Laf sokulduğunu sonradan fark ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zahmet olmazsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2020
269
570
33
Benim sorunum bu. Sonradan anlayıp çok üzülüyorum. Özellikle eşimin ailesi her zaman yapıyormuş da ben farkında değilmişim. İki senelik evliyim. Örnek vereyim. Eşimin ailesine gitmiştik. TV programında sunucu karşısındaki adama soru soruyor. Eşinizle nasıl tanıştınız? Ben dayımın kızı ile evlendim. Eşimin annesi eşime dönüp dedi ki: Bak gördün mü dayısının kızıyla evlenmiş. O an bir şey anlamadım. Aslında bu cümlenin devamı şu şekilde mi: Sen niye dayının kızıyla evlenmedim? Ben mi kötü düşünüyorum yoksa. Bir de eşimin ailesi batı Karadenizli ben iç Anadolu. Bana hep dediği şey siz doğulusunuz. Benim sınav zamanlarımı kastederek şu zamanlar Yusuf yusuftun demişti. Ya hiç cevap vermiyorum çünkü bunun art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum o an. Ya da gülerek karşılık veriyorum şakaya vurarak. Ama sonradan o kadar üzülüyorum ki. Nasıl bu yönümü değiştirebilirim?

Laf soktuklarını anlamıyorsanız sonradan düşünüp canınızı sıkmayın. Desinler kaynana kısmı hep bişeyler derler ne güzel anlamıyorsunuz, deyip deyip sussunlar.
Yanıt vermeye başlasanız hem sürekli gerilim yaşıcaksınız, dozu tutturamazsanız eşiniz size bilenmeye başlıcak ya da kaynananız oglum bana ne dedi bak diye şikayet edicek. Sıkmayın canınızı ne güzel masum anlıyorsunuz, masum cevaplar veriyorsunuz. Cadaloz kayın validenizde fokurdasın dursun.

İçinizde bi kötülük olmadığı için o an laf soktuklarını anlamıyorsunuz. Herkes karşısındakini kendince bilirmiş... O kadar tanıdık geldi ki bu his bana. Algılarınızı açın bence daha dikkatli bi dinleyici olun o zaman anlarsınız bence ben bu şekilde çözdüm olayı.

Bana pek laf sokuluyor gibi gelmedi. Siz art niyetli düşünmüyor değilsiniz, sonradan art niyetli düşünüyorsunuz aslında bence. Böyle bir şey söz konusu olduğunda ne demek istediğini anlamadım diyip açıklama yapmalarını isteyin. Bence biraz fazla kuruyorsunuz

Eşimin ailesi genellikle kuzenler arası evlilik yapıyor

Bende yeni evliyim tek fark şu laf soktuklarını anlıyorum fakat cevap vermiyorum. Mesela kaynanamı yemeğe bi kaç haftadır çağırmadığım için gelin aldım bi de ben yapsın da yiyim diye der. Açık açık. Cevap versem oğluna eş aldın sen ne gelini derimde huzursuzluk olmasın. Eş ailesi genelde laf sokar bayılır laf sokmaya bariz direk size karşı şahsi söylenmediği sürece cevap vermeyin derim.

En iyisi aslında. Zaten amaç sizi kışkırtmak. Hakarete varırsa zaten onu anlar ve cevap verirsiniz.

Iç anadolu nasıl doğu oluyor anlamadım?
Sanırım kuzenler arası evlilik varmış esinizin ailesinde, o zaman böyle düşünmekte haklısınız ama keşke söylendiği an farkedip sizde cevap verebilseniz. Böyle sonradan düşününce daha cok sinirlenirsiniz hemde kendinizi onlara karşı daha da doldurursunuz.
Kayınvalideniz kardeşinin kızıyla evlenmesini istemiş demek ki ama eşiniz istememiş ve sizinle evlenmiş. Bundan sonra daha dikkatli dinleyin gülüp geçmeyin o an tepki verin sizin yanınızda daha dikkatli konuşmaları gerektiğinin farkına varsınlar

Karadeniz’de akraba evliliği çok yapılıyor. Bende sizin gibiyim kv bana laf soktuğunda yanımdakiler bak ne dedi derler. Bu kötü niyetli olmadığımızı gösterir. Cevap alamadıkları için bi süre yapıp yapıp sıkılıp susarlar diye düşünüyorum.

Eşimin ailesi genellikle kuzenler arası evlilik yapıyor
Sonuç olarak eşiniz sizinle evli olduğuna göre kayınvalideniz boş konuşmuş
Siz sonradan acaba bana şunu mu demek istedi diye düşünüp kendi güzel canınızı üzmeyin değmez

işin boyutu can acıtacak seviyeye gelir ve gerçekten laf sokmalarından rahatsız olduğunuzu hissederseniz de sevgili kayınvalidenizle aranıza koca bir duvar örün ki, sizinle konuşmak için bile kapıyı çalmak zorunda kalsın

Bence degistirmeyin.

Değiştirme gerek yok. Takmasana iç anadoluya doğu diyen birini

Anlama iste ne guzel kafan rahat bana da laf sokulur anlamam cogu zaman fakat iadesini borc bilir tenhada kıstıriyorum o ayri ama bence kv sivri dilli bazi kadinlar boyle alismis dil durmuyor ayrica laf sokmayi bosver kvnin acilen cografi bilgiye ihtiyaci var onu bir halledin derim ben

Sonradan üzülmesem dert etmeyeceğim. Bu soğuk savaş nereye kadar gidecek? Sonradan kötü niyetli olmadığımı oğullarını ellerinden almadığımı anlayıp normal davranırlar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…