Laftan anlamayan komşu

Çoğu apartmanda olan şeyler aslında.
İnanın 60-70 yaşında çift gelsede gürültü olacaktı o evde ki oluyor.
Tamam normal şekilde uyarmissiniz ama laftan anlamana hâlden anlamayana yapabilecek biseyiniz yok.
Hergun kavga etseniz de güzelce anlatsanizda değişmeyen değişmez.
Benim alt komşum 60 yaşını geçmiş insanlar ne gürültüler,ne sesler anlatamam 🥴
Evlerde mi sorun var anlamadım ya bu kaçıncı konu.
Kızınıza ve size çok geçmiş olsun 🙏
Ya evi satıp gideceksiniz ki gittiğiniz yerde de başka bişey çıkar mutlaka kalabalık yerde (apartmanda) hersey oluyor.
Yada odalari değiştirin aklıma başka bişey gelmedi.

Tamam da bebekli olan taraf sizsiniz , belki sizin daha cok sesiniz gidiyor , belki siz de onlari rahatsiz ediyorsunuz. Bina yalitiminda sorun. Annemlerin yan komsu 3, alt komsu 4 cocuklu insanlar, hicbir sesleri gelmez. Benim oturdugum iki evde de , onceki evimde alttaki bekar yalniz kizin telefon konusmalarini kahkahalarini naklen dinlerdik, burda da yasli basli bir cift olmasina ragmen gürültüden durulmuyor. Cok rahatsizim ama kimseye de gidip sessiz ol demedim demem sahsen. Cunku yalitim sorunluysa muhtemelen bizjm de onlara sesimiz gidiyordur.
Ameliyattan önce geceleri çok ağlayan bir bebek değildi ki gereken hassasiyeti gösterip ağladığında kucağıma alıp başka odada uyuttum gece gece bizim yüzümüzden uyanmasın insanlar diye o zaman da aynılardı, şimdi de aynı. Bilemiyorum belki rahatsız olmuşlardır dediğiniz gibi ama bebek bu ağzını kapatamam ya da sus dememden anlamaz ama koskoca insan kendine hakim olabilir, bazı şeyleri düşünebilir diye düşünüyorum.

Ben de bundan korkuyorum ki verdiği tepkiye bakılırsa sanırım dediğiniz gibi işi inada bindirecek. Bugüne kadar gerginlik olmasın diye birşey dememiştim ama ben çok sıkıldım artık uyanmaktan, bebeğimin sürekli uyanmasından düşünmeden gidip uyardım. Yöneticimiz yok maalesef henüz iskanlı bir bina olmadığı için tüm daireler dolmadı.
3 gun sonra bebegi dogacak, umuyorum susup oturur, susmuyosa da kisasa kisas yap, o susunca sen bas gurultuyu, empati yapmak zorunda kalir dangoz

Onunda bebegi oldugunda anlayacak.cocuk olunca rahat edersiniz uzulmeyin.neyse o kadar oynasma sesini dinlediniz ama allahtan hamile kalmis yani.daha da gurultu yapmaz emin olun

Merhabalar hanımlar, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Komşularımız 1 sene önce yeni evlenip yan daireye gelen 25-26 yaşlarında bir çift. Biz de onlar da ev sahibi yani ev değiştirme gibi bir alternatifimiz yok maalesef. Hangi birini anlatsam bilemiyorum. En iyisi şöyle bir özet geçeyim: 8,5 aylık bir kızım var. Yatak odaları bitişik olduğu için aman gürültü ağlama sesi gitmesin diye hep dikkat ettik ama gel gelelim aynı hassasiyeti onlardan hiç göremedik.

Birincisi dış kapılarımız yatak odalarının önünde kalıyor ve sevgili komşularımız bir kez bile kolundan usulca tutup kapatmadılar o kapıyı, yağlamak vs nedir onu da bilmiyorlar e haliyle her girip çıktıklarında kızım uyuyorsa uyanıyor; biz uyuyorsak biz de uyanıyoruz.

İkincisi, hiç pandemi yokmuşçasına misafir ağırlıyorlar, her gün her akşam bir etkinlik vs. Hem çok gürültü yapıyorlar, diğer daireleri geçtim diğer apartmanlardan şikayetler geliyor hem de maske vs takmıyor hiç bir misafiri ki ortak asansör kullanıyoruz.

Üçüncüsü, öyle tiz bir sesi var ki kızın çığlıklar kahkahalar beni artık çok rahatsız ediyor. Yatak odasında uyumaya çalışırken onların saçma sapan oynaşmalarını dinlemek zorunda kalıyorum. Çoğu zaman çığlık seslerine de uyanıyorum.

Neyse, kızım kalp ameliyatı oldu 1 ay önce. Öyle zor ki yaşadığı şey çok korkmaya başladı herşeyden, en ufak sese irkilip ağlamaya başlıyor, zor sakinleştiriyoruz. Belki halden anlarlar dikkat ederler dedik, ama hiç bir değişiklik yok. Artarak devam ediyor. Kendi de hamileymiş, iyice şımarıyor; bağırmalar, çığlıklar gırla…

Demin çıkıp uyarayım dedim. Biraz yavaş kapatın kapıyı, bebek uyanıyor sesinize dedim. Allahım sanki küfür ettim! Kapıyı yavaşça kapatmaya çalışıp ve sinirli bir tavırla “Bak işte böyle kapanmıyo, napiim! Böyle kapanıyo” deyip taaak suratıma kapattı kapıyı çok sert bir şekilde. İçeri girince de kocasına bağırıyor yok ben niye öyle demişim yok kapatamıyormuş o diye.

Bu arada bugüne kadar hadi komşuyuz dedim arayı iyi tutmaya çalıştım. Selam sabah hiç kesilmedi. Yani öyle birbirini tanımayan komşular da değiliz. Çok samimi olmasak da hadi yanlış anlamasın kırılmasın diye bir şey demedim ama artık çok sıkıldım uyarayım dedim ki gayet usturuplu bir şekilde söyledim bağırma, tersleme vs yoktu. Ben kusura bakmayın dikkat ederiz diye bir cevap beklerken suçlu gibi suratıma kapı kapandı şu an çok şaşkın ve sinirliyim.

Şimdi ben napayım bu komşuyu bana bir akıl verin lütfen!
Dogurmasini bekle

Eviniz eski mi? Fazla ses geçiriyor gibi. Bizim önceki evimiz 25 yıllıktı yalıtım yoktu ses direk odalardaydı. Şuanki 13 yıllık ama kimsenin sesi gelmiyor.
Ayrıca kız aşırı saygısız. Valla zor böyle tiplerle komşu olmak.

Eviniz eski mi? Fazla ses geçiriyor gibi. Bizim önceki evimiz 25 yıllıktı yalıtım yoktu ses direk odalardaydı. Şuanki 13 yıllık ama kimsenin sesi gelmiyor.
Ayrıca kız aşırı saygısız. Valla zor böyle tiplerle komşu olmak.
Daha yeni bina da artık malzemeden bolca çaldıkları için yeni binalar da öyle oluyor. En iyisi 10-15 yıllık binalar onlar daha sağlam

Biraz yavaş kapatın kapıyı, bebek uyanıyor sesinize dedim.
İyi de böyle emir kipiyle yaklasmak neden?
Nasıl ki komsunuzun yaklasımı hic hos degil sizinde bu davranısınız olmamıs.
Okurken insanda gıcık bir portre ciziyor cünkü bu cümle her ne kadar usturuplu şekilde söylerseniz söyleyin. Yanlıs anlamayın sakın beni.

Zaten varmıs yine bi tanısıklık “ x canım kapıyı yavas kapatabilir misiniz bebegim sese cok duyarlı uyanıp duruyor rica etsem, anlayısın icin simdiden teşekkür ederim” diyebilirdiniz.

Tamam da bebekli olan taraf sizsiniz , belki sizin daha cok sesiniz gidiyor , belki siz de onlari rahatsiz ediyorsunuz. Bina yalitiminda sorun. Annemlerin yan komsu 3, alt komsu 4 cocuklu insanlar, hicbir sesleri gelmez. Benim oturdugum iki evde de , onceki evimde alttaki bekar yalniz kizin telefon konusmalarini kahkahalarini naklen dinlerdik, burda da yasli basli bir cift olmasina ragmen gürültüden durulmuyor. Cok rahatsizim ama kimseye de gidip sessiz ol demedim demem sahsen. Cunku yalitim sorunluysa muhtemelen bizjm de onlara sesimiz gidiyordur.
Evde kalp ameliyatı olmuş bir bebe var farkında mısınız

Bu tür komsular için evi değiştirmekten başka çare yok bence, ne polis ne baska bisey.. Gürültü kavgasının son raddesine gelip ortada uçusan küfürler yüzünden hakaret davası açanını bile gördüm sonuc tırt malesef..
bu arada bebise çok gecmiş olsun

İyi de böyle emir kipiyle yaklasmak neden?
Nasıl ki komsunuzun yaklasımı hic hos degil sizinde bu davranısınız olmamıs.
Okurken insanda gıcık bir portre ciziyor cünkü bu cümle her ne kadar usturuplu şekilde söylerseniz söyleyin. Yanlıs anlamayın sakın beni.

Zaten varmıs yine bi tanısıklık “ x canım kapıyı yavas kapatabilir misiniz bebegim sese cok duyarlı uyanıp duruyor rica etsem, anlayısın icin simdiden teşekkür ederim” diyebilirdiniz.
Siz bakmayın buraya böyle yazdığıma ben tabiki de biraz daha yavaş kapatır mısınız şeklinde söyledim yoksa ben istesem de öyle konuşamam biriyle. Ha canımlı falan da pek konuşamam ama tabiki de emir kipiyle söylemedim onu, buraya yanlış aktarmış oldum yazarken.

Kötü komşu insana evini sattırır malesef benzer bi durum da bende vardı malesef.. hani dövdüm olmadı sövdüm olmadı derler ya o raddeye geldik en son artık polisler falan. Terbiyesiz insanla uğraşılmıyor. Adam nerdeyse eve hergün sarhoş gelirdi. Kaç defa bizim kapıyı zorladı kendi kapısı sanıp o kafayla. Eşim gece çalışırken ödüm kopardı. Karısını çocukları döverdi. Defolup gittiler 3 yıl sonra da kurtulduk şükür
Beterin beteri var desenize. Çok şükür kurtulmuşsunuz ama. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın her daim 🙏

Böyle bir komşu yüzünden ben eski evimden taşındım. Bir de onlar da 1.5 yaşlarında bebek de vardı. Allahım 1 dkda bir kapı çarpmalar, sürekli gir çık yapmalar. Yani anlatsam inanmazsınız. Hele ramazanda iyice cozutmuşlardı. Gecenin üçünde sanki öğle saati gibi hareket ediyorlardı apartmanda. Bu insanlarla sağlam kavga edeceksiniz. Yoksa bunlar laftan anlamaz.​

Back
X