Kvnin ortamlarda tuaf laflari

Oyy..
Benim kv hakikaten kanatsız melekmiş..
Burda okuduğum kv dertlerine göre...
Ağzı var dili yok...
Kp yatalak hasta, ona bebek gibi bakıyor..
Biz de gittiğimizde kimseden iş beklemez..
Bir kere bile bana "kızım şunu da sen alıp yapıver" gibi cümle kurduğunu hatırlamam...
Evde bi görümcem de var.. O zaten dünyaya kendi için gelmiş..
Tek işi gücü süslenip gezmek işe gidip gelmek uyumak o kadar..
Kadın yemeği yapıyor safra kuruyor kaldırıyor bulaşık yıkıyor vs vs...
Ben de gittiğimde sağolsun sofra kurar kaldırırım yemeğini hangi arada yapar anlamam bile...
Ne kızına sitem eder ne başkasına...

Kv den bana kötü niyetli gelmedi...
Yani sen de diyorsun özünde iyi insan diye..
Bence karşılıklı konuşsan anlayacaktır..
Kırıldığının kızdığının farkında değildir belki...
Bi kendini ifade etsen bak bi düzeliyor mu..

Slm hanimlar,

Kayinvalimden sikayet edemem özünde iyidir ama son zamanlarda birtakim laflari beni rahatsiz etmeye basladi. Misal sürekli onlara gidince is yapmami bekler mutfagi toplamami herseyde yardimci olmami vs. Zaten yapiyorumda kacmamda asla. Ama belirteyim benim 2 yasinda oglum var ve kendisi 45 yasinda 2 kizida var. Gecenlerde misafirler vardi,misafir derken komsulari caya geldiler. Kizlari önden kalkmak isteyince onlara, bari masayida size toplatayim dedi. Ay bi kötü hissettim kendimi sanki yapmiyormusum gibi yani ne alaka sonucta hala oturuluyor sohbet ediliyor. Neyse birsey demedim ama kizi kizdi ona anne ne alaka milletin icinde böyle birsey söylenmez diye. Sonra yine birgün milletin icinde kiz toplayin su masayi demeler neyse dedim birakir herhalde bunu söylemeyi. Dünde akrabalari ondaydi bende isten geldim. Kizi mutfakta ben diger görümcem ve kizlarla oturuyorum yine milletin icinde x'niye mutfakta yanliz?niye öyle birakiyorsunuz vs annemde orda. Ay bi sinir oldum anlatamam yani bu ilk degil sürekli milletin icinde misafirler daha kalkmadan bu israr ve zorlayici tavirda neyin nesi? Kendini ne saniyor? Gercekten cok sinir oldum. Lütfen bana fikir verin ne yapmam lazim birdaha böyle birseyi tekrarlamamasi icin? Gerek tavir gerekse sözlerle?
Vuzel bi laf hakediyor o kv

Hayir kesinlikle alakasi yok. Bakin ben yardim etmem ve etmek zorunda degilim demiyorum. Elbette ediyorum ederimde. Ama misafirler varken daha oturup onlarla muhabbet ediyorken, ay kaldirin su masayi veya misafirler giderken bari giderken su masayida toplayin demesi cok ayip bana göre. Sanki yapmiyormusuz gibi tavirlar,sürekli o an illa olacakmis gibi baski altina sokmalar,emirler yagdirmalar. Iste ben bunlara gelemiyorum. Oysa kendiside cok iyi biliyorki kizlarda bende öyle durumlarda hep yapariz ona birakmayiz ama anlasilan fazla yüz vermisim. Annem ondan 15 yas büyük ama asla kimseye minnet etmez. Oda dogru degil caninin kiymetini bilmiyor ama kayinvalidem ziyadesiyle abartiyor. Ki 2 yasinda sürekli pesimde dolanan bir oglum var bunuda biliyor yani. O yüzden tavirlariyla sözlerini cok yersiz ve patavatsiz buluyorum.
İmajını zedelemeye çalışıyor. Seve seve kurdum seve seve kaldırırımda annecim acele etme misafirlere ayıp oluyor dersin şak diye kalır sonra olduğu yerde.

Oyy..
Ağzı var dili yok...
Bir kere bile bana "kızım şunu da sen alıp yapıver" gibi cümle kurduğunu hatırlamam...
Ben de gittiğimde sağolsun sofra kurar kaldırırım yemeğini hangi arada yapar anlamam bile...

Öyle yapicam kirildigimi söylicem..

Oyy..
Ağzı var dili yok...

Bencede kanatsiz melek..

benim kv yıkadıgım bulaşıgı begenmemişti ' ne biçim bulaşık yıkıyorsun sen ' dedi deyiş o deyiş 8 yıldır yediğim yemeğin bile bulaşıgını yıkamam ,begenmiyorsan sen yaparsın .

Bekar görümce olan evde geline iş düşmez bence. Madem 2 tane kızı var yapsınlar ne gerekiyorsa. Gelin olmadan ne yapıyorlardı :KK53:

Benim sozum gecer demeye calisiyor galiba..birlikte mi oturuyorsunuz?

Su bizim kv lerinde is beklemeleri beni hasta ediyor yaa..daha 45 yasindasin..bi hastaligin yoksa elin ayagin tutuyorsa neden bu kadar beklentiye girersin dimi? Iste bu kadinlarin kiymeti bilinir anacim, bizim gibi zilgir akillilarda kalkip is gorecem diye helak ederler kendilerini :D

Bekar görümce olan evde geline iş düşmez bence. Madem 2 tane kızı var yapsınlar ne gerekiyorsa. Gelin olmadan ne yapıyorlardı :KK53:
Haklisiniz ama ben yinede rahat edemem yaparim yani. Ona ragmen bile böyle söylemesi,ortalara böyle laflar atmasi beni cok kiriyor.. ne yapacagimida pek bilmiyorum bu duruma karsi..

Benim sozum gecer demeye calisiyor galiba..birlikte mi oturuyorsunuz?

Su bizim kv lerinde is beklemeleri beni hasta ediyor yaa..daha 45 yasindasin..bi hastaligin yoksa elin ayagin tutuyorsa neden bu kadar beklentiye girersin dimi? Iste bu kadinlarin kiymeti bilinir anacim, bizim gibi zilgir akillilarda kalkip is gorecem diye helak ederler kendilerini :KK70:
Bir dönem beraber oturduk 10 ay zor daynayip evimi ayirdim. Sirf bu nedenlerden dolayi: is,beklenti,beklenti,beklenti onun haricinde iyidir ama bu huyu bile katlanilmaz oluyor iste.

Hic ugrasmayin ne yapsanizda yaranamazsiniz zaten birakin desin yapacaksanizda yapmayin hatta,bak ben boyle diyorum da ondan yapiyor der ve devam eder sizi boyle gizli yonetmeye

Bir dönem beraber oturduk 10 ay zor daynayip evimi ayirdim. Sirf bu nedenlerden dolayi: is,beklenti,beklenti,beklenti onun haricinde iyidir ama bu huyu bile katlanilmaz oluyor iste.

Sana tavsiyem mesafeni koru, cunku bazi insanlar anlamiyorlar alcak gonullu olmaktan..benim esim bile gorumcem ve kv m icin oyle dedi..sen samimi olursan onlar isin b.kunu cikarirlar dedi..yani bunu ben desem suc olur belki ama esim kendisi soyledi yani.

Zaten o beklentileri ve kendilerini koseye cekmeleri yok mu? Sanki eli tutmayan yasli biri..bak evlendim ben annemden ne gorduysem yaptim hani neyseki kisa sure durdum birlikte..elimden geleni yaparim, bos oturmak icimde olan birsye degil..ama bunlar ayy tum gun bos otururlar..icin daraliyor benim oyle bos bos oturmaktan. Insanin dinlenmeyede ihtiyaci vardir ama bunlarinki dinlenmekten ote yani (:

Birde bana gaz verirdi ayy gelinim cok guzel yapar bunu sunu, saf gibi inanirdim birde (: hahaha ne zamanki uzun sureli misafir geldi evime o zaman gercek yuzunu gordum..herseye ben yapamam beceremem der, sirf birsey yapmasi gerekmesin diye..hani yapmayi denemedigin birseyi beceremedigini nerden bileceksinki? Basina gecmez sonrasinda ayy sen cok guzel yapiyorsun der. Ayyy gitmis birde gorumceme beni ovmus ovmus…ya onceden olsa hosuma giderdi belki ama suan duymak bile istemiyorum..cunku inanmiyorum onun ovgulerine..birde en basit seyi bile yere goge sigdiramaz..mesela pogaca yaptim bi gun..ay bir ovdu Allah bir ovdu..bi kek yaparim abartirda abartir..yahu ne bilim hic mi birseyden anlamiyor bu kadin bunlari abartiyor..ohff anlatirken bile icim daraliyor benim.

Slm hanimlar,

Kayinvalimden sikayet edemem özünde iyidir ama son zamanlarda birtakim laflari beni rahatsiz etmeye basladi. Misal sürekli onlara gidince is yapmami bekler mutfagi toplamami herseyde yardimci olmami vs. Zaten yapiyorumda kacmamda asla. Ama belirteyim benim 2 yasinda oglum var ve kendisi 45 yasinda 2 kizida var. Gecenlerde misafirler vardi,misafir derken komsulari caya geldiler. Kizlari önden kalkmak isteyince onlara, bari masayida size toplatayim dedi. Ay bi kötü hissettim kendimi sanki yapmiyormusum gibi yani ne alaka sonucta hala oturuluyor sohbet ediliyor. Neyse birsey demedim ama kizi kizdi ona anne ne alaka milletin icinde böyle birsey söylenmez diye. Sonra yine birgün milletin icinde kiz toplayin su masayi demeler neyse dedim birakir herhalde bunu söylemeyi. Dünde akrabalari ondaydi bende isten geldim. Kizi mutfakta ben diger görümcem ve kizlarla oturuyorum yine milletin icinde x'niye mutfakta yanliz?niye öyle birakiyorsunuz vs annemde orda. Ay bi sinir oldum anlatamam yani bu ilk degil sürekli milletin icinde misafirler daha kalkmadan bu israr ve zorlayici tavirda neyin nesi? Kendini ne saniyor? Gercekten cok sinir oldum. Lütfen bana fikir verin ne yapmam lazim birdaha böyle birseyi tekrarlamamasi icin? Gerek tavir gerekse sözlerle?

Kaynana adi üstünde nerede gereksiz konusma nerede patavatsizlik var onlarda malesef... Benimki soylemez ama çaktirir kizim sana soyluyorum gelinim sen isit misali...

İlk zamanlar icimden gele gele hersey yapardim baktim nankörlesiyor gittikce, bende artk fazla ugramiyorum ve gittigim zamanlar misafir gibi gidiyorum yemek yemiyorum ikram kabul etmiyorum kim ne yediyse kaldirsin toplasin misali... Elimide suya sabuna sürmüyorum...

Yahu biz gelinler öyle de yaranamiyoruz böyle de yaranamiyoruz en iyisi hic bir sey yapma kötü bilsinler boşver konussunlar bir kulagindan girsin diger kulagindan ciksin hic umurunda bile olmasin...

Kölemiyiz onlara biz??? Kizlari dururken utanmadan geline söylüyor gelin orada el kizi misafir , kizlarina yaptirsin akillari sira insan kullanacaklar....

bi insan iyiyse iyidir kötüyse kötü . kahve değil bu.

millete gösteriş yapıp kendini dünyanın yönetmeni sanıyo aklınca.

ben kvye gidince canım neisterse onu yapıyorum. benden bekler ima ederse kklımı kıpırdatmam ama beklenti yoksa yerinden bile kaldırmam.

hizmetçi değilsinki maaşının hakkını vermek için sürekli çalıştırsın.

45 yaşında sağlıklı bi kayınvalidem olsa, üstüne bir de iki yaşında çocuğum olsa hiçbir şeye elimi sürmem. Bu ne ya. 45 yaşındaki insanlara abla diyorum ben. 45 yaş ayaklarını uzatıp misafirlerle dedikodu yaparken her şeyi ayağına bekleyecek, her işini gelinine kızına yaptıracak bir yaş değil. Benim annem 54 yaşında bana hala hasta yatıyor olmadığı sürede asla hiçbir şey yaptırmaz. Kayınvalidenizin yaptığı şey şımarıklık. Bence hiç yapmayın, size iş buyurdu mu görümcelerinizin isimleri neyse Ayşe Fatma yapar, ben çoçuğuma göz kulak oluyorum deyin. Arada da evin hanımının kayınvalideniz olduğu konusunda lafınızı da sokun. Olmadı bir iş yaparken çocuğu kaynananızın kucağına bırakın öyle kalkın.

45 yaşında sağlıklı bi kayınvalidem olsa, üstüne bir de iki yaşında çocuğum olsa hiçbir şeye elimi sürmem. Bu ne ya. 45 yaşındaki insanlara abla diyorum ben. 45 yaş ayaklarını uzatıp misafirlerle dedikodu yaparken her şeyi ayağına bekleyecek, her işini gelinine kızına yaptıracak bir yaş değil. Benim annem 54 yaşında bana hala hasta yatıyor olmadığı sürede asla hiçbir şey yaptırmaz. Kayınvalidenizin yaptığı şey şımarıklık. Bence hiç yapmayın, size iş buyurdu mu görümcelerinizin isimleri neyse Ayşe Fatma yapar, ben çoçuğuma göz kulak oluyorum deyin. Arada da evin hanımının kayınvalideniz olduğu konusunda lafınızı da sokun. Olmadı bir iş yaparken çocuğu kaynananızın kucağına bırakın öyle kalkın.
Kadin nasilsa, kizlarida öyle malesef beklenti konusunfa. Ben bastan cok yüz vermisim yardim etmisim bende suc galiba. Gerci yapmasamda bu sefer söyleniyor insan dahada sinir oluyor. Orta yolu yok bunun galiba. Ama birdahaki sefere ayni şeyi tekrarlamasini bekliyorum tekrarlarda buraya tavsiye yazan bayan gibi söylicem kahkaha atarak:: illahi anne görende bizi hicbirsey yapmiyoruz sanir dicem. Misafirler gidincede bi kenara cekip, anne lütfen misafirlerin yaninda birdaha öyle imalarda bulunma. Ben zaten elimden geldigi kadar yardimda bulunmaya calisiyorum. Lütfen birdaha tekrarlama aliniyorum.

bi insan iyiyse iyidir kötüyse kötü . kahve değil bu.

millete gösteriş yapıp kendini dünyanın yönetmeni sanıyo aklınca.

ben kvye gidince canım neisterse onu yapıyorum. benden bekler ima ederse kklımı kıpırdatmam ama beklenti yoksa yerinden bile kaldırmam.

hizmetçi değilsinki maaşının hakkını vermek için sürekli çalıştırsın.
Aynen hizmetci gibi hissetiriyor ama bana bazen kendimi acayip sinir oluyorum nedir bu israr bu zorlayici tavirlar gercekten bunaltiyor. Icimdeki seytanda o zaman diorki yapmayacaksin arkadas kalkma ilgilen cocugunla. Öylede yapiyorum.

Back
X