Kzkardeim internette tant biriyle evlenmek istiyor...

ya internet ortamı abaza dolu, normal hayatta kız eli tutamayanların mekanı. gidin 1-2 internet kafe dolaşın, bakın ne kadar gereksiz, ipsiz sapsız tipler takılıo sohbet odalarında, chat sitelerinde. işsiz olması konusunda o kadar katı değilim, sonuçta rızkı Allah verir, eşimde ben de üni mezunuyuz, hem de iyi bi okuldan çok sükseli ve ingilizce bi bölümden, + yurt dışında master yaptık, ama şuan ikimiz de işsiziz ve maddi açıdan zor günler geçiriyoruz. iş beğenmiyo değiliz, hatta şu an düz lise mezunu insanların yapacağı işlere de çok şükür diyecek haldeyiz, Allahın yürü ya kulum demesini bekliyoruz:)
yaptığınız telefon numarası çocukça olabilirdi, ama sağlam delil almışsınız adamın ne mal olduğuyla ilgili. ben öylesine değil kardeşimi, kesip attığım tırnağımı layık görmezdim, Allah uzak etsin.
kardeşin üni. ortamında yeni erkekler tanıyacak, yeni erkeklerin de dikkatini çekecek. okuldan birine ilgi duyma ihtimali çok yüksek, dua edin hayırlı insanlarla karşılaşsın.
evet siz üstüne gittikçe baba evi dar gelecek, karşı tarafta huzur bulacak,ona sığınacak. üstüne gitmeyin, dostça dinleyip sırdaş olmaya çalışın, o da artık yetişkin biri. size güven duyarsa çocukla ilgili sıkıntılarını, kafasını kurcalayan düşünceleri de açar belki, siz de bu zayıf noktalardan çekmeye çalışırsınız kardeşinizi. ama sakın ne hali varsa görsün demeyin. canı yanıp da döner gelirse oh iyi oldu, kendin ettin kendin buldun diyemezsiniz, gene sizin canınız acır onunkiyle beraber.

bunun internetle çok alakası yok bence.. internet bi aracı sadece,aynı çocukla bi arkadaş ortamında ya bi düğünde tanışsa yine o olacak. ama anlattığına göre çocuk evlenmeye hazır bi aday gibi durmuyo.işi yok gücü yok,ne istediğini bilmeyen biri.. bence de hepiniz oturup güzelce konuşmanız.. bu iş olmaz,izin vermiyoruz gibi dayatma yaparsanız aksini yapar.. biraz süre verin.. kardeşin de anlayacaktır yanlış seçim yaptığını

Açıkçası benimde bir kızkardeşim var ama yarın öbür gün böyle bir durumda kalsam direkt karşı çıkmak yerine önce kendimi ve ailemi sorgulardım.

Düşünün ki 21 yaşında artık aklıbaşında sayılabilecek yaşta bir kız ve 7-8 aydır tanıdığı 2 kere görüştüğü işi gücü herhangi bi dayanağı olmayan birisi ile evlilik düşünüyor ise bunda ailenin çocuk üzerinde bir eksikliği olduğuna inanırım.

Ya bu arkadaşımızın öyle konuştuğu pek erkek arkadaşı olmamıştır yada olduysa da bir kaç kişi olmuştur ama değer veren olmamıştır bize öcü gibi gelen net ortamında tanıştığı insanın ilgisi onu cezbetmiş kendine bağlamış olabilir.

Aile bireyleri ile yıldızı barışmayan bir çocuk olabilir.

Veya bazı ailelerde vardır evlatlarını toplumdan çok soyut sadece kendi ailesi varmışçasına yetiştirirler ve bu insan başka insanlarla iletişime geçtiğinde herkese güvenebileceğini düşünür.

vs. vs. vs bu örnekler çoğaltılabilir.

Ve diyelim ki gün geldi kardeşim geldi karşıma ve dediki benim filanca ile net ortamında 7-8 aylık bir arkadaşlığım, bir kaç seferlikte olsa görüşmüşlüğümüz var ve biz evlenmeye karar verdik eğer bu konuşmasında herşeyi yapabilecek kadar çok samimi olduğunun farkına varırsam karşı çıkmam ve aileminde karşı çıkmasına izin vermem.

Sadece şartlar öne koyarak zaman kazanmaya çalışırdım.
ve o kazanabileceğim zamanda öncelikle (biz) anne, baba ve kardeş(ler) olarak nelerde eksik kalmışız onları tespit ettikten sonra kardeşimle abartmadan ve bariz gözününü içine sokmadan daha fazla zaman geçirerek o gözünün önündeki perdeleri kaldırmak için elimden geleni yapardım.

Mesela kardeşiniz üniversite sınavına girmiş öncelikle okulu bitirmesini öngörebilirsiniz.

ya internet ortamı abaza dolu, normal hayatta kız eli tutamayanların mekanı. gidin 1-2 internet kafe dolaşın, bakın ne kadar gereksiz, ipsiz sapsız tipler takılıo sohbet odalarında, chat sitelerinde. işsiz olması konusunda o kadar katı değilim, sonuçta rızkı Allah verir, eşimde ben de üni mezunuyuz, hem de iyi bi okuldan çok sükseli ve ingilizce bi bölümden, + yurt dışında master yaptık, ama şuan ikimiz de işsiziz ve maddi açıdan zor günler geçiriyoruz. iş beğenmiyo değiliz, hatta şu an düz lise mezunu insanların yapacağı işlere de çok şükür diyecek haldeyiz, Allahın yürü ya kulum demesini bekliyoruz:)
yaptığınız telefon numarası çocukça olabilirdi, ama sağlam delil almışsınız adamın ne mal olduğuyla ilgili. ben öylesine değil kardeşimi, kesip attığım tırnağımı layık görmezdim, Allah uzak etsin.
kardeşin üni. ortamında yeni erkekler tanıyacak, yeni erkeklerin de dikkatini çekecek. okuldan birine ilgi duyma ihtimali çok yüksek, dua edin hayırlı insanlarla karşılaşsın.
evet siz üstüne gittikçe baba evi dar gelecek, karşı tarafta huzur bulacak,ona sığınacak. üstüne gitmeyin, dostça dinleyip sırdaş olmaya çalışın, o da artık yetişkin biri. size güven duyarsa çocukla ilgili sıkıntılarını, kafasını kurcalayan düşünceleri de açar belki, siz de bu zayıf noktalardan çekmeye çalışırsınız kardeşinizi. ama sakın ne hali varsa görsün demeyin. canı yanıp da döner gelirse oh iyi oldu, kendin ettin kendin buldun diyemezsiniz, gene sizin canınız acır onunkiyle beraber.
ne güzel yazmışsın hepsine katılıyorum şu an üzerine kimse gitmiyor iyiliklede olsa konuştum ama konu ne zaman açılsa kaçamak cevap veriyo daha doğrusu bizim olumsuz eleştirilerimiz duymak istemiyor

sanırım ünv yi de pek istemiyor gibi bir aradaşıyla konuştum ama kendine dedim hayatını kurtar bir daha eline geçmez kimse gelecegi garanti edemez bir diploman olur diyorum ama bize tercih yapacam diyor artık o kendine kalmışi gidip de yüksek yerleri yazarsa gelmesin diye ne yapabilirim bi ara işe girdi 1 sene kadar çalıştı işten ayrıldı yani saf desem değil 2 sene dersaneye gönderdik ortam gördü malesef hiç ummadığımız şyleri yapıyor

Bu kadar üstüne gitmeyin bence.. Siz evlenmeyeceksiniz kardeşiniz evlenecek. Bu kadar baskı felaket doğurabilir. Orta yol bulmaya çalışın. Adaı hemen yargılamayın oturup adam akıllı konuşmaya çalışın. İstemiyor olabilirsiniz ama fazla baskı çok daha kötü sonuçlar doğurabilir.

telefon olayları gereksiz olmuş oradan yanlış cevaplar almanız muhtemeldi bilmeliydiniz, ama geçinmleri bir sıkıntı işsiz a dam evi nasıl gecindirir hazırda malı mulku de yok anlattıgınız kadarıyla.
sırf bu yüzden geçinemiyceklerini söylemelisiniz, anlatırken inandırıcı olmalısınız, siz olamıyorsanız bir büyüğünüzden destek alın. evlilikleri yaramaz.

merhaba arkadaşlar herşeyi kafama takmaktan yoruldm artık kendi sorunlarım yetmezmiş gibi 21 yaşındaki kız kardeşim gecen sen bi erkekle tanışmış internette kızkardeşim çok güzel olgun biridir ama ne olduysa bu çocuktan sonra çok değişti bana anneme bağırmalar falan biz istemiyorduk düşünün insan tanıdığı sandığı çevresindeki insanları bile tanııyamıyor ama bu 8 ay netten konuşup evlenmeye kaktı çok mücadele verdik karşı çıktık ama nafile istediği oğlan 24 yaşında ve işi yok ailesiyle geldiler benim hiç kanım ısınmadı bilemiyorum neler yaptım bize çok uzakta oturuyo tanıdık bulduk araştırdık üstüne para verdik ama boş çıktı telefon açtırdım arkadaşımla konuştu tanımadığı insana herşeyi anlattı kızkardeşim için beni al diye ağlıyo giibi tabirler kullandı kardeşim asla öle bişe yapmaz açıktı kardeşim kapandı sonra güzelliğe önem vermem diyen adam kapanınca güzelliği gitti falan dedi telefonda ,açıkcası denedim sonra kardeşime anlattım yine kandırmış kardeşim bunları duydu tık yok hala vazgeçmedi ne yapacam nası davranacağım bilmiyorum lütfen yardımcı olun varsa böyle yasayanlar paylasırsanız sevinirim
bak canım bende eşimle internetten tanışarak evlendik kaçtık onunda belli bir işi yoktu ama geneden çabalıyordu benimde bir kardeşim var kafasının dikine gidip internetten çıkmayan yanlış şeyler yapan uyarılarımı dinlemeyen al karşına kardeşini konuş baktın dinlemiyor ona hayatın gerçeklerini göster sürekli dayak yiyen komşunun yanına götür ve deki bak senin de nolacağın belli değil de yada ne biliyim o çocuğa ısınmadığını neler hissettiğini söyle baKTIN DİNLEMİYOR ANNENLE BABANLA KONUŞ ŞİDDETE BAŞVURMAYIN AMA SİZİ HİÇ DİNLEMEZSSE TAMAM DİYİN HERŞEY SENİN İSTEDİĞİN GİBİ OLSUN AMA SAKIN PİŞMAN OLMA DİYİN BAKIN OZAMAN NOLUYO

Benımde ablamla ılgılı sorunlarım var onun herŞeyı var evı dayalı dÖŞelı eŞınıde annemler hıÇ sevmıyo benım eŞŞıme ılgı gÖsterıyorla kaÇarak evlendıĞım ıÇın dayalı dÖŞelı dıĞıl evım annemın eskı eŞyalarını kullanıyoruz ve 2 gÖzlÜ bır evde kalıyoruz ona raĞmen kıskanıyor bızı bırde benım ablam gÜzellıkten anlamıyor bıraz hıÇbırŞeyden memnun olmayan bıtıp fesat napmam gerekıyor zamanında Çok dayak yedım ondanda kardeŞımdende ben 21 ablam 30 kardeŞım 17 yaŞında yardımlarınızı beklıorum Özel konularını paylaŞmak ısteyen bayanlar

Son düzenleyen: Moderatör:
zor bi durum gerçekten hayatını gençliğini yakıcak boşu boşuna ama siz üstüne giderseniz inatlaşır sizinle arası kötü oldukça ona daha da bağlanır.sevdiği,sözünü dinlediği saygı gösterdiği bi büyüğü varsa onunla konuşturun belki işe yarar...allah yardımcınız olsun umarım gerçekleri görür kardeşiniz

21 yaşında bir insana söylenecek pek birşey yok bence. aklına koymuşsa yapar.bence çok üstüne gitmeyin, aileden uzaklaşır, karşı tarafı daha çok sahiplenir. bu durum karşı tarafın da işine gelir.

bunları yapan bir insan zaten doğru biri deildir yalnış bir insan kardeşinin şuan aşktan gözü kapanmış
bence ona sert davranmayın ve yasaklamayın:olmaz:
evlenme gibi şeyler demeyin
şuan hemen evlenme ama flört et deyin
birazdaha tanıyın gibi şeyler kullanın
çünkü YASAKLANAN BİŞEY DAHA ÇOK İSTEĞİNİ ARTIRIR yasakkelime
BANA GÖRE ONUNL AKONUŞMAYI DENEYİN

Siz Ona Sert Bi Şekilde Yasaklar Koydukça Set Çektikçe Önüne Bu Konu Ona Daha Cazip Gelecek..

İşi İnada Bindirip Kendini Yakacak.. Tek Yol Sakince Ve Kelimeleri İyi Seçerek Konuşmak..

güzelim bence sizin konuşmanız yerine ,bir arkadaşı yada saydığı sevdiği birisinin sohbet havasnda konuşması daha iyi gibi geliyor bana..mesela ne oldu ,ne zaman nişan ,nerede yaşayacaksınız ,nasıl geçineceksiniz,ne kadar maaş alıyor ,falan filan gibi soruları sohbet havasında sorsa belkide kardeşin düşünmediği bazı şeyleri düşünür ve erteler yada vazgeçer.

yaşananlar arada geçen diyaloglar çok çirkin tabii ki ama internetten tanıştığı biriyle evlenmek istemesini bu kadar büyütmeyin lütfen
bende eşimle internette tanıştık, kısmet işte olacağı varmış
aynı mahallede yaşıyormuşuz, görüştük tanıştık, yani internette bir ay bile takılmadık
hemen yüz yüze geldik evlerimizin yakın olması vesilesiyle
bir yıl flört ettik ve evlendik
he mutlu muyum tam aradığım insan mıydı buna net cevap vermem zor
çünkü anlaşamadığımız konular çok fazla yine de birbirmizi seviyoruz
genel olarak bu konuda bu kadar önyargılı olmayın lütfen

tabii dediğim gibi yaşananlar hiç hoş değil, internette kimin nasıl biri olduğunu anlamak ve her zaman iyilerle karşılaşmak maalesef mümkün değil

21 Yaşındaki bir insan da biraz eğriyi doğruyu bilmeli bu zamanda.... Bile bile lades ...ınşallah kısa sürede aklı başına gelir. Sizlerde ne kadar üstüne giderseniz , daha fazla diğer tarafa yönelir. Herzaman için değişmez kaide " yasaklar caziptir". Fakat sizide anlıyorum tepki göstermemek , kayıtsız kalmak mümkün değildir tabi.Bu zamanda artık buna cahillik denir....

bende böyle birşeye kalkışmıştım.. netten tanışıp evlenenlere asla karşı değilim... tabi yüzyüze de sıklıkla görüşmek kaydı ile..

bende kalkışmıştım böyle bir işe ama 4 yıl tanıyordum artık.. ailecek görüşmeye başlamıştık falan nasip değilmiş olmadı...

kızkardeşiniz yaş tahtaya basıyor.. gerçekten çok mantıksız hareket etmiş, allah kolaylık versin size... umarım doğru yolu bulur.

yaşananlar arada geçen diyaloglar çok çirkin tabii ki ama internetten tanıştığı biriyle evlenmek istemesini bu kadar büyütmeyin lütfen
bende eşimle internette tanıştık, kısmet işte olacağı varmış
aynı mahallede yaşıyormuşuz, görüştük tanıştık, yani internette bir ay bile takılmadık
hemen yüz yüze geldik evlerimizin yakın olması vesilesiyle
bir yıl flört ettik ve evlendik
he mutlu muyum tam aradığım insan mıydı buna net cevap vermem zor
çünkü anlaşamadığımız konular çok fazla yine de birbirmizi seviyoruz
genel olarak bu konuda bu kadar önyargılı olmayın lütfen

tabii dediğim gibi yaşananlar hiç hoş değil, internette kimin nasıl biri olduğunu anlamak ve her zaman iyilerle karşılaşmak maalesef mümkün değil

size katılıyorum.... evlenmeyi düşündüğüm sevgilimi internetten tanımıştım.. ve çokta uyumluyduk..

Sorun internetten tanismasi degilde, o kisinin karakteri.
Benim merak ettigim, bu cocuk madem telefonda kiz kardesinizle ilgili olumsuz seyler söyledi, ozaman niye kiz kardesinizi kendine es yapma cabasinda? Siz varlikli bir ailemisiniz? Öyleyse bu nedenle evlenmek istiyor olabilir, yoksa baska ne olabilir ki, bu kadar arkasindan attigi kizla evlenmek istebe cabasi?

Back
X