• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Lahana Çorbası Diyeti Deneyimlerimiz

cok tesekkurler. ilginc gelebilir ama ben de corbanin tadini cok kotu bulmadim; sadece biraz aci geldi. sanirim bir biber yeterli olacakti. simdi ne kadar yersek o kadar mi yag yaktiriyor. yani ben neredeyse bunu bir gunde yiyebilirim. tadi bence gercekten kotu degil (normalde de tuz kullanan biri degilim ve sebze severim). uzun sure kortizon kullandigim icin yaklasik 5 kilo aldim. onu vermek istiyorum. kilolu degilim ama kiyafetlerimin icine de giremiyorum artik. kahve de yasak degil harika :)

cok tesekkurler. ilginc gelebilir ama ben de corbanin tadini cok kotu bulmadim; sadece biraz aci geldi. sanirim bir biber yeterli olacakti. simdi ne kadar yersek o kadar mi yag yaktiriyor. yani ben neredeyse bunu bir gunde yiyebilirim. tadi bence gercekten kotu degil (normalde de tuz kullanan biri degilim ve sebze severim). uzun sure kortizon kullandigim icin yaklasik 5 kilo aldim. onu vermek istiyorum. kilolu degilim ama kiyafetlerimin icine de giremiyorum artik. kahve de yasak degil harika :)
Günaydın bende kortizonlu ilaçlar kullandım uzun süre ayakkabı numaram 37 den 40 a çıkmıştı 1.65 cm boyunda 81 kg idim ilaçlar bitince çeşitli diyetler yaptım dukan, isveç 5 te 5 2 günde 3, 7 de 7 gibi dünya kadar çeşitli diyetler ama en etkilisi bu idi ayrıca ben içine acı biber koymuyorum kırmızı biberin yeşilinden ve pazar günü tekrar yapacağım kısmet olursa bu 5 te 5 i bitirince ama spor hocam 1 hafta ara ver tekrar başla dedi özellikle şuan 56 kg yım akşama kadar düşüneceğim aramı versem devammı etsem diye. Bu arada 5 tane muz olayı en fazla yenmesi gereken 6 domates en fazla yenmesi gereken miktarlar illa o kadar yenecek diye birşey yok. Bu miktarlarla yetinmeyip daha fazla yemek isteyen arkadaşlar olduğu için sınır konulmuş mesela ben 3 muz yerli olacak, 6 domates yerine bazen 2 bazen 3, 300 gram et yerine ızgara balık yiyorum örnekler çok şuan aklıma gelen bu .

Merhaba :KK25:

Ben de bugun bu diyete basliyorum. Ilk diyetimi lahana corbasindan sectim ki hemencecik 1 kac kilo gitsin motive olayim.

Corbami aksamdan hazirladim. Dun aksam bir baktim evde corba malzemesi olarak sadece lahana var. Bir de sogan ama sogan midemi rahatsiz ettiginden katmadim. Sonuc itibari ile corbam kucuk bir lahananin yarisi ve su dan ibaret.

Lahanayi robottan gecirip biraz hasladim sadece. Tuz bile katmadim. Cok lezzetli olmus. Sabah 1 kucuk kepce oglen 2 buyuk kepce ictim. Ogleden sonra da 1 buyuk kepe ictim arada. Simdi olsa yine icerim, epey hoslandim sanirim ben bu corbadan :KK37: 1 tane de hurma yedim, su turuncu olanindan trabzon hurmasi diyorlar sanirim.

Deneyimli arkadaslara sorum, corbayi boyle sade olarak yani lahana haslamasi olarak tuketsek de etkili olur mu yoksa malzemeleri tam mi kullanmak gerekir?

Yardim lutfen :KK55:

Merhaba :KK25:

Ben de bugun bu diyete basliyorum. Ilk diyetimi lahana corbasindan sectim ki hemencecik 1 kac kilo gitsin motive olayim.

Corbami aksamdan hazirladim. Dun aksam bir baktim evde corba malzemesi olarak sadece lahana var. Bir de sogan ama sogan midemi rahatsiz ettiginden katmadim. Sonuc itibari ile corbam kucuk bir lahananin yarisi ve su dan ibaret.

Lahanayi robottan gecirip biraz hasladim sadece. Tuz bile katmadim. Cok lezzetli olmus. Sabah 1 kucuk kepce oglen 2 buyuk kepce ictim. Ogleden sonra da 1 buyuk kepe ictim arada. Simdi olsa yine icerim, epey hoslandim sanirim ben bu corbadan :KK37: 1 tane de hurma yedim, su turuncu olanindan trabzon hurmasi diyorlar sanirim.

Deneyimli arkadaslara sorum, corbayi boyle sade olarak yani lahana haslamasi olarak tuketsek de etkili olur mu yoksa malzemeleri tam mi kullanmak gerekir?

Yardim lutfen :KK55:

selammm ben de bugün başladım veee ben de soğan yiyemeyenlerdenim...asla soğan yemedim hayatımda ve yemeyi de düşünmüyorum.. ama bakalım neler olacak paylaşıcam ben de..

sizin de kaçıncı gününüz,nasıl gitti soğansız yazarsanız sevinirim..

selammm ben de bugün başladım veee ben de soğan yiyemeyenlerdenim...asla soğan yemedim hayatımda ve yemeyi de düşünmüyorum.. ama bakalım neler olacak paylaşıcam ben de..

sizin de kaçıncı gününüz,nasıl gitti soğansız yazarsanız sevinirim..
ben 3 gün ara verdim çünki diğer 5 te 5 diyetinde idim. Çorbamı da hazırladım dünden yarın başlıyorum çorbama 2 kereviz ve kerevizin yapraklarını, yeşil biber, maydanoz, soğan ve 5 tane domates kattım lahanamda büyüktü daha önce denedim ve 7 günde 4 kilo verdim bu diyeti severek yapıyorum gerçekten ne kadar çorba içersek o kadar gidiyor . Bakalım bu sefer ne kadar vereceğim. Şun ideal kilomun altında olduum için biraz zorlanacağım ama olsun sonuçta sebze çorbası vücudu toksinlerden arındırır .Hepimize kolay gelsin

Ben lahanayi severim, limon veya sirke katinca tadi guzel oluyor. Icine diger malzemeleri katinca tadi bozuluyor bence, sadece lahana ve maydonoz dereotu baharatlar olunca guzel geldi bana sadece. Genelde lahanayi robottan gecirip tek basina hasladim uzerine taze kiyilmis maydonoz dereotu ve hatta bazen yesil sogan ekledim, sirke ve limon bir de.. Aci seviyorsaniz baharat da ekleyebilirsiniz.

Ilk 2 gun bol bol ictim. 2 gunde 1 kilo verdim. Ama sonra cok halsizlik yapti. 3 gunun sonunda biraktim ben de. Vermem gereken 14 kiloydu cunku. 14 kiloyu lahana suyu icerek veremeyecegimi anlayinca biraktim.

yine de 3 gunde 1 bucuk kilo gitmis oldu. Bence diyete baslamak icin ve motivasyon icin gerekliydi benim icin.

Kilo fazlam 1-2 kilo olsaydi bunu uygulardim ama kesinlikle ise yariyor.

Ben hemen ardindan Dukan a basladim bu arada. Suan toplamda 4 kilo vermis durumdayim.

Umarim sizde en kisa surede ve saglikla ulasmak istediginiz kilolara ulasirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bu diyete başlayanlar bıraktılarmı acaba benim bugün 2. günüm 1. günde 400 gram gitmiş. Toplamda vermem gereken kilo 3 olduğu için artık gram gram verilorum. İnşallah sizde verirsiniz. Kolay gelsin

bırakmadım..pts başladım bugün 3.gün..yalnız ben biraz farklı yaptım..
içine soğan koymadım-koymuyorumda (ben hiç soğan yemem)
sarımsak-domates-acı yeşil biber-baharat-su ve lahana ile..
lahana çorbasını soğuk içiyorum (işyerinde mecburen)
sonra şunları da yaptım(doğru veya yanlış bilmiyorum-önermiyorum da sadece yaptığımı anlatıyorum)
1.gün meyve yemedim sadece bu çorbayı içtim ve hiç kaçamak yapmadım
2.gün sabah çorba öğlen sebze akşam çorba
2.gün öğlen patlıcan ve kabak haşlama ama epey fazla bir miktar :)
3.gün(bugün) sabah çorba öğlen çorba akşam yine sebze(2kabak 2patlıcan haşlama olarak doğranmış ve acılı)
toplamda 2 kg net verdim ama +- 1 de olabilir
lahana epey gaz yapıyor yalnız (ve dolayısıyla şişkinlikte oluyor biraz)
yarın da yoğurt ekleyeceğim sebze ve yoğurt günü ya yarın..yine kabak patlıcan ama üstüne yoğurt ve iple çekiyorum :)
bu arada 1 buöuk litre su içiyorum daha fazla içemiyorum ben..
1 litresi su diğerleri de bitki çayı kahve şeklinde

Günaydın seni gerçekten tebrik ediyorum bende meyve gününde fazla meyve yiyemiyorum beni bayıyor soğan koymadığın içinde birşey farketmez zaten laha başlı başına yağ yakıcı bence problem olmaz. Malesef öğle yemeklerinde çalıştığım için sizin gibi soğuk içiyorum 3. günü sebze yoğurt günü değil diye biliyorum benim listem şöyle
Malzemeler
6 büyük soğan
4 ya da 5 tane domates
2 kırmızı veya yeşil biber
1 büyük lahana
1 demet maydanoz
2 adet kereviz 1 demet kadar da kereviz sapı
3-4 litre su
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri ufak ufak doğradıktan sonra çorba olacak şekilde su ilave ederek düdüklü tencerede pişirin. Daha sonra dilerseniz blender'da ezerek krema kıvamına getirebilirsiniz.. Çorbanın hazırlanması 10 dakikanızı alır. Pişirmesi ise en az bir buçuk saat. İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz. Kekik, karabiber, pul biber vs.
Kadınlar arasında lahana çorbası olarak anılan bu sebze çorbalı diyet, mucizevi bir biçimde bir haftada tam 8 kilo verdiriyor!!!!! Kimi diyetisyenler vücudun bu kadar kısa sürede kilo vermesine karşı çıksa da henüz hiçbir diyetisyen böylesine kısa sürede kilo verdiren bu diyetten kadınları alıkoyamıyor. Yalnız bu diyeti yaparken kendinizi çok fazla yormamalı, bol su içmeli ve ekstra vitamin almalısınız.
1. gün
İstediğiniz kadar meyve (muz hariç) ve özel çorba
2. gün
İstediğiniz kadar sebze (baklagiller hariç) ve özel çorba
3. gün
İstediğiniz kadar sebze, meyve ve özel çorba
4. gün
5 tane muz, 4 bardak süt ve özel çorba
5. gün
300 gr. kırmızı et, 6 tane domates, özel çorba
6. gün
İstediğiniz kadar yağsız kırmızı et, özel çorba
7. gün
Esmer pirinç, istediğiniz kadar sebze, meyve suyu ve özel çorba
Yağ yakıcı çorba bu diyetin anahtarıdır. Ne kadar çok yerseniz o kadar çok kilo verirsiniz.Diyete tam uyarsanız haftada 4.5 ila 8 kilo arası kilo verirsiniz.Sadece belirtilen yiyeceklerin belirtilen günlerde yenmesi gerekir.Bir haftada 6.5-7 kg verirseniz, diyete 2 gün ara verin. Daha sonra tekrar başlayabilirsiniz.
Diyette değilseniz çorbayı içmeyin. Bu çorba her acıktığınızda yenebilir.Istediğiniz zaman, istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
Ne kadar çok yerseniz, o kadar çok kilo kaybedersiniz.
Çok uzun bir süre bu çorba yenirse, beslenme bozukluğuna yol açar. Bu yüzden diyette belirtildiği gibi diğer yiyeceklerle beraber yenmesi gerekir.
7. günün sonunda; aldatmaca yapmadıysanız 4.5 ila 8 kg arasıvermip olacaksınız. Et verilen günde muhakkak yenilmeli, yüksek proteine gerek var.
GAZLI İÇECEKLER (MADEN SODASI DAHıL) YASAK. BOL SU için.Yağsız süt, sadece önerilen günde içilecek. Çay ve Kahveye koymayın.
YEşiL YAPRAKLI SEBZELER, SALATA,LAHANA, BROKOLİ, ISPANAK ÇOK İYİ….GREYFURT ÇOK İYİ

sanırım sizinki farklı bende hiç yoğurt yok sadece 4. günü lıght süt muz ve çorba. Ayrıca şunuda belirtmek isterim çorbadan ne kadar çok içilirse o kadar yağ yakıyormuş. Ben diyete kolesterol düşürmek için başlamıştım. Kilomlada gayet memnundum 81 kg yani umursamıyordum takii doktorum 3 tahlil dönemi yani 2 ayda bir tahlil yaptıracağım 6 ayda düşmezse şeker hastaları gili ömür boyu ilaca bağlı kalırsın dediği için başladım. Kilo verdikçede kendime güven geldi ve yememe içmeme dikkat ettim. Bugün yine kontrol amaçlı tahlillerimi yaptırmaya gideceğim. Seni kutluyorum 2 kilo çok iyi ben yine 400 gram vermişim kaçamak yok. Suyu zaten fazla içemezdim şimdi kış olduğu için su içmekte dahada zorlanıyorum ama çaylarla sıvı ihtiyacını almaya çalışıyorum. Kolay gelsin ..

aslında sizin listeniz doğru..ben internetten pek çok siteden baktığımda hep 4.gün için süt demiş sadece bir sitede yoğrut diyor..ben de sütü çok sevmem ve light laktozsuz probiyotik yoğurt yiyeceğim bugün süte yerine..
lahana çorbası diyeti yazıp arattığımda bir çok sitede 4.gün süt var ama tek bir site yoğurt vermiş. link vermekte sakınca yoksa atabilirim o linki ya da sizde arama motorundan aratıp bulabilirsiniz.
yani açıkçası ben işime geldiği için süt yerine light laktozsuz yoğurt yiyeceğim. Çünkü bu lahana olayı zaten oldukça şişkinlik ve gaz yapıyor bir de süt çok zorlanırım ben.
ben bu şekilde deneyeceğim.
ayrıca ben kereviz sapı da koymuyorum çorbaya :)
2 kg meselesi de şöyle sanırım.
şimdi benim bir alışkanlığım var o da diyete girmeden önceki günlerde çok feci yerim.
fazla miktarlarda yerim.doysamda yerim :(
çok fena ama böyle malesef işte..
bunda da kural değişmedi ve ben pazar günü acayip yedim.Tabi 2 günde bu kadar verdiğim kilo belki de pazar günü yediğim ekstralarla ilgili yani oturmamış kilolar vardı.sadece son yemek gününün ağırlığı..o nedenle +- 1kg yazdım.
eksi diyete girmeden önceki günün ağırlığı olabilir diye, + da içtiğim su ve lahananın yaptığı şişkinlikle ilgili olabilri diye.
sonuçta sık diyet yapan insanların kiloları çok oynar.benim gibi bundan muzdaripler iyi bilirler :)
o nednele çok net 2 kilo verdim demeyelim. ama iyi gidiyor kesinlikle..

Merhaba bende size katılıyorum süt yerine yoğurt olabilir bencede gayet iyi olur . Bende sizin gibi diyet öncesi yiyorum :) olsun buda bizim nazarımız olsun. Geçen yıl su yaptığımda 5.400 idi verdiğim kilo 1 hafta sonraı 4 kiloya düştü 7 günde diyelimki 5-6 kilo verdik 2 kilosunu geri aldın sonuçta haftalık 3 veya 4 kilo vermiş olacağız buda güzel birşey...

ya inşallah veririz o kadar..az önce bir parça simit kaçamağı yaptım :( vee nasıl güzeldi anlatamam çeyrek simit diyelim...umarım mahvetmemişimdir her şeyi..:)
onun dışında ben dönem dönem alır dönem dönem de diyet yapar veririm öyle çok kg fazlamda yok aslnda max 5 kg ama işte gün geçtikçe vermem zorlaşıyor..vücut diyetlre dirençli hale geliyor..daha önceleri 1 haftada veriridim 5 kg daha dukanı bilmeden onun gibi yapıyormuşum..protein diyeti diyordum ben ona..şimdi çok zor sonuç alıyorum ama bir de hareket sıfır tabi..
ha bu arada bu hafta da öyle yürüyüş falan yapmadım..masa başı çalışıyorum ve iş ev ve biraz da (10 dk kadar-ve her gün değil) öğle arası yürüyüş..malum havalarda soğuk olunca çıkasım gelmiyor :)
şimdi öğlen lahanamı yedim..akşamda sadece yoğurt yiyim diyorum :)
bu kadar detaylı her şeyi yazıyorum çünkü..ben de okurken herkes detaylı yazsın istiyorum..çok faydası oluyor buradan pek çok insana ulaşmış oluyoruz..her birinin deneyimlerinden kendimizinkiyle benzerlik yakalıyoruz...
haftasonu zor olacak ama pazar bitiyor bakalım duruma göre devam ya da tamam kararı alacağım...
zaten burdan paylaşırız..
ama biraz ara verip pts bir süre de protein yapayım diyorum..lahananın ardından..

Bende sizin gibi ardından dukan yapacağım ama sadece atak evresini. hangi diyete başlarsak başlayalım muhakkak ara vermemiz gerekli en az 2 gün aksi halde vücud direnci kırılıyor ve vücud kendisini savunmaya geçirerek kilo verdirmiyor. Bizde art arda diyet yaptık kilo veremedik diyip üzülüyoruz. Bunu annemin diyetisyeni söylemişti. Bizim bu yaptığımız diyet şok diyet, 5 te 5, dukan, isveç diyetleri gibi o yüzden şok diyetler arka arkaya yapılmamasına gelince şok diyetler normal diyetlere göre tek yönlü beslenme olduğundan, normal diyetlerde dikkat ederseniz 1 gün içinde ekmek, peynir, zeytin meva, salata, et gibi ürünler alınıyor. Memur olarak çalışıyorum masa başında ev ve işyerim yakın sporda yok zaten halimde . Ben bunu bitirdikten sonra ara vereceğim.

benim bugün 3 ve biraz evvelde belirttiğim gibi bende sadece atak evresini yapacağım sadece 3 gün

tamam süper birlikte gidiyoruz (benim 4 ama olsun)...
bugün ki simit kaçamağım beni 1 gün geri atmış bile olabilir :(
atakta da birlikte gideriz..atağı kaç gün yapacaksınız peki?

Günaydın bugünde 300 gram olmuş. Simit kaçamağına üzülmeyin o kadarda kendimizi yerden yere atmamıza gerek yok. Bende annemin aşuresinden 2 kaşık aldım kadıncağız çok üzüldü yemediğim için zaten kendisi kansen tedavisi görüyor buna rağmen kalkmış aşure yapmış ve ben yemeyeceğim olmaz öyle şey dedim ve 2 kaşıkta olsa hatırı için aldım. Bence öyle kaçamaklar olur sizde oturup 1 simit yememişsiniz. Üzülmenizede gerek yok . Dukanın kitabını almıştım 2 tane bir tanesi neler yapılması gerektiği diğeride yemek tarifleri idi. Okudum ve arkadaşıma verdim yanlız dukan diyetinin böbrekleri çok zorlandığı kanıtlandı bu sefer dukanın kendisi yeniden değiştirilmiş şekli ile yeni kitap aldı ve o kitabı almayıda gerek görmüyorum. Çünki biz obezite değiliz ve çok sıkıcı bir diyet vede gereksiz, ona göre elimizde hep sefer tası ile dolaşıp öyle besleneceğiz. Dukan atak evresi 3,5,7,10 gün olmak üzere yapılıyor ve sırf protein, vermeniz gereken kiloya göre bunları yapıyorsunuz ben ilk 7 gün yapmıştım geçen yıl kas yapması açısından o zaman 3,5 kilo verdim benimle başlayan arkadaşım 4.700 verdi onun fazla vermesinin sebebi benden daha kilolu olması idi. Biz ailece etcil bir aile olduğumuz için zorlanmamıştım amma o diyetten sonra tahlil yaptırsaydım kesin kolesterolüm tavan yapmıştı. Ben 3 gün düşünüyorum ama bu diyet bittikten sonra ara vereceğim ki yapmış olduğum diyet nedeni ile tam olarak kaç kilo vermişim vede vücudun dinlenmesi gerekli. Sizin kaç kilo vermeniz gerekli 5 kilo vermeniz gerekli ise 3 gün, 5-10 kilo arası 5 gün diye hatırlıyorum. Siz bugün kaç kilo vermiştiniz?

günaydın
ben bugün tartıda güzel şeyler gördüm
başlangıca göre 3 kg gibi görünüyor ama tok karnına değişir durum
hemen belirteyim(utanarak) bugün yine simit yedim hem de neredeyse tam 1 adet :(
ama çook canım çekti işyerinde arkadaşlar yerken özellikle aldım bugün simiti sadece bir parçasını arkadaşıma verdim :)
bu arada sizin iradenizi tebrik ederim,2 kaşıkla durabilmek aşurede büyük olay,
neyse günün kalanında başka kaçamak yapmamaya çalışacağım.
benim kilo fazlam ortalama 5 ama vermem gereken az olduğu için daha zor veriyorum
dukana gelince kitapları bende de var ve çok dikkatli okudum hepsini
ama benim dukanla ilgili olayım daha önce de belirttiğim gibi farklı
yani ben normalde protein ağırlıklı beslenen biriyim dukanla gelen fark yağ oranlarına dikkat etme ve şeker tüketimi
fakat ben çocukluğumdan beri ekmeksiz peynirle kahvaltı ederim,tamamen alışkanlık sevme yani
akşamları abur cubur yerim olmazsa peynir light kola içerim
her gün kalıp klaıp peynir tüketirim hem de hangi çeşit olursa olsun
sebzeyi falan da yağsız,az yağlı severim tuzla aram yoktur
şimdi diyeceksiniz ki siz neden kg alıyorsunuz
hareketsizlik, hep aynı tür beslenme(lahana o nedenle fark yarattı bence-o nedenle denedim zaten) ve öğünlerimdeki miktarların çokluğu
ben hep spor yaptım son 10 yıla kadar ama şimdi çok hareketsizim ve yaş ilerliyor tabi
ayrıca hep bu tür besleniyorum yani ben ölene kadar dukan atak yapsam ne sıkılır ne de açlık hissederim açıkçası
öyle tatlı delisi de değilimdir
ammaa benim de zaafım makarna,börek,simit vs hamur işleri :)
ve miktarlarıma inanamazsınız..benim diyen obez yiyemez benim kendimi tutmadığımda yediklerimi :)
o nedenle de benim 3-5 kg aldığımda hemen bir diyetle geri çekme yapmam gerekiyor :) yoksa alır başını gider yani :)
fakat dediğim gibi dukanı bilmeden de uyguluyormuşum zaten...
aynı lahanada olduğu gibi dukanda da biraz kendime göre uyguluyorum ben biraz
yani atak evresini bana önerilenden (kendi web sitesindeki test) daha uzun yapıyorum ama dediğim gibi bu beni zorlamıyor,aksine kolayıma geliyor :)

ben de bugün başladım baya zor bu çorbayı içmek tuz lazım gibi ama bence tuz atmamamız lazım, çünkü çok fazla tüketiyoruz, gereğinden fazla tuz almış olmayalım. Zayıflamak için her şeyi yapabiliriz sanırım

Back
X