Kvnin ortamlarda tuaf laflari

Belki kv titizdir bu konularda,bir an önce olsun istiyordur işler.Kendi kalkıp yapsa ,kızlar gelin varken ayıp kaçar,yanlış anlaşılır diye düşünebilir.Sanki gelinlerin aklına gelmiyor gibi, ,yapmayacaklar gibi,misafir gelince yok çay hazırla,yok sofrayı topla demeleri haliyle gelinin de canını sıkıyor.Sanki kendisi yapmayacakmış ta ,kvnin demesiyle hazırlayan gelin pozisyonunda hissedebilirler diye düşünebiliyor.

bence "ben misafir yanında iş yapmayı uygun bulmuyorum, sonra yaparız zaten" deyip yine de kv nin söylediği zaman yapmamak en uygunudur.
hem o fikirde değil misin zaten, yoksa yaparım diyorsun kendin.

Baskalarının ne dedıgıne ; misafirlerin ne düşündüğüne cok fazla kafayı takmayın. Anı idare edin.Gerisini bosverin.

Tavsiyeleriniz icin cok tesekkür ederim. Bide isin komik tarafi ne biliyormusunuz ben ona dersem anne aliniyorum öyle deme vs diyecekki aaaa kizim ben sana demedimki kizlari kastettim
Kizim sana soyluyorum.gelinim.sen isit lafinin son temsilcisii....uyarin soyledigi anda sakayla.karisik ...misafirler gidincede guzel guzel anlatin ...

Galiba fıtratlarında var, çok da takmayın, kin beslemeden, içinizde büyütmeden bunu kendisine söyleyin.

Slm hanimlar,

Kayinvalimden sikayet edemem özünde iyidir ama son zamanlarda birtakim laflari beni rahatsiz etmeye basladi. Misal sürekli onlara gidince is yapmami bekler mutfagi toplamami herseyde yardimci olmami vs. Zaten yapiyorumda kacmamda asla. Ama belirteyim benim 2 yasinda oglum var ve kendisi 45 yasinda 2 kizida var. Gecenlerde misafirler vardi,misafir derken komsulari caya geldiler. Kizlari önden kalkmak isteyince onlara, bari masayida size toplatayim dedi. Ay bi kötü hissettim kendimi sanki yapmiyormusum gibi yani ne alaka sonucta hala oturuluyor sohbet ediliyor. Neyse birsey demedim ama kizi kizdi ona anne ne alaka milletin icinde böyle birsey söylenmez diye. Sonra yine birgün milletin icinde kiz toplayin su masayi demeler neyse dedim birakir herhalde bunu söylemeyi. Dünde akrabalari ondaydi bende isten geldim. Kizi mutfakta ben diger görümcem ve kizlarla oturuyorum yine milletin icinde x'niye mutfakta yanliz?niye öyle birakiyorsunuz vs annemde orda. Ay bi sinir oldum anlatamam yani bu ilk degil sürekli milletin icinde misafirler daha kalkmadan bu israr ve zorlayici tavirda neyin nesi? Kendini ne saniyor? Gercekten cok sinir oldum. Lütfen bana fikir verin ne yapmam lazim birdaha böyle birseyi tekrarlamamasi icin? Gerek tavir gerekse sözlerle?
menopoza giriyo :KK64:olabilir mi

Kvye gidilince iş yapmak zorunda degilsiniz hadi aynı evde kalıyor olsanız anlayacağımda eli ayağa tutuyorsa ne diye sizden bekliyor anlamadım. Ben elimi sürmedim kvnin işlerine hiç. Ne dersede desin.
Bende öyle düsünüyorum ama sürekli öyle bir beklentide oldugunu bildigim gibi kendimi yapmak zorunda hissederek baski altina aliyorum. Bide gecenlerde yatili misafiri geldi diye 2 gün boyunca hamur isi yapip buzluguna attik. Benide cagirdi elbette yardim etmek istiyor insan ama mesela o zamanda herseyi ben yaptim aksama kadar ordaydim. Kizlar okuldan gelince dogru odaya ciktilar cikincada kv ay onlar yorgunlar napsinlar vs diyor. Ona sinir oluyorum biz ise gidiyoruz geliyoruzda yorgun olmuyormuyuz. Biraz adil olsun.

Neden yardım etmiyorsunuz peki ediyorum demişsiniz ama yazdıklarınıza göre oturuyormuşsunuz zorunda degilim diyorsunuz ama kendi annenizin evi olsa böyle yaparmıydınız? İki kızı olabilir ama sizde zaten iki kızı var diye oturup hizmet beklemişsiniz

Neden yardım etmiyorsunuz peki ediyorum demişsiniz ama yazdıklarınıza göre oturuyormuşsunuz zorunda degilim diyorsunuz ama kendi annenizin evi olsa böyle yaparmıydınız? İki kızı olabilir ama sizde zaten iki kızı var diye oturup hizmet beklemişsiniz
Hayir kesinlikle alakasi yok. Bakin ben yardim etmem ve etmek zorunda degilim demiyorum. Elbette ediyorum ederimde. Ama misafirler varken daha oturup onlarla muhabbet ediyorken, ay kaldirin su masayi veya misafirler giderken bari giderken su masayida toplayin demesi cok ayip bana göre. Sanki yapmiyormusuz gibi tavirlar,sürekli o an illa olacakmis gibi baski altina sokmalar,emirler yagdirmalar. Iste ben bunlara gelemiyorum. Oysa kendiside cok iyi biliyorki kizlarda bende öyle durumlarda hep yapariz ona birakmayiz ama anlasilan fazla yüz vermisim. Annem ondan 15 yas büyük ama asla kimseye minnet etmez. Oda dogru degil caninin kiymetini bilmiyor ama kayinvalidem ziyadesiyle abartiyor. Ki 2 yasinda sürekli pesimde dolanan bir oglum var bunuda biliyor yani. O yüzden tavirlariyla sözlerini cok yersiz ve patavatsiz buluyorum.

Hayir kesinlikle alakasi yok. Bakin ben yardim etmem ve etmek zorunda degilim demiyorum. Elbette ediyorum ederimde. Ama misafirler varken daha oturup onlarla muhabbet ediyorken, ay kaldirin su masayi veya misafirler giderken bari giderken su masayida toplayin demesi cok ayip bana göre. Sanki yapmiyormusuz gibi tavirlar,sürekli o an illa olacakmis gibi baski altina sokmalar,emirler yagdirmalar. Iste ben bunlara gelemiyorum. Oysa kendiside cok iyi biliyorki kizlarda bende öyle durumlarda hep yapariz ona birakmayiz ama anlasilan fazla yüz vermisim. Annem ondan 15 yas büyük ama asla kimseye minnet etmez. Oda dogru degil caninin kiymetini bilmiyor ama kayinvalidem ziyadesiyle abartiyor. Ki 2 yasinda sürekli pesimde dolanan bir oglum var bunuda biliyor yani. O yüzden tavirlariyla sözlerini cok yersiz ve patavatsiz buluyorum.

Benim yengem var abimin eşi ben bir çöp kaldırtmam ona keza annemde öyle yap et gel git diyen bir kadın değildir oda hep söyler zaten benim anlamadığım şu kızları var yapsın demek bence bencillik gelin var yapsın demekde bencillik bana göre hayat ortak birlikte yapılmalı herşey çocuğunuzu verin kaynananıza ağlarsa durmazsa gel bak der dahada laf edemez size

Benim yengem var abimin eşi ben bir çöp kaldırtmam ona keza annemde öyle yap et gel git diyen bir kadın değildir oda hep söyler zaten benim anlamadığım şu kızları var yapsın demek bence bencillik gelin var yapsın demekde bencillik bana göre hayat ortak birlikte yapılmalı herşey çocuğunuzu verin kaynananıza ağlarsa durmazsa gel bak der dahada laf edemez size
Elimden geldiginde yapiyorum ama malesef o anlamiyor iyligimden cok fazla yapmisim demek

Milletin içinde bakın bende kvyım demeye getiriyor işte. Zaten kvler özlerinde iyi insanlardır ama baya bi öze kaçmış ki bul bulabilirsen.

ay aklıma ilk evlendiğim yıllar geldi.
kv ve eltiler beni bildiğin iğnelerlerdi, hem yalnızken hem de misafir varken.
bende de iyi gamsızlık vardır, amaaan derdim, kim ne derse desin, güzel adam gibi söylerlerse yardım ederim, yoksa etmem.

ha ha yıllar sonra onlar daha ılımlı konuşmayı öğrendiler.
şuan sorunumuz yok, her işe koşturuyorum ama iğneliyorlar diye değil, artık iğnelemiyorlar. çünkü hiç bir zaman işe yaramadı. hatta daha kötü oldu, bu sefer tüm işler onlara kaldı. şimdi güzelce söyleyince en azından işleri paylaşabiliyoruz.

Back
X