Kvye karşı çığ gibi büyüyen olumsuz duygularım

Hellohappiness

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2016
1.618
2.781
133
40
Merhaba hanımlar. 7 yıllık evliyim. Kv ile aramız iyiydi ta ki 3 yıl önce bebeğim doğana kadar. Ondan sonra küçük küçük seyler yaşadık. Eşime yansıtmadım. Zaman zaman onun annesiyle arası açıldı ben durumu toparladım derken birikti birikti. En son ihtiyacımız olduğunda bizi saçma bahanelerle yalnız bırakınca doldum iyice. Şimdi gerçekten yüzünü görmek istemiyorum. Ama yarın kızımın doğum günü. Dün eşim annemlerle konuştun mu, onları çağırdın mı diye sordu ve içimden gelmediğini istiyorsa kendisinin çağırabileceğini söyledim. Muhtemelen çağırmıştır ama ben içimde bu duygular varken rol yapabilecek bi insan değilim. Yaşananlarla ilgili eşimin bilmediği şeyler var. Bu yüzden tepkimi aşırı bulabilir. Böyle bir durumda kaldınız mı? Ne yapmalıyım?

Merhaba hanımlar. 7 yıllık evliyim. Kv ile aramız iyiydi ta ki 3 yıl önce bebeğim doğana kadar. Ondan sonra küçük küçük seyler yaşadık. Eşime yansıtmadım. Zaman zaman onun annesiyle arası açıldı ben durumu toparladım derken birikti birikti. En son ihtiyacımız olduğunda bizi saçma bahanelerle yalnız bırakınca doldum iyice. Şimdi gerçekten yüzünü görmek istemiyorum. Ama yarın kızımın doğum günü. Dün eşim annemlerle konuştun mu, onları çağırdın mı diye sordu ve içimden gelmediğini istiyorsa kendisinin çağırabileceğini söyledim. Muhtemelen çağırmıştır ama ben içimde bu duygular varken rol yapabilecek bi insan değilim. Yaşananlarla ilgili eşimin bilmediği şeyler var. Bu yüzden tepkimi aşırı bulabilir. Böyle bir durumda kaldınız mı? Ne yapmalıyım?

Torunun doğum gününe size çok büyük bir terbiyesizlik yapmadığı sürece katılma hakkı var. Politik olup idare edeceksiniz kısa güleryüzlü cevaplar verin zaten kalabalıkta kaynar gider.

Tam olarak ne olduğunu anlatmamışsınız, o yüzden yüzeysel yorum yapabiliyorum ama, eşinizin annesi olduğu için illa ki görüşeceksinizdir, biraz mesafeli bir ilişki kurup görüştüğünüzde herkesin ruh sağlığı için rol yapmak iyi olacaktır sanırım.
Küçük küçük şeyler yaşadık diyorsunuz, eşinize anlatmaya değer bile bulmamışsınız ve abarttığımı düşünecek diyorsunuz, artık bunların bahsini etmeyin o halde.
Canınızı sıkacak başka bir durumla karşılaştığınızda içinizde tutup biriktirmeyin ama, sonra gereksiz aşırı tepkiler verilebiliyor. Yeri geldikçe kibarca lafınızı söyleyin.
İhtiyacımız varken bizi yalnız bıraktı konusuna gelecek olursak, ben böyle konularla alakalı gönül koyan bir insan değilim, yağımda kavrulurum ve kimseden bir beklentiye girmem, ihtiyacım varken yardım etmek zorunda değil çünkü kimse. Saçma bahaneler dediğiniz onun için gerçek bir sebep olabilir. O yüzden bir şey diyemeyeceğim.
Konunuzu okuyunca biraz kendinizi doldurduğunuzu düşündüm nedense.

eşiniz size karşı dolabilir, rol yapın ne kadar zor gelse de,mutlu evliliğin şartı.

Eşinizin haberi olsun yaşadığınız sıkıntılardan gördüğünüz haksızlıklardan, içinize atmayın. Suçlayıcı olmadan sakin sakin anlatırsanız yanlış anlaşılmazsınız.
Torununun doğum gününe gelsin, buna çok da engel olamazsınız, sizin kişisel sorunlarınız ayrı ama o çocuğunuzun babaannesi. Çok sıcak davranmanıza gerek yok zaten. Görmezden gelin bir gün için.

Büyük bir olay, saygısızlık olmadığı sürece idare etmelisiniz.

Evlilikte, özellikle eş ailesi ile ilişkilerde sadece icimizden geldiği gibi davransak işin önü alınmaz ve huzursuzluk olur sürekli.

Birde her şeyi içinize atmayın, o küçük olaylarda usulünce demeniz gerekenleri derseniz, içinizde büyümez zaman geçtikçe.

Ne oldu ki tam olarak? Her ihtiyacınız olduğunda kapınızda bitmek zorunda değiller ki. Ayrıntı vermelisiniz

Ben olsam suçlayıcı olmadan eşime anlatırdım olani biteni .
Ve doğumgününde de tepki göstermeyin bence . Sıradan biri gibi davranın. Hem eşiniz hem çocuk üzülmesin

Olay içeriği yokken objektif yorum yapmak çok zor belki de büyüttğünüzü söyleyeceğiz
Belki de siz kendinizi dolduruyorsunuz diyeceğiz

ama içerik yokken yorum yapamıyoruz haliyle
Ben olsam çağırırdım kimseye ihtiyacım varken yanımda değiller diye kin beslemem anne babam dışında o da belli yere kadar

bu benım için geçerli olan
Dogumgununde olmalı bence aşırı tepki verirseniz siz kaybedersiniz olay basit

Simdi tek tek durumları bilmiyorum. Ama size terbiyesizlik yapmıyorsa ve genelde iyi davranıyorsa bazı şeyleri görmezden gelmekte fayda var. Beni kayinvalideme karşı doldurmaya çalışan insanlar oldu. Onlara kalsa her lafını başka yere çekip sinirlenmem lazım. Ben her söyleneni ciddi almıyorum bile. Kvde jenerasyonu bizden farklı büyütüldü ve daha farklı yaşadı herseyi. Bazi şeyleri o yüzden farklı yapmamız gerektiğini inanıyorlar. Ben kendi bildiğimi yapıyorum sonuçta ama. Dediğim gibi bunlar saygısızlık felan ortada yoksa geçerli. Siz onları ayırarak sadece eşinizle aranızı açarsınız zamanla. Heleki ufak tefek olaylar için ise.

Çok samimi olmak zorunda değilsiniz, mesafenizi koruyun yeterli..
Ha sonradan eşiniz niye böyle davrandığınızı sorgularsa güzel bir dille içindekilerinizi dökersiniz.

Torununun dogum gununde kadina ekstra bir sey yapmaniza gerek yok bence. Cagirildiysa gelir,siz de merhaba hosgeldiniz deseniz yeterli. Nasilsiniz hal hatir sorma durumlari zaten nezaketen herkese yapilan seyler. Rol yapmanizi gerektiren bir durum yok,kalabalikta zaten fark edilmez bile

Bazı arkadaşlar detayları merak etmiş. Aklıma gelenleri söyliyim.
1)İlk doğumumda babam ameliyat olmuştu. Annem gelemiyordu haliyle, il dışındaydılar. Ben zaten eşimi yanımda istiyordum. Kv geldi. Yanımda kaldı, sonra eve geldi 1 ay benimle kaldı ve sağ olsun çok güzel baktı ama sonra misafirlerle ziyarete geldiğinde öğrendim ki yaptıklarını sanki ben istemişim gibi, o olmadan çocuğuma bakamıycakmışım gibi konuşmuş. Sustum, tatsızlık çıkmasın dedim.
2)Kv o 1 ay bende kalıyorken dışarıda kısa bir işim vardı. O arada annem ve babam gelmiş. Babam 4. evre kanser hastasıydı. Kv beni aradı ne zaman geliyosun, çabuk gel, annenler geldi bebeği uyandırdı. Yapmayın etmeyin uyanır dedim dinlemediler diye beni annemlere karşı doldurmaya çalıştı. Sonradan öğrendim ki annemler girmeyelim uyanır demiş kv ısrar etmiş. çünkü yüzünüze karşı iyilik timsali içi başka.
3-kızım ek gıdaya doktor kontrolünde geçti ve ilk bebek de olunca katı kurallarım vardı. Bir gün kv bebeğime annemlerin simit verdiğini söyleyerek yine beni aileme karşı doldurmaya çalıştı. Oysa simit veren kendisiymiş.
4-Bebeğim küçükken istemsiz hamile kaldım. Bu yüzden iznimi yarıda kesip işe başlamak zorunda kaldım. Sadece 3 ay çalışıp yeniden izne ayrılacaktım 2. doğum için. Kv daha önce torunuma bakarım bakıcıya bırakmam diye konuşurken(ki bakıcı bulacak zamanımız da yoktu) bakmak istemiyorum dedi. Annemler babamın hastanesi ile benim ev arasında mekik dokudular. Babam o kadar ağır hastayken bebeğime bakmaya onlar geldi.
5-bi gün kızım kvnin yanında anneme ses kaydı gönderdi. Seni çok seviyorum çok özledim falan dedi. O aksam kızım biraz huysuzlandi, agladı falan. Kv de bak cocuga nazar degiyo gönderme videosunu falan dedi. Sadece size gönderiyorum göndermiyim o zaman dedim. Yok bize gönder de annene ses kaydı attiniz ya ondan sonra oldu. Baskalarina dinletiyolar herhalde cocuk kücük nazar degiyor dedi ki kendileri her attigim fotoyu videoyu 7 sülalelerine yayiyorlar. Hatta kendisi facete paylasiyor. Sadece kizim anneme methiyeler düzdügü icin kiskandı.
Ve daha pek cok sey. Bunlar ufak ufak seyler gibi görünse de ic yüzünü gösterdigi icin sogudum ondan. Ayrica annemin 1000de biri kadar ilgilenmiyorken cocuklarla, cocuklarin ona olan sevgisini kiskaniyor olmasina sinir oluyorum.

Sizin her sıkıştığınızda gelmiş, biraz susacaksınız, he he deyip geçeceksiniz. Çok büyük bir olay göremedim ben 4.madde dışında ki onda da zaten bakmak zorunda değiller...

Bazı arkadaşlar detayları merak etmiş. Aklıma gelenleri söyliyim.
1)İlk doğumumda babam ameliyat olmuştu. Annem gelemiyordu haliyle, il dışındaydılar. Ben zaten eşimi yanımda istiyordum. Kv geldi. Yanımda kaldı, sonra eve geldi 1 ay benimle kaldı ve sağ olsun çok güzel baktı ama sonra misafirlerle ziyarete geldiğinde öğrendim ki yaptıklarını sanki ben istemişim gibi, o olmadan çocuğuma bakamıycakmışım gibi konuşmuş. Sustum, tatsızlık çıkmasın dedim.
2)Kv o 1 ay bende kalıyorken dışarıda kısa bir işim vardı. O arada annem ve babam gelmiş. Babam 4. evre kanser hastasıydı. Kv beni aradı ne zaman geliyosun, çabuk gel, annenler geldi bebeği uyandırdı. Yapmayın etmeyin uyanır dedim dinlemediler diye beni annemlere karşı doldurmaya çalıştı. Sonradan öğrendim ki annemler girmeyelim uyanır demiş kv ısrar etmiş. çünkü yüzünüze karşı iyilik timsali içi başka.
3-kızım ek gıdaya doktor kontrolünde geçti ve ilk bebek de olunca katı kurallarım vardı. Bir gün kv bebeğime annemlerin simit verdiğini söyleyerek yine beni aileme karşı doldurmaya çalıştı. Oysa simit veren kendisiymiş.
4-Bebeğim küçükken istemsiz hamile kaldım. Bu yüzden iznimi yarıda kesip işe başlamak zorunda kaldım. Sadece 3 ay çalışıp yeniden izne ayrılacaktım 2. doğum için. Kv daha önce torunuma bakarım bakıcıya bırakmam diye konuşurken(ki bakıcı bulacak zamanımız da yoktu) bakmak istemiyorum dedi. Annemler babamın hastanesi ile benim ev arasında mekik dokudular. Babam o kadar ağır hastayken bebeğime bakmaya onlar geldi.
5-bi gün kızım kvnin yanında anneme ses kaydı gönderdi. Seni çok seviyorum çok özledim falan dedi. O aksam kızım biraz huysuzlandi, agladı falan. Kv de bak cocuga nazar degiyo gönderme videosunu falan dedi. Sadece size gönderiyorum göndermiyim o zaman dedim. Yok bize gönder de annene ses kaydı attiniz ya ondan sonra oldu. Baskalarina dinletiyolar herhalde cocuk kücük nazar degiyor dedi ki kendileri her attigim fotoyu videoyu 7 sülalelerine yayiyorlar. Hatta kendisi facete paylasiyor. Sadece kizim anneme methiyeler düzdügü icin kiskandı.
Ve daha pek cok sey. Bunlar ufak ufak seyler gibi görünse de ic yüzünü gösterdigi icin sogudum ondan. Ayrica annemin 1000de biri kadar ilgilenmiyorken cocuklarla, cocuklarin ona olan sevgisini kiskaniyor olmasina sinir oluyorum.
Bence bu tarz konularda temel sorun kayımvalideleri kendi annelerimizle kıyaslamamamız. O öyle biri annenizle kıyasa sokmanız onun yaptıklarını beklemeniz sizde sinir stres yapmış. Yalan söylemesi hariç çok büyük bi sıkıntı göremedim 10 kayımvalideden 9unun yaptığı şeyler. Mesafeleri bi şekilde görüşün konuşun. Surat sallamak sadece sizi kötü gösterir. 2 çocuk sahibi evli barklı kadınsınız biraz politik olmakta fayda var.

Küçük de olsa hoş olmayan şeyler yaşamışsınız. Size başka ona başka konuşulması, ailenizi kötülemesi filan oldukça can sıkıcı bir de nezaketten uzak bir davranış. Benim kayınvalidem annemi över, gelmelerinden, görüşmekten, benim görüşmemden memnun olur ve bunu dile getirir çünkü nazik biri. Soğumanız normal, hak verdim ben size.
Yüzeysel ilişki kurun, önemsemeyin onun söylediklerini çok fazla, herkes hak ettiği kadar güzel bir ilişki yaşar. Belli ki o sizinle çok da güzel bir ilişkiyi hak etmiyor.

Ben anlıyorum sizi. Benim de aram doğumdan sonra bozuldu. Size benzer olayı ben yaşamıştım, babam ve annem cenazeye gittiler, eşim gece nöbetçi, ben de işten dörtte çıkıyorum yanımıza gelecek birine ihtiyaç vardı tek bir gün. Kayınvalidem ramazanda gelmeyeyim kızım büyük oğlum (34 yaşında) sahurda yemek yemez dedi, gelmedi. Benimkiler olsa torun kimde duracak annesi gelene kadar der gelirlerdi ama herkes aynı derecede hassas değil. Napalım. Sorsan herkesten çok severler.
Nedense arayı geriyorlar torundan sonra torunu da sahiplenip diğer büyük anne ve büyükbaba kıskanılıyor belki.
Sık gelip gitmezsiniz, mesafe koyarsınız ama bu özel günler olmaz, olamaz.
Yani doğumgünlerinde gelecekler elbette. Kendinizi bunun için germeyin boştan yere. Onların da ikinci dereceden akrabası neticede, doğumgünü kalabalıksa pek civarında durmazsınız. Başkalarıyla konuşursunuz kızınızın kocanızın hatrına idare edersiniz.

O onun torunu. Kızınızın da babaannesi. İki akrabayı doğumgününde yan yana getirmeme hakkınız yok. Benim annemin kendi sorunları sebebi ile benim doğum günüme babaannemi çağırmama hakkı olamaz. Bu bencillik

Back
X