• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Laf anlatmak

esmerkuzum

hamdolsun :)
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.060
328
323
Slm kızlar ,
Ben 1.5 senelik evliyim 11 aylik da bir oğlum var
K.validemle yakın oturuyoruz ve ilgi isteyen bı kadın eşi ilgi göstermediği icin
Laf sokmalarından dusuncesizliklerinden soğudum pek gidesim gelmioo
Olay su esasen
C.tesi k.validem deydik esime tavır yaptı gene tel da benden icin dayısına akrabalarına gidio bı koye gelemedi dedi koy 1 saat mesafede yatak vs.. Rahat edemediğim icin gıtmıyorum hamileliğimmden de sınır ettigi ve emri vaki yaptıgı icin de
Pazar gunü esim annesine tel açtı. Cocuk gibi bana uzatıoo tel konus die ben hayır dedikce ısrar edio vs.. En sonunda konuştu ailesiyle
Neymiş efendim aramak zorundaymisim arayı iyi tutmam icin gerekliymis dün daha ordaydik diorum olsun arasam nolurmus bunları bana esim söylüyor
Ben esime hade bu aksam yemeği dışarıda yiyelim ya da şuraya gidelim. Derimkabul görmez
Dün de annesi ve babası avm ye gitmek istedi bana bişey demeden tamam dedi neymiş efendim darılırlarmis amenna da nie dedim ya esim darılır die ben biseydedigim zaman kabul gormuo peki
Babası da stresli bi adam neymiş efendim arabaları sıcak oluyormuş bizim arabayla goturecekmis eşim Bizi para gidicek die korkusundan ne yapacagını şaşırıyor adam bir de nereye giderse esim goturuo araba sürmeyi sevmiyor stresli
Cok bunaldım hiç basbasa bir yere gidemiyoruz ben gidelim desem kabul gormuo ailesi dediğinde kırılırlar die anında isteklerini yapio bir de bu ara arayacaksın arayı iyi tutacaksın. Havalarında nasıl laf anlatayım bu adama Allah askına

İş eşine düşüyor malesef :(((((((((((((((

Öncelikle onun kendi ailesinin farkına varması gerek.

Hemen şimdi olan bir olayı anlatayım.
Kızım uyuyor, uyandıktan sonra hep beraber gezmeye gidecektik.
Yarım saat önce kayınbiraderim aradı,
başka şehirdeler 15 günlüğüne tatile geldiler,
abi hadi babam sen, ben çıkalım işin yoksa demiş,
eşim de bizim planımız farklıydı, ama .... ablana ( bana yani) bir sorayım tekrar ararım seni dedi.
Ben de her zaman görmüyorsunuz birbirinizi, olmazsa yarın gideriz dedim.
Eşim, oglumu da aldı çıktı.

Ve çıkarken de geldi benim düşünceli eşim diyerek öptü :31:

yazdıklarınızı okudum allah sabır versin.size önerim kayınvalidenizle yüzleşmeyin kendinizide ezdirmeyin mesafe koyun eşinizle konuşun asla kavga etmeyin eşinizide anlamaya çalışın eminim size hakverecektir.unutmayın eşinizi ancak eşinizle konuşarak kendi tarafınıza çekebilirsiniz.ben 2 buçuk ay önce evlendim kayın validem eşimin kız kardeşini 2 ay kalmaya yanımıza gönderiyor biz daha yeni evliyiz hiç düşünmediler bile benim annem babam evime gelmiyo yeni evliler diye.allahım herkeze anlayış versin.neyapıcam bende bilmiyorum

Ailenin dediğini kırılmasınlar diye yapıyosun benimkini yapmazsan bende kırılırım deme.. Kırıl.. Tepkini belli et..

Bende kendi ailemle gezeyim o zaman.. Biz diye birşey kalmaz ortada.. Önceliklerini gözden geçirmelisin filan de..

İş eşine düşüyor malesef :(((((((((((((((

Öncelikle onun kendi ailesinin farkına varması gerek.

Hemen şimdi olan bir olayı anlatayım.
Kızım uyuyor, uyandıktan sonra hep beraber gezmeye gidecektik.
Yarım saat önce kayınbiraderim aradı,
başka şehirdeler 15 günlüğüne tatile geldiler,
abi hadi babam sen, ben çıkalım işin yoksa demiş,
eşim de bizim planımız farklıydı, ama .... ablana ( bana yani) bir sorayım tekrar ararım seni dedi.
Ben de her zaman görmüyorsunuz birbirinizi, olmazsa yarın gideriz dedim.
Eşim, oglumu da aldı çıktı.

Ve çıkarken de geldi benim düşünceli eşim diyerek öptü :31:

Mass esine :)
Bende onu dedim ya biz bı aileyiz bu zamana kadar hep esimle ailem arasında dengeyi kurdum sen de yap bitirio beni evlendiğimden beri bunaldılar gidelim yok hergün ara tamam ara da ne konuşayım insan bunalio
Ben zaten düşünüyorum ailesini bı yere gittiğimizde avm ye eşi is de die sen de gel. Diorum bu sefer de hemen yoruldum Dio ne zaman gideceksiniz Dio yok elektronik ortam mahvetti beni Dio hevesimi kırıyor k.validem
Bunaldım artık ya cocuk gibi tel bana tutusturuo konus die ya kaç yaşındasin Olgun ol diorum
Dün yemeğe gidecektik hobaaa aradılar onları avm ye götürdük isleri bitti hade. Gidelim dediler gezmeme fırsat yok
Esimde darılırlar Dio babası araba kullanmayisevmiomus napsin mis
Peki ya benn
Kimim benn

Ailenin dediğini kırılmasınlar diye yapıyosun benimkini yapmazsan bende kırılırım deme.. Kırıl.. Tepkini belli et..

Bende kendi ailemle gezeyim o zaman.. Biz diye birşey kalmaz ortada.. Önceliklerini gözden geçirmelisin filan de..

bende bunları yazacaktım valla...
allah yardım etsin...

Zaten 1 gunsurat yaptım hicc anca yilisio sonra bitti hop gene aynı biz aile olmayı beceremiyoruz farkında diil

yazdıklarınızı okudum allah sabır versin.size önerim kayınvalidenizle yüzleşmeyin kendinizide ezdirmeyin mesafe koyun eşinizle konuşun asla kavga etmeyin eşinizide anlamaya çalışın eminim size hakverecektir.unutmayın eşinizi ancak eşinizle konuşarak kendi tarafınıza çekebilirsiniz.ben 2 buçuk ay önce evlendim kayın validem eşimin kız kardeşini 2 ay kalmaya yanımıza gönderiyor biz daha yeni evliyiz hiç düşünmediler bile benim annem babam evime gelmiyo yeni evliler diye.allahım herkeze anlayış versin.neyapıcam bende bilmiyorum

Mesafe koyamiorum koydrmuolar iste sorun o dün bana aricaksin nolur arasın aramız kötü mü olsun bunumu istiyorsun Dio adam dedim ailen önemliyse bu zamana kadar ben hep sed çektim ailem de bı yere kadar die bundan sonra benim ici de ailem önemli o zaman dedim. K.valideme de kızıyorum o bari anlasa aile oldugumuzu bunaldım gelmiyorsunuz hop ara esime laflar bana laf sokmalar hop ordayiz gitmememiz mümkün diil adam anlamio

pöööffff anneci babacı bir eş dahaa... nişanlım gibi, Allah yardımcın olsun, peki eşin senin ailene senin onun ailesine davranılmasını istediğin gibi mi davranır, sürekli arayııp,sorup,bi ihtiyaçları olduğunda gider mi

Mass esine :)
Bende onu dedim ya biz bı aileyiz bu zamana kadar hep esimle ailem arasında dengeyi kurdum sen de yap bitirio beni evlendiğimden beri bunaldılar gidelim yok hergün ara tamam ara da ne konuşayım insan bunalio
Ben zaten düşünüyorum ailesini bı yere gittiğimizde avm ye eşi is de die sen de gel. Diorum bu sefer de hemen yoruldum Dio ne zaman gideceksiniz Dio yok elektronik ortam mahvetti beni Dio hevesimi kırıyor k.validem
Bunaldım artık ya cocuk gibi tel bana tutusturuo konus die ya kaç yaşındasin Olgun ol diorum
Dün yemeğe gidecektik hobaaa aradılar onları avm ye götürdük isleri bitti hade. Gidelim dediler gezmeme fırsat yok
Esimde darılırlar Dio babası araba kullanmayisevmiomus napsin mis
Peki ya benn
Kimim benn

Yeni evlendiğimizde benim eşimde çok yapardı bunu.Her akşam gelir ''annemi aradın mı?'' derdi.Bende her bu soruyu sorduğunda'' sen benim annemi aradın mı?''diye sorardım.Çok akıllı ya beyimiz '''ben senin anneni her aklıma geldiğinde arıyorum''' deyince bende senin anneni her aklıma geldiğinde arıyorum sen merak etme derdim.Tabii sonunda sormaktan vazgeçti.

pöööffff anneci babacı bir eş dahaa... nişanlım gibi, Allah yardımcın olsun, peki eşin senin ailene senin onun ailesine davranılmasını istediğin gibi mi davranır, sürekli arayııp,sorup,bi ihtiyaçları olduğunda gider mi

Saygısızlık yapio diyemem asla ama aramz haftada 1 gider ben de diorum sende ara o zaman annenle ne konusucam Dio eeee babami ara o zaman ses yok

Yeni evlendiğimizde benim eşimde çok yapardı bunu.Her akşam gelir ''annemi aradın mı?'' derdi.Bende her bu soruyu sorduğunda'' sen benim annemi aradın mı?''diye sorardım.Çok akıllı ya beyimiz '''ben senin anneni her aklıma geldiğinde arıyorum''' deyince bende senin anneni her aklıma geldiğinde arıyorum sen merak etme derdim.Tabii sonunda sormaktan vazgeçti.

Benim esim ole cok demez ama annesi sürekli hatırlatır salosun eşimde artık sürekli söyler oldu 1.5 senedir de böyle annesinin morali bozulsun grip atsın hobaaa aramıyorsun gitmiyorsun

konuşmakla filan anlamaz eşin eğer buysa karakteri.....çünkü sen ne kadar konuşursan konuş annesi ve babası hep daha ağır basacaktır..istersen yoluna kırmızı halılar ser..eşin bir gün görür bu yaptığını ikinci gün görmez...anne ve babaya düşkün kocalarda durum budur..karısı melek bile olsa farketmez hep haklı olan annedir doğru olan annedir vs..

o bakımdan sende dişe diş yapacaksın..yani aileni arayacak onlarla gezeceksin..onlarla dışarı çıkacaksın..vaktinin çoğunu onlara ayıracaksın..ve zaman zaman eşinden kendi aileni aramasını isteyeceksin yoksa kırılırlar bunumu istiyorsun diyeceksin..

bevin reisi bir erkek bir koca bunu yapıyorsa kadın dünden yapar..bukadar basit işte..çözüm bu bence..başka ne yaparsan yap etki etmez..ha birde boş yere laf kalabalığı tartışma kavga etme tatlı dilini güler yüzünü annesine bağlı kocandan esirgeme..

..gör bakalım neler değişiyor ozaman..

konuşmakla filan anlamaz eşin eğer buysa karakteri.....çünkü sen ne kadar konuşursan konuş annesi ve babası hep daha ağır basacaktır..istersen yoluna kırmızı halılar ser..eşin bir gün görür bu yaptığını ikinci gün görmez...anne ve babaya düşkün kocalarda durum budur..karısı melek bile olsa farketmez hep haklı olan annedir doğru olan annedir vs..

o bakımdan sende dişe diş yapacaksın..yani aileni arayacak onlarla gezeceksin..onlarla dışarı çıkacaksın..vaktinin çoğunu onlara ayıracaksın..ve zaman zaman eşinden kendi aileni aramasını isteyeceksin yoksa kırılırlar bunumu istiyorsun diyeceksin..

evin reisi bir erkek bir koca bunu yapıyorsa kadın dünden yapar..bukadar basit işte..çözüm bu bence..başka ne yaparsan yap etki etmez..ha birde boş yere laf kalabalığı tartışma kavga etme tatlı dilini güler yüzünü annesine bağlı kocandan esirgeme..

Benim esim ole cok demez ama annesi sürekli hatırlatır salosun eşimde artık sürekli söyler oldu 1.5 senedir de böyle annesinin morali bozulsun grip atsın hobaaa aramıyorsun gitmiyorsun

Kayınvalidenizin ne dediği önemli değil,eşinizin tavırları önemli.Benim kayınvalidem geçenlerde eşimin yanında sana küstüm beni aramıyorsun dedi,eşimde daha ne kadar arıyacak anne sen bilirsin dedi ve konu kapandı.Eşinize ailesinin sizinle aranıza giremeyeceğini anlatmalısınız.

bevin reisi bir erkek bir koca bunu yapıyorsa kadın dünden yapar..bukadar basit işte..çözüm bu bence..başka ne yaparsan yap etki etmez..ha birde boş yere laf kalabalığı tartışma kavga etme tatlı dilini güler yüzünü annesine bağlı kocandan esirgeme..

Sorsan düşkün diil hoş cok umursamaz da k.validem cok tafra yapio bu ara abisi esimin gene gecen aradı anneme gidiomusunuz gidin câya felan akşamları uğrayın Dio hay allahım napacagimi şaşırdım

Kayınvalidenizin ne dediği önemli değil,eşinizin tavırları önemli.Benim kayınvalidem geçenlerde eşimin yanında sana küstüm beni aramıyorsun dedi,eşimde daha ne kadar arıyacak anne sen bilirsin dedi ve konu kapandı.Eşinize ailesinin sizinle aranıza giremeyeceğini anlatmalısınız.

Valla önemli mı dımı anlamadım gecen k.validem de esime gelmiyorsunuz hiç dedi esimde geliyoruz ya daha nasalım beraber otursaydık o zaman dedi bitti ama kisirdongu gibi sürekli aynı seyler bunaldım artık biri bitiooo derken biri basliooo

canım bizde eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz
bizimkiler iyi çok şükür sıkıntıları yok fazla olsada ben görmezden geliyorum işte
hemen her günde giderim çok yakın çünkü
ama gitmessemm bizimkilerde aynı nazı niyazı yaparlar
zira eşimde her gün sorar uğradınmı diye
yani aynı yakınlaştırma çabası tüm eşlerde var bi sende değil o yüzden fazla takma kafana
eşinle bu konuyu çok ayrıntılı konuşmaktan başka çarede gelmiyor aklıma

canım bizde eşimin ailesiyle yakın oturuyoruz
bizimkiler iyi çok şükür sıkıntıları yok fazla olsada ben görmezden geliyorum işte
hemen her günde giderim çok yakın çünkü
ama gitmessemm bizimkilerde aynı nazı niyazı yaparlar
zira eşimde her gün sorar uğradınmı diye
yani aynı yakınlaştırma çabası tüm eşlerde var bi sende değil o yüzden fazla takma kafana
eşinle bu konuyu çok ayrıntılı konuşmaktan başka çarede gelmiyor aklıma

Allah sanada kolaylık versin cnm

Back
X