- 17 Ağustos 2023
- 8.408
- 27.167
- 468
KeşkeNilu boşanmak gibi bir isteğin var mı?
Onun qızını guya menim oğluma.Allah onları vurub!men yaşadığım müddetce bele şey ola bilmez ! Anam atam evim olduğunu görüb «sebret” deyirler deAllah insaf versin ailenize.Indi heç kim qızını qaynana ümüdüne saxlamır ayırırlar sizinkiler niye bele edir anlamıram.Ve esla qoyma qızıvı emisi oglu ile evlendirsinler oda senin heyatını yaṣamasın bunu ona borclusan.O xoşbext olsun normal bir insanla.
Nilu çook sabırlı davranıyor aslında bu devirde herkes bu duruma razi gelmezki.Kim olsa çeker gider.Bilmiyorum Freddy, yani ben olsam ne yapardım diye düşünüp ona göre yazıyorum ama bazen kadınların hiçbir şey yapamayacak gibi davranmaları da kızdırıyor beni, her şey baştan beri belliymiş, evlenirken aynı evde yaşamaya başladıkları anda daha çocuk bile olmadan ailesinin evine gitmeliydi Nilu, ailesi de yüz mü çevirdi işe girip kendisine ayrı ev açmalıydı adamı da boşamalıydı, bugün bu kadar fevriyse eltisinin varlığından bile rahatsız oluyorsa sebebi kocası.
Ben mi ütopik düşünüyorum bilmiyorum ama vallahi böyle bir aileyle 1 dakika bile yaşamam, sokakta yatarım sırtımda yük taşırım yine de hiçbirine pabuç bırakmam, şuraya bak çalışırsa kayınpederi duyarmış sokağa atarlarmış, ne kayınvalide tanırım ne kayınvalide, beni anne babasının sözüyle evden atacak kocanın da alnını karışlarım.
Hay aklınızla bin yaşayın böyle laflar beni dişli ediyor az da olsa.ama ben o zaman daha 19-20yaşlardaydımBilmiyorum Freddy, yani ben olsam ne yapardım diye düşünüp ona göre yazıyorum ama bazen kadınların hiçbir şey yapamayacak gibi davranmaları da kızdırıyor beni, her şey baştan beri belliymiş, evlenirken aynı evde yaşamaya başladıkları anda daha çocuk bile olmadan ailesinin evine gitmeliydi Nilu, ailesi de yüz mü çevirdi işe girip kendisine ayrı ev açmalıydı adamı da boşamalıydı, bugün bu kadar fevriyse eltisinin varlığından bile rahatsız oluyorsa sebebi kocası.
Ben mi ütopik düşünüyorum bilmiyorum ama vallahi böyle bir aileyle 1 dakika bile yaşamam, sokakta yatarım sırtımda yük taşırım yine de hiçbirine pabuç bırakmam, şuraya bak çalışırsa kayınpederi duyarmış sokağa atarlarmış, ne kayınvalide tanırım ne kayınvalide, beni anne babasının sözüyle evden atacak kocanın da alnını karışlarım.
Sebir daşı bele çatlayar bu veziyyete.Onun qızını guya menim oğluma.Allah onları vurub!men yaşadığım müddetce bele şey ola bilmez ! Anam atam evim olduğunu görüb «sebret” deyirler de
Onlara anlatsam mene “sen kimseyle yola getmirsen,getmezsen”de deyirler.Sebir daşı bele çatlayar bu veziyyete.
Evet abla hele ki bu zamanda bunlari hep kabullenmek akıl alır gibi değil. Nereden tutsan elinde kalıyor.Bilmiyorum Freddy, yani ben olsam ne yapardım diye düşünüp ona göre yazıyorum ama bazen kadınların hiçbir şey yapamayacak gibi davranmaları da kızdırıyor beni, her şey baştan beri belliymiş, evlenirken aynı evde yaşamaya başladıkları anda daha çocuk bile olmadan ailesinin evine gitmeliydi Nilu, ailesi de yüz mü çevirdi işe girip kendisine ayrı ev açmalıydı adamı da boşamalıydı, bugün bu kadar fevriyse eltisinin varlığından bile rahatsız oluyorsa sebebi kocası.
Insan insanla yola geder.Senin qarşına çixanlar keçmişden gelibler.Guncelleme getmeyib olarda.Onlara anlatsam mene “sen kimseyle yola getmirsen,getmezsen”de deyirler.
Nilu bende evlendiğimde olgun sayılmazdım 22 yaşındaydım ama bir tane bile odası olsa ayrı ev olacak dedim, evlendiğimde doğru dürüst eşyam bile yoktu ama ayrı evde oturuyordum, dişli olun zaten, hem kendiniz için hem evlatlarınız için, diyorsunuz ki oğlumla kaynımın kızını evlendirmek istiyorlar, aynısını kızınız için de diyecekler, çocuklarınız için çalışın para biriktirin sonra da o evden ayrılın, kocanızda adam olmuyorsa boşanın, daha gençsiniz yazık etmeyin kendinize.Hay aklınızla bin yaşayın böyle laflar beni dişli ediyor az da olsa.ama ben o zaman daha 19-20yaşlardaydım
İnşaAllah Allah kapımı açsınEvet abla hele ki bu zamanda bunlari hep kabullenmek akıl alır gibi değil. Nereden tutsan elinde kalıyor.
Bu yüzden sordum boşanmak isteyip istemediğini. Nilu'yu o evde tutan, bağlayan hiçbir şey yok. Pastalar yapıyor ve kazanciyla yeni bir hayat kurabilir. Kayın ailesi pasta yapıp satmasına dahi izin vermiyor. Moskova'da çok sayıda bekar anne var. Nilu da onlardan biri gibi olur, özgürce yaşar.
Açar Nilu, yeter ki sen bunun için çabala ve iste. Sana senden başka kimse yardım etmez.İnşaAllah Allah kapımı açsınÇok teşekkür ederim
Avrupa ülkelerinde kadınların pek çok hakkı var, Rusya’da da öyle mi acaba? Devlet yardımı alabilir mi? Öyleyse ben onun yerinde olsam 1 dakika durmam, koca falan görmez gözüm, ki kocası da iyi biri değil.Evet abla hele ki bu zamanda bunlari hep kabullenmek akıl alır gibi değil. Nereden tutsan elinde kalıyor.
Bu yüzden sordum boşanmak isteyip istemediğini. Nilu'yu o evde tutan, bağlayan hiçbir şey yok. Pastalar yapıyor ve kazanciyla yeni bir hayat kurabilir. Kayın ailesi pasta yapıp satmasına dahi izin vermiyor. Moskova'da çok sayıda bekar anne var. Nilu da onlardan biri gibi olur, özgürce yaşar.
Ama Mune ablacıgım ben deminki olayları unutamıyorum.Sabah olunca o hadsizlerle ne yapayım sizce şu kvnin terblyesizliklerinş elticiğin terbiyesizliklerini?bugun çocuklarımı alıp gittik gezdik eğlendik şunların sıfatını azda olsa görmedim ama eve gelince yine aynı…ama iş bulacağım kendime İnşaAllahNilu bende evlendiğimde olgun sayılmazdım 22 yaşındaydım ama bir tane bile odası olsa ayrı ev olacak dedim, evlendiğimde doğru dürüst eşyam bile yoktu ama ayrı evde oturuyordum, dişli olun zaten, hem kendiniz için hem evlatlarınız için, diyorsunuz ki oğlumla kaynımın kızını evlendirmek istiyorlar, aynısını kızınız için de diyecekler, çocuklarınız için çalışın para biriktirin sonra da o evden ayrılın, kocanızda adam olmuyorsa boşanın, daha gençsiniz yazık etmeyin kendinize.
Abla bildiğim kadarıyla orada kadınların pek çok hakkı var. Çocuk yardımı var diye aklımda kalmış. Abim orada yaşıyor ona sorarım yine de.Avrupa ülkelerinde kadınların pek çok hakkı var, Rusya’da da öyle mi acaba? Devlet yardımı alabilir mi? Öyleyse ben onun yerinde olsam 1 dakika durmam, koca falan görmez gözüm, ki kocası da iyi biri değil.
Evet tabi ki var.ama ben Rus değilim işte o yüzden bizim ulkede gelin=köle desek yerine gelirAbla bildiğim kadarıyla orada kadınların pek çok hakkı var. Çocuk yardımı var diye aklımda kalmış. Abim orada yaşıyor ona sorarım yine de.
Rusiya bence bu olaylarda daha iyi bizim ülkelerimizden nilu ilgilenmeli bu konuyla.Onlar her çocuk icin para veriyor doguma para vermiyorsun falan baya imkan sunuyorlar nufus artirmak için ülke büyük insan daha az diye.Avrupa ülkelerinde kadınların pek çok hakkı var, Rusya’da da öyle mi acaba? Devlet yardımı alabilir mi? Öyleyse ben onun yerinde olsam 1 dakika durmam, koca falan görmez gözüm, ki kocası da iyi biri değil.
Nilu eltinizle kayınvalideyle kavga edince elinize bir şey geçmiyor kiAma Mune ablacıgım ben deminki olayları unutamıyorum.Sabah olunca o hadsizlerle ne yapayım sizce şu kvnin terblyesizliklerinş elticiğin terbiyesizliklerini?bugun çocuklarımı alıp gittik gezdik eğlendik şunların sıfatını azda olsa görmedim ama eve gelince yine aynı…ama iş bulacağım kendime İnşaAllahÇalışacağım şu konuda
Vetendaşısanda dexli yoxdu onun.Her haqqını teleb ede bilersen.Evet tabi ki var.ama ben Rus değilim işte o yüzden bizim ulkede gelin=köle desek yerine gelir
Nilu, sen Moskova'da kalmaya çalış; orası dahi iyi senin için. Vatandaşlık durumun nedir?Evet tabi ki var.ama ben Rus değilim işte o yüzden bizim ulkede gelin=köle desek yerine gelir
İnşaAllah dediğinizi yapmayı beceririrm ben hep onun bunun ağzına bakarım ne dedi ne yaptı diyeNilu eltinizle kayınvalideyle kavga edince elinize bir şey geçmiyor kibugün bu sebepten kavga oluyor yarın başka sebepten, en güzeli onları görmezden gelip asıl amacınıza odaklanmak, sizin asıl amacınız ne? Onların olmadığı bir evde yaşamak, pastalarınızı satmak, belki bir işe girmek, kimse karışmadan istediğiniz gibi yaşamak, bu düşüncelere yoğunlaşın, ben nasıl yaparsam para kazanırım, kazandıklarımı nasıl biriktiririm nerede ev açarım onları düşünün, boş verin kayınvalideyi eltiyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?