İşsizken siz mi baslattiniz?
Eğer baslatmadiysaniz korkmayın yaaa bir şey olmaz.
Güzel bir işe girene kadar bekleyin, devamlı yapılandırma gelip faizler siliniyor zaten.
Benim onerim; işe başlayınca Maasinizdan her ay bir gram altın alın kenara koyun, zamanla para değerini kaybettiği için orada yazan TL artık ödemesi o kadar zor bir rakam olmayacaktır . Altın da devamli arttığı için bugün 500'den aldıysan üç sene sonra bozdurmak istediğinde 800den bozdurur,daha rahat edersin. Yapılandırma gelince de hepsini ödersin biter
Ben ne yaptım ??
2013'te mezun oldum. Benim zamanında aylık 270 lira falan alirdik ortalama. Şimdi sabah sabah hesaplayamadim ama ortalama 11 bin lira bir para almışım 4 yılda. Tabii o zaman bu parayla ev kiraları falan ödeniyor,iyi ki de aldım.
Sonra mezun oldum, o zamanlar bir asgari ucret 800 liraydı. Asgariden fazla kazanıyordum ama ödesem çok zorlanirdim
Ben de onun yerine kazandığım parayı gönlümce harcamayı seçtim, gitmedigim şehirlere gittim, sevgilimle ezdim,biriktirdim, bisiklet aldım:)) birkaç sene sonra da bir aylık yurtdışı tatiline gitmek için işten istifa ettim, gittim tüm birikmişimi yedim, döndüm parttime işlere girdim...o dönem de ödemedim çünkü zaten gücüm yoktu:) kısa süreli çalışır - sonra gezerdim:) çok keyifli bir hayatim vardı. Hatta tekrar çıktım falan yurtdışına.. derken 2019da girdim ise, düzenli çalıştım, para biriktirmeye başladım...
En son 2021 ocakta yapılandırma geldi, asgari ücret 2800 lirayken.
Toplam 13 bin küsur lira ödedim, bitti gitti kurtuldum
Yani 2013'te ,asgari ücret 800 lirayken ödeyeceğim 10000 lira ile 2022'de asgari ucret 2800 lirayken ödeyeceğim 1300 lira bir olur mu?
Bence benim yöntemin oldukça kârlı:)
Sen de para değil altın biriktir ve yeni bir yapılandırma gelene kadar beklet bence (eğer kendin baslatmadiysan)