah elden ayaktan düşürmesin sağlıklı ömür versin, kimin kime bakacağı belli de olmaz
bizim 74 yaşında şeker gibi bi komşumuz vardı, gelini laf arasında gözünün önüne bak hasta falan olma çalışıyorum bakamam gibi bişeyler demiş şakayla karışık, gel zaman git zaman bu gelin rahim kanseri oldu, rahmi alındı, kendi annesi hastaydı bakamadı, bizim bu komşu teyze baktı, geline 2 torununa oğluna, iki evi birden çekip çevirdi huysuz bir kocası olmasına rağmen, hem fiziken baktı hem psikolojikmen, çünkü gelin hanım rahmim yok ben kadın değilim gibi bir ruh haline girmişti
Herşey bir yana o baksın bu baksın diye mesele olması bile kötü yaa kendi 60 70 yaşımı düşündüm de çocuklarım arasında itilaf çıkmış falan...kötü
Annem 1.5 ay hastanede yatmıştı, karadenizli bir teyzeyi getirdiler yan yatağa, gelinler torunlar kızlar zibilyon tane, kavga ettiler yaa hastaneden sonra sende kalacak bende kalacak diye, rol değildi yani baya hırslı hırslı kavgaya durdular, her gün geldiler o kadar kişi, Allah herkese öylesini nasip etsin
neden ameliyat olmuş adama oğlu,damadı bakamıyor?benim eşim,yıllarca dedesine baktı(biz nişanlıydık).kayınpederim,pankreas kanseri oldu.7 ay yaşadı,eşim her akşam işten,çıkıp,babasının evine gitti.üvey annesiyle beraber,babasına baktı.kadın gündüz uğraşıyordu.eşim gece,ben 7 ay boyunca,eşimle telefonda ve kayınpederimi ziyaret gittiğimde görüştüm,eve gelemiyordu adam.kızları,sadece,cenazesine geldi.
şimdi de,benim babam yaşlı,bazı özel ihtiyaçlarını eşim ve erkek kardeşim yapıyor.eminim elden ayaktan düşse,sırtlarında taşırlar,yine kadınlara bırakmazlar.
Kayınpederine bakan damat yok da ondan. O sırada çalışmadığı için çocuğa bakıp, temizlik yapıp, çamaşır katlayıp, ütü yapıp, yemek yapıp bir yandan da steril bir biçimde açık kalp ameliyatı olmuş kayınpederine bakan bir damat yok da ondan.
Benim eşim babama bakmıştı. Gerçi erkek kardeşim de vardı ama birlikte baktılar. Şimdi hak yememek lazım.Kayınpederine bakan damat yok da ondan. O sırada çalışmadığı için çocuğa bakıp, temizlik yapıp, çamaşır katlayıp, ütü yapıp, yemek yapıp bir yandan da steril bir biçimde açık kalp ameliyatı olmuş kayınpederine bakan bir damat yok da ondan.
Benim eşim babama bakmıştı. Gerçi erkek kardeşim de vardı ama birlikte baktılar. Şimdi hak yememek lazım.
Kayınpederine bakan damat yok da ondan. O sırada çalışmadığı için çocuğa bakıp, temizlik yapıp, çamaşır katlayıp, ütü yapıp, yemek yapıp bir yandan da steril bir biçimde açık kalp ameliyatı olmuş kayınpederine bakan bir damat yok da ondan.
Evet bende artık huzurevi olayına sıcak bakıyorum. etrafıma da söyledim. Olur ya ben atlarsam onların aklında olsun diye. Yaşlanınca kimseye muhtaç olmamak için beni huzurevine yatırım dedim. Gerçi ben o duruma düşsem yatarım da, genede tedbirli davranmak istedim.tabiki anneyle kayınvalide,bir olamaz.gelinim beni annesi kadar sevemez,düşünemez.ama oğlum düşünmeli.
annemle babam için şöyle bir şey düşündüm.her ikisi de yaşlı,kendi evlerine şimdilik idare ediyorlar ama,bu çok uzun sürmeyecek biliyorum.evim küçük ama oğlumun odasını onlara tahsis edeceğim.yaşadığım,yaşayacakları sürece seve seve bakacağım.ama yardımcı olması için,birisini ayarlayacağım.haftanın 2-3 günü,dışarı çıkmam lazım.apartman görevlisini eşiyle konuştum.gelecek,yanlarında oturacak,çaylarını,çorbalarını yapacak,belli ücret karşılığında.
kardeşim evli,gelinimize göndermem,ama arada gelip,yardımcı olmak isterse,geri çevirmem.ikisini ayırın diyorlar.yani birini sen al,birini kardeşin,asla kabul etmiyorum.gelinim var,oğlum var,eşim vicdanlı insan,ben de bakarım diyor.gelir otururum,çıkar arkadaşlarınla dolaşırsın,rahatlarsın diyor.
bu işler el birliğiyle olursa güzel.kendi anne babamı,asla huzur evine yatırmam ama kendim içi,2-3 tane beğendim.ileride lazım olursa.diye.burada ki konuları okuyunca,gerekli olduğunu düşünmeye başladım.
Geçenlerde nette çok yayıldı ve de haberlere konu oldu bir olay.Bahçesinde hortumla , kp altına yaptığı için soğuk suyla yıkayan gelin vardı?Herkes geline suç buldu ama altını temizlemek oğlunun göreviydi.var diyorum,var.nesini anlamıyorsunuz?benim eşim baktı,benim babama.açık açık yazmama gerek var mı bilmiyorum ama bir dönem,tüm ihtiyaçlarını giderdi.hastaydı babam ben de kalıyordu.eşim,yaptı bazı ihtiyaçlarını.ben sadece,yemek yapıp verdim.sabah giderken,temizliyordu,akşam gelince yapıyordu.sırtladı arabaya bindirdi.daha açık nasıl yazayım.
Geçenlerde nette çok yayıldı ve de haberlere konu oldu bir olay.Bahçesinde hortumla , kp altına yaptığı için soğuk suyla yıkayan gelin vardı?Herkes geline suç buldu ama altını temizlemek oğlunun göreviydi.
+++++++111111111111111111111111111111111111111111. Bakacaksa oğlu baksın işten izin alıp. Yemeğini o yapsın, banyosunu o yaptırsın, nazını kaprisini o çeksin. Allah aşkına kaç tane damat kp bakıyor? Sevapsa onlara da sevap. Bir tek gelinlere mi sevap? Şu var; eğer konu sahibinin kocası konu sahibinin babasına gık demeden bakacak karaktere sahipse konu sahibi adamın annesini tabii ki alıp bakmalı ama aksi halde hiçbir mecburiyeti yok. Yapılacak şey bakıcı tutup bakıcıyı kontrol etmek. Daha önce de yazdım hasta bakmak herkesin kaldırabileceği bir sorumluluk değil. Konu sahibi tabii ki kendi annesine bakacak. Kv anne kadar fedakarlık yapmış mıdır? Hiç sanmıyorum. Yarın öbür gün Allah korusun konu sahibi rahatsızlansa kv kadar üzülecek mi? En fazla oğlum aç kalıyor diye üzülür. Öyle bir durumda konu sahibine kv değil annesi babası kardeşi destek çıkacak tabii ki. Olmadı o da parasıyla bakıcı tutacak kendine. Burada bir tek şöyle bir ayrıntı var; eğer kv gerçekten konu sahibini kızı yerine koyduysa, her sorununda, probleminde yanında olduysa, maddi manevi karşılıksız yardım ettiyse o zaman işin rengi değişir. O zaman konu sahibinin yaptığı vicdansızlık olur. Erkekleri anaları doğuruyor; bakıyor; büyütüyor ama kız anneleri zaten nehirden tutuyor çocuğu.Konu sahibi kimseye bakmak zorunda değil. Bu işler gönülsüz yapılacak işler değil. Gönlünden geçiyorsa yap konu sahibi. Yoksa hem sana hem kvye hem de kocana işkence olacak.
+++++++111111111111111111111111111111111111111111. Bakacaksa oğlu baksın işten izin alıp. Yemeğini o yapsın, banyosunu o yaptırsın, nazını kaprisini o çeksin. Allah aşkına kaç tane damat kp bakıyor? Sevapsa onlara da sevap. Bir tek gelinlere mi sevap? Şu var; eğer konu sahibinin kocası konu sahibinin babasına gık demeden bakacak karaktere sahipse konu sahibi adamın annesini tabii ki alıp bakmalı ama aksi halde hiçbir mecburiyeti yok. Yapılacak şey bakıcı tutup bakıcıyı kontrol etmek. Daha önce de yazdım hasta bakmak herkesin kaldırabileceği bir sorumluluk değil. Konu sahibi tabii ki kendi annesine bakacak. Kv anne kadar fedakarlık yapmış mıdır? Hiç sanmıyorum. Yarın öbür gün Allah korusun konu sahibi rahatsızlansa kv kadar üzülecek mi? En fazla oğlum aç kalıyor diye üzülür. Öyle bir durumda konu sahibine kv değil annesi babası kardeşi destek çıkacak tabii ki. Olmadı o da parasıyla bakıcı tutacak kendine. Burada bir tek şöyle bir ayrıntı var; eğer kv gerçekten konu sahibini kızı yerine koyduysa, her sorununda, probleminde yanında olduysa, maddi manevi karşılıksız yardım ettiyse o zaman işin rengi değişir. O zaman konu sahibinin yaptığı vicdansızlık olur. Erkekleri anaları doğuruyor; bakıyor; büyütüyor ama kız anneleri zaten nehirden tutuyor çocuğu.Konu sahibi kimseye bakmak zorunda değil. Bu işler gönülsüz yapılacak işler değil. Gönlünden geçiyorsa yap konu sahibi. Yoksa hem sana hem kvye hem de kocana işkence olacak.
Yanlış ifade ettim galiba.Gelin olduğu için değil de bahçede yıkadığı için
hortumla yıkadığı için
ve soğuk suyla yıkadığı için suç bulunmuş olmasın???
Ne biçim bir örnek bu?
Kendi kızı da bunları yapsa suçlu bulunurdu.
İnsanlığa yakışır davranışlar mı bunlar?
Oğlu değil de gelin yaptı diye suçlanmasa mıydı yani?
Yapmasaydın olmuş tüm hizmetleri işe bak!. Bakıcı şart oluyo çoğu kişi için.Yıllardır kaynanam kayın babasına bakmış 7 yılda altından almış halende piskolojikman depresyona giriyor bu konudan dolayı bazende sinir,sinirli dillerndiriyordu geçen kış yine bu mevzuyu açtı ve huzurumuzu bozdu en son oğlu ve kayın babam onu azarladı o zaman bakmasıydın dediler , kaynanada oturdu birşey diyemedi birde bunları dillendirdiğin zaman senden suçlusu olmuyor ki 2 görümce varmış ama onlar ne annesine nede babalarına bakmış ,artık sürekli bunları dillendirmesinden bende sinir oluyordum ama işte birşey denmiyor
bu işler için yardımcı tutulabilir
Benim eşim babama bakmıştı. Gerçi erkek kardeşim de vardı ama birlikte baktılar. Şimdi hak yememek lazım.
var diyorum,var.nesini anlamıyorsunuz?benim eşim baktı,benim babama.açık açık yazmama gerek var mı bilmiyorum ama bir dönem,tüm ihtiyaçlarını giderdi.hastaydı babam ben de kalıyordu.eşim,yaptı bazı ihtiyaçlarını.ben sadece,yemek yapıp verdim.sabah giderken,temizliyordu,akşam gelince yapıyordu.sırtladı arabaya bindirdi.daha açık nasıl yazayım.
Aynen katılıyorum.
burbuk ve hunter7, eşleriniz güzel insanlarmış. Ne büyük bir şans maşallah.
Aynı durumda erkekten istenmeyecek şeyler kadından istenirse bu adil değil. Eşleriniz aynı zamanda evi temizleyip, etrafı toplayıp, çamaşırları asıp, toplayıp, katlayıp, ütü yapıp, yemek yapıp, ona yapışık bir çocuğa bakıyor muydu bilmiyorum. Tüm bu işleri yapan bir adam, gelip burda yazsa dese ki "ben eve bile zor yetişiyorum, kayınpederime iyi bakabileceğimden emin değilim" vs. O adama "Vay vicdansız" demeyeceksek, aynı durumda bir kadına da dememeliyiz.
Dediğim net aslında. Çalışmayan bir erkeğe "Tüm bu ev işlerini yapıp aynı zamanda kayınpederine bak, yoksa vicdansızsın" denilemeyeceği için kadına da denilemez.
Konu sahibinin konusunda ona "kocan ve görümcen baksın" da denilemez çünkü kocasının bakmayacağı açık. Kayınvalidene nasıl bakmazsın da denilemez çünkü aynı baskı AYNI durumda bir erkeğe reva görülmez.
Valla hasta bakmanın gönül işi olduğu kesin. Yoksa iş, güç, çoluk, çocuk fasa fiso. Kendi annemiz olsa "temizlik, çocuk, iş, güç var bakamam" ifadesini kullanmayız.Aynen katılıyorum.
burbuk ve hunter7, eşleriniz güzel insanlarmış. Ne büyük bir şans maşallah.
Aynı durumda erkekten istenmeyecek şeyler kadından istenirse bu adil değil. Eşleriniz aynı zamanda evi temizleyip, etrafı toplayıp, çamaşırları asıp, toplayıp, katlayıp, ütü yapıp, yemek yapıp, ona yapışık bir çocuğa bakıyor muydu bilmiyorum. Tüm bu işleri yapan bir adam, gelip burda yazsa dese ki "ben eve bile zor yetişiyorum, kayınpederime iyi bakabileceğimden emin değilim" vs. O adama "Vay vicdansız" demeyeceksek, aynı durumda bir kadına da dememeliyiz.
Dediğim net aslında. Çalışmayan bir erkeğe "Tüm bu ev işlerini yapıp aynı zamanda kayınpederine bak, yoksa vicdansızsın" denilemeyeceği için kadına da denilemez.
Konu sahibinin konusunda ona "kocan ve görümcen baksın" da denilemez çünkü kocasının bakmayacağı açık. Kayınvalidene nasıl bakmazsın da denilemez çünkü aynı baskı AYNI durumda bir erkeğe reva görülmez.
Evet bende artık huzurevi olayına sıcak bakıyorum. etrafıma da söyledim. Olur ya ben atlarsam onların aklında olsun diye. Yaşlanınca kimseye muhtaç olmamak için beni huzurevine yatırım dedim. Gerçi ben o duruma düşsem yatarım da, genede tedbirli davranmak istedim.
Önüme koy çorbayı ekmek doğrasın yesin cümlesini okuduktan sonra zaten ben koptum.
Allah kimseye muhtaç etmesin.
Kadınlarımızın böylesine vicdansız olması beni çok üzdü. Benim erkek arkadaşım kayınvalidesine gül gibi bakıyor. Kayınvalidesi hastanedeydi çıkışta eşinin kızkardeşi evine götürdü. Arkadaşım "kayınvalidem bize alışık onlarda rahat edemez" diye izin alıp gitti ve kayınvaledisini evine getirdi. İşten çıkar 2 saatlik yol gider eve gidip eşine sen dinlen ben annene bakarım der ve çocuk gibi de bakar.
Yani anlam veremiyorum bazı şeylere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?