Laftan anlamayan komşu

zabıtaya şikayet edip işlem başlatabilirsiniz. para cezası verirler fakat çok ufak miktar verecekleri için muhtemelen bu onları kesmez. ardından bir avukatla görüşüp zabıtadan desibel cihazı talep edebilirsiniz. bunun sonucu 22.00’dan sonrasında cihaz belirli bir seviyeyi üst üste aştığı zaman dava açar haklı çıkarsınız.hapis cezası bile alabilirler. hatta en ileri aşamasını söyleyeyim, hiçbiri fayda etmediyse dava sonrası kat mülkiyeti için talep verirsiniz (apartmanca) sahip oldukları daireyi %40-60 a kadar daha ucuza icrayla alırsınız.

Biri bana "ses çok geliyor kapıyı yavaş kapatın " dese belki bu kadar degil ama tepki veririm en azından yaptığımı yapmaya devam ederim. Bunun üsturuplu halı "x cim bisey rica edecektim belli ki farkında değilsin kapiniz çok sesli kapanıyor rica etsem yavaş kapatabilir misin" şeklindedir. Bence üslubunuz yanlış

Biri bana "ses çok geliyor kapıyı yavaş kapatın " dese belki bu kadar degil ama tepki veririm en azından yaptığımı yapmaya devam ederim. Bunun üsturuplu halı "x cim bisey rica edecektim belli ki farkında değilsin kapiniz çok sesli kapanıyor rica etsem yavaş kapatabilir misin" şeklindedir. Bence üslubunuz yanlış
buraya kısaca öyle yazdım. Tabiki de kibarlık bekliyorsam ben de kibarca söyledim rica etsem kapıyı daha yavaş kapatır mısınız bak kızım korkup uyanıyor siz her girip çıktıkça dedim. Ama keşke yazdığım gibi söyleseymişim çünkü kibarlık yapanları ezikmiş gibi görüyor böyle insanlar. Tatlı dil bu tür yılanları deliğinden çıkaramıyor malesef.

buraya kısaca öyle yazdım. Tabiki de kibarlık bekliyorsam ben de kibarca söyledim rica etsem kapıyı daha yavaş kapatır mısınız bak kızım korkup uyanıyor siz her girip çıktıkça dedim. Ama keşke yazdığım gibi söyleseymişim çünkü kibarlık yapanları ezikmiş gibi görüyor böyle insanlar. Tatlı dil bu tür yılanları deliğinden çıkaramıyor malesef.
Aaa o zaman manyakmis cidden

Merhabalar hanımlar, tavsiyelerinize çok ihtiyacım var. Komşularımız 1 sene önce yeni evlenip yan daireye gelen 25-26 yaşlarında bir çift. Biz de onlar da ev sahibi yani ev değiştirme gibi bir alternatifimiz yok maalesef. Hangi birini anlatsam bilemiyorum. En iyisi şöyle bir özet geçeyim: 8,5 aylık bir kızım var. Yatak odaları bitişik olduğu için aman gürültü ağlama sesi gitmesin diye hep dikkat ettik ama gel gelelim aynı hassasiyeti onlardan hiç göremedik.

Birincisi dış kapılarımız yatak odalarının önünde kalıyor ve sevgili komşularımız bir kez bile kolundan usulca tutup kapatmadılar o kapıyı, yağlamak vs nedir onu da bilmiyorlar e haliyle her girip çıktıklarında kızım uyuyorsa uyanıyor; biz uyuyorsak biz de uyanıyoruz.

İkincisi, hiç pandemi yokmuşçasına misafir ağırlıyorlar, her gün her akşam bir etkinlik vs. Hem çok gürültü yapıyorlar, diğer daireleri geçtim diğer apartmanlardan şikayetler geliyor hem de maske vs takmıyor hiç bir misafiri ki ortak asansör kullanıyoruz.

Üçüncüsü, öyle tiz bir sesi var ki kızın çığlıklar kahkahalar beni artık çok rahatsız ediyor. Yatak odasında uyumaya çalışırken onların saçma sapan oynaşmalarını dinlemek zorunda kalıyorum. Çoğu zaman çığlık seslerine de uyanıyorum.

Neyse, kızım kalp ameliyatı oldu 1 ay önce. Öyle zor ki yaşadığı şey çok korkmaya başladı herşeyden, en ufak sese irkilip ağlamaya başlıyor, zor sakinleştiriyoruz. Belki halden anlarlar dikkat ederler dedik, ama hiç bir değişiklik yok. Artarak devam ediyor. Kendi de hamileymiş, iyice şımarıyor; bağırmalar, çığlıklar gırla…

Demin çıkıp uyarayım dedim. Biraz yavaş kapatın kapıyı, bebek uyanıyor sesinize dedim. Allahım sanki küfür ettim! Kapıyı yavaşça kapatmaya çalışıp ve sinirli bir tavırla “Bak işte böyle kapanmıyo, napiim! Böyle kapanıyo” deyip taaak suratıma kapattı kapıyı çok sert bir şekilde. İçeri girince de kocasına bağırıyor yok ben niye öyle demişim yok kapatamıyormuş o diye.

Bu arada bugüne kadar hadi komşuyuz dedim arayı iyi tutmaya çalıştım. Selam sabah hiç kesilmedi. Yani öyle birbirini tanımayan komşular da değiliz. Çok samimi olmasak da hadi yanlış anlamasın kırılmasın diye bir şey demedim ama artık çok sıkıldım uyarayım dedim ki gayet usturuplu bir şekilde söyledim bağırma, tersleme vs yoktu. Ben kusura bakmayın dikkat ederiz diye bir cevap beklerken suçlu gibi suratıma kapı kapandı şu an çok şaşkın ve sinirliyim.

Şimdi ben napayım bu komşuyu bana bir akıl verin lütfen!
Bu sayfa da komşu şikayeti çok oluyor gerçekten bir tek ben yaşıyorum ben mi sorunluyum acaba diyordum. Lakin şunu fark ettim ne kadar alttan alır kibar olursan karşı tarafta o kadar çirkefleşiyor bu konunun en büyük tecrübelisi benim maalesef karakolluk bile olduk ondan sonra bulaşamamışlardı bize hayır neden yani insan gibi gelmişim rica etmişim neden rica etmede değil de illa ki kavga ve poliste dikkat ediliyor? Çok tuhaf inan artık insanlar çok arsız biri gelse de kavga etsem der gibi hazır oldalar adeta. Yani senin yapabileceğin çok bir şey yok açıkçası polis desen ilgilenmiyor asla gel mahkemeye ver diyor sanki işe yarayacakmış gibi bir de desibel olayı var onu takın dedi polis 100 desibeli geçerse şikayetçi olun mahkeme o zaman onlara para cezası veriyor lakin 100 desibel dediği şey davul zurna büyük hopörlör ile gelen sesler olur yani olmayan adalet bile sırf işe yaramasın diye 100 desibele çıkarmış sesi o seste bırak alt üst komşuyu karşı daire bile duramaz. Lakin biri 60 desibeli bulmuş yinede ceza kesilmiş ona yüksek olduğu için bu kadar ses geliyorsa polise söyleyin bağlatın bulunsun en azından ve vurun siz de sürekli duvara ben üst komşuma öyle yapıyorum hiç abartmıyorum asla uyumuyorlar asla şeytan gibi geziniyorlar evde. 7/24 bi insan nasıl sürekli zıp zıp koşturup masa sandalye çekebilir nasıl bu kadar gürültü yapabilir inan aklım almıyor saat sabah 6.30 da temizliğe başlıyor ama temizlik değil sanki taşınma sürecinden geçiyor mübarek eşyaları o saatte ordan oraya fırlatıyor ve nasıl enerjisi tükenmiyor gram aklım almıyor bi kahve iç bi otur dinlen öğlen aynı akşam aynı gece 4 e kadar aynı. Sese hassasiyeti olan biri değildim ben işte bu görgüsüzler yüzünden bende irkiliyorum artık her seste. Duvara vuruyorum ama tabi onlarda vuruyor :D Allah'a havale ettim hakkımı helal etmiyorum çünkü uykusuzluktan öldüğüm günler oldu. Allah'tan müstakil yaptırdıkta taşınıcazda ondan sabrediyorum yoksa mahkemeye verirdim gerçekten. Biz de önce normal konuştular kusura bakmayın diye ama gel gör ki yapmaya devam ediyorlardı. Sizin bir de çocuğunuz var kimsenin kimseyi huzursuz etmesine hakkı yok polisi arayın en kötü işe yaramasa da kapılarına gelmesi bile onları rahatsız eder.

Daha yeni bina da artık malzemeden bolca çaldıkları için yeni binalar da öyle oluyor. En iyisi 10-15 yıllık binalar onlar daha sağlam
Kağıttan yapılıyor bence çünkü normal konuşma sesleri ayak seslerinin gelmesi hiç normal değil gerçekten müteahhitler malzemeden çok çalıyor. Biz özellikle şunu söyledik ses yalıtım çok önemli bizim için çünkü gürültüye gelemiyoruz lütfen bu konuda açık olun ilk defa daire hayatı yaşayacağız dedik ama tabi ne olursa olsun gerçeği söyler mi '' yok yok burası en kaliteli ses yalıtımı ile döşendi ses gelmez '' dedi Allah bildiği gibi yapsın o doktoru bir de doktor sözde. Bırak ses yalıtımını o zaten yok üstüne betonu da inceltmiş herhalde afedersin adam osurdu tepemde onu bile duydum :D

Tamam da bebekli olan taraf sizsiniz , belki sizin daha cok sesiniz gidiyor , belki siz de onlari rahatsiz ediyorsunuz. Bina yalitiminda sorun. Annemlerin yan komsu 3, alt komsu 4 cocuklu insanlar, hicbir sesleri gelmez. Benim oturdugum iki evde de , onceki evimde alttaki bekar yalniz kizin telefon konusmalarini kahkahalarini naklen dinlerdik, burda da yasli basli bir cift olmasina ragmen gürültüden durulmuyor. Cok rahatsizim ama kimseye de gidip sessiz ol demedim demem sahsen. Cunku yalitim sorunluysa muhtemelen bizjm de onlara sesimiz gidiyordur.
Evet,özellikle yeni binalar aşırı derecede ses geçiriyor.Bazı şeyler tolere edilebilir ama kadının yaptığı tek kelime ile hadsizlik ve terbiyesizlik.

Kapının sesi bile geliyosa sıkıntı apartmanın yalıtımındadır bence. Gürültü konusuna bir şey diyemem daha dikkatli olabilirler tabiki. Ama pandemide olsa insanların evine girene,çıkana karışmaya hakkınız yok.

Kapının sesi bile geliyosa sıkıntı apartmanın yalıtımındadır bence. Gürültü konusuna bir şey diyemem daha dikkatli olabilirler tabiki. Ama pandemide olsa insanların evine girene,çıkana karışmaya hakkınız yok.
İsterse ordu toplasın getirsin umrumda değil. Ama maskelerini taksınlar asansörde çünkü ben çocuğumu hastaneye götürüyorum sık sık kontrol için (yazmıştım ameliyat oldu diye okumuşsunuzdur umarım) küçücük bebeğe maske takamayacağım için mecburen o asansörün apartmanın havasını soluyor. (Bana sakın merdivenden inin o zaman demeyin 5 kat merdiveni bebek arabasıyla inemem) En ufak bir Enfeksiyon kapması çok riskli bir de ortalıkta yeni yeni virüsler… Ben bile hiç biryere çıkmasam da çocuğum yanında maskeli duruyorum, hatta maskeyle uyuyorum. Elalemin 2 dksını ayırıp maske takmaya üşenerek yaptığı ziyaret bu yüzden benim umurumda o yüzden pek ala da karışırım hatta gürültüyü geçtim sırf bu yüzden şikayet edeceğim bunları!

Bu sayfa da komşu şikayeti çok oluyor gerçekten bir tek ben yaşıyorum ben mi sorunluyum acaba diyordum. Lakin şunu fark ettim ne kadar alttan alır kibar olursan karşı tarafta o kadar çirkefleşiyor bu konunun en büyük tecrübelisi benim maalesef karakolluk bile olduk ondan sonra bulaşamamışlardı bize hayır neden yani insan gibi gelmişim rica etmişim neden rica etmede değil de illa ki kavga ve poliste dikkat ediliyor? Çok tuhaf inan artık insanlar çok arsız biri gelse de kavga etsem der gibi hazır oldalar adeta. Yani senin yapabileceğin çok bir şey yok açıkçası polis desen ilgilenmiyor asla gel mahkemeye ver diyor sanki işe yarayacakmış gibi bir de desibel olayı var onu takın dedi polis 100 desibeli geçerse şikayetçi olun mahkeme o zaman onlara para cezası veriyor lakin 100 desibel dediği şey davul zurna büyük hopörlör ile gelen sesler olur yani olmayan adalet bile sırf işe yaramasın diye 100 desibele çıkarmış sesi o seste bırak alt üst komşuyu karşı daire bile duramaz. Lakin biri 60 desibeli bulmuş yinede ceza kesilmiş ona yüksek olduğu için bu kadar ses geliyorsa polise söyleyin bağlatın bulunsun en azından ve vurun siz de sürekli duvara ben üst komşuma öyle yapıyorum hiç abartmıyorum asla uyumuyorlar asla şeytan gibi geziniyorlar evde. 7/24 bi insan nasıl sürekli zıp zıp koşturup masa sandalye çekebilir nasıl bu kadar gürültü yapabilir inan aklım almıyor saat sabah 6.30 da temizliğe başlıyor ama temizlik değil sanki taşınma sürecinden geçiyor mübarek eşyaları o saatte ordan oraya fırlatıyor ve nasıl enerjisi tükenmiyor gram aklım almıyor bi kahve iç bi otur dinlen öğlen aynı akşam aynı gece 4 e kadar aynı. Sese hassasiyeti olan biri değildim ben işte bu görgüsüzler yüzünden bende irkiliyorum artık her seste. Duvara vuruyorum ama tabi onlarda vuruyor :KK70: Allah'a havale ettim hakkımı helal etmiyorum çünkü uykusuzluktan öldüğüm günler oldu. Allah'tan müstakil yaptırdıkta taşınıcazda ondan sabrediyorum yoksa mahkemeye verirdim gerçekten. Biz de önce normal konuştular kusura bakmayın diye ama gel gör ki yapmaya devam ediyorlardı. Sizin bir de çocuğunuz var kimsenin kimseyi huzursuz etmesine hakkı yok polisi arayın en kötü işe yaramasa da kapılarına gelmesi bile onları rahatsız eder.
İşte insan polisle falan uğraşmak istemiyor muhtemelen sonuçsuz kalacağı için ki 100 desibeli bulmaz aniden çığlık falan atıyorlar, kapı güümm diye kapanıyor onlar rahatsız ediyor insanı hatta korkutuyor ama müzik gibi sürekli birşey olmadığı için makinede falan anlaşılır mı bilmiyorum. Uğraştığımızla kalırız diye düşünüyorum. Ah ah uykusuzluk… ne zaman uyumak için fırsat bulsam o zaman oynaşmaları tutar ya da misafiriyle balkondan konuşmaya devam eder, ben uyuyamam onları dinlerim sonra zaten çocuk uyanır ona bakarım 🤤
Dediğinize yüzde yüz katılıyorum, kibar yaklaşıyorsunuz daha çok üste çıkıyorlar. Ben bunu ezerim diye düşünüyorlar işte akıllarınca çünkü edep adap yok kendilerinde.
Sizin adınıza çok sevindim benim için de uyuyun yeni evinizde 🤤

İşte insan polisle falan uğraşmak istemiyor muhtemelen sonuçsuz kalacağı için ki 100 desibeli bulmaz aniden çığlık falan atıyorlar, kapı güümm diye kapanıyor onlar rahatsız ediyor insanı hatta korkutuyor ama müzik gibi sürekli birşey olmadığı için makinede falan anlaşılır mı bilmiyorum. Uğraştığımızla kalırız diye düşünüyorum. Ah ah uykusuzluk… ne zaman uyumak için fırsat bulsam o zaman oynaşmaları tutar ya da misafiriyle balkondan konuşmaya devam eder, ben uyuyamam onları dinlerim sonra zaten çocuk uyanır ona bakarım 🤤
Dediğinize yüzde yüz katılıyorum, kibar yaklaşıyorsunuz daha çok üste çıkıyorlar. Ben bunu ezerim diye düşünüyorlar işte akıllarınca çünkü edep adap yok kendilerinde.
Sizin adınıza çok sevindim benim için de uyuyun yeni evinizde 🤤
Ben bu sayfada bile gürültü yapan komşuları eleştirdiğim için şikayet edilmiştim neymiş çocuk hiç hareket etmeyecekmiymiş daire hayatına alışacakmışız istemiyorsak müstakile gidecekmişiz ne kadar çocuklu kadın varsa beni şikayet etti üç giremedim siteye :D düşün burada bile bu kadar cahil varken gerçekte olanlara şaşırmıyorum. Çocuğumuzu dövelim diyorlar mesela aslında ne demek isteğimizi gayet iyi anlıyorlar da haksız olduklarını bildikleri için böyle saçma bir cevap alıyoruz çocuğu döv demiyoruz ama eğitim diye bir şey var çocuklara gerizekalı muamelesi yapıyorlar oysa ki öğretileni dinlerler oynadığı zamanda olur ama kusura bakmasın hiç kimse daire de sabahın bi körü gecenin bi vakti de olmaz. Bunu öğreteceksin mecburen herkes çocuktur yapar diye olur olmaz zamanlarda gürültü yapsa ohoooo o daire pavyona benzer. İkincisi çok haklısınız inanılmaz sinirlendiğim nokta sanki tek başına yaşıyormuşcasına deli deli bağarmaları, çirkin kahkahaları yok mu anlık çok komik olur gülersin okey ama misafir gelince afedersin azıtıyorlar bizimkiler dediğiniz gibi güüüm diye seste insan öyle bi irkiliyor ki yani ağzını burnunu kırsam rahatlarım o derece :D Ama ahımızı aldılar be elbet onlar da yaşayacak. Ben bu kibar komşuluğumla kimin ahını aldım onu bilmiyorum tabi :D Ama asla ayak sesim duyulmaz asla gecenin bi vakti gürültü yapmam sabahın köründe bağırarak konuşmam eşyaları yere koyarken attırıvermem bunlar zaten olması gereken şeyler. Lakin günümüz insanları saygısız olduğu gibi saygılı olanları kınıyorlar. Bak yarın yine başlar 6.30 da yere eşyaları fırlatmaya :D Öyle tabi insan kötü olmak istemiyor ama ben de sürekli uykusuz kalınca neden ben anlayışlı oluyorum ki diyorum üsteik çirkefliği de yapmış. Duvara bir vurdum tahtayla o an durdu tabi sonra devam ediyor ama ister istemez onlar da rahatsız oluyor ne kadar bunu yapsam da mutlu oluyor muyum hayır keşke merhametli, saygılı insanlarla komşu olsaydım bu yüzden arsa bakarken dört tarafı bahçeli baktım :D hiçbir komşuyu görmek istemiyorum ağaçlarla kapatıcam her yerini de. Daire alsaydık en üstten alacaktık zaten şimdi kiradayız diye 2. kattan aldık ama kira da olsa pişman olduk orta daire olduğu için sağ sol alt üst çapraz hepsinin gümbürtüsü bize yansıyor. İnşallah siz de kurtulursunuz onlardan hak ettiklerini bulurlar umarım aynısını hatta fazlasını yaşadığım için böyle uzun yazıyorum hep :D

Zabitayi gece gurultulerinde nerede bulacaklar
Ne zabıta ne polis hiç ilgilenmiyor benim yaşadığım komik olay şu zabıtayı arıyorum polise yönlendiriyor biz ilgilenmiyoruz diyor polisi arıyorum zabıtaya aktarıyor bizlik değil diyor asdfghjk onlarda size yönlendirdi deyince olur mu öyle şey canım biz sadece mahkemeye verecek olursanız tutanak tutarız o kadar diyip sonra da ek olarak Çevre ve Şehirciliğe aktardı ahahahahahah gülsem mi ağlasam mı bilemedim

Ne zabıta ne polis hiç ilgilenmiyor benim yaşadığım komik olay şu zabıtayı arıyorum polise yönlendiriyor biz ilgilenmiyoruz diyor polisi arıyorum zabıtaya aktarıyor bizlik değil diyor asdfghjk onlarda size yönlendirdi deyince olur mu öyle şey canım biz sadece mahkemeye verecek olursanız tutanak tutarız o kadar diyip sonra da ek olarak Çevre ve Şehirciliğe aktardı ahahahahahah gülsem mi ağlasam mı bilemedim
Bir yaşadığım olayda mavi masa diye biyere ihbar etmiştim.
Komşuya gidip adımı TC mi vermiş mallar, rahatsız oluyorlarmis diye

İkincide polis hiç bişey yapmadığı gibi bide bana balkondan hangi daire apppla diyor
Yan dairemdeki adamda polis gidince beni tehdit etti m.a..l😂😂😂ama poliste davar🤷balkondan bana hangi daire diye niye sesleniyosun memlekette kadın kesiyorlar

Üçüncüsü de diğer komşum sabahın sekizinde ay şekerim ayyy bilmem ne bağırarak konuşuyordu telefonda....ki bunu hep yapar kadın 65-70 yaşında .
Duvara vurdum ve karşılık olarak napti?
Ay duvara kadın uçan tekmeler atıyor adeta
Kafa filan mı atıyor napıyor duvara ay dedim o an.
Aynı zamanda da bagriyor saat on iki ya öğlen oldu ogleeeen diye.

Ulan kadın seni gelir boğar atarım gözdağı vermiyorum bak ciddiyim kork bundan sonra dedim .

Saat sabahın sekizi bu bir.
On iki değil yani...

Ayrıca on ikide olsa sanane ben üçe dörde kadar uyuyom belki, ayaklanmak zorundamiyim sekizde

Bir yaşadığım olayda mavi masa diye biyere ihbar etmiştim.
Komşuya gidip adımı TC mi vermiş mallar, rahatsız oluyorlarmis diye

İkincide polis hiç bişey yapmadığı gibi bide bana balkondan hangi daire apppla diyor
Yan dairemdeki adamda polis gidince beni tehdit etti m.a..l😂😂😂ama poliste davar🤷balkondan bana hangi daire diye niye sesleniyosun memlekette kadın kesiyorlar

Üçüncüsü de diğer komşum sabahın sekizinde ay şekerim ayyy bilmem ne bağırarak konuşuyordu telefonda....ki bunu hep yapar kadın 65-70 yaşında .
Duvara vurdum ve karşılık olarak napti?
Ay duvara kadın uçan tekmeler atıyor adeta
Kafa filan mı atıyor napıyor duvara ay dedim o an.
Aynı zamanda da bagriyor saat on iki ya öğlen oldu ogleeeen diye.

Ulan kadın seni gelir boğar atarım gözdağı vermiyorum bak ciddiyim kork bundan sonra dedim .

Saat sabahın sekizi bu bir.
On iki değil yani...

Ayrıca on ikide olsa sanane ben üçe dörde kadar uyuyom belki, ayaklanmak zorundamiyim sekizde

Ahahahh trajikomik oluyor işte :D Nasıl ya tc ni vermek nedir? Ayrıca polis zabıta asla ismini veremez bırak sana seslenmeyi söylememeli ben kaç kişiyi şikayet ettim valla üşenmem hiç bu konular da hiçbiri söylemedi söylemeyiz derler hatta sadece bi kaç komşu tahmin ediyordu benim olduğumu asdfghj malum mahallenin şikayetçi teyzesiydim artık :D Ay aynısını yaşadım ya üstte ki horon teper gibi tepiniyor vuruyorum duvarı sanki durduk yere vuruyormuşum onlar sessiz sessiz oturuyormuş yaptıkları normalmiş gibi oda bana vuruyor hatta sesi iki katına çıkartıyor ruh hastası altta ki evde olmasa neler neler yapıcam da alttakine saygımdan sustum maalesef cahille uğraşılmıyor yüzüne tükürüp yarabbi şükür demeni istiyorlar. Mağarada yaşamışlar bence daha önce aksi mümkün değil. Ülke de komşu gürültüsü şikayeti çok çok fazla buna çözüm üretmek için uğraşmadıkları gibi artık uyarmaya da gelmiyorlar

Zabitayi gece gurultulerinde nerede bulacaklar
zabıta gelip dinlemeyecek zaten desibel cihazı verecekler. komşunun en çok ses geldiği noktaya yerleştirildikten sonra gece 22 sonrası için aşıma uğrayan noktalar tespit edilip ona göre kusurlu bulunur

Maddi durumunuz iyiyse ya ev alın gidin ses yalitimi olan bi bina bulun gerci bu pahalilikta yeni ev zor .. yada icten duvaralara ses yalitimi yaptirin şaka demiyom ha ciddiyim ..cunku baska caresi yok anlamazlar hatta sen uyardikca daha fazlasini yaparlar arsiz insanlar....polis zabita hic bisey yapmiyor ennn fazla 50 tl para cezasi verip gidiyorlar ki bunu yaptiginda daha cok azıyorlar inadina inadina :(

Back
X