Laiklik ve düşünceler....

Ugursuzbocek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2015
31
8
24
Merhaba ben lise 1 öğrencisiyim ve bugün yaşadığım ve tuhafıma giden olayı sizle paylaşmak istedim.

Öncelikle belirtmeliyim ki bu konu siyasal amaçlı değil veya haklı olup olmadıgımı öğrenmek amaçlı da değildir. Belirteceğiniz yorumlarda sizin fikrinizdir.

Öncelikle din hocamız bize bir ödev verdi ve ödevimizin konusu İslam Devletlerinin geri kalış sebepleriydi.
Ben size aynen aktarıyorum dinimizin en güzel din olduğunu bize bilimi , eğitimi öğütlediğini ama sapmalara ve yanlış yorumlara marus kaldığını yazdım. Ve dedim ki geri kalış sebebi laik bir anlayışa sahip olmayışıdır dedim. Bunun çözümü de bence algıyı değiştirmektir dedim.

Fikrimi tuhaf buldular sanırım ya da doğru olmadığını düşündüler ve bana osmanlı devletinden padişahlardan bahsetmeye başladılar ( geçenlerde bir arkadaş daha okudu örnek olarak bi padişahı örnek verdi ve hemen karşı çıktılar bu bilgi yanlıştır dediler) din hocam bana madem öyle neden osmanlı devleti 700 yıl en güçlü devlet oldu dedi.
Bana bir kız öyle tuhaf baktı ki sonra arkadaşına ne diyo bu dedi. Şansa bakın sınıfımızın en popi kızlarından -_- o umrumda değil sınıfımı çok sevmiyorum zaten bir iki kişi yeter.
Sonra din hocamız biraz daha geniş baksaydın keşke dedi sonra yazıma baktı sen mi yazdın dedş ( yazım kötüdür) evet dedşm yazmaya yazmaya unutmussun herhalde dedi. Ses çıkarmadım

Başta dediğim gibi konu haklımıyım haksızmıyım değil. Sadece üzüldüm ve sizce bir din hocasının böyle bir ödev vermesi normal mi ? Böyle bir ödevde zaten tartışmaların çıkacagı bellidir.
Ayrıca ben sınıfta ki arkadaşlarımı anlamıyorum hepimiz 15 yaşındayız birbirimizle siyasal çatışmaya girmeye gerek var mı?

Siz ne düşünüyorsunuz ablalarım abilerim? Sadece düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler :)

Son düzenleme:
Din hocası ödev verebilir evet.

Ama ödev veriyorsa farklı görüşlere de saygı duyması gerekirdi. Size laf sokması değil. Hele ki sınıfın önünde.

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

X