Laftan anlamayan ebeveynler

eftelya2015

Guru
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.985
7.192
398
Kısaca özet geçecek olursak 3 yaşa basmak üzere olan bir kızım var ve bende tek çocuğum.

Kızımı geçen Eylül ayında kreşe başlattık,ilk etapta gitmek istemedi, sabahları ağladı vs ama zamanla alıştı kreşe ve uyum konusunda bir sıkıntısı yok şuanda, öğretmeni ve okul ile sürekli irtibat halindeyim...

Asıl konuya gelirsek ailem kızım kreşe gidene kadar kızıma baktılar genelde bizimle kaldılar ama arada yazlığa yada kendi evlerine kızımı da alıp git gel yaptılar ama aynı evde yaşamak türlü zorluklar getirdiğinden ve artık kızımın sosyalleşmesi gerektiğini düşündüğümden bu sene kreşe başladı ve ailem de evlerine döndü ama arada biz gidiyoruz ya da onlar geliyor ve hergün telde görüşüyorlar kızımla..Ve yazları kreşe gitmeyecek yazlıkta ailem ile kalacak..

Kızıma aşırı düşkünler ama bazı olayları abartıyorlar mesela yemek yemiyor, arada nezle falan oluyor yahutta bazen aradıklarında pas vermiyor (ya oyun oynuyor ya çizgi film izliyor oluyor o esnada pas vermemesi çok normal) hemen herşeyi kreşe gitti psikolojisi bozuldu, kreşe gitti hasta oluyora bağlıyorlar.

Kabul alışma süreci uzun sürdü ama her türlü desteği de aldık psikiyatrıya bile götürdüm çocuğu kreşe muhakkak gitsin dedi (nedeni yaşıtları ile hemen kaynaşamaması geri planda çekingen tutum takınması)

İlk etapta hasta da oldu, kaç tane doktora gitti,ilaç aldı ,birkaç gün evde kaldı ve iyileşti bu da çok normal evdeki çocuk bile hastalanıyorken kreş ortamında bağışıklığı güçlenene kadar hasta olması gayet doğal ki ateşli hastalık geçirmedi hiç..

Aileme artık bu konuda konuşmamalarını, kreşe başlattım diye her olumsuz şeyi oraya bağlamamalarını, her daim yanlarında olamayacağını ve benimde her an her boş vaktimde onların yanına gelemeyeceğimi anlatsamda anlamamakta ısrar ediyorlar ve her konu açıldığında sinirleniyorum ve telefonu kapatıyoruz.

Kırmak istemem, haklarını inkar etmem ama kızım hakkında söz sahibi olan ebeveynleri varken onların bir adım geride durmaları gerekiyor diye düşünüyorum..

Güzel konuştum olmadı, sinirlendim olmadı ,onları nasıl susturabilirim????

Okuyan ve cevaplayacak olan herkese teşekkürler.

Büyükler eski kafalı oluyor ne yazık ki ...
Bu çocuğun annesi benim en doğru kararı da ben veririm diyeceksiniz.
Bu kadar basit.

hakkinizi inkar edemem cok emeginiz gecti sagolun var olun tesekkur ederim ama bu yaştan aonra cocuguma ben bile bir kresin verdigi verecegi egitimi veremem 2,5 yasindan sonra cocugun evde işi yok diyeceksiniz

Ben kk da şunu anladım aileler ilgilense suç , ilgilenmese suç.
Bu kadar rahatsızsanız her gün aramayın olsun bitsin mesela...
Hem yazın yollayacaksınız hemde üzerine düşüyor diye hayıflanacaksınız.
bu ilgilenmek değil ama ebeveyn yerine kendini koyup, aldığımız her kararı sorgulamak ve psikolojik baskı kurmak lafta birşey söylemiyorlar kararı bize bırakıyorlar ama kreşe başladığından beri hep aynı muhabbet devam ediyor.

arama kısmında ben zaten bekarkende her gün arar hal hatır sorardım ... şimdi ben aramasam onlar arıyor torunlarını görmek için , ee konuşmalarını görüşmelerini engelleyecek halim de yok , sonuçta fikir ayrılığına düşsekte onlar benim ailem.

yazın yanlarına gönderme sebebim ise birkaç ay yazlıkta doğa ile başbaşa olup denize girsin, toprağa ayak bassın, bahçede dalından meyva toplasın vs sürekli dört duvar arasında şehir hayatına mahkum kalmasın diye çünkü benimde çocukluğum o şekilde yazlıkta geçti ve bu tarz imkanlar varken değerlendirmemek çocuğa haksızlık olur kanısındayım..yoksa maddi kaygım olduğundan yada çocuğu salayım başımdan düşüncesinden falan değil 12 ay da kreşe gidebilir ama hem okuldan soğur zamanla hemde tatil yapma imkanı varken neden elinden alayım ki bu fırsatı...

yaşlılık işte :)
kreşten önce kendileri bakıyorlardı ya yarışa girmişler akıllarınca
bak çocuk kreşe başladı böyle oldu biz bakarken böyle miydi? biz ona gül gibi baktık :)

biraz da bundan mı kaynaklı sanki konu sahibi

Daha şimdiden sen bu çocuğu büyütemeyeceksin küçücük kalacak, siz buna bakamaz hasta da edersiniz, yazık yavruma diyen; anasınıfı öğretmeni bir annem var. Pantolonumun belini kontrol edip çocuk içeride daralıyor mu diye kontrol etmesi; beni mahveden son olay oldu.
Çocuk doğunca beni neler bekliyor hiç bilmiyorum. :işsiz:
Sizinkiler birde uzun süre bakmışlar, çok benimsemişler, hiç anlamazlar artık laftan.
Olabildiğince açıkça konuşup tersleyin karışmalarını engelleyin. Biraz kırılıp gücenecekler ama olsun. Alışsınlar.

bence hiç bişey yapma.sinirlerinide bozma.bildiğin gibi devam et.aynı şeyleri yaşıyorum.arada sinirleniyorum eşime yansıyor doğal olarak.en iyisi görmezden gelmek.

Daha şimdiden sen bu çocuğu büyütemeyeceksin küçücük kalacak, siz buna bakamaz hasta da edersiniz, yazık yavruma diyen; anasınıfı öğretmeni bir annem var. Pantolonumun belini kontrol edip çocuk içeride daralıyor mu diye kontrol etmesi; beni mahveden son olay oldu.
Çocuk doğunca beni neler bekliyor hiç bilmiyorum. :işsiz:
Sizinkiler birde uzun süre bakmışlar, çok benimsemişler, hiç anlamazlar artık laftan.
Olabildiğince açıkça konuşup tersleyin karışmalarını engelleyin. Biraz kırılıp gücenecekler ama olsun. Alışsınlar.
her daim açık sözlü biri oldum , onlara da mantıklı sebeplerle olayı açıklıyorum.

ama işte anlatamıyorum derdimi, kırmakta istemiyorum ama zaman zaman kırıyorum çünkü beni mecbur bırakıyorlar...

sizin durum daha da betermiş ;) Allah sabır versin şimdiden..

Yaz kış, ustelik yatılı olarak bebeginize bakan insanlarin soz hakkini kendiniz vermi oluyorsunuz.
Hem cocuguma bakin, hem laf soyleyemeyin demek olmuyor.
Mesleğimi bıraktım, evimde bakiyorum çocuğuma. Sirf kimseden laf soz duymamak icin. Fedakarlık gerekiyor yani. Babannesine 1 2 saat birakirsam, bir kural koymuyorum. Mesela evimizde tv yok. Ama babannesinin evinde izletiyorlar biliyorum. Hem cocuguma bakin, hem benim kurallarimla bakin demek haksızlık.

He deyin gecin. Cok zor degil. Ben de bazen oyle yapiyorum cunku oturup izah etmeye calismak kirici olabiliyor

Yaz kış, ustelik yatılı olarak bebeginize bakan insanlarin soz hakkini kendiniz vermi oluyorsunuz.
Hem cocuguma bakin, hem laf soyleyemeyin demek olmuyor.
Mesleğimi bıraktım, evimde bakiyorum çocuğuma. Sirf kimseden laf soz duymamak icin. Fedakarlık gerekiyor yani. Babannesine 1 2 saat birakirsam, bir kural koymuyorum. Mesela evimizde tv yok. Ama babannesinin evinde izletiyorlar biliyorum. Hem cocuguma bakin, hem benim kurallarimla bakin demek haksızlık.
şuna parmak basmak zorundayım çocuğuma bakın gibi bir durum olmadı bizde hiçbir zaman...

benim niyetim bakıcı bulmaktı,işi bırakmak bir seçenek değil, ara vermek içinse imkanlar elvermedi darbeye denk geldim işe geri dönmek zorunda kaldım izinler kitlendi vs. yoksa niyetim en az 6 aylık olana kadar kendim bakmaktı...

daha doğmadan biz bakarız ederiz dediler, doğuma kadar çağırmadım onlara kalsa aylar öncesinden gelirlerdi zorla durdurdum dogum oldu haber verdim evi toplayıp gelmişler kendileri yerleşti sonrada süreç öyle işledi , benimde bir yabancıya bırakmaktansa emin ellere teslim etmek içime sindi ve geçen 2,5 yıl hiç karışmadım onlara zorada sokmadım istediklerinde aldılar gittiler kızımı , sıkılınca alıp gezdiler birlikte eve bağımlı kılmadım , evde de çocuk bakımı hariç tüm işleri ben hallettim onlardan beklemedim yaptırmadımda...

ama artık kendi köşelerine çekilip uzaktan izlemeyi öğrenmeleri zamanı yoksa onların yanına gidince yada geldikelrinde ilişkilerine asla müdahale etmiyorum , doya doya zaman geçirsinler diye...

şuna parmak basmak zorundayım çocuğuma bakın gibi bir durum olmadı bizde hiçbir zaman...

benim niyetim bakıcı bulmaktı,işi bırakmak bir seçenek değil, ara vermek içinse imkanlar elvermedi darbeye denk geldim işe geri dönmek zorunda kaldım izinler kitlendi vs. yoksa niyetim en az 6 aylık olana kadar kendim bakmaktı...

daha doğmadan biz bakarız ederiz dediler, doğuma kadar çağırmadım onlara kalsa aylar öncesinden gelirlerdi zorla durdurdum dogum oldu haber verdim evi toplayıp gelmişler kendileri yerleşti sonrada süreç öyle işledi , benimde bir yabancıya bırakmaktansa emin ellere teslim etmek içime sindi ve geçen 2,5 yıl hiç karışmadım onlara zorada sokmadım istediklerinde aldılar gittiler kızımı , sıkılınca alıp gezdiler birlikte eve bağımlı kılmadım , evde de çocuk bakımı hariç tüm işleri ben hallettim onlardan beklemedim yaptırmadımda...

ama artık kendi köşelerine çekilip uzaktan izlemeyi öğrenmeleri zamanı yoksa onların yanına gidince yada geldikelrinde ilişkilerine asla müdahale etmiyorum , doya doya zaman geçirsinler diye...
Aslında size özel demedim öyle gibi göründü ama genel dedim. Bazıları da illa onlar baksın diyor ya, o zaman söz hakları çok oluyor. Sizde de istemeden öyle olmuş ama yazdan sonra biter bence bu artık dört yaşına gelmiş olacak sonuçta krese gitmesin denmez o yaşa da.

Başka bir söz sahibi istemiyorsaniz cocugunuza siz bakacaksiniz.
25 yasindayim ve babannem hala muhaliftir herseye ve "ben büyüttüm seni" diyip durur...
Annem calisiyordu.

Yani zaten uzaktalar artık

Umursamayın ne derlerse desin

Sanki onlar birşey deyince siz de içten içe acaba mı diye mi düşünüyorsunuz

Bir de Cidden her gün her gün hesap verir gibi konuşulur mu

Yani çocuk oyun oynuyorsa oyun oynuyor der ve o telefonu yanına götürmem

Aradıklarında işim var derim giyiniyorum derim yıkanıyor çocuk derin mesafemi ayarlarım

Toplu yaşayınca her şeyin içinde olmuşlar mesafe candır

Başka bir söz sahibi istemiyorsaniz cocugunuza siz bakacaksiniz.
25 yasindayim ve babannem hala muhaliftir herseye ve "ben büyüttüm seni" diyip durur...
Annem calisiyordu.
benide anneannem büyüttü ama hiçbir zaman annemlere müdahale etmedi, sevgisni verdi, gözümün içine baktı o kadar fazlası değil.. kendisini ebeveyn yerine koymadı hiçbir zaman...

Back
X