kendi fikrime göre sizi de azimsiz buldum. KPSS defterini kapattım demişsiniz. bir çok arkadaşım ve büyüğüm yıllarca bu defteri kapatmadı. hem az çok demeden çalıştılar, hem sınavlara hazırlandılar. nihayetinde kazandılar. yine açın o defteri. bakın bu yıl bir çok kurum yeni memur alacak. özel durumdan dolayı. KPSS'ye girdiniz mi? keşke girseydiniz, büyük ihtimal bir kuruma yerleşirdiniz. hakkınızda hayırlısı. ayrıca hangi anne çocukları konusunda hassas değildir ki? çocuklarını kreşe götürüp, çalışan anneler bebeklerini önemsemiyor mu?
evet aile konusunda şanslıyım, şükürler olsun. ama onlara güvenmedim, kendi düğünümü kendim yapacak kadar paramı biriktirdim. ha ailem benim düğünüm için biriktirdiğimle düğün hediyesi olarak araba aldı. almasa da farketmezdi, yine borçsuz evlenirdim. eşime babası ev verdi, vermese de gocunmaz kirada otururdum. azimliyim, burslarla okudum, lise ve üniv hayatımda ailemden hiç para almadım. lise dahil okurken çalıştım, çalıştığım paramı da biriktirdim. şu anda yüksek lisans yapıyorum. inşallah doktoramı da yapacağım. sonrası için başka planlarım var. yani anlayacağınız arkamı kimseye dayamıyorum. gayret ediyorum, emek sarfediyorum. güzel bir ailem var, kışlıklarımın bir kısmını yaptılar, ama ben de kendim evimde yaptım. henüz 2 aylık bile evli değilim. öğrenmeye heves ediyorum. öğreniyorum da. adetlerimizde yeni evlilere altın verirler. bunların karşılığını da hediye olarak zamanında biriktirdiğim paralardan götürüyorum zaten.
keşke bunlara takılmasaydınız. neyse hakkınızda hayırlısı olsun. siz yine de KPSS defterini kapatmayın. çalışın, yaşınız müsaitse bir gün olur bunun karşılığını mutlaka alırsınız.