- 25 Nisan 2010
- 5.180
- 7.605
- 398
Kızımla arkadaş gibi olmaya onu hep anlamaya calısiyorum.Ama onunla her sohbetin ortasinda benim düşuncelerimle onun düşunceleri zıtlasiyor.Ben ona kızım bak görüyorsun ortam kötü çok fazla erkekle görüşuyorsun.ters birine denk gelirsin.işin icinden çikamazsin Allah korusun başına birsey gelir diyorum.Bana ilk lafı yobazzzz .Sen erkekleri sevmiyorsun.Senin hic sevgilin olmadi direk evlenfin.beni kıskaniyorsun diyor.gelde bu kıza dogruyu anlat..Kızım suan hala 11 yaşında şimdilik sadece ergenlikle mücadele ediyoruz oyüzden bu konuda size akıl vermek haddim değil . Ama arkadaşımdan örnek verebilirim .
Kendisi yabancı ve doğal olarak kızı yabancı kültürüyle yetişiyor . Son anlattıklarına göre kadında aynı sizin gibi sürekli dertleniyormuş . Erkek arkadaşlar , evde ve ailede sorumsuzluk sigara alkol gibi kötü alışkanlıklar vs. Arkadaşıma yabancı demeye bin şahit gerek , o da tıpkı benim gibi tutucu ve Türk kültürüyle yetişmiş sanki. Normalde çok sabırlı ama kızı kadının psikolojisini allak bullak etmiş durumda .
En son kızıyla açık açık konuşup ya düzene uyarsın yada pılını pırtını toplayıp kendi basının cagresine bakarsın demiş . Anladığım kadarıyla evde suan sert rüzgarlar esiyor ama bir şekilde orta yolu bulacaklarına inanıyorum . Sanırım buda bir türlü periyodik bir dönem . Kızınızda henüz kendi kimliğini bulamamış . Bence sürekli yakınlık gösterip arkadaş gibi yaklaşın kendisine . Bazen cocuklar ebeveynlerini arkadaşları gibi görmek isteyebilir . Hareketleri ve konuştukları olumsuzda olsa siz yinede ürkütmemek adına daha güler yüzlü yaklaşın . Umarım bi dahakine daha iyi haberlerle gelirsiniz
Aslında ben çok disiplin saglamaya calistim.Ama baba cok serbest bırakti.ve arkadas ortamiAllah yardimetsin zamaninda iyi bir disipline olmadığı icin cok gec artik,isine gelmiyor sizin soyledikleriniz durumunuz
Bu da kumar oynamak gibi ya.En son kızıyla açık açık konuşup ya düzene uyarsın yada pılını pırtını toplayıp kendi basının cagresine bakarsın demiş
İnanirmisiniz aklıma cok geldi anneme gitmek.Hem hatta onada dedim.Defollllll dedi elinin tersinle.Alayli alayliYa aklıma bişey geldi, bir müddet evden gitseniz mi acaba? Kıymetini ogrensin.
Siz de şimdi böyle konuşmayın. Hangi evladın hayırlı hayırsız olacağı belli olmaz .Allah evladın da hayırlısını versin. Biz de evlat olduk simdikiler arsız ve hiç sıkıntı cekmiyorlar. Allah sabır versin
HayırEvlat ayırımı yapıyor musunuz ?
Defol desin. Bakın böyle bir imkanınız varsa evi falan toplamadan yemek yapmadan gidin. 2 hafta kalın derim ben. Bu sürede acımayın, arayıp sormayın. Kızınız siz ne yaparsanız yapın yola gelmeyecek belli. Sizden biraz ayrı kalsın.İnanirmisiniz aklıma cok geldi anneme gitmek.Hem hatta onada dedim.Defollllll dedi elinin tersinle.Alayli alayli
Arkadas ortamina cok uydu.Çevresindeki arkadaslarininda agzi bozuk ve ailesine karşi asidilerYa anne kız ilişkiniz nasıldı ki baskı kurdunuz mu mesela onu herhangi bir durumda çok yargıladınız mı?
Size ailesine çok tepkili gibi
Evet bunu cok düşunuyorum.şuanlık kafama tek yatan buDefol desin. Bakın böyle bir imkanınız varsa evi falan toplamadan yemek yapmadan gidin. 2 hafta kalın derim ben. Bu sürede acımayın, arayıp sormayın. Kızınız siz ne yaparsanız yapın yola gelmeyecek belli. Sizden biraz ayrı kalsın.
Çok az diyeyimYüz göz olmak değil ki. Otoritesi olması gerekiyor. Hiç mi yok ?
Öyle haklısınız . Ama sanırım oda kızını tanıdığı icin böyle davranmış olabilir , yada dediginiz gibi kumar oynamıstır . Sonuçta evdeykende hiç birsey düzelmiyor aksine hersey daha kötüye gidiyordu . Belki evden ayrılıp kendi sorumlulugunu alması çok daha iyi olucaktır . Sonuçta yetişkin sayılacak yaşta , doğru olanda bu zaten . O yaştaki bir gencin çoktan kendi düzeni kurup ayakları üstünde durması gerekiyor bence .Bu da kumar oynamak gibi ya.
Toplanıp gitme ihtimali korkutur beni, gireceği ortamlar...
Ben aman evden uzaklaşmasın diye otorite kuramayacak anneyim sanırım.
Bence siz gerektiğinden fazla yumuşak ve arkadaşça olmuşsunuz . Biraz daha otoriter olabilirdiniz sankiKızımla arkadaş gibi olmaya onu hep anlamaya calısiyorum.Ama onunla her sohbetin ortasinda benim düşuncelerimle onun düşunceleri zıtlasiyor.Ben ona kızım bak görüyorsun ortam kötü çok fazla erkekle görüşuyorsun.ters birine denk gelirsin.işin icinden çikamazsin Allah korusun başına birsey gelir diyorum.Bana ilk lafı yobazzzz .Sen erkekleri sevmiyorsun.Senin hic sevgilin olmadi direk evlenfin.beni kıskaniyorsun diyor.gelde bu kıza dogruyu anlat..
O yoluda denedim malesef faydasiz.Serbest bırakın, nasihat etmeyin. Sakın zıtlaşmayın. Kötü sözlerini duymazlıktan, kötü davranışlarını görmezlikten gelin. Allaha bol bol dua edin. Kızınızı farklı hobilere yönlendirin. Aile içi yapabileceğiniz hobiler, işler geliştirin. Rabbim yardımcınız olsun.
Otoriter olmak mümkün mü.Bağırmasıyla benim sesimi bastırmaya çalışiyor.Asla konusturmuyor bile.hic kimseyi dinlemiyor bile.Okulda bile anlaşamadıgi ögretmenlerle kavga ederdi.2 kere disipline gitti.Anlastigi ögretmenlerlede arasindan su sızmazdı.5 öğretmeni onu çok seviyorsa.2 ögretmeninle birbirlerine yiyecek gibi bakarlardı.Bence siz gerektiğinden fazla yumuşak ve arkadaşça olmuşsunuz . Biraz daha otoriter olabilirdiniz sankiotorite
Evet çok zor.küçukken insan anlamiyor ama büyüduklerinde ben nerde hata yaptim diyorsun .ama ben asla cocugumu küfürle büyütmedim.komsumuzun kızı ve arkadaslarindan.hic hayatimda duymadigim küfurleri ogrenmisÇok üzüldüm inşallah duzelir .size sabir ona merhamet diliyorum ve çok korkuyorum benim de evlatlarım var.ailem çok çok baskıcı büyüttü ilerde anlarsın dediler ama onları hiç anlamadim gençliğim kursagim da kaldı çok üzgün olarak hatırlıyorum gencligimi .kendi evlatlarimi da hayallerini gerçekleştirecek mutlu bireyler yetiştirmek istiyorum ama bu sefer de denge kuramam kötü olurlar diye korkuyorum evlat büyütmek çok zor ama onları mutlu ve düzgün yetiştirmek gerçekten insanı korkutuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?