- 12 Temmuz 2020
- 269
- 570
- 33
- Konu Sahibi Zahmet olmazsa
-
Bir de bu yazdığım olay eşimin yanında oldu. Bak dayısının kızıyla evlenmiş meselesi. Eşim hiçbir şey demedi o an. Suratı biraz düştü. Ben de anlamadığım için hiç sormadım. Çok sonradan farkettim ki akraba evliliğine düşkünler. Sonra bu olay geldi aklıma o zaman anlamlandırabildim. Üzerinden çok zaman geçtiği için de eşime açmak istemedim bu olayıSonradan üzülmesem dert etmeyeceğim. Bu soğuk savaş nereye kadar gidecek? Sonradan kötü niyetli olmadığımı oğullarını ellerinden almadığımı anlayıp normal davranırlar mı?
ona deseydin senide halanın oğlu mu aldıBenim sorunum bu. Sonradan anlayıp çok üzülüyorum. Özellikle eşimin ailesi her zaman yapıyormuş da ben farkında değilmişim. İki senelik evliyim. Örnek vereyim. Eşimin ailesine gitmiştik. TV programında sunucu karşısındaki adama soru soruyor. Eşinizle nasıl tanıştınız? Ben dayımın kızı ile evlendim. Eşimin annesi eşime dönüp dedi ki: Bak gördün mü dayısının kızıyla evlenmiş. O an bir şey anlamadım. Aslında bu cümlenin devamı şu şekilde mi: Sen niye dayının kızıyla evlenmedim? Ben mi kötü düşünüyorum yoksa. Bir de eşimin ailesi batı Karadenizli ben iç Anadolu. Bana hep dediği şey siz doğulusunuz. Benim sınav zamanlarımı kastederek şu zamanlar Yusuf yusuftun demişti. Ya hiç cevap vermiyorum çünkü bunun art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum o an. Ya da gülerek karşılık veriyorum şakaya vurarak. Ama sonradan o kadar üzülüyorum ki. Nasıl bu yönümü değiştirebilirim?
Bu dayı kızı o sıralar sınava hazırlanıyordu. Benim üç sene önce girip atandığım sınav. İşte konu sınavına geldi kızın. Ben hiçbir şey demedim. Sen de Yusuf yusuftun o zamanlar falan dedi işte.Yani o dayı Kızı muhabbetinde laf sokma yok oğluna laf etmiş işte sen dayı kızı ile evlenilmez dedin gibi bir anlam var
Doğulu olsanız ne olur da kv bunu dediğinde neden sustunuz X şehir ne zaman doğu oldu diye
Sınav zamanına ilişkin söylediği sözler hoş değil de muhtemelen laf sokmamış ki patavatsız işte zira sınav zamanında tedirgin olmanız normal
Canım ben de böyleyim hiç kimseye laf sokmam. Bana da yapıyor insanlar bazen, en sevmediğim şey. Yapman gereken şey görmezden gelmek, zaten sen sinir ol diye yapıyorlar. Biraz duygularını belli etme ve duymamazlıktan gel. Öyleleri zaten tepki almak için yapıyorBenim sorunum bu. Sonradan anlayıp çok üzülüyorum. Özellikle eşimin ailesi her zaman yapıyormuş da ben farkında değilmişim. İki senelik evliyim. Örnek vereyim. Eşimin ailesine gitmiştik. TV programında sunucu karşısındaki adama soru soruyor. Eşinizle nasıl tanıştınız? Ben dayımın kızı ile evlendim. Eşimin annesi eşime dönüp dedi ki: Bak gördün mü dayısının kızıyla evlenmiş. O an bir şey anlamadım. Aslında bu cümlenin devamı şu şekilde mi: Sen niye dayının kızıyla evlenmedim? Ben mi kötü düşünüyorum yoksa. Bir de eşimin ailesi batı Karadenizli ben iç Anadolu. Bana hep dediği şey siz doğulusunuz. Benim sınav zamanlarımı kastederek şu zamanlar Yusuf yusuftun demişti. Ya hiç cevap vermiyorum çünkü bunun art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum o an. Ya da gülerek karşılık veriyorum şakaya vurarak. Ama sonradan o kadar üzülüyorum ki. Nasıl bu yönümü değiştirebilirim?
siz yine sonradan anlamışsınız ben okudum ama hiç bir şey anlamadım.Benim sorunum bu. Sonradan anlayıp çok üzülüyorum. Özellikle eşimin ailesi her zaman yapıyormuş da ben farkında değilmişim. İki senelik evliyim. Örnek vereyim. Eşimin ailesine gitmiştik. TV programında sunucu karşısındaki adama soru soruyor. Eşinizle nasıl tanıştınız? Ben dayımın kızı ile evlendim. Eşimin annesi eşime dönüp dedi ki: Bak gördün mü dayısının kızıyla evlenmiş. O an bir şey anlamadım. Aslında bu cümlenin devamı şu şekilde mi: Sen niye dayının kızıyla evlenmedim? Ben mi kötü düşünüyorum yoksa. Bir de eşimin ailesi batı Karadenizli ben iç Anadolu. Bana hep dediği şey siz doğulusunuz. Benim sınav zamanlarımı kastederek şu zamanlar Yusuf yusuftun demişti. Ya hiç cevap vermiyorum çünkü bunun art niyetli bir şey olduğunu düşünmüyorum o an. Ya da gülerek karşılık veriyorum şakaya vurarak. Ama sonradan o kadar üzülüyorum ki. Nasıl bu yönümü değiştirebilirim?
İşte kendileri batılı ben doğuluymuşum. Hoş doğulu olsam da bu bir laf sokma aracı olmamalı diye düşünüyorumBen şeyi anlamadım. Siz iç anadoluluysanız bu adam neden siz doğulusunuz diyor ?
Papucumun kenarına bak ya görende kendisinin yaşadığı batı karadeniz gsmh’ nın en yüksek olduğu insanaların fikren,ruhen, bilimsel olarak zirvede olduğu bir bölge sanar.İşte kendileri batılı ben doğuluymuşum. Hoş doğulu olsam da bu bir laf sokma aracı olmamalı diye düşünüyorum
Yani??Kayseri de bölgelere göre iç anadolu'da
.Belki konu sahibi Kayserilidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?