lanet olsun bu bakış açısına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tesadüf olamaz mı? Bu arkadan çarpma olayı herkesin başına gelmiştir, ya da araba bir yerlere sürtmüştür filan. Şimdi bunların hepsi nazar mı?
o kadar tesadüf olur mu ki:)) en en ihtimal belki benim fren yaptığımı göremedi arkadaki çat geçirdi ne bileyim ki ben
neye inanmak istersen odur ben kendi inancımı empoze edemem kİ:)

Sorun nazara inanmak değil aslında, herkesin inandığı, tutunduğu birşey vardır. Sorun hayatını nazara göre şekillendirmek ya da insanları bu konuda etiketlemek.
Bir insanın başı ağrıdı,hasta oldu ya da bir işi rast gitmedi diye nazar değdi triplerine girmek çok sağlıklı bir düşünce yapısı değil.
İnsanız başımız da ağrır,dişimiz de... Ve işimiz de rast gitmeyebilir.. Nedir yani insanlardan şüphe duymak nazar da nazar diye..
İnsan ilişkilerini zedeleyen şeyler bunlar; biri karşısındakinden şüphe duyar temkinli yaklaşır, diğeri aman benden şüphe etmesin diye tedirgin olur.
Böyle insan ilişkisi mi olur arkadaş!

Kendinizi özgür bırakın, rahat olun,insanlara karşı kalbinizi bozmayın.. Böyle hastalıklı bir düşünce yapısı ile yaşamak zor olsa gerek..

Son düzenleme:
iki elti gezmeye gidiyor
eltilerden birinin bebeği var bebek bebekarabasında
bebek daha 9 aylık
diğer elitininse 6 yıldır bebeği olmuyor
avm de kadınlar bakınırken bebek arabadan düşüyor
beyin kanaması geçiriyor
çocuk şimdi engelli

şimdi

arabanın emniyet kemeri bağlı değilmiş

ama nazar dendi

zaten çocuğu olmuyor diye eşinin ailesi tarafından sevilmiyor istenmiyor
suçlamak hiçte zor olmadı
eşi sen kötü birisin nazarın var diye boşandı kadından
aptal bir kadının suçunu iki masum ödedi
cehaletten çok çektin artık yeter
her nazar dendiğinde sinirleniyorum
Bor çok cahil bir arada.

Kuranda ayetler var. İyi de kötü de allahtan. Kimse veya hiçbir şey uğurlu ya da uğursuz değildir. Nazara inananlar sözde müslümanlar.

Cok üzücü bir durum tabi ki. Ayni zihniyet bence bebek fotolarindada var. Yeni dogan bebegin yüzünü kapatip, sosyal medada yaymaktan bahs ediyorum.

Cidden biri bunu bana açiklayabilirmi? Diyelim ki nazar var, yüzü kapali ise, nazar degmiyor mu? Sonuçta orada el ve ayakta görülüyor. Ele, ayaga birsey olmuyormu? Ve nazar denilen sey, yüzün üstünde bir emoji ile etkisiz hale gelebiliyormu?

Gerçekten merak ediyorum, açiklayabilen varsa, okumak isterim.

Cok üzücü bir durum tabi ki. Ayni zihniyet bence bebek fotolarindada var. Yeni dogan bebegin yüzünü kapatip, sosyal medada yaymaktan bahs ediyorum.

Cidden biri bunu bana açiklayabilirmi? Diyelim ki nazar var, yüzü kapali ise, nazar degmiyor mu? Sonuçta orada el ve ayakta görülüyor. Ele, ayaga birsey olmuyormu? Ve nazar denilen sey, yüzün üstünde bir emoji ile etkisiz hale gelebiliyormu?

Gerçekten merak ediyorum, açiklayabilen varsa, okumak isterim.
ya prenses dogum yaptıgının ıkıncı gunu ekranlara cıktı resımler cektırdı koskoca prenses süslü süslü gıyınmıs bebegı esıyle objektıfler karsısına ozellıkle gectı

bır onlara nazar degmıyor sanırım... bızım burda yapmaya kalksak yuhalanırız ,su kıbarıyenın annesınin şöööfffööörrrr şöföörrr cınlamasıyla bagırması gıbı nezeeerrrr nezer dıye ellerı bellerınde bagırırlardı

kızım grıp oldugunda kayınvalıdem ınstagrama resımlerınızı yukluyorsunuz nazar degdı cocuguma senın yuzunden dedı
nazar degdıyse sızden degmıstır ozaman akrabalardan sızlerden baska kım var dedımm :KK70:

ondan sonra kapadı çenesını

Son düzenleme:
bır onlara nazar degmıyor sanırım bızım burda yapmaya kalksak yuhalanırız su kıbarıyenın annenı şöööfffööörrrr şöföörrr cınlamasıyla bagırması gıbı nezeeerrrr nezer dıye ellerı bellerınde bagırırlardı
:KK70::KK70:
gözlerim yaşardı yeminle

ya prenses dogum yaptıgının ıkıncı gunu ekranlara cıktı resımler cektırdı koskoca prenses süslü süslü gıyınmıs bebegı esıyle objektıfler karsısına ozellıkle gectı

bır onlara nazar degmıyor sanırım... bızım burda yapmaya kalksak yuhalanırız ,su kıbarıyenın annesınin şöööfffööörrrr şöföörrr cınlamasıyla bagırması gıbı nezeeerrrr nezer dıye ellerı bellerınde bagırırlardı

kızım grıp oldugunda kayınvalıdem ınstagrama resımlerınızı yukluyorsunuz nazar degdı cocuguma senın yuzunden dedı
nazar degdıyse sızden degmıstır ozaman akrabalardan sızlerden baska kım var dedımm :KK70:

ondan sonra kapadı çenesını

Ya gerçekten dogru söylüyorsun. Birde 1 ay sonra çoçugun her halini sosyal medyaya koyuyorlar. Yani bu nazar dedigin sey, sadece ilk bir kaç haftadami oluyor o zaman diyesim geliyor. Gerçekten anlamak güç. Hani öyle birsey var ise, niye israr ile fotoyu sosyal medyaya koymak?

Cok uzuldum ne sacma sey ya. Yazik cocuga ve kadina.kadinin ne cani yanmistir.kocasina ne demeli😪

Ya gerçekten dogru söylüyorsun. Birde 1 ay sonra çoçugun her halini sosyal medyaya koyuyorlar. Yani bu nazar dedigin sey, sadece ilk bir kaç haftadami oluyor o zaman diyesim geliyor. Gerçekten anlamak güç. Hani öyle birsey var ise, niye israr ile fotoyu sosyal medyaya koymak?
aslında ben nazara inanıyorum bunun ıcın koskoca ayetler dualar var , varsa demek kı nazar da var ama hıc buna kafa yormadım mesela basıma kotu bırsey geldıgınde aklıma hıc nazar gelmez benım . evımı su bastı teknık sorun dedım elımde bardak patladı , yuh gordun mu resmen bardak dıle geldı dedım guldum yanı hıc aklıma nazar gelmedı gercekten nazar nasıl deger neye deger bılmıyorum yanı evet su nazar dıyebıldıgım bırsey gormedım.

bence bız bırseylerı yorumlarken yanlıs yorumluyoruz , bana gore soyle bırsey olabılır. bazı ınsanların enerjılerı cok yuksek bazılarının da cok dusuk. o asırı yuksek enerjılı ınsan enerjısı cok dusuk enerjılı bır ınsanı etkılıyor olabılır.

yanı demek ıstıyorum kı eskıden ınsanlar guclerını enerjılerını daha fazla yonetıyorlarmıs baktıkları kasıgı gozlerındekı enerjıyle hareket ettırmek bükmek gıbı... oyle enerjısını kullanabılen ınsanlar var. onlardan gelebılecek kotu nıyetlı davranıs veya zararlardan korunabılmek ıcın gelıstırılmıs kendı ıcınde sıfrelı enerjıdır nas felak duaları dıye dusundum ben

yoksa komsu fatma teyze evımdekı yanan caydanlıgın tabanına nasıl bır nazar degdırmıs olabılır kı sacma yanı ya da bu konuda tamamen ıhmal sebebıyle cocugunu yere dusurmus ve ölümüne sebep olmus nazar bunun neresınde resmen akıl tutulması. ben kendı çocugumu ıhmalım yuzunden öldurdum demek yemıyor tabı baskasının ustune atıyor buna kılıfta nazarı uyduruyor kafalar milyon

aslında ben nazara inanıyorum bunun ıcın koskoca ayetler dualar var , varsa demek kı nazar da var ama hıc buna kafa yormadım mesela basıma kotu bırsey geldıgınde aklıma hıc nazar gelmez benım . evımı su bastı teknık sorun dedım elımde bardak patladı , yuh gordun mu resmen bardak dıle geldı dedım guldum yanı hıc aklıma nazar gelmedı gercekten nazar nasıl deger neye deger bılmıyorum yanı evet su nazar dıyebıldıgım bırsey gormedım.

bence bız bırseylerı yorumlarken yanlıs yorumluyoruz , bana gore soyle bırsey olabılır. bazı ınsanların enerjılerı cok yuksek bazılarının da cok dusuk. o asırı yuksek enerjılı ınsan enerjısı cok dusuk enerjılı bır ınsanı etkılıyor olabılır.

yanı demek ıstıyorum kı eskıden ınsanlar guclerını enerjılerını daha fazla yonetıyorlarmıs baktıkları kasıgı gozlerındekı enerjıyle hareket ettırmek bükmek gıbı... oyle enerjısını kullanabılen ınsanlar var. onlardan gelebılecek kotu nıyetlı davranıs veya zararlardan korunabılmek ıcın gelıstırılmıs kendı ıcınde sıfrelı enerjıdır nas felak duaları dıye dusundum ben

yoksa komsu fatma teyze evımdekı yanan caydanlıgın tabanına nasıl bır nazar degdırmıs olabılır kı sacma yanı ya da bu konuda tamamen ıhmal sebebıyle cocugunu yere dusurmus ve ölümüne sebep olmus nazar bunun neresınde resmen akıl tutulması. ben kendı çocugumu ıhmalım yuzunden öldurdum demek yemıyor tabı baskasının ustune atıyor buna kılıfta nazarı uyduruyor kafalar milyon
Koskoca ayetler..
Düşünüyorum öyleyse varım.

Konununuzdan bağımsız olarak dini konularda saldırgan görüyorum sizi. Profil resminizden kalmışsınız aklımda. Konuya dönecek olursak çocuga çok üzüldüm.

Koskoca ayetler..
Düşünüyorum öyleyse varım.
ya belkıde sacma dusunuyorumdur bılmıyorum ama ben kurana ınanırım ıcınde gecen seylerı kabul ederım orda nazar gecıyor bunun ıcın dualarda var. ama bence bazı ınsanlar bunu yanlıs yorumluyor bazı ınsanların yonetebıldıgı ve kotuye kullanabıldıklerı enerjı var o enerjıyle alakalıdır ama bızde onu komsu haticenin evındekı guzel vazoya baglıyoruzdur :KK70: tamamen kısının kapasıtesı ve algısıyla alakalı yorumu anlayısı. bızler olayı yanlıs anlıyoruz yanlıs yorumluyoruz.

ya belkıde sacma dusunuyorumdur bılmıyorum ama ben kurana ınanırım ıcınde gecen seylerı kabul ederım orda nazar gecıyor bunun ıcın dualarda var. ama bence bazı ınsanlar bunu yanlıs yorumluyor bazı ınsanların yonetebıldıgı ve kotuye kullanabıldıklerı enerjı var o enerjıyle alakalıdır ama bızde onu komsu haticenin evındekı guzel vazoya baglıyoruzdur :KK70:
Kuzum ben bu ara inanç sıkıntısı yaşıyorum. Ama nazar mıdır artık enerji midir bişeyler var bence de.

ya belkıde sacma dusunuyorumdur bılmıyorum ama ben kurana ınanırım ıcınde gecen seylerı kabul ederım orda nazar gecıyor bunun ıcın dualarda var. ama bence bazı ınsanlar bunu yanlıs yorumluyor bazı ınsanların yonetebıldıgı ve kotuye kullanabıldıklerı enerjı var o enerjıyle alakalıdır ama bızde onu komsu haticenin evındekı guzel vazoya baglıyoruzdur :KK70: tamamen kısının kapasıtesı ve algısıyla alakalı yorumu anlayısı. bızler olayı yanlıs anlıyoruz yanlıs yorumluyoruz.

Kuran’da nazar ayeti yoktur. Felak ve nas surelerinin anlamlarını okursan nazardan korunmak için değil, şerlerden ve vesveselerden korunmak için indirilmiş dualar olduğunu anlarsın. Haset edenlerin şerrinden koru diyor. Orda haset eden kişinin kem gözünden değil sana vereceği maddi manevi zararından bahsediyor. Kuran’da iyilikte kötülükte allahtan diyor. Bir başkası yan bakarak sana kötülük yapamaz. Dünyada her şeyin bir ömrü vardır çünkü her şey canlıdır. Bardak kırılır, çaydanlık yanar, ağaç kurur, insanlar ölür. Bazı insanlar mezarda yatanların yarısının nazardan öldüğüne inanır. Ömrü veren Allah’tır. Vaktini belirleyen de allahtır.
Nazar batıl inançtır, kuran batılı yasaklar.

Size o kadar cok katiliyorum ki. Insanlar cocugu kendileri yapti zannediyor, hadi cocuk yap diyorlar. Tovbe yarabbim ben nasil yapayim Allah ol dedigi icin oluyor. Cocuk sahibi olmak bir basari degil, olmamak basarisizlik degil. Allah kimini vererek siniyor, kimini vermeyerek.
Bunun başka versiyonları da tüp bebek tedavisiyle çocuğu olan bazı insanlar var ki onlardan mükemmeli onlardan çok acı çekeni yok.
İki arkadaş vardı böyle ikisinin de tüp bebek.
Sebepsiz infertilite tabi onlara göre nazar.
(Nazar ya da yüksek enerji her ne ise inanırım ama sıkıntı her yasanani buna bağlamak)
Neyse çocuğumun cok hasta oluyordu bir dönem.
Abla okula gidiyor sürekli ondan grip geçiyor vs.
Yaygaraci bir bebekti bir de bir hafta on gün burun akıntısı geçene kadar uyumaz sabahlardik.
Her neyse.
Bana soruyorlar hayırdır hiç sesin çikmiyor, gelmiyor, gitmiyorsun.
Dedim böyle böyle yani WC ye gidemiyorum.
Sürekli ağlama modunda bu çocuk.
Eee bunlar bir başladılar yok sikayetlenme de yok bak biz ne eziyetler çektik öyle çocuğumuz oldu da yok Allah'ın gücüne gider de yok hem sen zaten senin isteyince (hâşâ) hemen çocuğun oluveriyor da yok hiç böyle şikayet etmeye kesinlikle hakkın yok da bizim imtihanlarimiza bak neler çektik tüpten de.
Allaaah mübarekler bana dolmuşlar boşalttılar.
Tamam herkese herşeyde bir zorluk bir imtihan var.
Tamam tüp bebek de zor ama ne biliyorsunuz ben ne yaşıyorum.
Siz sordunuz ben ahvalimi anlattım.
Ama anlatıp anlatacagima pişman oldum.
Daha da gorusmuyorum.
Neyse böyle işte.
Anlattım rahatladım ben de. :)

su-doku neden banlandınız diye merak edeceğiniz için buraya yazıyorum.
9 yıl evvel olan bir olayı zaten benzer içerikli konuda yazmışsınız: Nazarı değen birine.. konu haline getirip yazmanızın altındaki sebebi anlayamadım ki zaten bu tip konularda mutlaka yorumların içeriğine inanç, inanma şeklinin gireceğini bilecek kadar eski üyesiniz.

Evet belki kınadığınız insanların düşünce tarzı ama nazar, beddua, büyü vb inançla bütünleşmiş konulardır, başkaları bilmeden benzer içerikli konular açıyordur belki ama sizin açmanız olmadı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X