Laftan anlayamayan evlat

__meyra__

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2014
798
445
133
İyi akşamlar arkadaşlar.Benim 20 yaşında kızım var.Hiç söz dinlemeyen,dik kafalı,sorumsuz,anne ve babaya saygı nedir bilmeyen,hep kendini düşünen sadece hayatında arkadaşlarını aileden önde tutan,ağzı bozuk ve bana olmadık küfürleri söyleyen bir kız.Belki 99 tane görüştüğü erkek var.Hepsinle flörtleşiyormuş.Aralarından birini seçecekmiş Yakında olanlarla dışarıda.Uzakta olanlarla geç vakitlere kadar telefonla görüşuyor.Evde iş,yemek hiç birine yardım etmez.Kızım evi süpür dediğim zaman.Ben ne zaman istersem o zaman süpürürüm der beni odadan dışarı atar. Arada evi süpürür o kadar.1,2 sene önce şiddete meyilliydi.Gel gelelim bu son olay.Kızım her hafta arkadaşınin evine kalmaya gidiyordu.Bu kızın aileside kolu komşu görüsen,dikkat etmeyen insanlar.kızım pandemi var.Bu virüs gelirse ordan gelecek dedim ve öylede oldu.Arkadasinin ailesinden bize virüs bulasti.Her zaman uyarmama rağmen dinlemedi beni.Eşim ve kızım hafif atlattılar ama benim ciğerlerime indi.1 ay oldu hâlâ düzelemedim.3. Kutu antibiyotiğimi yiyorum.20 kan sulandırıcı iğneyi her gün tek tek kullanıyorum.Nefesim kesiliyor ve göğüsüm ağrıyor.Ve kızım bana şımarıklık yapıyorsun diyor.ıyilestin yalan söylüyorsun diyor,bana inanmıyor.Doktor ciğerlerinde haĺa hırıltı var ilaclarını kullan 10 gün sonra gel demesine rağmen bana inanmiyor.Ve bu halde evde yemek ve iş,çamasir hepsini ben yapıyorum.nefesim kesile kesile ,dinlene dinlene.Halden anlamayan evlat öyle zor ki.Hem virüsü bize gecirdi hemde arsız.Kızlar ne olur akıl verin.Ben evladıma nasıl davranmalıyım.öyle zor bir kız ki anlatamam.Sürekli evde bana ve kardeşine bağırıyor.koronadan önce çok gezerdi.şimdi evde ve bize huzur vermiyor.Çok fazla bunaltti beni.Bana sürekli. Hakaret ediyor.Bazen anniş diye sarılıyor,öpüyor.iki dakika sonra kavga çıkaracak bir konu buluyor.çift karakteri var.Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.Yaşıda az değil ergenlikten çıkmıs olması lazim.Ne olur aklım yetmiyor bu kıza.Sizce ne yapmaliyim?

Hangi huyu için tavsiye verelim? Aile ilişkileri de arkadaşlık ilişkileri de çarpık bir genç kız anlatmışsınız. Bizim tavsiyemizle düzelecek bir şey yok. Uzman yardımı almanız en iyisi

Anne babasından korkmadığına göre belli ki otoriteriyi sağlayamamışsınız, sağlamak isteseniz de takmamış.
Sizin kızınız kadar olmasa da bende belli bir yaşa kadar asi ve hırçındım. 17li yaşlarımda düzeldim.
Bundan sonra ne yaparsanız düzelir diye bilmiyorum ama kızınızın daha farklı psikolojik sorunları var gibi. Bir psikoloğa götürmeyi deneyemez misiniz? En azından terapi sayesinde belki kendini toparlar, yanlış yaptığının farkına varır. Allah yardımcınız olsun ya çok zor.

Büyük konuşmayım ama harçlığını kes öncelikle . Çamaşırlarını yıkama. Kendi yıkasinn. Emrivaki yapicaksin. Çocuk değil artık. Evde sorumluluklarini yerine getirmek zorunda. Sizede com gecmis olsun.

Ergenliği atlamamış ve ağır düzeyde geçiriyor belli.Kesinlikle bir uzmana götürmelisiniz.Yoksa dönüşü olmayan yollara girebilir.

Size de çok geçmiş olsun..

Serbest bırakın, nasihat etmeyin. Sakın zıtlaşmayın. Kötü sözlerini duymazlıktan, kötü davranışlarını görmezlikten gelin. Allaha bol bol dua edin. Kızınızı farklı hobilere yönlendirin. Aile içi yapabileceğiniz hobiler, işler geliştirin. Rabbim yardımcınız olsun.

Baba yüz göz olmak istemiyormuş kızınla. O yüzden çok fazla müdahale etmiyor.Zaten ben gidemezsin dediğim yerlere baba izin verdigi için beni daha takmadi.
Malesef babası şu anki durumunda çok etkili.Bir taraf diğer tarafın kararını çiğnerse sonucu böyle olur.

Serbest bırakın, nasihat etmeyin. Sakın zıtlaşmayın. Kötü sözlerini duymazlıktan, kötü davranışlarını görmezlikten gelin. Allaha bol bol dua edin. Kızınızı farklı hobilere yönlendirin. Aile içi yapabileceğiniz hobiler, işler geliştirin. Rabbim yardımcınız olsun.

Ya bana konudaki bazı dert ettiğiniz kısımlar ilginç geldi 20 yaşında genç bir kız flört adı üstünde 4 5 kişiyle flört edebilir
Evi neden süpürmüyor diye de kızmam ayrıca ama kendi odasının sorumluluğunu almasını isterim kendisiyle alakalı sorumluluk

burada cidden büyük olan sorun küfür etmesi bağırması saygısız biri olması
Ben bu saatten sonra korku ve baskıyla 20 yaşındaki koskoca insanı değiştirebileceğinizi zannetmiyorum

ayrıca böyle insanlarda ters de tepebilir
Uzmandan yardım alacaksınız oldukça basit bir durum
Belki de sizin bazı davranışlarınız onu hırçın yapıyor mesela olamaz mı?

ama küfür ve terbiyesizce konuşmalar büyük sorun bence

yani anne olarak durumu ifade etme biçiminiz bir bana mı ilginç geldi

Allah yardımcınız olsun inşallah . Bence kızınızın kendi başına hayat kurmasını teşvik edin . Belki büyür biraz , belki sorumluluk sahibi olur .
Yani ben şimdi empati yapıyorum ve eğer bu evde kalmak istiyorsan bu evin kurallarına uyman lazım deyin . Sonuçta yetişkinim ben diyor her hali . Siz de uzaktan takip edip , gerekli önlemleri alırsınız .
Eğer istediği buysa çalışsın , çabalasın , kendi hayatını kursun .
Bu süreçte de muhakkak bir uzman tarafından tedavi edilsin , terapi vs alsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…