Laf sokulduğunu sonradan fark ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
B
Sonradan üzülmesem dert etmeyeceğim. Bu soğuk savaş nereye kadar gidecek? Sonradan kötü niyetli olmadığımı oğullarını ellerinden almadığımı anlayıp normal davranırlar mı?
Bir de bu yazdığım olay eşimin yanında oldu. Bak dayısının kızıyla evlenmiş meselesi. Eşim hiçbir şey demedi o an. Suratı biraz düştü. Ben de anlamadığım için hiç sormadım. Çok sonradan farkettim ki akraba evliliğine düşkünler. Sonra bu olay geldi aklıma o zaman anlamlandırabildim. Üzerinden çok zaman geçtiği için de eşime açmak istemedim bu olayı

ona deseydin senide halanın oğlu mu aldı

Yani o dayı Kızı muhabbetinde laf sokma yok oğluna laf etmiş işte sen dayı kızı ile evlenilmez dedin gibi bir anlam var

Doğulu olsanız ne olur da kv bunu dediğinde neden sustunuz X şehir ne zaman doğu oldu diye

Sınav zamanına ilişkin söylediği sözler hoş değil de muhtemelen laf sokmamış ki patavatsız işte zira sınav zamanında tedirgin olmanız normal

Bu dayı kızı o sıralar sınava hazırlanıyordu. Benim üç sene önce girip atandığım sınav. İşte konu sınavına geldi kızın. Ben hiçbir şey demedim. Sen de Yusuf yusuftun o zamanlar falan dedi işte.

Canım ben de böyleyim hiç kimseye laf sokmam. Bana da yapıyor insanlar bazen, en sevmediğim şey. Yapman gereken şey görmezden gelmek, zaten sen sinir ol diye yapıyorlar. Biraz duygularını belli etme ve duymamazlıktan gel. Öyleleri zaten tepki almak için yapıyor

siz yine sonradan anlamışsınız ben okudum ama hiç bir şey anlamadım.

Konuyla alakasi yok ama karadenizlilerin düşünce yapilari doğununki ile ayni bence
Yani böyle bi laf vurabilirsin ic anadolu akdeniz ege karadenizlilerin yaninda avrupai kaliyor yahu

Tepki vermem, cevap vermem, güler geçerim. Eskiden olsa aşırı hiddetlenebilirdim artık insanların psikolojik oyunlarını anlayabiliyorum. Cevap vermek istiyorsan tepki vermeden ver bak bakalım bi daha canını sıkabiliyolar mı:)

Bence size laf sokulmuyor. Siz sonradan dusunup dusunup kuruyorsunuz kendinizi.
Bak dayisinin kiziyla evlenmiş dedi diye cumlenin devamini "sen niye dayinin kiziyla evlenmedin?" Şeklinde hayal edemezdim ben mesela.

Sinav zamani yusuf yusuftun demekte laf sokmak degil takilmis veya dalga gecmiş o anlik, ustune oturup dusunulecek birsey bile degil.
Çok abartmişsiniz. Dogulusunuz demek niye laf sokmak olsun, degilseniz cografya dersi hatirlatsaydiniz.

İşte kendileri batılı ben doğuluymuşum. Hoş doğulu olsam da bu bir laf sokma aracı olmamalı diye düşünüyorum
Papucumun kenarına bak ya görende kendisinin yaşadığı batı karadeniz gsmh’ nın en yüksek olduğu insanaların fikren,ruhen, bilimsel olarak zirvede olduğu bir bölge sanar.

Dediklerinde kafa yormaya değecek birşey yok.sürekli laf mı soktu deyip cevap verirseniz daha çok gerginlik olur ne derse desin eşiniz yanınızdaysa sorun yok herşeye laf mı soktu derseniz mutsuz olursunuz abartı olmadıkça boşverin

benim tanidigim tum karadenizliler bahsettiginiz karakterdeydi. oyle olmayanlari tenzih ederim kimse alinmasin..
incelik, kibarlik beklemeyin bence. kucuk kucuk cevap verin. cunku uzerinize basilabilir gorup isi arttirabilir kv. simdi kucuk laflar mesele. yarin alacak verecek olur, torun torba mevzusu girer, iki elti arasinda bir mesele olur. kv her zaman sizi azarlanabilir, laf soylenebilir gorur. yeri geldi mi saygisizlik yapmadan cevap verin gecin. hee fark edemiyorum diyorsaniz saf saf dinlemeyin. biraz ne demek istedi diye dusunun o an.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…