lanet olsun bu bakış açısına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
dahada bu var ve yayılarak çoğalıyor
insanlar birbirlerinin bebeğklerini sevmiyorlar
biri diğerine birşey in güzel diyemiyor
ben bile inançsız olduğum halde maşşallah diyorum karşıdakinin içi rahat etsin diye
bu toplumun bir yanlışında budur
bu mahvolmuş hayatlar üzerinden anlatmak istedim
sebebi bu

Asıl konu şu ki; senin inaçsızlığın seni kimseden bir adım öne götürmüyor. istersen krem peynire tap. bize ne ?
Nazar vs ..inançsal ritüelleri olan insanlar ısrarla vurgulamaya çalıştığınız gibi aciz ve akıldan uzak insanlar değillerdir.

tabi sizin gibi düşünenler bilmem kaçıncı gezegeni keşfecekleridi de ayakları dinsel ritüllere takıldı.. Hay Allah ya..
Müptezel hayat yaşayanların çoğunun hayat dinamikleri ortada....

Bırakın toplum için üzülüyorum vs. salatasını da içinizdeki nefretten kurtulun biran önce.

ya cok cahıl var ben uzuluyorum nasıl bır dunya nasıl bır hayat yazık yanı gercekten uzucu kaktusun bıle dunyada daha buyuk ıslevı var ınsan olarak dogmus gelmıs kafa mılyon ... gercekten uzucu aslında ben acıyorum
fikir kanseri ruh kanseri onlar tedavısı yok ve genetık. ıyıkıde cocugu olmamıs magdur kadının. o genetık bozuklugu cogaltacaktı bırde...akıl mantık dan uzak ınsanlara ne yapılabılınır kı uzulmekten baska, nefret etmeye bıle degmez yanı oyle muhım bır durumlarıda yok sadece uzucu .

Sizin çevrenizde çok fazla cahil var demekki İnanmadığınız halde size de maşallah dedirttiklerine göre.
İnançsız olduğunuzu ben de biliyorum artık, her yorumunuzda belirtiyorsunuz nedense.

Toplumun bazı kesimleri çok cahil, haklısınız, fakat bu cahillik burada nazarı-dini inanışları lanetleyerek aşılamaz takdir ederseniz.

Neyse, konudaki kadın adına mutlu oldum. Hayatı güzelmiş.
bende kadın adına mutluyum

Hımm 9 yıl önceki sığırların cahilliklerini paylaşıp nazar inancını mı çürütmek istediniz. Şöyle ki, lavabo pompasına tapan iki insandan biri lavabo pompası tarafından çarpılacağına, öteki de sadece önünde eğilip dua etmesi gerektiğine inanabilir. Burada suç lavabo pompasında değil, insanın bakış açısındadır.

Nazar ya da kötü enerji. Adını ne koyarsanız koyun ben buna inanıyorum. Ancak hayatımın hiçbir döneminde bana Nazar değdi, falanca kişinin nazarı değiyor gibi cümleler kullanmadım. O kadar ilgili değilim başkalarıyla. Ve dahi kendi beceriksizliğimi yahut ihmalimi başkalarına mal etmiyorum. Mevzuda var olan insanlar cahil ve merhametsizler. Bunun başka açıklaması yok.

Oğlum bebekken bir kez bebek arabasından düştü. Neyse ki kafasının üstüne düşmedi. Oğlum çok güzel olduğu ve nazar değdiği için düşmedi. Ben kucağıma alıp yerine koyduğumda kemeri bağlamayı birkaç saniye geciktirdiğim için düştü. Oğlum da gayet güzel bir bebekti ve ben de nazara inanıyorum. Ancak sığır olmadığım için kendi ihmalimi nazara bağlamadım. Demek ki sorun inançta değil insanda.
Hastanım idrak.. parti kur oy verelim.. halay kur halaya duralım..

En yakin arkadasim ustelik ben de hamileyken hamile oldugunu taa 8. Ayinda soyledi. Neden diye sordugumda nazardanmisşş. Oysaki ben idrar testinden ogrendigim andan itibaren onunla paylasmistim hamileligimi. Insanlar herkesi kendi gibi saniyor sanirim.

Nazar degdi diyen insani zaten direk cahil kategorisine koyuyorum bu yüzden.
Gülünc resmen.

Uzak durulmalik insanlardan.

Ayrica madem baskasinin nazari degiyor ..ozaman nazarcilar, instagramdaki herseyini paylasan insanlarin hali vakti ve keyfisi niye hala yerinde onu da cözsünler :D

Sinirden gülüyorum resmen..bukadar cahillik olamaz...

Yıllar önce Nazarın olduğunu bir dergiden bilimsel olarak açıklayan bir makale okumuştum ve çok mantıklıydı ..Gözümüzden yayılan bir enerji, elektiriklenme diye açıklıyorlardı .

Derginin adı yanlışım yoksa ya Aktüel ya da Nokta dergisiydi..

Açıkçası ben Nazara inanıyorum..

Fakat bunu açıklarken ki Cehalet boyutuna değil..

Ve konu sahibi bu Din'e inanmak gibi bir şey değil..
Sapla samanı karıştırmak tehlikeli.

Birtane daha vardı böyle konu. az evvel kapandı.
Amaçları nazarı vs dinle ilişkilendirip inanan insanları ''göya''küçümsemek.

Hep bu böbürlenmelerinden kaybediyorlar birgün idark yolları açılır umarım.
Hayır sen kim benim inandıklarımı küçümsemek kim..
trıskadan nağmeler !

Evet dine dayandırıp aslında dinle alakası olmayan hatta dine zarar veren şeyler yapıyor insanlar ama sırf insanlar yanlış yapıyor diye dini kaidelere laf etme hakkını nereden alıyor bu insanlar bende anlamıyorum.

Ben kimsenin inançsız olmasına laf etmem mesela hem banane hemde nihayetinde o kişinin kendi tercihi. Ama burada özellikle bazıları herşeyi dine bağlıyor, tamam nefret edebilirsin ama nefretini burada kusma, ben maruz kalmak zorunda mıyım senin nefretine?

Nazari söyle anlatayim...
Siz zavalli gücsüz ve dis dünya tarafindan yönetilmeye ve baskalarinin her yaptigi yoruma acik olur, o yoruma katilirsaniz nazar dedigimiz sey gelisir!
Lakin tetikte oldugunuz ve icten ice katildiginiz icin gelisir :KK70:
Yani kendi inancinizdan dolayi öyle olur.

Oho yoksaa instagrama her foto attigim her hikaye attigim zaman carpilmis hayatim alt üst olmus olurdu benim veya baskalarinin :KK70:

Not : Müslümanim

senin inancını çürütmek gibi bir niyetim yoktu
nazar adı altında insanları itham etmek mimlemem doğru değil
burada açılmış bir konu üzerinden o günleri hatırladım
iki insanın hayatlarının mahfolduğunu biliyorum
bunun kılıfı nazardı
biri diğerini nazarın var diye itham ederse ispatla dersin
ispatı olmayan bir şeyden toplum birini linç edebiliyor
bu yanlıştır
bu benim için derttir yani
ve hassasiyet gösteriyorum

Anladım önceki konuyu ve konuya verdiğiniz tepkiyi bilmediğim için bu konu üzerinden yorum yaptım. Yine dediğim gibi biri birini nazarın var diye itham ederse yahut suçlarsa kişinin kendisinde sorun vardır. Sizin baktığınız yerden bakarsak, tüm dinler, gelenekler, somut olmayan tüm inanç ve düşünceler üzerinden yüzyıllardır süregelen tartışmaları da yok etmeliyiz ama bu mümkün olmuyor. Çünkü insan evladı, kendini ve hayata bakışını değiştirmek yerine inançlara yahur inançsızlığa saldırmayı yeğliyor.

Bu resmen hatalı bir davranışı başka birine yıkmak. Hadi o kadın yıktı çevresindekiler hic mi demedi. Neden takmadin kemeri diye.
Nazara inanırım ama bu şekilde asla değil.

Cok uzuldum.. kendi ihmalini gunah kecisi bulmus nasilsa.. ona atmis iste..o kemerini neden koymuslar acaba.. kaza kader Allahtan ama burda buyuk ihmal var

yani katılıyorum
ben 2.5 yıldır araba kullanıyorum bir kere kaza yaşadım onda da şu oldu
yakın bir arkadaşım arabamı övdü övdü yaa ne güzel keşke benim de olsa dedi ben de inşallah kuzum filan dedim çok da iyi bir insandır bilerek yapmadığına da eminim ama nazarı değdi
arabaya bindim 5 dakika geçmedi arkadan bir araba bana bir çarptı arabanın bagaj kapısını değiştirmek zorunda kaldık o derece:) (hatalı çarpandı arkadan direk vurdu)
ben bunu arkadaşımla paylaşmadım bile üzülür diye ama nazardı bu da bir gerçek...

Tesadüf olamaz mı? Bu arkadan çarpma olayı herkesin başına gelmiştir, ya da araba bir yerlere sürtmüştür filan. Şimdi bunların hepsi nazar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X