- 21 Ağustos 2013
- 26.655
- 55.290
- 598
bu kadın bu kadar hastaydı da,hiç mi beraber doktora gitmediniz,hadi siz gitmediniz,eşiniz de hiç mi annesinin doktoruyla konuşmadı?tek söylediğiniz,kayınvalide bize öyle söyledi.bu kadın,hastaneye tek başına gidip mi,doktoruyla görüşüyordu?
bu kadın bu kadar hastaydı da,hiç mi beraber doktora gitmediniz,hadi siz gitmediniz,eşiniz de hiç mi annesinin doktoruyla konuşmadı?tek söylediğiniz,kayınvalide bize öyle söyledi.bu kadın,hastaneye tek başına gidip mi,doktoruyla görüşüyordu?
evet yani bu da mesele, ben de kv ile mıç mıç değilim genel olarak telefonda falan konuşmam ama eşim bilir bana anlatır duruma göre konumlanırız aile boyu
KIZI var ya yahuuuuuu
Sağlıkçı olan
O ilgileniyor işte
ve aynı hemcinsleri ataerkil bir bakış açısıyla sen bakma sana ne, kızı dururken sana mı düşer oğluna mı düşer diyebiliyor değil mi?
evet çok acı.
KIZI var ya yahuuuuuu
Sağlıkçı olan
O ilgileniyor işte
Görümce ilede ben konuşmadım annesi ile ilgili fakat eşim aile içi işlerine karışmamı istemez. Ablası da nasıl desem annesi ile ilgili dediysem çok fazla uzlaşılacak biri değil. Zaten normalde banada akıl danışmazlar aile içi meselelerinde
Evet o da acı. Aynı durumda bir erkeğe hemcinslerinin demeyeceği şeyleri (baksan ne olur vicdansız, senin hiç mi yaşlılığın olmayacak), bir kadına hemcinslerinin söylemesi de acı. Aynı zamanda haksızlık ve adaletsizlik. Kızı baksın, oğlu bakmasın demek de haksızlık ve adaletsizlik.
Açık kalp ameliyatı olacağı ve kaburgaları kesileceği için aylarca alaturka tuvalete çömelemeyecek olan çok kilolu bir kadın için "Oğlunun evinde kalsın ama oğlu izin alıp baksın, iki kardeş eşit baksın" vs. demek de en iyi ihtimalle "söylediğim şey ataerkil değil ama aslında uygulamada sonuçlar ataerkil olabilir, o kısmı pek düşünmedim" naifliğinden başka bir şey değil. O kadın o ameliyatı olunca oğlunun aylarca izin alamayacağı belli. Ki konu sahibinin söylediğine göre alabileceği izinli gün sayısı sıfırmış. Hiç alamaz diyor.
kızı olmayan yandı o zaman.şekil a:)ben. biliyordum zaten
kızı olmayan yandı o zaman.şekil a:)ben. biliyordum zaten
Evet o da acı. Aynı durumda bir erkeğe hemcinslerinin demeyeceği şeyleri (baksan ne olur vicdansız, senin hiç mi yaşlılığın olmayacak), bir kadına hemcinslerinin söylemesi de acı. Aynı zamanda haksızlık ve adaletsizlik. Kızı baksın, oğlu bakmasın demek de haksızlık ve adaletsizlik.
Açık kalp ameliyatı olacağı ve kaburgaları kesileceği için aylarca alaturka tuvalete çömelemeyecek olan çok kilolu bir kadın için "Oğlunun evinde kalsın ama oğlu izin alıp baksın, iki kardeş eşit baksın" vs. demek de en iyi ihtimalle "söylediğim şey ataerkil değil ama aslında uygulamada sonuçlar ataerkil olabilir, o kısmı pek düşünmedim" naifliğinden başka bir şey değil. O kadın o ameliyatı olunca oğlunun aylarca izin alamayacağı belli. Ki konu sahibinin söylediğine göre alabileceği izinli gün sayısı sıfırmış. Hiç alamaz diyor.
Allah hayırlı evlat versin.Bakmadıktan sonra kız erkek farketmiyor.kızı olmayan yandı o zaman.şekil a:)ben. biliyordum zaten
Allah hayırlı evlat versin.Bakmadıktan sonra kız erkek farketmiyor.
Her kız evlat annesine bakıyor mu?
Mesela kaçımız annesini sık sık arıyor?
Kaçımız bir gününü annesine ayırıyor?Bir işin var mı?Veya ufak ta olsa temizliğine yardım ediyor?
Kaçımız annesine sevgiyle sarılıp ,seni seviyorum ,özledim anne diyor,yüzüne sevgiyle bakıyor?
Evlatların sevgiye ihtiyacı var da annelerin yok mu?
Ya çocuğumuzu bırakmamız gerekir ararız ,ya hasta oluruz ,ya öylesine hatırını sormak için ararız.
Çoğumuz kv ile ilgili olamayabiriz ,ya annemizle...
Öyle yazan birinin ya annesi veya teyzesi yakın bir akrabası ameliyat olacak olsaçok doğru.çünkü artık git gide bencilleşiyoruz.
en basiti bu konuyu okuyup da tanımadığı bir kadın bilmediği bir hayat için bile bırak hastanede kalsın,evine al ama bir çorba yap ver başka bir şey yapma vs diyen insanlar varsa git gide kötüye gidiyoruz demektir.
bakın konu ilerledikçe aslında ilk anlatılandan çok daha farklı şeyler olduğunu anlıyoruz.
Öyle yazan birinin ya annesi veya teyzesi yakın bir akrabası ameliyat olacak olsa
Buraya konuyu açan yabancı biri değil de yengesi olsa aynı şeyler yazılır mıydı acaba?
Tamam zordur inefsine ağır gelebilir ama o rür ağır yazılar yazmaya da gerek yok.
hayır ikisi eşit miktarda baksın sana ne kızı baksın diyenlere bence çok net bir cevap.ve asla ataerkil bir alt yapısı yok,çok eşitlikçi bir yaklaşım.kendi annen değil sonuçta k.validen yaklaşımının alt yapısı annelerine babalarına kadınlar bakarın ta kendisi.
bu arada konu zaten tamamen farklı bir hal aldı,konu sahibi bütün herkesi yanlış yönlendirdiği için bütün yorumlarımız havada kalmış oldu.
son yorumlara bir göz atın bence konu çok değişken bir hal aldı.
ben de varım abla
evlat hayırlı olacak kız erkek olayı değil, babam dedeme ölene kadar baktı, dağ gibi adam küçüldü resmen, kucağında taşıdı onu, diğer 2 amcam toto gezdirdiler
şunu anlayabilirim, insanın annesine bakmasıyla kv sine bakması aynı olmayabilir, anne için ayrıca için titrer ama gelsin kanepede yatır yemek verme yat iş yapma falan demek nedir, ben hamarat bir kız değilim, elim çabuk değildir vs vs, ama benim başıma gelse direk bunları bahane etmem, durumum bu küçük çocuğum var siz de destek olun elbirliği ile bu kadını ayaklandıralım demek bence doğru olan, yoksa getirip geline bıraksınlar sonra da arazi olsunlar demedi kimse, maksat iyiniyet göstermek, ben de elimi taşın altına sokarım demek
aynı şey başıma gelse bende düşünürüm nasıl bakıcam,ne yapıcam diye canım sıkılır. belki iyi bakamam da anneye bir şey olur diye endişelenirim görümcemle ortak bakmayı teklif ederim eşime izin almasını söylerim çözüm yolu ararım falan ama insanlıktan da çıkmam sanıyorum.
tabiki anneyle kayınvalide,bir olamaz.gelinim beni annesi kadar sevemez,düşünemez.ama oğlum düşünmeli.
annemle babam için şöyle bir şey düşündüm.her ikisi de yaşlı,kendi evlerine şimdilik idare ediyorlar ama,bu çok uzun sürmeyecek biliyorum.evim küçük ama oğlumun odasını onlara tahsis edeceğim.yaşadığım,yaşayacakları sürece seve seve bakacağım.ama yardımcı olması için,birisini ayarlayacağım.haftanın 2-3 günü,dışarı çıkmam lazım.apartman görevlisini eşiyle konuştum.gelecek,yanlarında oturacak,çaylarını,çorbalarını yapacak,belli ücret karşılığında.
kardeşim evli,gelinimize göndermem,ama arada gelip,yardımcı olmak isterse,geri çevirmem.ikisini ayırın diyorlar.yani birini sen al,birini kardeşin,asla kabul etmiyorum.gelinim var,oğlum var,eşim vicdanlı insan,ben de bakarım diyor.gelir otururum,çıkar arkadaşlarınla dolaşırsın,rahatlarsın diyor.
bu işler el birliğiyle olursa güzel.kendi anne babamı,asla huzur evine yatırmam ama kendim içi,2-3 tane beğendim.ileride lazım olursa.diye.burada ki konuları okuyunca,gerekli olduğunu düşünmeye başladım.
Konu sahibinin ilk dediklerine göre yaptığınız yoruma istinaden yazıyorum zaten.
Teorik tavsiye istenmiyordu. Uygulanabilecek bir çözüm aranıyordu.
Teorikte söylediğiniz şey: "Kızı ve oğlu eşit baksın"
Uygulamada olacak olan (çünkü adam izin alamıyor): "Kızı ve gelini bakıyor"
Ben buna aynı durumda roller değiştiğinde: "Ameliyat olmuş adama oğlu ve damadı bakıyor" olamayacağı için karşı çıkıyordum.
Bu kadar net.
Siz teorik bir şey söylüyordunuz. Ben bunun uygulamada ataerkil bir çözüm olacağını söylüyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?